7 Νοεμβρίου 2016

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ: ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ; (μέρος 2ο)

Γράφει: Ο Θανάσης Τσόκας 
Μαθηματικός – Ερευνητής 
E-mail: tsokasmath@gmail.com

συνέχεια από το 1ο μέρος 

Κύριε Πρωθυπουργέ 

Τα όσα παραπάνω σας καταμαρτύρησα ότι έχετε διαπράξει σε βάρος της πατρίδας μας και της Ορθοδοξίας μας, σας δηλώνω κατηγορηματικά και απερίφραστα, ότι τα έχετε διαπράξει, παραβιάζοντας πλειστάκις και πολλάκις το Σύνταγμα!!! 

Αυτό δε, σας το αποδεικνύω ευθύς αμέσως, παραθέτοντας τα παρακάτω επιχειρήματα:

Στην αρχή του Συντάγματος μας, υπάρχει ένα προεισαγωγικό κείμενο (Το Προοίμιο του Συντάγματος), που λέει επί λέξει: 

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ»

Έτσι λοιπόν, κύριε Πρωθυπουργέ, ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, αναφέρεται σε μια υπερ-δικανική και υπερ-συνταγματική Αρχή, στο όνομα της οποίας είναι ψηφισμένο το Ελληνικό Σύνταγμα και αυτή Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΡΧΗ δεν είναι άλλη, παρά αυτή ταύτη Η ΑΝΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ!!! 

Όλες δε, οι διατάξεις του Συντάγματος και όλοι οι (με συνταγματικό τρόπο) ψηφισμένοι νόμοι από τη Βουλή των Ελλήνων, πρέπει να είναι σύμφωνοι και να εμπνέονται από το πνεύμα αυτής ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ, στο όνομα της οποίας είναι ψηφισμένο το Σύνταγμα, δηλαδή ΣΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ – ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!! 

Επίσης, κύριε Πρωθυπουργέ, ο σεβασμός στο Σύνταγμα (σύμφωνα με το άρθρο 120 παράγραφος 2 του Συντάγματος) αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων!!!

Και όταν μιλάμε για σεβασμό του Συντάγματος μιλάμε για καθολικό σεβασμό του Συντάγματος, από την αρχή μέχρι το τέλος του! Δηλαδή από το Προοίμιο του Συντάγματος, μέχρι την τελευταία διάταξή του!!! Έτσι αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κάθε Έλληνα Πολίτη, να σέβεται και ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!! 

Και επειδή ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ, μας λέγει ξεκάθαρα ότι, το Σύνταγμα μας είναι ψηφισμένο ΕΙΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κάθε Έλληνα πολίτη, να σέβεται ΤΟΝ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ!!!, ανεξάρτητα εάν δεν πιστεύει Σ’ ΑΥΤΟΝ !!! 

Συνεπώς, εάν κάποιος Έλληνας Πολίτης, για παράδειγμα: Υβρίσει ΤΑ ΘΕΙΑ ή υποτιμήσει ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, σύμφωνα με ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, αυτός ο Έλληνας Πολίτης, έχει παραβιάσει το Σύνταγμα και η εν λόγω πράξη του, είναι αντισυνταγματική και αξιόποινη!!! 

Και τώρα έρχομαι σε εσάς, κύριε Πρωθυπουργέ!!! 
Εσείς είστε αυτός, που μαζί με τον τέως Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη, μετατρέψατε ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ μάθημα των θρησκευτικών, σε μάθημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ!!! 

Με αυτό τον τρόπο όμως, βάζετε ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ τη μοναδική εξ Αποκαλύψεως θρησκεία να διδάσκεται δίπλα – δίπλα με άλλες θρησκείες!!! 

Με αυτό τον τρόπο υποτιμάτε ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, βάζοντάς Τον δίπλα – δίπλα και στην ίδια μοίρα, με το Βούδα, το Μωάμεθ και τους άλλους θνητούς ηγέτες των άλλων θρησκειών!!! 

Έτσι, κύριε Πρωθυπουργέ, υποτιμώντας ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, δεν σέβεστε ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ, οπότε σύμφωνα με ΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ του Συντάγματος, έχετε παραβιάσει το Σύνταγμα και η πολιτική σας πράξη να μετατρέψετε ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ μάθημα των θρησκευτικών, σε μάθημα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ είναι πέρα για πέρα ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ!!! 

Και ας έλθουμε τώρα στην κατήχηση, και στο ομολογιακό χαρακτήρα του Ορθοδόξου μαθήματος των θρησκευτικών. 

Το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος, ρητά και κατηγορηματικά, μας λέει ότι: Η Πολιτεία υποχρεούται να αναπτύσσει την Εθνική και Θρησκευτική συνείδηση της Ελληνικής νεολαίας. 

Και βέβαια όταν μας μιλάει για «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης» προφανώς εννοεί την ανάπτυξη της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης, μιας και ΣΤΟ ΠΡΟΟΙΜΙΟ του Συντάγματος, αναφέρεται το εξής: 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε’ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΝ ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ !!! 

Η ανάπτυξη όμως της Ορθόδοξης Χριστιανικής συνείδησης της Ελληνικής νεολαίας και η κατήχηση των Ορθοδόξων μαθητών μας, εις την απείρου κάλους διδασκαλία ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ, γίνεται κύριε Πρωθυπουργέ, ΜΟΝΟ μέσα από το Ορθόδοξο μάθημα των θρησκευτικών και ΟΧΙ μέσα από ΜΙΑ ΠΑΝΣΕΡΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, στις οποίες έχετε εντάξει και ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, τη μοναδική και Αληθινή εξ Αποκαλύψεως θρησκεία, που το ίδιο το Σύνταγμα μας, την αναγνωρίζει ως επίσημη και επικρατούσα θρησκεία με επικεφαλής ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ (άρθρο 3 παρ. 1) και αυτό δε το Σύνταγμα μας, είναι ψηφισμένο ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΣ!!! 

