27 Δεκεμβρίου 2012

Τι συμβαίνει με την αιθαλομίχλη;

Η θανατηφόρα αιθαλομίχλη πάνω από το λεκανοπέδιο!
Γράφει ο Θάνος

Εδώ και λίγο καιρό έχει παρατηρηθεί ένα περίεργο νέφος αιθαλομίχλης πάνω από το λεκανοπέδιο.
Η κατάσταση γίνεται αποπνιχτική τις βραδυνές ώρες και ειδικά τις ημέρες με έντονη υγρασία στην ατμόσφαιρα ενώ έχω διαπιστώσει ο ίδιος ότι ειδκά στα δυτικά προάστια τα πράγματα είναι ακόμα πιο τραγικά....

Από μαρτυρίες φίλων έμαθα ότι στον σταθμό του ΜΕΤΡΟ του Αιγάλεω (και προφανώς και σε άλλους σταθμούς) τις βραδινές ώρες η ατμοσφαιρική κατάσταση ειναι αποπνικτική και η δυσοσμία ανυπόφορη...

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο εμπεριέχει το λιγότερο κινδύνους για όσους συνανθρώπους μας πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα. Ομως δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι προφανέστατα υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία όλων μας....

Η απλή και προωθούμενη αιτία του φαινομένου είναι η χρήση καύσιμης ύλης (καυσόξυλα, πέλετ κλπ) σε ευρεία έκταση σε τζάκια και ξυλόσομπες, λόγω της υπερβολικής αύξησης της τιμής του πετρελαίου αλλά και της ήδη υπέρογκης τιμολόγησης των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η κατάσταση μάλιστα ενδέχεται να επιδεινωθεί από την 1η Ιανουαρίου 2013 καθώς έχουν ήδη δρομολογηθεί κι ανακοινωθεί αυξήσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος!!!!

Ηταν επόμενο να αναζητήσουμε εξηγήσεις για το φαινόμενο καθώς και εκτιμήσεις για τις τυχόν επιπλοκές στην υγεία μας. Μάλιστα το θέμα ενδιαφέρει όλους τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας μας καθώς φαίνεται ότι το νέφος αιθαλομίχλης έχει "επισκεφθεί" και τις μεγάλες επαρχιακές πόλεις της χώρας μας.

Αποψη του Βόλου από την Μακρυνίτσα Πηλίου
Ας δούμε ένα απόσπασμα των δηλώσεων του καθηγητή Φυσικής της Ατμόσφαιρας και ακαδημαϊκού κ. Χρήστου Ζερεφού όπως της δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ: 

" .... η αιθαλομίχλη αυξήθηκε από απρογραμμάτιστη και αναγκαία καύση πάσης φύσεως ξύλινων και άλλων προϊόντων για να ζεσταθούν οι κάτοικοι της Ελλάδας. Η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 30% και όλοι στράφηκαν σε φθηνές λύσεις, χωρίς όμως προδιαγραφές. Το αποτέλεσμα ήταν οι άνθρωποι, υπό τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, να κινδυνεύουν να εκτεθούν σε επικίνδυνους ρύπους, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί ως καρκινογόνοι.

Η απότομη μετάβαση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο σε ανεξέλεγκτης προέλευσης καύσιμα υλικά σε τζάκια και ξυλόσομπες οδήγησαν στο φαινόμενο της αιθαλομίχλης.

Τα επίπεδα του μονοξειδίου του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια, τουλάχιστον διπλασιάστηκαν και σε ορισμένες περιοχές τριπλασιάστηκαν, δημιουργώντας ένα τόσο πυκνό νέφος αιθαλομίχλης, που θύμιζε το Λονδίνο των αρχών της δεκαετίας του ΄50, όταν καταγράφηκαν περισσότεροι από 20.000 θάνατοι από αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα."

Επίσης το έγκυρο defencenet.gr αναφέρει:
"Γενικότερα, σύμφωνα με τους ειδικούς, νέφος καπνομίχλης, σχηματίζεται όταν υπάρχει υψηλή συγκέντρωση ρύπων, όπως μονοξειδίου του άνθρακα, διοξειδίου του θείου και αιωρούμενων σωματιδίων, σε συνδυασμό με σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και μεγάλη σχετική υγρασία.

Οι ενώσεις άνθρακα που απελευθερώνονται από τις καύσεις στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, εγκλωβίζονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες σε υψόμετρο 500- 1000 μέτρων εξαιτίας του φαινομένου της θερμοκρασιακής αναστροφής στην ατμόσφαιρα. Στρώματα αέρα με διαφορετική θερμοκρασία δημιουργούν ένα «ταβάνι», που εμποδίζει τη διαφυγή των ρύπων.

