13 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η απαράδεκτη επίσημη κατάργηση του όρου ιθαγένεια... Το παγκοσμιοποιημένο κράτος υπακούωντας στις εντολές της Ν.Τάξης δεν δέχεται διαφορές των όρων "Ιθαγένεια" και "Υπηκοότητα".

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ 
Αθήνα, 9/7/2013
Αρ. Πρωτ. Φ. 82215/18303 

Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με τον εννοιολογικό προσδιορισμό των όρων «ιθαγένεια», «υπηκοότητα» και «εθνικότητα».

Στο πλαίσιο επαναλαμβανόμενων ερωτημάτων που δεχόμαστε συχνά από σχολικές μονάδες και άλλες υπηρεσίες ή γραφεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με εννοιολογικές αποσαφηνίσεις και ορθή χρήση στο πλαίσιο διοικητικών διαδικασιών, των όρων «ιθαγένεια», «υπηκοότητα» και «εθνικότητα», θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής, προς εξυπηρέτηση τόσο των ενδιαφερομένων μαθητών όσο και των λειτουργών των υπηρεσιών σας: 

Α. Στην ελληνική νομική γλώσσα δεν γίνεται διάκριση μεταξύ των όρων «ιθαγένεια» και «υπηκοότητα», οι οποίοι έχουν στη χώρα μας ταυτόσημο περιεχόμενο, δηλώνοντας τον δημοσίου δικαίου νομικό δεσμό που συνδέει το άτομο με την πολιτεία στο λαό της οποίας ανήκει. Για το λόγο αυτό άλλωστε, όσοι έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους ονομάζονται ημεδαποί του κράτους αυτού, ενώ όσοι έχουν διαφορετική ή καμία ιθαγένεια ονομάζονται αλλοδαποί

Συνεπώς, η χρήση του όρου υπηκοότητα γίνεται παράλληλα προς τη χρήση του όρου ιθαγένεια (π.χ. λέμε ελληνική ιθαγένεια και Έλληνας υπήκοος όχι Έλληνας ιθαγενής). Πάντως για την αποφυγή σύγχυσης ή παρερμηνειών, προτείνουμε την από πλευράς σας καθιέρωση της ενιαίας χρήσης του όρου ιθαγένεια σε κάθε διαδικασία σας. 

Β. Η «εθνικότητα» είναι ουσιαστικά ιδιότητα και αποτελεί μη νομικό δεσμό ενός ατόμου με ένα έθνος. Για το λόγο αυτό, όσοι ανήκουν στο ίδιο έθνος ονομάζονται ομογενείς (ή ομοεθνείς), ενώ οι υπόλοιποι αλλογενείς (ή αλλοεθνείς). Είναι δυνατόν ένας αλλογενής να είναι Έλληνας πολίτης (δηλ. ημεδαπός), εφόσον, έχει αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια, ενώ μπορεί να συμβαίνει και το αντίστροφο (ένας Έλληνας ομογενής να είναι αλλοδαπός διότι δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια). 

Επιπλέον, σας επισημαίνουμε ότι μία εκ των αρχών που διέπει το δίκαιο της ελληνικής ιθαγένειας και η οποία απορρέει από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο είναι η αρχή της διπλής ή πολλαπλής ιθαγένειας, σύμφωνα με την οποία κάθε άτομο δύναται να έχει περισσότερες από μία ιθαγένειες.
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.


Φαίη/Αβέρωφ 

ΣΧΟΛΙΟ
Δηλαδή θα ξεχάσουμε κι αυτά που μαθαίναμε στο σχολείο στην Πολιτκή Αγωγή μόνο και μόνο για να κάνουν την δουλειά τους οι νεοταξίτες....

Η διάκριση των δύο  εννοιών είναι πραγματική.

Ιθαγένεια είναι όταν το άτομο έχει γεννηθεί στην Ελλάδα κι έχει τουλάχιστόν έναν γονέα της με ελληνική καταγωγή.
Και έχει κληρονομικά δικαιώματα για την πατρίδα μας.... Είναι ο λεγόμενος Ελληνας.
Ο ομογενής από Ελληνες γονείς πρέπει να μπορεί να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια κάθε στιγμή με μια απλή δήλωση....

Υπηκοότητα είναι όταν ο αλλοδαπός ή ημεδαπός κάτοικος της χώρας αποκτήσει με νόμιμο τρόπο και διαδικασίες την ιδιότητα του Πολίτη της Ελλάδας.... Ετσι μπορεί να έχει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο στα οποία όμως πρέπει να αναγράφεται η εθνικότητά του... και πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Εξυπακούεται ότι κάποιος μπορεί να είναι πολίτης της Ελλάδας και να μην έχει την Ελληνική Ιθαγένεια....
Υπήκοος υπό τις νόμιμες προϋποθέσεις μπορεί να γίνει οποισδήποτε αλλοδαπός. Εννοείται ότι οι Ελληνες με ελληνική ιθαγένεια αποκτούν αυτομάτως και την ελληνική υπηκοότητα.... 

