11 Αυγούστου 2015

Ακέφαλη Ελλάς (5ο μέρος)

συνέχεια από το 4ο μέρος 

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ


Οι μπλόφες ενίοτε δεν πιάνουν. 

Έχοντας ο αναγνώστης όλα αυτά που περιγράφουμε υπ' όψιν του, μπορεί να "δει" λίγο διαφορετικά τα συμβαίνοντα σήμερα. Αν ο εκπαιδευμένος σταλινικός Τσίπρας είχε γνώση τού "σεναρίου" σωτηρίας των δωσίλογων, δεν θα δίσταζε να αναλάβει την "εργολαβία" να τους "σώσει" ...Γιατί να διστάσει με τόσο ισχυρά αφεντικά από πίσω του; 

Με τις "πλάτες" των Αμερικανών ανέλαβε να φέρει σε πέρας μια αποστολή, η οποία ακόμα και για έναν πραγματικά γενναίο άνθρωπο θα ήταν εφιαλτική ...Θα αναλάμβανε να βουτήξει τον λαό στην αθλιότητα, για να σώσει τον σχεδιασμό των αφεντικών και βέβαια και τους υπαλλήλους τους ...Θα μπαίναμε ως λαός στην κόλαση, για να σωθούν οι Καραμανλήδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Παπανδρέου, οι οποίοι μας πούλησαν στους τοκογλύφους ...Για να μπορέσουν οι Αμερικανοί να συνεχίσουν τον έλεγχο της χώρας και μετά την καταστροφή. Με τις "πλάτες" των Αμερικανών ο σταλινικός Τσίπρας έκανε αυτό το αντιευρωπαϊκό "σώου" στην προεκλογική περίοδο. Με αυτών τις "πλάτες" ύψωνε τη σταλινική του "γροθιά" στον ουρανό. Με τέτοιους προστάτες ποιος θα "μασούσε" να παραστήσει τον "ήρωα"; Απειλούσε τις "Αγορές" και άρα τους Αμερικανούς, όταν γνώριζε ότι το "κούρεμα" δεν τις αφορούσε πλέον. Πουλούσε "τρέλα" στην Ευρώπη και "αντίσταση". γιατί ήξερε ότι έχει προστασία. Έκανε "ματιές" στους Κάστρο, γιατί ήξερε ότι παίζει σε ένα "στημένο" παιχνίδι. Ποιος "αυτοδημιούργητος" θα τολμούσε να κάνει τέτοια πράγματα; Ας κοιτάξει γύρω του ο αναγνώστης και ας δει έναν σαραντάχρονο, ο οποίος θα μπορούσε μόνος του να χειριστεί με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα. 

Εξαιτίας αυτού του σίγουρου "σεναρίου" προκάλεσε και το Δημοψήφισμα-"εμφύλιο". Έχοντας μπροστά του τον "τυφλοσούρτη" προηγούμενων πετυχημένων εφαρμογών, δεν δίστασε να τις επαναλάβει. Γνώριζε την αξιοπιστία τής σωτήριας πρακτικής τού "εμφυλίου" τόσο στην περίπτωση της κατοχικής όσο και της χουντικής καταστροφής. Υπό την επίβλεψη των Αμερικανών μπορούσε να τον προκαλέσει έστω και σε ένα ιδεατό επίπεδο. Ποιος ο στόχος αυτού του "εμφυλίου"; ...Να πετάξει τον "μουντζούρη" τής συμφωνίας και του νέου Μνημονίου στον λαό ...Να σβήσει τις ευθύνες των δωσίλογων και να τις "φορτώσει" στον λαό. Να δώσει στους δωσίλογους την ευκαιρία να παραστήσουν τους φορείς τής δημοκρατίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. 

Ο ίδιος, ως σταλινικός - και άρα ως πολιτικά "στιγματισμένος" - θα δεχόταν σε κάποια στιγμή να πάρει πάνω του το βάρος τής περήφανης "ήττας". Αυτός θα ήταν ο γενναίος που πήρε τα "βουνά", αλλά ο "δειλός" λαός δεν τον ακολούθησε ...Ο λαός των "νοικοκύρηδων" θα ακολουθούσε τους "ξεπλυμένους" δοσίλογους. 

