27 Ιουνίου 2015

ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ;

Γράφει ο Λευτέρης Γκίνης 
26-6-2015 

Διάβασα σήμερα στο site της Olympia ένα άρθρο κάποιων (ξένων) οικονομολόγων για την έξοδο από το ευρώ. ΕΔΩ Και πραγματικά επαναστάτησα με τα όσα έγραφε… 

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λέει (το άρθρο αυτό) ότι πρέπει να βγούμε από το ευρώ υποτιμώντας το νέο εθνικό μας νόμισμα σε πολύ μεγάλο ποσοστό… δηλαδή μία άκρως εγκληματική και παρανοϊκή πράξη με οικτρά αποτελέσματα για την οικονομία μας αλλά και την ύπαρξή μας. 

Κανείς από όλους αυτούς που γράφουν τέτοιες εκθέσεις ιδεών δεν έκατσε να σκεφτεί ότι η Ελλάδα χρειάζεται αναδόμηση και ένα ισχυρό νόμισμα για να μπορέσει να ανατάξει την οικονομία της. 

Κανείς δεν προτείνει την αλλαγή που χρειάζεται η δημόσια διοίκηση της Ελλάδας αλλά και το πολιτικό σύστημά της για να μπορέσει να αλλάξει την πορεία της. 

Όλοι (οι «φίλοι» μας) μετράνε την όποια αλλαγή μόνον μέσα από την μεταβολή κάποιων αριθμών, δίχως να έχουν την αίσθηση ότι η αλλαγή στην πορεία της Ελλάδας προς την ανάπτυξη δεν περνάει μόνον μέσα από τους αριθμούς αλλά κυρίως περνάει μέσα από την αλλαγή των δομών της διοίκησης της χώρας. 

Οι όποιες δομές υπάρχουν αυτή την στιγμή, και με τις οποίες κινούμεθα, είναι πεπαλαιωμένες και αναχρονιστικές, έχουν δεν υποστεί βάναυση μετατροπή προς το χείριστο προς χάριν της εξυπηρέτησης πολιτικών συμφερόντων. 

Η ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού από Καποδίστρια μέχρι σήμερα έχει κάνει την Ελλάδα έρμαιο των κακόβουλων ορέξεων των εχθρών και «φίλων» της. Η αδυναμία οράματος για την ανάπτυξη της χώρας μας έχει φέρει όλες τι πολιτικές δυνάμεις σε σημείο να εκμεταλλεύονται οικτρά και παράνομα κάθε πτυχή του ισχύοντος συντάγματος, μετατρέποντάς το ένα κουρελόχαρτο άνευ αξίας. 

Και τελικά μη έχοντας καμία διάθεση για ανάκαμψη και ανάταξη των εσωτερικών δυνάμεων της χώρας την παραδίδουν ως «πρόβατο επί σφαγή» στους κατά καιρούς και τόπους δήμιους της. 

Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα και άνευ άλλης χρονοτριβής αλλαγή του συντάγματός της… και αυτό θα πρέπει να συμβεί αφήνοντας (δίνοντας την δυνατότητα) στον λαό να γράψει μόνος του το σύνταγμα που αυτός επιθυμεί, και όχι να το συγγράψουν οι διάφοροι «σοφοί» συνταγματολόγοι. 

Μέσα στο σύνταγμα αυτό θα πρέπει να γίνεται μνεία για την εκ βάθρων αλλαγή της δημόσιας διοίκησης με άξονα περιστροφής της ελαχιστοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εισαγωγή των δυνατοτήτων αυτοματισμού λειτουργικών ενεργειών προς χρήση από τους πολίτες, τεχνολογική επικαιροποίηση. 

Θα πρέπει να γίνεται σαφής μνεία για την αλλαγή του πολιτειακού θέματος, αλλά και τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους. Ξεκάθαρη θέση απέναντι στην θεσμοθέτηση του ΚΙΣ ως νομικού προσώπου. 

Θα πρέπει να γίνει αναφορά στον καθορισμό ενός σοβαρού και μακροβιώσημου σχεδίου μεταναστευτικής πολιτικής, για την ξεκάθαρη διαχείριση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο είχαμε από πολλών ετών αλλά κανείς δεν ήθελε να το αντιμετωπίσει. 

Με τον πλέον σαφή τρόπο θα πρέπει το νέο σύνταγμα να προστατεύει την πρώτη κατοικία του Έλληνα πολίτη έναντι των όποιων επιβουλών κατάσχεσης από τον οιονδήποτε είτε αυτή είναι τράπεζα είτε είναι ιδιώτης είτε είναι το ίδιο το δημόσιο. 

