9 Φεβρουαρίου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ

Γράφει η Μαίρη Καρά

     Αγαπητοί συναγωνιστές ή μη…. (ακόμα) ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ! Οι ημερήσιες απεργίες δεν ανατρέπουν κυβερνήσεις. Οι πορείες, οι διαμαρτυρίες, οι στάσεις εργασίας, τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ έχουν αποτελεσματικότητα μόνο εν καιρώ ειρήνης κι όταν διαχειριστές της πολιτικής είναι ΕΘΝΙΚΕΣ  Κυβερνήσεις. 
     Σήμερα βιώνουμε έναν κηρυγμένο ανελέητο πόλεμο του κεφαλαίου κατά της εργασίας και των λαών, με στόχο την άνευ όρων παράδοση της κοινωνίας στους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και τους πολιτικοοικονομικούς κατακτητές. Η Κυβέρνηση της Χώρας δεν είναι Εθνική. Είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ, οι δε καίριες πολιτικές αποφάσεις λαμβάνονται εκτός συνόρων και το παραδέχονται ανερυθρίαστα σχεδόν όλα τα πολιτικά ΜΙΑΣΜΑΤΑ. 
     Αρα οι παραδοσιακοί τρόποι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που γίνονται από Εργατικές Ομοσπονδίες και Συνδικαλιστικούς φορείς, το μόνο που προξενούν στην πιο ΑΝΑΛΓΗΤΗ Εξουσία που γνώρισε εν ειρήνη ο τόπος, είναι το πολύ μια απλή ενόχληση. Η Κυβέρνηση δεν θα πέσει έτσι, ούτε φυσικά θα αλλάξει πολιτική, διότι είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΗ αποστολή της πάση θυσία, μέχρι το τέλος της ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΗΣ! 
     Όσο εμείς της επιτρέπουμε να κυβερνά ακόμα και να μας μαστιγώνει, άλλο τόσο τα αφεντικά της απαιτούν απ’ αυτήν την εντατικοποίηση των μέτρων του μαρτυρίου και την ολοκλήρωση της ΣΦΑΓΗΣ για λογαριασμό τους. Ωστόσο υπάρχει τρόπος αποτελεσματικής ΑΝΤΙ-ΣΤΑΣΗΣ στους σφετεριστές της Εξουσίας!  Είναι απλός κι απόλυτα βέβαιος για τη ΝΙΚΗ ΜΑΣ! 
     Είναι η ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ σύσσωμου του ελληνικού λαού. Αρχής γενομένης με πρωτοβουλία μεγάλων Συνδικαλιστικών φορέων (όπως η ΓΕΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ) εξαγγέλλοντας ορισμένη ημερομηνία για ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με παράλληλες καταλήψεις, στις οποίες να καλείται σε συμμετοχή ολόκληρη η κοινωνία κι όχι μόνον οι εργαζόμενοι. Αυτό θα σημαίνει παράλυση των συγκοινωνιών, της αγοράς και γενικώς κάθε κίνησης στην ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ, με εξαιρέσεις που θα αφορούν αποκλειστικά καταστάσεις ανάγκης (νοσοκομειακή περίθαλψη, διακίνηση ασθενών κ.λπ) και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. 
     Σημαίνει ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, νοικοκυρές, μαθητές αφήνουν στην άκρη τις υποχρεώσεις τους και ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ταυτόχρονα δημόσιους χώρους και κτίρια, Δημόσιες Υπηρεσίες, Υπουργεία, Εφορίες, Τράπεζες, Κανάλια, εργασιακούς χώρους, Πανεπιστήμια, Εκπαιδευτήρια, Νοσοκομεία, Σχολεία, Σταθμούς Μετρό, κεντρικές πλατείες, Εθνικές Οδοί, βασικές ΑΡΤΗΡΙΕΣ. 
     Ακινητοποιούνται τα πάντα σ’ όλη την Ελλάδα για λίγα εικοσιτετράωρα. Οποιαδήποτε κυβέρνηση βρεθεί αντιμέτωπη με κάτι τέτοιο, είναι υποχρεωμένη εκ των πραγμάτων σε ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Εξουσίας εντός λίγων ωρών, το πολύ μερικών ημερών. Και είναι υποχρεωμένη, διότι για να είναι ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πρέπει να έχει λαό να κυβερνήσει και εν προκειμένω ο λαός αποφασίζει, πως δεν την αναγνωρίζει ως νόμιμη ΕΞΟΥΣΙΑ.
