12 Αυγούστου 2015

Ακέφαλη Ελλάς (6ο μέρος)

συνέχεια από το 5ο μέρος 

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Το "ΟΧΙ" που τους κατέστρεψε. 

Δυστυχώς, όμως, όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελά ...Ξεκαρδίζεται, συγκεκριμένα. Αυτοί, οι οποίοι μεθόδευσαν ένα σίγουρο "ΝΑΙ". εισέπραξαν ένα τεράστιο "ΟΧΙ". Ο λαός μπήκε σε μια πρέσα απίστευτης πίεσης και άντεξε. Υπέστη μέχρι και "εικονικό πνιγμό", πηγαίνοντας για Δημοψήφισμα υπό συνθήκες τραπεζικής ασφυξίας και άντεξε. Είπε ένα τεράστιο ΟΧΙ και τους κατέστρεψε όλους. Όλοι οι σχεδιασμοί πήγαν στα σκουπίδια. Ο λαός δεν υπάκουσε στα συνωμοτικά σταλινικά σκουπίδια, τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ τον απειλούσαν απ' όλα τα πόστα. Το "ΟΧΙ" τσάκισε όλους αυτούς τους έμπειρους σταλινικούς, οι οποίοι αποτελούσαν πολιτικά "δεκανίκια" των ισχυρών και ισχυροποιούσαν τα "τζάκια". Το αποτέλεσμα γι' αυτά τα "τζάκια" ήταν τραγικό. Μέσα σε μία ημέρα υπέστησαν φθορά τέτοια, η οποία είναι μη αναστρέψιμη. 

Τι μπορεί να πει μία ημέρα μετά την απόλυτη αποτυχία το "επαναστατικό "πολίτμπιρο" των σταλινικών τού Τσίπρα; Μπορούν να συνεχίσουν να παριστάνουν τους "κόπτες" Μνημονίων και να τους χτυπά ο λαός στην πλάτη; Τι μπορεί να πει μετά το ατυχές Δημοψήφισμα ο Καραμανλής; ...Να παραστήσει το εθνικό κεφάλαιο; ...Να παραστήσει τον υπερκομματικό ενωτικό παράγοντα, ο οποίος επηρεάζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας; Πώς; Μετά από χρόνια - και όπως συνήθως, υιοθετώντας την άποψη των ισχυρών - έσπασε τη "σιωπή" του και δεν τον υπολόγισε κανένας. Το ίδιο και με τους Παπανδρέου και τους Μητσοτάκηδες. Ο Παπανδρέου ζητούσε από τον λαό "σύνεση" και "ωριμότητα". Η Ντόρα κάθε δύο μέρες απειλούσε με δραχμές και χρεοκοπίες. Ο Κούλης, νομίζοντας ότι κάνει "επένδυση", βαρούσε στα κανάλια "κουπί" για το "ΝΑΙ"... 

...Κανένας δεν έπεισε κανέναν. Όλοι αυτοί χρεώθηκαν την ήττα τού "ΝΑΙ". Εκτέθηκαν, γιατί νόμιζαν ότι η νίκη είναι σίγουρη και βγήκαν για θριαμβευτικό περίπατο. Συνέχισαν την παράδοση της συνομοταξίας τους ...Την παράδοση του τζάμπα μάγκα. Ρώτησαν - όπως συνήθως - τους Ρουσόπουλους, τις Βούλτεψες ή τους Λαζαρίδηδες ...όμως, δυστυχώς γι' αυτούς, ήρθε ανάποδα η κατάσταση. Κανένας απ' αυτούς, οι οποίοι δήθεν διέθεταν μεγάλο ειδικό "βάρος", δεν δικαιώθηκε στον αγώνα του ...Όλοι έπιασαν "κουβά", όπως θα έλεγαν οι "τζογαδόροι" ...Οι ίδιοι "τζογαδόροι", οι οποίοι στα μεγάλα γραφεία στοιχημάτων θεωρούσαν το "ΝΑΙ" ως σίγουρο ...Και όμως. Αυτοί, οι επώνυμοι υπερασπιστές τού "ΝΑΙ", πήγαν στα άχρηστα και στα σκουπίδια. 