Θα πρέπει να προστατεύονται τα δικαιώματα των εργαζομένων με ένα νόμο πλαίσιο τις πτυχές του οποίου θα καθορίζουν και θα επικαιροποιούν νομοθετήματα που θα συντάσσονται με την άμεση συνεργασία εργοδοτών και εργαζομένων. 

Και πολλά άλλα θα μπορούσα να αναφέρω ακόμα αλλά δεν είναι το κείμενο αυτό για τέτοιο σκοπό. 

Αφού γίνουν αυτές, και άλλες αλλαγές, στο νέο σύνταγμα… τότε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την μεταφορά σε ένα εθνικό νόμισμα και τις δυνατότητες που θα μπορούσε να έχει στην ανάπτυξη της χώρας μας. 

Με όλα ετούτα που προαναφέρω θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όλους μας ότι μία αλλαγή νομίσματος αυτή την στιγμή και με το οικονομικό και πολιτικό μας σύστημα στο κακό χάλι στο οποίο βρίσκεται δεν είναι η λύση των προβλημάτων μας. 

Η ζώνη του Ευρώ μέσα στην οποία είμαστε δεν λειτουργεί προς το συμφέρον των μικρών οικονομιών της ζώνης, η Ευρώπη σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να γίνει «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» και αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι η Ευρώπη έχει βαθύτατο και αρχαιότατο πολιτισμό που δεν είναι δυνατόν να τον απαξιώσει κανείς ούτε και να διαγράψει φιλές και έθνη και θρησκείες και πολιτισμούς με μία μολυβιά, αλλά ούτε και με χίλιες. 

Τα έθνη που συγκροτούν την Ευρώπη έχουν ιστορία πολλών χιλιετηρίδων και δεν είναι διατεθειμένα να την αφήσουν ή να την διαγράψουν, επειδή κάποιος παρανοϊκός «νοήμων» νούς (Illuminati) θέλει να κυριαρχήσει επάνω στους λαούς όλου του κόσμου. 

Μία επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν αποτελεί απλά και μόνο μία οικονομική κίνηση, αποτελεί μία επιστροφή στις ρίζες των εθνών κρατών τα οποία συγκροτούν την γηραιά Ήπειρο για στην οποία ζούμε και για την οποία είμαστε υπερήφανοι. 

Το εθνικό νόμισμα, δεν είναι απλά ένα χρεόγραφο προς χρήση, είναι ένα αξιόγραφο ιστορίας και πολιτισμού, ξεχωριστού πολιτισμού για το κάθε Ευρωπαϊκό έθνος. Και σαν τέτοιο θα πρέπει να του δώσουμε την αξία που του πρέπει και να μην το πετάξουμε στο καλάθι των αχρήστων (Forex), με προσοχή και με ιδιαίτερη σύνεση θα πρέπει να ελέγχεται η χρήση του και να αποδίδονται οι αξίες του αλλά και τα οφέλη του στον φέροντα τον ιδιαίτερο αυτό νόμισμα. 

Οι λεπτομέρειες της μετατροπής είναι ζήτημα ελάχιστων μηνών, η διασφάλιση όμως της ορθής λειτουργίας του νέου νομίσματος είναι ζήτημα θέλησης και οράματος για μία νέα πορεία της πατρίδας μας, για έναν νέο ορίζοντα της Ελλάδας μέσα στις αγορές του κόσμου.

Η χώρα μας είναι εξαιρετικά επαρκής για να στηρίξει τον λαό της, είναι δε και εξαιρετικά πλούσια για να δώσει την ευζωία στους πολίτες της, όμως έχει πρόβλημα μεγάλο στην παρουσία πολιτικών προσώπων με ηθικές αξίες και ιδανικά, ας ξυπνήσουμε τελικά από τον λήθαργο της τεχνητής ευδαιμονίας μέσα τον οποίο μας έβαλαν (υπονομευτικά) να κοιμόμαστε, ας εγερθούμε επιτέλους και ας ζητήσουμε… απαιτήσουμε τα αυτονόητα… αυτά που τα αποθνήσκοντα πολιτικά μαγαζάκια μας έμαθαν να μην ζητάμε… δεν είμαστε πλέον οι αγράμματοι και αμόρφωτοι χωριάτες του μεταπολέμου… έχουμε και τις γνώσεις και την δύναμη να αντισταθούμε και να πολεμήσουμε για μία νέα Ελλάδα… μία Ελλάδα που εμείς επιλέγουμε πως την θέλουμε να είναι, και πως θέλουμε να διοικείται. 

Τους εχθρούς τους γνωρίζουμε, τους προδότες τους καταγράψαμε, τις ανάγκες μας τις καταμετρήσαμε… το μόνο που μας μένει είναι το θάρρος να βγούμε και να απαιτήσουμε το αυτονόητο…

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.