     Επρεπε να φροντίζει να παράγεται Εθνικό Προϊόν (εν προκειμένω με δική της ευθύνη δεν θα παράγεται) κι επομένως δεν θα έχει και φορολογητέα ύλη. Μα αυτήν δεν θα έχει χρόνο να την φορολογήσει. Πρέπει το Δίκαιό της να είναι όχι απλώς εφαρμοστέο αλλά και εφαρμόσιμο. Η Νομοθεσία σε συνθήκες γενικευμένης ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ δοκιμάζεται και επιβεβαιώνεται μόνο απ' την ίδια την πράξη, απ' την οποία άλλωστε μπορεί πάντα να ακυρώνεται και πρέπει να έχει ΣΤΡΑΤΟ και ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.
     Αυτά τα τελευταία είναι ίσως τα μόνα που έχει... μα ποιος μπορεί να το πει με σιγουριά, όταν ο ΣΤΡΑΤΟΣ  και η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ προέρχονται απ' τα σπλάχνα του λαού; Αλλά ακόμα κι αν το υποθέσουμε, το κακό είναι, πρώτον: ότι ούτε ο Στρατός ούτε η Αστυνομία επαρκούν για να ανακαταλάβουν όλα τα κατειλημμένα κτίρια και τους χώρους (πόσο δε μάλλον που σε περίπτωση ΠΑΛΛΑΙΚΗΣ εξέγερσης, θα είναι πιθανότατα απρόθυμοι) και δεύτερον: ότι για όλο τον πληθυσμό δεν επαρκούν τα ΜΑΤ για εκτέλεση δικτατορικών ΔΙΑΤΑΓΩΝ!
     Το χειρότερο είναι ότι ως ντόπια Εξουσία καθίστασαι εντελώς άχρηστη για τα ίδια τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ της, που τότε κι αυτά θα απαιτήσουν την απομάκρυνσή της, αφού είναι φανερό πως θα έχει χάσει το παιχνίδι! Οι ηγέτες που χάνουν το παιχνίδι απομακρύνονται απ' την Εξουσία πάραυτα! «Μα είναι δυνατή μια τέτοια παλλαϊκή αντίσταση;» θα αναρωτηθεί κάποιος, αν δεν υπάρχει προηγούμενο εγχείρημα όμοιας ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ. 
     Η απάντηση είναι απλή: ήδη οι περισσότεροι πολίτες συμμετείχαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάποια στιγμή σε μια μαζική ή λιγότερο μαζική ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ. Μαζεύτηκαν σε πλατείες, απεργήσανε, διαμαρτυρήθηκαν, παραπονιούνται και οργίζονται με τον αφανισμό της οικονομίας και την καθημερινή μας κατρακύλα όλο και πιο βαθειά στην εξαθλίωση! Τη μια μέρα οι ταξιτζήδες, την άλλη οι φορτηγατζήδες, την τρίτη οι δημόσιοι υπάλληλοι, την τέταρτη οι αγανακτισμένοι, την πέμπτη οι λιμενεργάτες, οι φαρμακοποιοί, οι ΓΙΑΤΡΟΙ. 
     Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσουμε όλοι μαζί ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ να πούμε ως εδώ! Καταλαμβάνουμε τα πάντα, ακινητοποιούμε τα πάντα, δεν πληρώνουμε τίποτα (φόρους, λογαριασμούς, εισφορές, παράβολα, εισιτήρια), δεν κάνουμε αγορές και δεν μετακινούμαστε παρά μόνο για να πάμε απ' τον ένα χώρο κατάληψης στον άλλον, όλα αυτά για λίγα εικοσιτετράωρα, μέχρι να υποβάλλει ο πρωθυπουργός την παραίτησή του στον Πρόεδρο της  "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"! 
     Να αφήσουν οι εργατοπατέρες τα μεγάλα λόγια της δήθεν νομιμοφροσύνης, την προτροπή της υποταγής στο τραπεζικό και δανειακό σύστημα και τις συμβολικές πράξεις διαμαρτυρίας κι ας πράξουν αυτό το οποίο τους υπαγορεύει  τώρα το καθήκον προς την πατρίδα. Ας σημάνουν γενικό ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ προς την ελληνική κοινωνία, σε συμφωνία για μιαν αναίμακτη κι αποτελεσματική παλλαϊκή ΕΞΕΓΕΡΣΗ. 
     Ραντεβού για ένα συντονισμένο κι αποφασιστικό ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού στην κοινωνική εξαθλίωση, στην κατοχή και την εκποίηση της χώρας, όπως έγινε με τα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ. Είμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ κι οφείλουμε να αντισταθούμε! Μπορούμε να ελευθερωθούμε και πρέπει να το κάνουμε τώρα!  Γιατί κάθε μέρα που περνάει η σφαγή, όχι απλώς θα συνεχίζεται, αλλά θα εντείνεται. Πόσο θα την ανεχόμαστε ακόμα Έλληνες; Δεν είμαστε ραγιάδες! Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΑΟΣ! ΚΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ!

