5 Οκτωβρίου 2016

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΣ

Γράφει η Μαίρη Καρά 

    Σ' αυτή τη ζωή όλα έχουν μια ΑΡΧΗ και ένα ΤΕΛΟΣ… Καλή αρχή και κακό τέλος; 'Η κακή αρχή και καλό τέλος, όπως στις ταινίες; Ρητορικό ερώτημα χωρίς απάντηση, μα το σίγουρο είναι πως, ανάλογα με τις γνώσεις και τις αποφάσεις του ο καθένας θα έχει και την κατάληξή του. "Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς" έλεγαν οι γιαγιάδες μας, που σήμερα ακούγονται ΣΟΦΕΣ. 
     Ένας εκκολαπτόμενος "υπηρέτης" του πολιτικού συστήματος χωρίς τυπικά και ουσιαστικά εφόδια κοιτάει το είδωλό του στον καθρέφτη κι αποφαίνεται: Θα γίνω αρχηγός κόμματος! Κι έκανε καλή ΑΡΧΗ πουλώντας τους συντρόφους του πατώντας επί κομμάτων κι από-κομμάτων! Κι αφού πήρε την γλυκιά γεύση της Εξουσίας, έβαλε σαν επόμενο στόχο του, να κατακτήσει πάση θυσία και το ανώτατο αξίωμα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ! 
     Ένας λειψός κι ανώριμος ανθρωπάκος χωρίς ηθικές αναστολές και πρόθυμος  για υποταγή στις απαιτήσεις των υποστηρικτών του… στο τιμόνι της χώρας! Το αίσθημα υπεροχής τον… απογείωσε, όταν συνειδητοποίησε την δύναμή του να επιβάλει την θέλησή του στην θέληση των άλλων. Η κατάχρηση της δύναμης είναι στοιχείο της ανθρώπινης ψυχολογίας κι αν μάλιστα "βολεύει" προσωπικά συμφέροντα και ρουσφέτια, υποθάλπτεται κι απ' τους ίδιους τους ΠΟΛΙΤΕΣ! 
     Ένας επίδοξος πολιτικός κι επαγγελματίας ψεύτης που άρπαξε την εξουσία εξαπατώντας τον λαό με τον μανδύα του νέου "σωτήρα", ενώ είχε συμφωνήσει με τους τοκογλύφους να βάλει την ταφόπλακα στην χώρα. Το ανεύθυνο ανθρωπάριο ανέλαβε την προσοδοφόρα μυστική αποστολή - για τον ίδιο και την ληστρική συμμορία του - κρύβοντας τις αρνητικές ιδιότητες του χαρακτήρα του. Αμίμητο παράδειγμα κυνικού ΑΛΑΖΟΝΑ!
     Ένας άπατρις αναρριχητής που "έστρωσε" την καριέρα του στο επιθανάτιο κρεβάτι της Ελλάδας, υπερηφανευόμενος για ανύπαρκτα προτερήματα και κρύβοντας υπαρκτά ελαττώματα. Ματαιοδοξία, Υπέρμετρος Εγωισμός, Ανασφάλεια. Η ανάγκη του για αναγνώριση απ' τους άλλους για Γόητρο και Κύρος, που δεν κατείχε. Αυτά καιροφυλακτούσαν στα βάθη του σκοτεινού και μικρόψυχου είναι του κι αποκαλύφθηκαν με τις λανθασμένες αποφάσεις, λόγω έλλειψης Αυτογνωσίας αλλά και ΓΝΩΣΕΩΝ. 
     Ένας αιώνιος φοιτητής περαστικός απ' τα αμφιθέατρα μα με έντονη παρουσία στις καταλήψεις των σχολείων… που πήρε το πτυχίο του χάρις στην στήριξη του μέντορά του. Ένας άσχετος με την πολιτική αεριτζής βγαλμένος απ' τον οικογενειακό κομματικό σωλήνα, καλοζωισμένος και καλοδιαφωτισμένος στα υπόγεια της ΚΝΕ και στα μπαράκια των Εξαρχείων. Ένας ανεπάγγελτος και χωρίς ένα ένσημο, που χωρίς αίσθηση της κοινωνικής συνοχής αυτοπροβαλλόταν σαν ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ. 
     Ένας ευκαιριακός πολιτικάντης που οι διεθνιστές εργοδότες του τον επέβαλαν σαν πρωθυπουργό, με αντάλλαγμα να αποτελειώσει την ταλαίπωρη χώρα μας. Ο άσχετος με κάθε μορφή διακυβέρνησης κι φυγόδικος καθηκόντων επιτέλους βρήκε μια "δουλειά" να κάνει στη ζωή του, για να μην πεθάνει ανεπάγγελτος. Ο υπαλληλάκος με δουλική σχέση εργασίας που οφείλει να υπακούει στις εντολές των εργοδοτών και να εκτελεί κάθε επιθυμία τους, προσδοκώντας την ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ! 
     Ένας απερίσκεπτος ατομιστής αγόμενος και φερόμενος από κενές φιλοδοξίες, θεωρεί ότι είναι το κέντρο του κόσμου κι ότι όλοι πρέπει να κινούνται γύρω του. Αδιαφορεί όμως για το κοινωνικό σύνολο, έχοντας σαν προτεραιότητα της ζωής του την προσωπική του επιτυχία. Με τον άκρατο ατομισμό του στα ενδιαφέροντά του να περιορίζονται στον εαυτό του, δεν γίνεται ποτέ συμπαθής, χάνοντας έτσι την επαφή του με τον ΛΑΟ! 
     Ο τελευταίος κατασκευασμένος "ηγέτης" των αφεντικών, που πλασάρονται στον λαό σαν "φρέσκες" ΕΛΠΙΔΕΣ. Μα ο ψεύτης και ο κλέφτης… λέει ο ΣΟΦΟΣ λαός μας κι ο εξουσιαζόμενος εκτελεστής των νεοταξικών επιταγών, θα υποστεί τις συνέπειες της υποταγής του, σαν τιμωρία για τις επαίσχυντες πράξεις του. Θα καταδικαστεί να κοιμάται ισόβια στο προδοτικό κρεβάτι που έστρωσε, με μόνιμη συντροφιά τις τυραννικές ΕΡΙΝΥΕΣ ΤΟΥ! 
     Την ίδια κατάληξη θα έχουν κι όσοι υποτελείς συστημικοί μόλυναν την ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ και με τις υποκύψεις τους αποδείχτηκαν εγκληματικές μονάδες για το ΕΘΝΟΣ. Αυτοί οι χρήσιμοι ηλίθιοι είναι ανάξιοι να κατέχουν και την ελληνική ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ. Όλοι μαζί όπως έστρωσαν θα "κοιμηθούν" στο περιθώριο της ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Το προδοτικό φαγοπότι τελειώνει κι έρχεται ο λογαριασμός της κάθαρσης. Αυτό το ΤΕΛΟΣ τούς επιφυλάσσει η κόπρος της ΑΛΑΖΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!



