5 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ- ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. (από ξένο τόπο)

από τον χρήστη attatsis


Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος 

Παραδοσιακο τραγουδι της Πολης και της Μικράς Ασίας σε ρυθμό 2/4 (δίσημο). Ειναι τραγούδι του ερωτα, ενώ το χορεύουμε ως συρτο ή μπάλο. Πρόκειται για τραγούδι το οποίο σε πολλές και διαφορετικές παραλλαγές εντοπίζεται σε ολόκληρο τον κοσμο. Η μουσικη εχει τεραστια δυναμη, για αυτό ενωνει τους ανθρώπους. 

Ένα ακομη Ελληνικο παραδοσιακο τραγουδι, με τιτλο "απο ξενο τοπο", ξεκινησε την απιστευτη μουσικη του διαδρομή από την Κωνσταντινούπολη η την Μικρα Ασια συμφωνα με μια άλλη εκδοχη. Από την Πολη και την επι πολλους αιωνες, Ελληνικη Μικρα Ασια, εφτασε να παιζεται στην Αμερική, απο εκει στην Αιγυπτο, στο Πακισταν, στο Αζερμπαιτζαν, στο Ουζμπεκισταν και στην συνεχεια στην Ιαπωνια (Τοκυο). 

Ουσκουνταρ η Σκουταρι ειναι η αρχαία Χρυσοπολις, μεγαλο προαστιο της Κωνσταντινουπολης στο οποίο ζουσαν αρκετες χιλιάδες Ελληνες, μεχρι να τους διωξουν οριστικα οι Τουρκοι. Για το προαστιο αυτο της Ελληνικης Κωνσταντινουπολης, λεγεται ότι γραφτηκε το συγκεκριμενο Ελληνικο τραγουδι, που το ακουμε σε πολλα μερη του κοσμου. 

Στην Αιγυπτο συναντιέται ως "Fel S hara " η "Ya Banat Iskandaria". Ισκεντερια είναι η Αλέξανδρεια. . 

Στην Ελληνικη γλωσσα η μελωδια τραγουδιέται σε σχεδόν ολα τα μερη της Ελληνικης επικρατειας. Θεωρείται ενα από τα πιο γνωστά τραγουδια της Ελληνικης Ανατολης. Το 1960 το συμπεριελαβε στο ρεπερτοριο του ο αυτοκρατορας του Χασαπικου ο Μαρκος Βαμβακαρης ηχογραφωντας το με την Καιτη Γκρευ. 

Στην δεκαετία του 1950 η Ερθα Κιτ, ηθοποιος και τραγουδιστρια το εκανε γνωστο και περα απο τον Ατλαντικο. Η ωραια μελωδια του Ελληνικου τραγουδιου, εφτασε μεχρι την αμερικανικη τζαζ με εκτελέσεις οπως αυτή του Χερμπι Μαν, αλλά και στην Απω Ανατολη με τον γνωστο Ιαπωνα κιθαριστα Τακετσι Τεραουτσι. 

Δεν υπαρχει αμφιβολια ότι το Ελληνικο τραγουδι είναι απο τις πολύ ξεχωριστες μελωδίες που εκαναν τον γυρο του κόσμου με οχημα την μεγάλη δυναμη της Ελληνικης παραδοσιακης μουσικής, κανωντας γνωστη για μια ακομη φορα την Ελλαδα. 

Δυστυχως στο περασμα των αιωνων δεν διεκδικουν μονον την πατριδα μας, αλλα διεκδικουν τα παντα, μεχρι και την μουσικη μας. Το Ελληνικο τραγουδι εγινε μεχρι και στρατιωτικό εμβατήριο, στην Βοσνία σαν θρησκευτικο μουσουλμανικο τραγούδι. Οι Σκοπιανοι μουσουλμανοι θεωρούν ότι οι Βόσνιοι το μετέτρεψαν σε τραγούδι για τoν πόλεμο των τζιχαντιστών. 

Βρισκόμαστε στην χειροτερη ιστορικη στιγμη από καταβολης του Ελληνικου εθνους. Για την επιβίωση του εθνους, είναι απαραιτητη η δημιουργια ηθικων αρχων. Ειδικα για της επομενες γενιες. Τα χρηστα ηθη είναι το διαχρονικο "μυστικο " επιβιώσεως του εθνους μας από τα παναρχαια χρονια. Για ολους αυτους τους λογους απαραιτήτως πηγαίνουμε τα παιδια μας σε μουσικα σχολεια. Το πιο σημαντικο ολων είναι να βρίσκονται κοντα στην Εκκλησια, και να μαθαινουν από τους Ελληνες γονεις την πραγματικη Ελληνικη ιστορια. Επισης τα Ελληνοπουλα μαθαινουν απαραιτήτως παγκρατιο. 

Για οσα παιδια είναι σε μεγαλυτερη ηλικια, και δεν πηγαν σε μουσικα σχολεια, δημιουργούμε σωματεια με εκμαθηση οργανων, δημιουργούμε ορχηστρες, χορωδιες. Αυτό θα είναι το ένα σκελος. Το δευτερο σκελος θα είναι το αθλητικο με εκμαθηση του παγκρατιου. Επισης σε αυτους τους συλλογους θα μπορουν να συμμετεχουν και τα παιδια που τελειωσαν μουσικο σχολειο. Τα παιδια είναι το μελλον της Ελλαδος. Δημιουργουμε τους σωστους Ελληνες του αυριο ώστε να αποκτησουμε δικαιωμα στην εθνικη και ατομικη επιβίωση.


Δείτε επίσης: 
ΜΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ) ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

Αρχαία ελληνικά για την επιβίωση του έθνους μας.

ΜΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ ΜΑΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
 
ΑΛΛΑΓΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΣΩΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΙΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΥΣ.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.