Λίγες ώρες μετά το Δημοψήφισμα η ΝΔ βρέθηκε χωρίς ηγεσία και με έναν "μαγαζάτορα", ο οποίος, παρ' όλο που είναι χοντρός, δεν έχει πλέον καθόλου "βάρος". Καταστροφή και για τους Μητσοτάκηδες. Αυτοί, οι οποίοι διεκδικούσαν την ηγεσία τού κόμματος σε εποχές ισχυρών αρχηγών, δεν μπορούν να τη διεκδικήσουν τώρα που "χηρεύει". Για το ΠΑΣΟΚ τι να πούμε; ...Πιο κάτω δεν έχει ...Ο σύλλογος κομμωτριών, εξειδικευμένων στο οικολογικό ντεκαπάζ, έχει πιο καταρτισμένη ηγεσία. Το ίδιο όμως καταστροφικό ήταν και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιβίωσή του σε αυτό το "ΝΑΙ". Θα έπαιρνε την ευθύνη του Μνημονίου ο λαός και το ΣΥΡΙΖΑ απλά θα ήταν ο ανεύθυνος "εργολάβος" ενός αποφασισμένου "ιδιοκτήτη". Το "ΝΑΙ", όμως, τον κατέστρεψε ...Το ομολόγησε, για να τους "καρφώσει" ο ίδιος ο Βαρουφάκης ...Δήλωσε ότι πήγε στο Μαξίμου για να πανηγυρίσει το "ΟΧΙ" με τους εμπνευστές του σταλινικούς "επαναστάτες" και έπεσε πάνω σε μνημόσυνο ...Σε απόγνωση τους βρήκε. 

Το τι επιθυμούσε πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από το Δημοψήφισμα δεν προκύπτει μόνον από μια τέτοιου είδους "ελαφριά" πληροφορία ...Προκύπτει από την πολιτική κίνηση του Τσίπρα μετά το Δημοψήφισμα. Αυτό είναι και το παγκόσμιο ρεκόρ του. Ζήτησε από τον λαό το "ΟΧΙ", για να αγνοήσει τους δωσίλογους του "ΝΑΙ" και πριν πάει για την τελική διαπραγμάτευση τον αγνόησε. Ζήτησε από τον λαό το "ΟΧΙ". για να πολεμήσει τις δυνάμεις τού "ΝΑΙ" και πριν πάει για τη μεγάλη υποτίθεται "μάχη", αγνόησε το "ΟΧΙ" του λαού και πήρε στις "αποσκευές" του το "ΝΑΙ" των εκφραστών του. Πήρε στις "αποσκευές" του αυτό, το οποίο είχε ήδη και απλά το Δημοψήφισμα το αποκάλυψε. Γιατί άραγε έκανε συμβούλιο αρχηγών ο επικεφαλής τού "ΟΧΙ", εφόσον είχε πάρει την εντολή από τον λαό; Σε τι θα τον στήριζαν οι ηγέτες τού "ΝΑΙ", όταν η εντολή από τον λαό ήταν η αντίθετη; 

Καταλαβαίνει ο αναγνώστης την απόγνωση και την αδυναμία να διαχειριστούν το "ανάποδο" αποτέλεσμα; Δεν γνώριζαν πώς να διαχειριστούν μια ανεπιθύμητη "νίκη" ...Ο Ζαχαριάδης νίκησε στο "βουνό" και δεν ήξερε τι να κάνει στην "πόλη". Ο Τσίπρας νίκησε στο Δημοψήφισμα την ώρα που είχε αγοράσει γιορτινά "χαρτομάντιλα", για να κλάψει την ήττα του. Ήταν προετοιμασμένοι οι "γενναίοι" να "κλάψουν" για την "ήττα", φορτώνοντας στον λαό τη δειλία. Ήταν προετοιμασμένοι να ανακαλύψουν μέχρι και την "ακεραιότητα" των Θεοδωράκηδων και των Μεϊμαράκηδων. Πλάκα τους κάνει ο Μεϊμαράκης στη Βουλή και είναι αναγκασμένοι να τη "φάνε", γιατί δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν ...Συγχαρητήρια έδωσε ο Άδωνης στον Τσίπρα για το "πετυχημένο" Μνημόνιο. 