Share

7 σχόλια:

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Ὡραιότατον ἄρθρον! Ὡς πρός τό ἄν θά ἔχῃ "τυραννικές ΕΡΙΝΥΕΣ" ὁ Τσίπρας, ἀμφιβάλλω, ὅμως. Διότι τύψεις ἔχουν μόνον ὅσοι διατηροῦν κάποια ψήγματα ἀνθρωπιᾶς. Οἱ Προδόται καί οἱ δολοφόνοι μιᾶς χώρας καί μάλιστα μέ ἔνδοξον Ἱστορίαν χιλιάδων ἐτῶν δέν νομίζω νά ἔχουν συνείδησιν.

Giannis Katseas είπε...

Σε αυτον τον ματαιο κοσμο παντα θα υπαρχουν οι "ανθρωποι" που δεν θα εχουν "τιμη" και θα ξεπουλανε και την μανα τους την ιδια για μια "κοινωνικη ανοδο" ....
Στην περι-πτωση του αεργου προεδρου του 15μελους η επιστημονικη κοινοτητα εχει σηκωσει τα χερια ψηλα, ΔΕΝΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΡΥΠΙΟΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ !
και το ακομα χειροτερο, δεν ξαναυπηρξε στην παγκοσμια ιστορια λαος που να ΒΛΕΠΕΙ την καταστροφη του να ερχεται ΚΑΛΠΑΖΟΝΤΑΣ και να ειναι αραχτος στις καφετεριες και στους καναπεδες ...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας κύριε Χατζηνικολάου, ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Συμφωνώ για τις Ενιρύες όμως πρέπει να σάς ενημερώσω πως συμβολικά χρησιμοποίησα αυτόν τον όρο παραπέμποντας στην αρχαιότητα... κι αυτό γιατί δεν είχα περισσότερη ευχέρεια χώρου να επεκταθώ. Φυσικά και άλλη θα είναι η τιμωρία των προδοτών και θα αναφερθώ σε επόμενο άρθρο μου.