Αυτός ήταν ο σχεδιασμός. Θα έβαζαν τον λαό σε μια τρομερή "πρέσα" παραπληροφόρησης και τρομοκρατίας και θα έβγαζαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν. Ο Τσίπρας θα μπλόφαρε, αλλά αυτή η μπλόφα θα ήταν η "αποκατάστασή" του για την υπόλοιπη ζωή του. Μέχρι και τα εγγόνια του θα βολεύονταν ...Τα παιδιά του Ερνέστου ...Του επαναστάτη γιου του επαναστάτη παππού. Η "παράσταση" με αυτόν τον τρόπο θα λάμβανε τέλος με τον ιδανικό τρόπο. Θα "σφράγιζε" για πάντα η προδοσία και δεν θα υπήρχε κανένας ένοχος, εφόσον δεν θα υπήρχε έγκλημα. Η κυβέρνηση θα έφερνε το νέο Μνημόνιο στη Βουλή και μάλιστα μέσα σε εορταστικό και πανηγυρικό "κλίμα", καθώς η Ελλάδα θα παρέμενε στον "πολιτισμένο" κόσμο και στον "πλούτο" τού ευρώ... 

...Θα σώζονταν όλα μαζί τα πολιτικά "τζάκια", τα οποία γεννήθηκαν στην Κατοχή και "διέπρεψαν" στα Μνημόνια ...Θα πανηγύριζαν οι Θεοδωράκηδες, οι Φώφες και οι Μεϊμαράκηδες, που κι αυτοί συνετέλεσαν στο να διατηρηθεί ο "πολιτισμός" στην Ελλάδα ...Θα πανηγύριζαν μαζί του όλοι οι εγκληματίες, εφόσον θα απαλλάσσονταν άπαξ για τις όποιες ποινικές τους ευθύνες για τα Μνημόνια. Τι ποινικές ευθύνες θα μπορούσαν να έχουν για κάτι στο οποίο και ο λαός έδρασε με τον ίδιο τρόπο; Ευτυχείς όλοι. Ο Αλεξάκης θα τους έσωζε όλους και είτε ως Πρωθυπουργός είτε ως "επαναστάτης", θα "καπάρωνε" θέση μελλοντικού εθνικού "κεφαλαίου" για πάρα πολύ καιρό. 

Θα έσωζε και ολόκληρο τον "βόθρο" τής Μεταπολίτευσης. Θα έσωζε τους ανθρώπους των Αμερικανών και άρα τα "τζάκια" της. Αυτό, δηλαδή, το οποίο είδαμε να επιχειρείται πάνω στις "στάχτες" τής σημερινής ερημωμένης Ελλάδας, καθώς κλήθηκε να "πει" τη γνώμη της σε ένα άνευ λόγου και σκοπού Δημοψήφισμα. Ήταν σίγουροι για το "ΝΑΙ" και γι' αυτό είδαμε και θαύματα, τα οποία μόνον στην Καινή Διαθήκη είχαμε συναντήσει ...Είδαμε "μουγκούς" να μιλάνε ...Είδαμε πεθαμένους να ανασταίνονται από τον τάφο τους ...Είδαμε τον "μουγκό" Καραμανλή να φλυαρεί επί όλων των εθνικών και κοινωνικών θεμάτων, προκειμένου να πείσει τον λαό για μια επιλογή, η οποία δεν αφορούσε το ερώτημα ...Είδαμε τον "πεθαμένο" Μητσοτάκη να εγκαταλείπει τον "τάφο" τής Αραβαντινού και να πηγαίνει όρθιος στο Σύνταγμα ...Είδαμε τον Σημίτη να "κράζει" από το Κορακοχώρι.

Αυτή είναι η απόδειξη ότι ολόκληρο το κύκλωμα των δωσίλογων θεωρούσε βέβαιο το "ΝΑΙ". Οι μεγάλες "οικογένειες" έτρεξαν να πιστωθούν το μερίδιό τους από το "ΝΑΙ" ...Να πιστωθούν έναν χυδαίο "θρίαμβο", για να μπορούν να επιβιώσουν και την επόμενη ημέρα ....Να πιστωθούν τη "σοφία" και την "ωριμότητα" σύγχρονων "Νεστόρων", που θα τους έδινε τη μακροβιότητα που είχαν ανάγκη ...Να εμφανιστούν σαν οι "ογκόλιθοι" της πολιτικής, που, όταν "κινούνται", ο λαός τους ακούει και βέβαια "υπακούει". Αν δεν ήταν σίγουροι για το "ΝΑΙ", δεν θα εκτίθονταν σε αυτόν τον βαθμό, ώστε να χρεωθούν ήττα. Αυτοί ήταν έτοιμοι να "πιστωθούν" θρίαμβο, ώστε να ανακεφαλαιοποιήσουν τα ονόματά τους. 