Ο Τσίπρας τώρα είναι δεμένος με ένα βαρύ "ΟΧΙ", το οποίο τον πάει στον "πάτο" τής πολιτικής ...Ένα "ΟΧΙ", το οποίο μοιάζει με "αμόνι" που είναι δεμένο στον λαιμό του σταλινικού "ναυαγού" ...Ένα "ΟΧΙ", το οποίο δεν του δίνει άλλοθι να πάρει νέο Μνημόνιο ...Το ίδιο "ΟΧΙ" είναι ένα "αμόνι" και στον λαιμό των "τζακιών". Μπορεί φαινομενικά να έκαναν τελικά αυτό που ήθελαν, αλλά αυτή η νίκη δεν ήταν καν "πύρρειος" ...Ήταν μια νίκη "θανάσιμη". Μετατρέποντας το "ΟΧΙ" σε ένα ταπεινωτικό "ΝΑΙ", εξυπηρέτησαν τα αφεντικά, αλλά όχι τους εαυτούς τους. Η εξέλιξη του Δημοψηφίσματος ήταν καταστροφική, εφόσον δεν τους ταύτισε με καμία μερίδα τού λαού. Όσοι πολίτες δεν αγνόησαν το Δημοψήφισμα, αγνόησαν τους ίδιους και ψήφισαν στην πλειοψηφία τους "ΟΧΙ". 

Όμως, το αναπάντεχο "ΟΧΙ" έχει και πλήθος άλλων παρενεργειών, που ξεπερνάνε τα όρια της Ελλάδας. Οι Αμερικανοί "αρχιτέκτονες" του εμφυλιοπολεμικού Δημοψηφίσματος βλέπουν την τεράστια ζημιά στο πολιτικό προσωπικό τής Ελλάδας, αλλά ταυτόχρονα καταλαβαίνουν ότι η ζημιά δεν περιορίζεται μόνον εντός αυτής. Τις παρενέργειες του ατυχούς Δημοψηφίσματος δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Περιμένοντας ένα σίγουρο "ΝΑΙ" τής ελληνικής υποταγής, ήθελαν να "διδάξουν" τους λαούς τής Ευρώπης για τα επερχόμενα μεγάλα ευρωπαϊκά Μνημόνια. Το "ΟΧΙ" σε αυτήν την περίπτωση είναι καταστροφικό. Σε μια Ευρώπη, την οποία επιθυμούν υποταγμένη, εμφανίζεται από δικό τους σχεδιαστικό και διαχειριστικό λάθος ένας λαός ανυπότακτος. 

Σε μια Ευρώπη, την οποία προσπαθούν να πείσουν ότι πρέπει να "κουρέψει" το χρέος ενός "υποταγμένου" - στα όρια της ικεσίας - λαού, το "κούρεμα" αυτό εμφανίζεται πλέον σαν "λεία" ανυπότακτου επαναστάτη. Αυτό, όμως, ξεσηκώνει τους λαούς με άγνωστα αποτελέσματα. Οι Ιταλοί ή οι Ισπανοί ήδη απαίτησαν "κούρεμα" και των δικών τους χρεών. Με μία διαφορά όμως. Αυτοί ακόμα χρωστάνε στους τοκογλύφους και άρα στα αφεντικά των ηλιθίων. Το "παιχνίδι", το οποίο έκαναν τα δουλικά τους, για να εκμεταλλευτούν το ελληνικό χρέος υπέρ των συμφερόντων τους, θα "γυρίσει" ανάποδα και θα τους κάνει ζημιά. Κάποιοι πολιτικοί, όπως η Λεπέν και ο Γκρίλο, έχουν αρχίσει να "ψήνουν" Δημοψηφίσματα ακόμα και για την παραμονή των χωρών τους στη ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση. 

συνεχίζεται 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.