4 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Γράφει η Μαίρη Καρά 

     Ένας ακόμα ημερολογιακός χρόνος μας αποχαιρέτησε, κάνοντας χώρο στον διάδοχό του. Ο χρόνος του 2016 έφυγε παίρνοντας μαζί του πολλά δυσάρεστα γεγονότα κι αφήνοντας  πίσω του τις δυσάρεστες συνέπειές του πάνω στην φυσική και ΕΘΝΙΚΗ μας επιβίωση. Στην διάρκειά του οι Ηγέτες έσπειραν ανέμους στον πλανήτη και το 2017 θα θερίσουν ΘΥΕΛΛΕΣ.
     Ο χρόνος είναι η ακαθόριστη κίνηση κάθε ύπαρξης και των γεγονότων στο παρελθόν, παρόν και μέλλον συνολικά. Άρα και η ακριβής μέτρηση μιας διαδικασίας απ' το παρελθόν στο μέλλον. Κυλά δε στην ατέρμονη ροή της παράλληλα με την ροή του ποταμού και ποτέ δεν γυρίζει πίσω. Ο,τι γέγονε γέγονε για την κάθε ύπαρξη ξέχωρα και καθόρισε την ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ. 
     Ο κάθε άνθρωπος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την αίσθηση του χρόνου, είτε του προσωπικού είτε του επαγγελματικού είτε του κοινωνικού. Ανάλογα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες του παρατηρεί τον χρόνο να περνά βιαστικός κι αδυσώπητος, χωρίς να έχει τρόπο να τον εγκλωβίσει στο παρόν, για να τον κατακτήσει. Η κάθε στιγμή που περνάει γίνεται αυτόματα παρελθόν, παίρνοντας μαζί της κι όποια σκέψη πέρασε απ' το μυαλό του κι όποια πράξη του καταγράφηκε στο ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ.
     Τον γήινο χρόνο τον μετράμε σε μονάδες δευτερολέπτων με τα ειδικά όργανα, όπως τα χρονόμετρα και τα ρολόγια. Ο χρόνος στην ανθρώπινη συνείδηση είναι υποκειμενικός. Ο κύκλος μέρας και νύχτας ρυθμίζει στον άνθρωπο το βιολογικό του ρολόι, που φαίνεται πως είναι ακριβές, δεδομένου πως συχνά ξυπνάμε λίγα λεπτά πριν να χτυπήσει το ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ.
     Ωστόσο κάποιες στιγμές νομίζουμε ότι ο χρόνος περνά πιο αργά ή κάποιες άλλες πολύ πιο γρήγορα. Περιμένοντας κάτι με καρφωμένο το βλέμμα στο ρολόι, αισθανόμαστε πως ο χρόνος κυλά αργά. Συμμετέχοντας όμως σε ενδιαφέρουσα συζήτηση, στο τέλος αναρωτιόμαστε "πόσο γρήγορα πέρασε η ώρα". 
     Όταν βρισκόμαστε μπροστά στον υπολογιστή ερευνώντας μια πληροφορία, υπολογίζουμε πως χρειαζόμαστε πέντε λεπτά, για να καταγράψουμε ή να την χειριστούμε ανάλογα. Επειδή μας απορροφάει όμως με το ενδιαφέρον της, δεν αντιλαμβανόμαστε πως μας απασχόλησε σχεδόν μισή ΩΡΑ. 
     Έτσι απορρόφησαν τον χρόνο μας οι "επιστήμονες" της προπαγάνδας και βιώσαμε επτά χρόνια Κατοχής, χωρίς να αντιδράσουμε. Τα πολιτικά μιάσματα εκτελώντας τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, από περήφανο λαό μας κατέστησαν παθητικούς δέκτες των απαιτήσεών τους. Γι' αυτό ο χρόνος μετράει προς όφελός τους, μέχρι να υλοποιήσουν ως το τέλος τα σχέδιά τους και να μας αποτελειώσουν… κι εμείς στον κόσμο μας, να πιστεύουμε πως είμαστε ακόμα ΖΩΝΤΑΝΟΙ… 
     Μα κι εμείς τον χρόνο που καλύπτει τα στάδια της Κατοχής, τον μετράμε ή απορροφημένοι στις ευθύνες, μας προσπερνάει ασυνείδητα; Οι εμπειρίες που αποκτούμε απ' τις ενέργειές μας, αποδεικνύουν, πως ο χρόνος "κυλάει" πάντα με τον ίδιο ρυθμό και προς την ίδια κατεύθυνση: απ' το παρελθόν προς το μέλλον. Η κάθε μας κίνηση ούτε μπορεί να διακοπεί αλλά και ούτε να αντιστραφεί στην έννοια του χρόνου. Εκτελείται όπως καθορίστηκε κι ανένδοτη διαγράφει την ΤΡΟΧΙΑ ΤΗΣ. 
     Το 2016 ήταν ένας οριακός χρόνος για τα οικονομικά και ηθικά αποθέματα του ελληνικού λαού. Δυσβάστακτοι φόροι αύξησαν το ήδη επαχθές φορτίο του μέσα σ' έναν παγωμένο χειμώνα. Με αυξημένες στρατιές ανέργων και με τις ληστρικές φορολογήσεις στους εργαζόμενους, οι απολαβές τους δεν κάλυψαν ούτε τα στοιχειώδη για επιβίωση. Τον έσυραν σαν εξιλαστήριο σφάγιο στον βωμό των άνομων ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. 
     Τα ένοχα και συνένοχα με τους προδότες "μεγάλα" κανάλια και ο Τύπος καλλιέργησαν κλίμα μοιρολατρικής αναμονής. Με υπολογισμένες δόσεις προσμονής θετικών εξελίξεων και με απειλές τρομοκρατικής χρεοκοπίας κέρδισαν πολύτιμο χρόνο για τα αφεντικά τους. Κι αυτά δεν είναι φαινόμενα οικονομικής κρίσης. Είναι μεθοδευμένο στήσιμο νέου κρατικού μοντέλου, που επιχειρείται να επιβληθεί στον πλανήτη ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ. 
     Και μέσα σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα ο νέος χρόνος διαδέχτηκε τον παλιό, μέσα σ' ένα κλίμα διασκέδασης "να πάνε κάτω τα φαρμάκια" των Ελλήνων πολιτών και δεν… βαριέσαι. Το έθιμο να είναι καλά και τι μας νοιάζει για την Ελλάδα… εμείς θα την σώσουμε; Τόσοι σωτήρες κυκλοφορούν ελεύθεροι με εξιτήριο απ' το τρελάδικο… αυτοί ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει ανυπαρξία χρόνου και πόνου. Μήπως τελικά ένας ΤΡΕΛΟΣ θα μας σώσει; Κι έχει τόσους πολλούς η ΕΛΛΑΔΑ!



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Ελληνικό ρολόι έχει προ καιρού χαλάσει. Χαλασε το κλειδί που το κουρδίζει, φαγώθηκαν τα γρανάζια του, και χριάζεται οπωςδήποτε επισκευή.
Μονο πού δεν υπάρχει κανένας τεχνίτης πλέον. Η έχουν φύγει απο την ζωή ή έχει γίνει μετανάστης, και κουρδίζει αλλονών ρολόγια.
Καληνύχτα.

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.