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ!
ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ
ΤΑ ΓΟΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ



Share

3 σχόλια:

Ευαγγελία ζαλ είπε...

Επιτελους, να παρουμε την κατασταση στα χερια μας τωρα που αποφασισαμε και σηκωθηκαμε απο τον καναπε

Ανώνυμος είπε...



Αγαπητοί φίλοι.


Θα ήθελα να διατυπώσω μερικές σκέψεις σχετικά με άρθρο σας.

1.
Έστω ότι κάνουμε Γενική Απεργία Διαρκείας.
Όταν κάνουμε απεργία, γνωστό είναι ότι ΔΕΝ πληρωνόμαστε.
Εμείς δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε.
Αυτοί τι θα πάθουν; Απολύτως τίποτε, γιατί θα έχουν τα πάντα ενώ ο λαός όχι μόνον θα εξακολουθεί να μην έχει τίποτε, αλλά θα μειώνονται διαρκώς και αυτά που έχει.

2.
Ποιος θα οργανώσει την απεργία;
Από αυτά που διάβασα, προτείνετε τις ίδιες ΓΝΩΣΤΈΣ συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Δηλαδή το μακρύ χέρι των κομμάτων.
Αυτοί λοιπόν που είναι οι κυρίως υπεύθυνοι για την πτωχοποίηση του λαού μας και το ξεπούλημα της πατρίδας μας θα αναλάβουν τον αγώνα μας.
ΤΈΛΕΙΑ....

3.
Έστω ότι 'φεύγουν' αυτοί που είναι τώρα στην κυβέρνηση.
α. Με ποιους θα αντικατασταθούν;
β. Το οικονομικό σύστημα θα μείνει το ίδιο;

ΠΡΟΤΕΊΝΕΤΕ την χρήση του μεγαλύτερου όπλου που διαθέτει ο λαός,
την ΓΕΝΙΚΉ ΑΠΕΡΓΊΑ ΔΙΑΡΚΕΊΑΣ
χωρίς ένα σχέδιο, χωρίς στρατηγική και τακτική, χωρίς όραμα.

Που ακριβώς αποβλέπει η έτσι διατυπωμένη πρότασή σας

Φιλικά

Βασίλης

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ είπε...

Αγαπητέ συνέλληνα Βασίλη
Κατ' αρχάς σε ευχαριστώ για το σχόλιό σου, γιατί μου δίνεις την ευκαιρία να σου απαντήσω. Μα και μόνο που μπήκες σ' αυτή την διαδικασία, δείχνει πως είσαι σκεφτόμενος Ελληνας και ενδιαφέρεσαι για την πατρίδα μας. Εχεις δίκιο για τους προβληματισμούς σου και δικαιούσαι απαντήσεις… όμως όπως καταλαβαίνεις από εδώ δεν δίνονται τέτοιες απαντήσεις, οι οποίες υπάρχουν και τις γνωρίζουν οι αγωνιστές πατριώτες, που εδώ και 8 χρόνια έχουν βάλει στην άκρη τις υποχρεώσεις τους και αγωνίζονται για την πατρίδα, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις οικονομικές απώλειες, που συνεπάγεται αυτή η προσφορά τους.
Προφανώς εσύ δεν έχεις συμμετάσχει σε κοινούς πατριωτικούς αγώνες γι' αυτό έχεις αυτές τις απορίες. Χαίρομαι όμως που έστω και μια αφηρημένη "πρότασή μου" σε προκάλεσε να επικοινωνήσεις μαζί μου. Αφησε στον Θάνο αν θέλεις το εμαιλ σου και θα σου απαντήσω αναλυτικά. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.