17 Ιανουαρίου 2017

Παππούς Χατζηφλουρέντζος – τον έλεγαν τρελλό και τον κορόιδευαν, κι όμως εκείνος προφήτευσε την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, αυτά που συμβαίνουν σήμερα κι εκείνα που έρχονται.

… Εκοιμήθη το 1969 στο χωριό του στη Μηλιά Αμμοχώστου κι έζησε την μετάνοια και τα δάκρυα και περιέγραψε όλα αυτά που εζήσαμε εμείς, από το ’64 μέχρι σήμερα, και αυτά που θα ζήσουμε ακόμα. Τα γράφει ο ίδιος, τα διηγείτο στα παιδιά του.

Επήγε εβρήκε τον Μακάριο, τον Άνθιμο τον Κιτίου τότε, τον Γεννάδιο τον τότε Πάφου, τον Κυρηνείας τον μέγαν εθνάρχη τον δικόν μας τότε, τον Κυρηνείας τον Κυπριανό. Τους εμίλησε και τους είπε, προσέχετε, θα έρθουν οι Τούρκοι και θα πιάσουν τη μισή [Κύπρο]. Μόνον ο Γεννάδιος του έδωκε λίγη σημασία λέει, ο Μακάριος τον άκουσε με σοβαρότητα οι άλλοι τον εκοροϊδέψαν κιόλας.

Και έγινε τελικά όχι το όραμα του Μακαρίου, όχι το όραμα του Κυπριανού του μεγάλου εθνάρχη, έγιναν οι προφητείες του Χατζηφλουρέντζου από την Μηλιά Αμμοχώστου, που οι Μηλιώτες τον ονόμαζαν κοροϊδευτικά ‘Χαχατζημούνα’. Με ένα ποδήλατο εγύριζε και δεν του δίναν σημασία και τον είχαν για τρελλό κιόλας. 

Και ακούτε μερικά που διέσωσε ένας πολύ καλός συγγραφέας. 

Θα έρθει μια ώρα που θα τρέχετε σαν τις καμήλες, θα φοβάστε να κοιτάξετε πίσω σας. Εκεί που θα πάτε θα νομίζετε πως πήγατε στο πανηγύρι, ούτε θα πεινάσετε, ούτε θα διψάσετε. 
Εννοεί την προσφυγιά το ’74. 

Πολλά κράτη θα ενδιαφερθούν αλλά οι Τούρκοι δεν θα ακούνε κανέναν, θα είναι ανένδοτοι. Όμως θα έρθει η ώρα που θα ξαναρθείτε στα σπίτια σας. Την ώραν αυτήν που θα έρθετε, θα πέσετε καταγής, θα ταπεινωθείτε. Θα το θελήσει η Παναγία και θα έρθετε αλλά σας το ξαναλέω ότι θα ταπεινωθείτε, θα πέσετε καταγής. Ο Θεός γνωρίζει πότε και θα σας ελευθερώσει όταν θα είσαστε εντάξει μεταξύ σας. Όταν θα έρθετε πίσω εκεί θα είναι τα κλάματά σας. Θα μαυροφορήσει όλη η Κύπρος. 
Εννοούσε το ’74 που μαυροφόρησε η Κύπρος. Σκεφτείτε αυτά τα έλεγε πριν το ’69. 

Και θα γυρεύετε την πιο μικρή σπηλιά, την πιο μικρή τρύπα να τρυπώσετε. Θα γίνει μεγάλο κακό στην Κύπρο. Εσείς θα φύγετε, εγώ όμως θα μείνω. 
Εννοούσε ότι αυτός ήταν να πεθάνει και θα τον θάψουν στη Μηλιά, όπως και τον εθάψανε στην Μηλιά Αμμοχώστου. 

Ακούτε και αυτό που αφορά τις συνομιλίες τις τωρινές. Αυτό είναι δική μου ερμηνεία, μπορεί να έχω λάθος το λέω. 

Θα πάνε μέχρις εκεί για να υπογράψουν συμφωνία αλλά τελικά δεν θα την υπογράψουν. Ο σατανάς θα βάλει εμπόδια κι έτσι δεν θα υπογράψουν τα χαρτιά. Το πρόβλημα όμως θα λυθεί από μόνο του. 

Του είπε ο γιος του, οι Τούρκοι θα μας φάνε. Του το είπε το ’64 τότε που υπήρχαν ταραχές. 

Άκουσε γιε μου, θα έρθει μια ώρα που τρεις μόνον άνθρωποι στην Κύπρο θα μπορούν να την ελευθερώσουν και η Κύπρος θα ελευθερωθεί από μόνη της χωρίς να την βοηθήσει κανένας. 

Όταν του είπαν, μα πιστεύεις τέτοια πράγματα; Η Κωνσταντινούπολη τόσα χρόνια είναι κάτω από τουρκική κατοχή και ακόμα δεν ελευθερώθηκε, και πως εμείς θα ελευθερωθούμε; Και τους απάντησε προφητικά: 

Θα έρθει κι αυτούς η ώρα τους που θα τα πάρουν πίσω, ο Θεός δεν βιάζεται. 
Τότε προσέχαν τους θύλακες, το ’64, τους τουρκοκύπριους στα τουρκοκυπριακά χωριά, και λέει του γιού του: 

Πήγαινε γιέ μου να πέσεις να κοιμηθείς κι εμείς* δεν έχουμε καμιά ειδοποίηση από το Θεό. 
(*εννοούσε εμείς οι άγιοι του Θεού) 

Οι Τούρκοι θα έρθουν αλλά δεν θα έρθουν τώρα, (το ’64) μετά θα έρθουν (όπως και ήρθαν, το ’74) και θα πάρουν την Κύπρο τη μισή. 
Του λέει ο γιός του ο μάγκας: Ας μας αφήσουν και μέχρι το πρωί θα τους καθαρίσουμε.
Και του απαντά: 

Ρε Αντονούη, οι Τούρκοι θα έρχονται από το χωριό σου και εσύ από το χωριό σου δεν θα μπορείς να περάσεις. 
Προφητεύει την κατοχή. Του απαντά ο γιός: 
Μα δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε και την Ελλάδα. 

