26 Απριλίου 2017

Εκτός ελέγχου οι σχέσεις Σερβίας-ΗΠΑ: «Πείτε εδώ και τώρα αν θέλετε Μεγάλη Αλβανία μέχρι τη σερβική πόλη Νις και την ελληνική Ήπειρο.

– Θα πάμε για Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο και θα είστε υπεύθυνοι» – «Τύμπανα πολέμου» και από την ΕΕ 

Με Τρίτο Βαλκανικό Πόλεμο απειλεί σύσσωμη η Σερβική πολιτική ηγεσία τους Αλβανούς αλλά και τις ΗΠΑ και το ερώτημα που θέτουν οι Σέρβοι είναι γιατί οι πρέσβεις των ΗΠΑ σε Πρίστινα, Τίρανα και Βελιγράδι δεν καταδικάζουν τις κινήσεις των Αλβανών και εάν η αδράνειά τους αυτή υποδηλώνει την ανοχή τους στις δηλώσεις αυτές που απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή. 

Όμως όποια και να είναι η απάντηση των ΗΠΑ διπλωματική ή μη, η ουσία είναι ότι οι Αλβανοί εξοπλίζονται στο Κοσσυφοπέδιο και στα Σκόπια και δεν είμαστε μακρυά από μια μεγάλη έκρηξη. 

Ο Ντάτσιτς δήλωσε ότι θα μπορούσαν οι πρέσβεις αυτοί να απαντήσουν εάν αποδέχονται μια «Μεγάλη» Αλβανία που θα φθάσει μέχρι τα Σκόπια και τη σερβική πόλη Νις στο βορρά και στην ελληνική Ήπειρο στο νότο. 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε ότι η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες που θα έρθουν, αφού δεν αντιδρούν στις πρόσφατες δηλώσεις των Αλβανών πολιτικών για ενοποίηση των «αλβανικών εδαφών», δηλώσεις που έγιναν τόσο στην Αλβανία, όσο στο Κοσσυφοπέδιο και στους τρείς αλβανικού δήμους της νότιας Σερβίας, το Πρέσεβο, Μέντβεντζα και Μπουγιάνοβατς. 

“Οι συντονισμένες δηλώσεις του Ράμα, του Θάτσι και του Μουσλίου δείχνουν ότι μια «Μεγάλη» Αλβανία είναι ο στόχος όλων των Αλβανών. Ο Μουσλίου κάλεσε την Αλβανία να φθάσει μέχρι την Νις, αλλά αύριο θα μπορούσε να ισχυρισθεί το ίδιο για τα Σκόπια, το Μαυροβούνιο ή την (ελληνική) Ήπειρο. Εάν η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν αντιδρούν ότι η Αλβανία θα φθάσει μέχρι την πόλη Νις, τότε θα είναι υπεύθυνοι για τις συνέπειες», δήλωσε ο Ντάτσιτς. 

Παρέμβαση είχαμε και από Boυλγαρικά κυβερνητικά ΜΜΕ τα οποία ανέφεραν πως οι ενέργειες του αλβανικού παράγοντα στα Βαλκάνια έχουν συμφωνηθεί τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Ουάσιγκτον. 

Συγκεκριμένα βουλγαρικό ΜΜΕ σημειώνει ότι οι Αλβανοί ηγέτες Χασίμ Θάτσι και Έντι Ράμα ωθούν τα Βαλκάνια για αλλαγές συνόρων και αυτές οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν θα επηρεάσουν σαφώς άλλες χώρες της περιοχής.

Κάθε προσπάθεια για τη δημιουργία μιας λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας θα οδηγήσει αναπόφευκτα ως ένα σύνδρομο ντόμινο αλλαγές συνόρων και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων. 

Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ντέιαν Μίροβιτς, πιστεύει ότι η προσδοκία για αλλαγή των συνόρων θα επηρεάσει ασφαλώς και άλλες βαλκανικές χώρες όπως είναι η Βουλγαρία, η Ελλάδα, τα Σκόπια και η Σερβική Δημοκρατία (της Βοσνίας). 

Όμως και η ΕΕ βλέπει «τύμπανα πολέμου» σε Σκόπια-Βοσνία και γενικά στα Βαλκάνια. 
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε ευθαρσώς ότι εάν διαλυθεί για κάποιον λόγο η ΕΕ, τότε αυτόματα θα υπάρξει πόλεμος στην ΠΓΔΜ και την Βοσνία και σε όλα τα Βαλκάνια. 

Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ , δήλωσε σε συνέντευξή του, ότι οι απόψεις του Νοναλντ Τραμπ με την ενθάρρυνση του Brexit και σε άλλες χώρες, θα οδηγήσει στην αποσύνθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδικασία αυτή θα θέσει το «σπόρο» του πολέμου στα Δυτικά Βαλκάνια, θέλοντας να δείξει σε μια πρώτη ματιά ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν γνωρίζει την περίπλοκη ιστορία της Ευρώπης.