ΜΑΙΡΗ ΚΑΡΑ είπε...

Καλημέρα Γιάννη ευχαριστώ, με πρόλαβες, σκόπευα να το συνεχίσω κι αν μου επιτρέπεις να χρησιμοποιήσω τις δικές σου σημειώσεις γι αυτό το φαινόμενο... είσαι πολύ καυστικός και έχεις απόλυτο δίκιο... ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να απαλλαγούμε απ' αυτή την ληστοσυμμορία που κοντεύει να μάς διαλύσει...

Giannis Katseas είπε...

Να τις χρησιμοποιησεις τις εκφρασεις Μαιρη χωρις κανεναν ενδοιασμο, δυστυχως δεν μπορω να φανταστω κανεναν τροπο για να "ενεργοποιηθει" ο Ελληνισμος που συνεχιζει τον υπνο (του δικαιου ???) χωρις καμμια μα καμμια αντιδραση, αραγε οταν θα ξυπνησουν αφου προηγουμενως μας τα εχουν παρει ΟΛΑ τοτε πως θα αντικρυσουν τα ιδια τους μουτρα στον καθρεπτη ???
Και το κυριοτερο, παλι θα αρχισουν να ζητανε βοηθεια απο αυτους που τοσα χρονια τους χλευαζουν και τους λενε φασιστες και Εθνικιστες χωρις φυσικα να εννοω ΚΑΝΕΝΑΝ πολιτικο χωρο παρα μονο τους αγνους Ελληνες Πατριωτες ....

ΙΑΚΩΒΟΣ είπε...

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΠΛΗΞΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ...
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ
ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΖΗΣΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΠΡΕΛΕΣ
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ , ΟΙ ΑΝΑΞΙΟΙ . ΟΙ ΔΟΛΙΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ
ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ..
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ;;;;;;;;;
Η ΑΞΙΟΤΙΜΗ ΑΡΘΡΟΓΡΑΓΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ...ΤΟ ΒΙΩΣΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΧΑΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠ ΟΨΗ ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ..ΕΥΧΟΜΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΙΡΗ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΠΟΥ ΑΧΝΟΦΕΓΓΕΙ...ΚΟΙΝΩΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΑΙΡΗ φαίνεται ότι κτύπησες την ανεπάρκεια εκεί που πονάει, δηλ στην δόλια μεθόδευση της.

Απομένουν κάποια λίγα 24 ωρα για δούμε ΘΑΜΑΤΑ και ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΠΟΙΟΣ θα διαχειριστεί την ΚΡΙΣΗ που έρχεται και βρίσκει την Ελλάδα μας γυμνή στην μπόρα που πάει να ξεσπάσει;;

Αυτός ή αυτοί που θα διαχειριστούν τις καταστάσεις στο νέο περιβάλλον πρέπει πρώτα από όλα να λένε την ΑΛΗΘΕΙΑ, όσο πικρή και αν φαίνεται.

Η μεταπολίτευση ήρθε με τούρκο και Κυπριακό και κλείνει πάλι με τούρκο και ΑΙΓΑΙΟ..ιστορικοί κύκλοι …θα συνεργήσουν πιθανώς και έκτακτες φυσικές καταστάσεις .

Εύχομαι από βάθους καρδιάς στα Δημοκρατικά ΕΠΕΡΧΌΜΕΝΑ μας να πρωτοστατήσουν πολλές ¨ Μαίρες ¨ με το ίδιο φρόνημα που διακατέχει το εμπεριστατωμένο κείμενο σου.

Με εκτίμηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.