Και αντί, κύριε Πρωθυπουργέ, να εφαρμόσετε κατά γράμμα το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος, έρχεστε με ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΑΣ, στο μάθημα το πολυθρησκευτικό και κάνετε τα εξής: 

Πρώτον: Δεν αναπτύσσετε την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη της Ελληνικής νεολαίας και δεν κατηχείτε του μαθητές μας, στη μαγευτική, στην απαράμιλλη, στη θεϊκή διδασκαλία ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ!!! 

Εσείς ο ίδιος από το βήμα της Βουλής, μας έχετε δηλώσει ότι: το μάθημα των θρησκευτικών ΔΕΝ πρέπει να έχει Ομολογιακό Χαρακτήρα!!! Με αυτό τον τρόπο όμως, έχετε παραβιάσει κατάφωρα το άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματος που ομιλεί για ανάπτυξη της Εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης της μαθητιώσας νεολαίας!!!

Και Δεύτερον: χωρίς να έχετε κατηχήσει τους μαθητές μας, στην Ορθόδοξη πίστη (όπως το άρθρο 16 παράγραφος 2 σας επιτάσσει) έρχεστε με το πολυθρησκευτικό μάθημά σας και με όλη αυτήν «ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ» και με ένα ύπουλο και παμπόνηρο τρόπο, μας λέτε: Το δημοκρατικό δεν είναι, οι μαθητές μας, να γνωρίσουν όλες τις θρησκείες; 

Και αφού τις γνωρίσουν και τις αξιολογήσουν, ο καθένας από μόνος του να αποφασίσει, ποια θρησκεία θα ασπαστεί ή στην αντίθετη περίπτωση να μην ασπαστεί καμία θρησκεία;

Με αυτό το κατ’ επίφαση δημοκρατικό επιχείρημά σας, προχωράτε και διδάσκετε στους λιλιπούτειους μαθητές του Δημοτικού σχολείου και στους ανώριμους ακόμη μαθητές του Γυμνασίου, όλην αυτήν την Πανσερμία των θρησκειών, συμπεριλαμβανομένης και ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ και ύστερα θα έλθετε και θα τους πείτε: 
Και τώρα παιδιά μου, διαλέξτε όποια θρησκεία σας αρέσει περισσότερο!!! 

Αυτό όμως που κάνετε, κύριε Πρωθυπουργέ, λέγεται ‘’ψάρεμα σε θολά νερά!!!’’ Πάτε δηλαδή, σε πολύ μικρούς και ανώριμους μαθητές που δεν έχουν ακόμη αναπτύξει σε υψηλό βαθμό την κριτική τους σκέψη και χωρίς να τους έχετε κατηχήσει πρώτα στην Ορθόδοξη πίστη (όπως το άρθρο 16 παράγραφος 2 σας υποχρεώνει να το κάνετε) τους ζαλίζετε και τους δημιουργείτε μεγάλη σύγχυση με όλο αυτό το συνονθύλευμα θρησκειών και ύστερα τους λέτε: ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΩΡΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ!!! 

Και αυτό το ‘’ψάρεμα σε θολά νερά’’, κύριε Πρωθυπουργέ, είναι: ο πιο ύπουλος τρόπος να οδηγήσετε τους Ορθόδοξους μαθητές, προς τις άλλες θρησκείες!!! Είναι ο πιο αισχρός και πανούργος προσηλυτισμός ανήλικων και ανώριμων Ορθοδόξων μαθητών μας!!! 

Με αυτή δε τη θολή, με αυτή την παμπόνηρη πολιτική σας πράξη να παρασύρετε τους ανήλικους Ορθοδόξους μαθητές προς άλλα θρησκευτικά δόγματα έχετε παραβιάσει κατάφωρα το άρθρο 13 παράγραφος 2 του Συντάγματος που απαγορεύει κάθε είδους προσηλυτισμό. 

Αλλά οι αντισυνταγματικές ενέργειές σας, στο μάθημα των θρησκευτικών δεν σταματάνε εδώ!!! 

Δείτε, κύριε Πρωθυπουργέ, ποια είναι η ρατσιστική συμπεριφορά σας, προς τους Ορθοδόξους μαθητές μας!!! Τους Ορθόδοξους Έλληνες μαθητές τους υποχρεώνετε να διδάσκονται ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ !!! 

Αντίθετα, τους Μουσουλμάνους Έλληνες μαθητές της Θράκης, τους αφήνετε ελεύθερους να διδάσκονται ΜΟΝΟ ΤΟ ΙΣΛΑΜ!!! Όμως με αυτήν την ενέργειά σας, μας δείχνετε περίτρανα ότι τους Ορθόδοξους Έλληνες μαθητές τους θεωρείτε πολίτες βήτα κατηγορίας σε σχέση με τους μουσουλμάνους μαθητές της Θράκης που έχουν την Ελληνική υπηκοότητα και συγχρόνως αυτή η πολιτική σας πράξη είναι πέρα για πέρα αντισυνταγματική αφού προσκρούει το άρθρο 4 παράγραφος 1 του Συντάγματος που μιλάει ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, όπου όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ΙΣΟΙ απέναντι στους νόμους!!! 

συνεχίζεται

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.