«Είπα στον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ότι δεν πρέπει να ωθούμε και άλλους να εγκαταλείψουν την ΕΕ, γιατί αν η ένωση διαλυθεί θα έχουμε έναν νέο πόλεμο στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο Γιούνκερ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ευρωπαϊκή προοπτική είναι πολύ σημαντική για τις χώρες αυτές, διότι σύμφωνα με τον ίδιο «αν τους αφήσουμε , τότε Βοσνία , σερβική δημοκρατία της Βοσνίας , ΠΓΔΜ, Αλβανία, και όλες αυτές οι χώρες θα συμμετάσχουν σε έναν ανηλεή πόλεμο και πάλι».

Πρόκειται για σκληρή προειδοποίηση στον Ντόναλντ Τραμπ να μην ενθαρρύνει περαιτέρω αποχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς τυχόν αποσύνθεση του μπλοκ μπορεί να προκαλέσει νέο πόλεμο στα δυτικά Βαλκάνια.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν αναφερόταν στους εμφύλιους πολέμους που αιματοκύλισαν την πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, και καταδεικνύουν το ρόλο που αποδίδει στον εαυτό της η Ε.Ε., ως παράγοντα ειρήνευσης και σταθερότητας στην περιοχή.

Πρόκειται για τον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ που προειδοποιεί εμμέσως πλην σαφώς για πολεμικές κινητοποιήσεις στα Βαλκάνια λόγω αναβρασμού του αλβανικού εθνικισμού και της κυοφορούμενης απόσχισης της σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας .

Σε άρθρο μας με τίτλο (Το ΝΑΤΟ προειδοποιεί ότι στα Βαλκάνια θα υπάρξει μια νέα στρατιωτική σύγκρουση –Παίρνει «σειρά» η περιοχή μας μετά την Συρία) , αναφέραμε ότι και το ΝΑΤΟ «ομιλεί» για «βαλκανικό πόλεμο», κάτι που αλλάζει τα πάντα διότι ενδεχομένως να είμαστε πολύ κοντά σε μεγάλες και τρομερές εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ο πρόεδρος του στρατιωτικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ο Τσέχος στρατηγός Petr Pavel είχε δηλώσει ότι τα Βαλκάνια παραμένουν μια πιθανή πηγή των στρατιωτικών συγκρούσεων.

Ο ίδιος δηλώνει ότι η Ατλαντική Συμμαχία πρέπει να έχει τη δυνατότητα να νικήσει τους αντιπάλους της και να διασφαλίσει την άμυνα των χωρών μελών της, καθώς και να έχει έναν μεγαλύτερο ρόλο στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Ο Πάβελ τονίζει ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι «ιδιαίτερα ασταθής», δηλώνοντας ότι η «ισλαμική τρομοκρατία απειλεί τα Βαλκάνια, μαζί με την ρωσική επιρροή».

Η πρώτη χώρα που ευρίσκεται στην λίστα των νατοϊκών είναι η Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Ο λόγος είναι ότι αφού οι δυτικοί την «γέμισαν»πρώτα με ισλαμιστές τρομοκράτες τώρα η χώρα-μόρφωμα αποτελεί για αυτούς μέγα-κίνδυνο.


Στόχος όμως είναι κυρίως η σερβική κοινότητα και η στενή σχέση της με την Ρωσία όπως και με το ίδιο το κράτος της Σερβικής δημοκρατίας. Από εκεί θα πυροδοτηθεί μια νέα ανάφλεξη που συμπαρασύρει όλες τις χώρες της περιοχής , συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος.

Όταν τόσοι αξιωματούχοι και τόσα αμυντικά ινστιτούτα ρωσικά και δυτικά αναφέρουν περί επικείμενου πολέμου στην περιοχή μας , σίγουρα κάτι παραπάνω γνωρίζουν από τους πολιτικούς και οφείλουμε να τα λάβουμε σοβαρά υπόψη μας ειδικά στην Ελλάδα λαμβάνοντας τα « βέλτιστα μέτρα» για αυτό το ενδεχόμενο.


Μέσα όμως σε όλον αυτό το κυκεώνα θα έχουμε και ένα καλό. Την αναβίωση των «συμμάχων» των βαλκανικών πολέμων, που θα λάβει «σάρκα και οστά» από την Ελλάδα, την ΠΓΔΜ,την Σερβία και την Βουλγαρία.

Πρόκειται για τα ίδια κράτη με μια μικρή παραλλαγή την ΠΓΔΜ λόγω διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, που πολέμησαν σε δύο βαλκανικούς πολέμους ενάντια στην Οθωμανική αυτοκρατορία.


pentapostagma.gr
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.