Σημειώνεται ότι τα σωματίδια ρύπων με πολύ μικρή διάμετρο, που είναι εισπνεύσιμα, ενοχοποιούνται για την πρόκληση βλαβών στο καρδιογγειοαναπνευστικό σύστημα."

Πολύ ανησυχητική είναι και η αναφορά του Αντι Νέα Τάξη Πραγμάτων σύμφωνα με την οποία η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω των χημικών αεροψεκασμών οι οποίοι δημιουργούν μια εφιαλτική ομπρέλλα πάνω από τα κεφάλια μας η οποία δεν επιτρέπει την διάλυση των νεφών αιθαλομίχλης, με σκοπό την εξόντωσή μας....!!!! Σύμφωνα με την γνωστή πλέον "Ατζέντα 21" περί μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού....

Σίγουρα τέτοιες αναφορές αφήνουν ασυγκίνητους όσους θεωρούν ότι όλες αυτές οι παγκόσμιες συνομωσίες ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας κάποιων, αλλά η αποδεδειγμένη πλέον επισήμως χρήση των χημικών αεροψεκασμών σε παγκόσμιο επίπεδο σίγουρα δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με το φαινόμενο της αιθαλομίχλης....
(Να τονίσω εδώ ότι σήμερα Πέμπτη 27/12 προσωπικά παρατήρησα τις γνωστές ουρές των χημικών αεροψεκασμών πάνω από την Αθήνα περί ώρας 4.00 μμ στις γνωστές παράλληλες κι εκτός αεροδιαδρόμων γραμμές με κατεύθυνση από την Ελευσίνα προς το Σούνιο...)

Ας δούμε πως καταλήγει η ανάρτηση του Allnewz:

Έχουμε τελικά αηδιάσει:
  • Με τα ψέματα των κυβερνήσεων μας
  • Με την συγκάλυψη και παπαγαλάκισμα των ΜΜΕ
  • Με την άνανδρη σιωπή όσων υποτίθεται έχουν σαν επάγγελμα την υπεράσπιση πατρίδας και πολιτών
  • Με την παραπληροφόρηση μερικών δήθεν ακτιβιστών που εναρμονίζονται με ξενόφερτα και 100% ελεγχόμενα κινήματα.
Καλούμε τον κόσμο να ενημερωθεί και ν' αντιδράσει πριν είναι αργά. Προτού η κορτιζόνη και τα χάπια για το άσθμα πάρουν μόνιμη θέση πλάι στο κομοδίνο. Προτού τα παιδιά χαθούν πριν προλάβουν να γίνουν ενήλικες. Προτού η φύση και το περιβάλλον πάθει ζημιές μη αναστρέψιμες.

Η αιθαλομίχλη που βλέπουμε δεν είναι από τα τζάκια! Αλλά ακόμα κι αν η χρήση τους έχει αυξηθεί λόγω της απαγορευτικής τιμής του πετρελαίου, οι καπνοί εκλωβίζονται από την κρούστα των ψεκασμών. Σε λίγο θα φορολογήσουν περισσότερο και τα ξύλα. Εκεί το πάνε. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο! Μια ένα μέτρο για την οικονομία και μια ένα άλλο για το περιβάλλον. Κι όλα μαζί; Ατζέντα 21! Είστε πολλοί, δεν ξέρουμε τι να σας κάνουμε, πως να σας θρέψουμε, πως να σας ζεστάνουμε, αλλά δεν μας χρειάζεστε τόσοι. Η δικιά μας και η ξένη ελίτ έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους και έχουν μετρήσει πόσοι τους χρειάζονται. Οι υπόλοιποι... όσο αντέξουν! Μα από κρύο θα πεθάνουν, μα από smog, μα από απόγνωση, μα από χημικά, μα από εμβόλια... μια φορά για ξεπάστρεμα είναι.

Μόνο που θα γυρίσει κι ο τροχός και στο χέρι μας είναι να τον γυρίσουμε. Και τότε η ομπρέλα τους θα γίνει λίμνη και θα καταπιεί όλους τους ψεύτες και τους προδότες! Προς το παρόν, βγάλτε την από το κεφάλι σας και κοιτάξτε τον ουρανό: Μέρα - νύχτα ψεκάζουν!!!
 


Τέλοσπαντων άσχετα από το τι πιστεύει ή όχι ο καθένας μας το βέβαιο είναι πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά αποπνικτική και ακόμα κι ο πιο δυσκολόπιστος από εμάς δεν έχει παρά να επισκεφθεί τις προαναφερόμενες περιοχές για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια ή ακριβέστερα με την ίδια του την αναπνοή και να κρίνει αν είναι όντως μια κατάσταση ανυπόφορη και προφανέστατα νοσηρή....

Το πράγμα θέλει ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας.....

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.