Και του προφητεύει ο Χατζηφλουρέντζος: 

Κανέναν δεν έχουμε υπέρ μας, είναι όλοι εναντίον μας. Οι Τούρκοι θα έρθουν ύστερα και όλοι θα τους ζητούν να σταματήσουν κι αυτοί δεν θα σταματούν. Και τότε θα αφήσετε τα σπίτια σας όπως είναι και θα φύγετε. 
Ακούτε πως περιγράφει αυτά που ζήσαμε από το ’74 και μετά. 

Θα πέφτετε ο ένας πάνω στον άλλον χωρίς να πειράζει όμως ο ένας τον άλλον. 
Αυτά που ζήσαμε το ’74, σε ένα δωμάτιο να μένουν τρεις οικογένειες. Και του λέει, χωρίς όμως να πειράζει ο ένας τον άλλον. Τέτοιαν ηθική είχε ο κόσμος της Κύπρου πριν το ’74.

Και μετά του προφητεύει που εχαλάσαμε από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. 

Μετά ο κόσμος θα αμαρτήσει. Θα αργήσετε λίγο να έρθετε πίσω. Όταν θα έρθετε πίσω τότε θα είναι τα κλάματά σας. Τότε θα δώσει νόηση στον κόσμο ο Θεός να καταλάβει τον δρόμο τον ορθό ποιος είναι. Πολλοί Τούρκοι από τα έργα τα καλά θα γίνουν Χριστιανοί. Τούτη η Παναγία και τις πέτρες θα τις κάνει Χριστιανές εκείνη την ώρα, όχι μόνο τους ανθρώπους. Θα έρθει ο φόβος του Θεού, ο κόσμος θα περπατά με το κεφάλι σκυφτό. Η Κύπρος θα ελευθερωθεί από μόνη της χωρίς να την βοηθήσει κανένας. 

Όταν ερωτήσαμε τον Γερο-Παΐσιο, μα πώς θα ελευθερωθούμε μόνοι μας; Και λέει:

Παιδί μου, μετά την απειλή που είναι να κάνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο θα τους χτυπήσουν τόσο απότομα οι Ρώσσοι απ’ όλες τις πλευρές που αυτοί θα υποχρεωθούν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Κύπρο, να τα πάρουν να πολεμήσουν εις τα Στενά του Βοσπόρου. Και θα ξυπνήσετε μιαν ημέρα και θα ακούσετε ότι φεύγουν τα στρατεύματα να πάνε να πολεμήσουν στην Τουρκία. Κι εσείς τότε πρέπει να έχετε νουν να διαχειριστείτε τη Βόρεια Κύπρο που δεν θα έχει στρατό αλλά θα είναι γεμάτη εποίκους (όπως είναι γεμάτη), θα είναι γεμάτη τουρκοκύπριους, Κούρδους, Λαζούς, Αλεβίτες, Σουνίτες, Σιίτες. 

Εκεί θα φανεί ο νους μας. Κι εμείς οι εκκλησιαστικοί θα πρέπει να έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι και στους Χριστιανούς, απέναντι και στους μουσουλμάνους. 

Εδώ τώρα τελειώνω. 
Ο κόσμος θα αμαρτήσει. Θα προηγηθεί (πριν να ελευθερωθεί η Κύπρος) περίοδος ευμάρειας, (όπως την εζήσαμε) αλλά μετά θα έρθει μεγάλη κρίση (όπως τη ζούμε). Αν δεν το καταλάβει ο κόσμος να στραφεί προς τον Θεόν, θα έρθει μεγάλη κρίση. 
Ακούτε λεπτομέρεια. 

Θα κλείσουν ξενοδοχεία και θα μείνουν σπίτια ατέλειωτα πάνω στις κολώνες. Μπορεί να κλείσει και τον ουρανόν ο Θεός, το νερό, όλα είναι δικά Του τούτα. 

Και ένα χαριτωμένο, το οποίον όμως κρύβει μία τραγική αλήθεια που λυπούμε και να την πω. 

Θα έρθει καιρός που θα γυρεύετε γαϊδούρια και δεν θα βρίσκετε. 
Γιατί θα γυρεύουμε γαϊδούρια; Γιατί δεν θα υπάρχουν καύσιμα. Αυτός είναι ο λόγος. Όταν δεν υπάρχουν καύσιμα πως θα έρθω εγώ από την Ευρύχου εις τον Σταυραετό; … Μπορεί εμείς να μην έχουμε πόλεμο αλλά δεν θα έχουμε τα αγαθά. … Αυτός ο κόσμος των πόλεων, πώς θα τραφεί; Γι’ αυτό λέω ότι ένα μεγάλο θέμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι η Γεωργία, να έχουμε το δικό μας. Σε δύσκολες ώρες να μπορούμε να αυτοδιαχειριστούμε τουλάχιστον τη ζωή μας, τουλάχιστον στη βιωτή μας. 

Και το κυριότερο που δεν το είπαμε καθόλου και ο Θεός να με συγχωρέσει. Να έχουμε μετάνοια. Η μετάνοια προσελκύει το έλεος του Θεού. 
*** 

Απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ 
Πηγή βίντεο  
Παραγωγή: RumOrthodox (YOUTUBE) 
Επιλογή – Επεξεργασία: ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ

το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.