Το "ΝΑΙ" όμως ήταν επιθυμητό και για τον ίδιο τον Τσίπρα. Θα "ηττούνταν" κι αυτός σαν τον συνάδερφό του Ζαχαριάδη, εισπράττοντας όμως ως ανταμοιβή το σωτήριο γι' αυτόν "ΝΑΙ" ...Σωτήριο, γιατί θα του επέτρεπε να "δραπετεύσει" από τις ευθύνες του ...Ό,τι και να γινόταν, αυτός θα τη βόλευε. 

Αν επιβίωνε ως Πρωθυπουργός, θα απάλλασσε όλους τους προκατόχους του από τις ευθύνες του και θα υπέγραφε Μνημόνιο, εκτελώντας "εντολή" του λαού. Αν δεν επιβίωνε, αναγκαζόμενος να υποβάλει την παραίτησή του, λόγω ενός ταπεινωτικού "ΝΑΙ", θα παρέδιδε την Κυβέρνηση στους "ξεπλυμένους" δωσίλογους. ...Θα αναλάμβανε ένας δοτός Στουρνάρας επικεφαλής μιας "οικουμενικής" κυβέρνησης του "δημοκρατικού τόξου" ...και, από εδώ πάνε κι οι άλλοι ...Ξανά οι σταλινικοί στον γνωστό τους ρόλο να φωνάζουν για "ανένδοτους" και "πραξικοπήματα". Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι πρόδωσαν, θα φώναζαν για προδότες. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι θα μας φόρτωναν το τελευταίο Μνημόνιο, θα παρίσταναν τους αντιμνημονιακούς. 

Πολυτελής καριέρα "γέρου της Δημοκρατίας" και "ανένδοτων" περίμενε τον "ήρωα" Τσίπρα ...Τον εκ του ασφαλούς "ήρωα" ...Το δημιούργημα των σταλινικών "εργαστηρίων" και των υπογείων τής αμερικανικής πρεσβείας, η οποία γνώριζε το σόι του από τότε που οι Συνταγματάρχες πουλούσαν δημόσια έργα με εργολάβους Τσίπρες και αθλητικά θεάματα με τον Παναθηναϊκό τού Ασλανίδη και του Τσίπρα. Δυστυχώς όμως για τον Τσίπρα ο λαός είχε άλλη άποψη. Οι μπλόφες δεν πιάνουν πάντα και η μπλόφα-Τσίπρα δεν έπιασε ...Δεν έπιασε, παρ' όλο τον καλό σχεδιασμό και την "άνωθεν" επίβλεψη. 

Ίσως ήταν η πρώτη φορά που απέτυχαν να παρασύρουν τον κόσμο οι σταλινικοί. Δεν έπιασε όλη η πίεση των σταλινικών της γενιάς τού Πολυτεχνείου, οι οποίοι "κραύγαζαν" για το "ΝΑΙ", απειλώντας θεούς και δαίμονες. Δεν έπιασε η τρομοκρατία τής Τρέμη, του Τατούλη ή της Δαμανάκη. Μέχρι και τον Λαλιώτη επιστράτευσαν και δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Δεν πέτυχαν τον στόχο ν' αναλάβει ο ελληνικός λαός την αποκλειστική ευθύνη τής κατάντιας που βιώνει στην εποχή των Μνημονίων ...Δεν έπιασε το κόλπο εκείνο, το οποίο δοκιμάστηκε πρόσφατα και στην Κύπρο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και στην ανάλογη καταστροφή τού κυπριακού ελληνισμού πρωταγωνιστής ήταν ένας σταλινικός ...Ο σταλινικός Χριστόφιας βύθισε στην αθλιότητα την Κύπρο και "ξέπλυνε" τους χαφιέδες τής προδοσίας τού σχεδίου Ανάν ...Αυτούς, οι οποίοι τα "πήραν" από τους Αμερικανούς και κυβερνάνε σήμερα την Κύπρο σαν "λευκές περιστερές" ..."Σφουγγαράκι" κανονικό οι σταλινικοί ...Ανθέλληνες μέχρι το μεδούλι.

συνεχίζεται 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.