Οι έννοιες που επικαλείται η εγκύκλιος περί ημεδαπών και αλλοδαπών πάει αποκλειστικά στον όρο υπηκοότητα.....
Ημεδαποί μπορούν να χαρακτηρίζονται όσοι είναι Πολίτες της Ελλάδος έχουν δηλαδή ελληνικά δημόσια έγγραφα (ταυτότητα και διαβατήριο)....
Αλλοδαποί όσοι δεν είναι.....

Η Εθνικότητα δεν έχει ουδεμίαν σχέση με τις 2 παραπάνω έννοιες...
Το μόνο βέβαιο είναι ότι όσοι έχουν ελληνική ιθαγένεια έχουν αυτομάτως και ελληνική εθνικότητα...
Αυτό ισχύει και για όσους ομογενείς Ελληνες ζουν στη αλλοδαπή κι ας μην έχουν την ελληνική ιθαγένεια....

Και φυσικά η υπηκοότητα δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την εθνικότητα...
Ολα όσα διαβάζεται στο δημόσιο έγγραφο είναι εκ του πονηρού.....

Δεν θα μας τρελάνουν κιόλας οι νεοταξίτες.....



Share

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΘΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ. Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΠΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ (ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΜΑΤΟΣ). ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΥΚΩΝ ΟΛΛΑΝΔΩΝ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ Ν. ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Αφού ευχαριστησω για το σχόλιο να πω μια απορία....

Δηλαδή ο Ελληνας (για να μην πάμε στον Ολλανδό) που γεννήθηκε από Ελληνες γονείς στην Αμερική μπορεί να έχει την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι κάτοικος Ελλάδος;

Ναι ανηκει μεν στην ελληνική εθνικότητα, στην ελληνική ομογένεια... πιθανώς να μην είναι Ελληνας υπήκοος (να εχει δηλαδή ελληνικά έγγραφα και να είναι Ελληνας πολιτης) αλλά μπορεί να εχει την αμερικανική ιθαγένεια... (το λεω με επιφύλαξη αγνοώντας την εκεί νομοθεσία)......

Το θέμα λοιπόν είναι ότι ο συγκεκριμένος Ελληνας θα πρέπει να κάνει αίτημα για να αποκτήσει την Ελληνική Ιθαγένεια.....

Γι αυτό είπα ότι χρειάζεται και εντοπιότητα.... διότι ο Ελληνας που γεννιέται και κατοικει μόνιμα στην Ελλάδα θα την αποκτήσει με την γέννησή του...

Μπορεί να μην είναι το κύριο στοιχείο για την ιθαγένεια αλλά είναι ένα δευτερεύον αλλά σημαντικό στοιχείο....
Και λέω ότι δεν είναι πρωτεύον διότι οπως έχω εξηγήσει ο Ελληνας (από Ελληνες γονείς) που δεν κατεχει την ελληνική ιθαγενεια μπορεί να την αιτηθεί....
Ο αλλοδαπός (με αλλοδαπούς γονείς) άσχετα από το αν μένει ή όχι στην Ελλάδα ή ακόμα κι αν εχει γεννηθεί εδώ δεν μπορεί ΠΟΤΕ να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια αλλά μόνο την ελληνική υπηκοότητα....

Ελπιζω να εγινα κατανοητός γιατί είναι λιγο περιπλοκο....

Και φυσικά συμφωνω ότι η ιθαγενεια είναι ζήτημα κυρίως "αίματος"...
Το θέμα είναι όπως προείπα τι συμβαίνει με αυτόν που έχει "ελληνικό αίμα" αλλά ξένη ιθαγένεια....

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΑΣ ...."Δηλαδή ο Ελληνας (για να μην πάμε στον Ολλανδό) που γεννήθηκε από Ελληνες γονείς στην Αμερική μπορεί να έχει την ελληνική ιθαγένεια χωρίς να είναι κάτοικος Ελλάδος;"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ... ΝΑΙ !... Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ (ΟΥΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΟΥΤΕ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΥΤΕ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΣΙΕΣ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ-ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΑΥΤΗΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ ΕΝΝΟΙΩΝ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ , ΟΙ ..."ΦΙΛΟΙ" ΜΑΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΝΩ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ" ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΙΣ ΗΠΑ ΕΘΝΟΣ. Ο ΟΡΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ (native ΝΤΟΠΙΟΣ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ. ΟΤΑΝ ΛΕΝΕ "...native american" ΕΝΝΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΥΣ ...ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ KAI ME TON ΟΡΟ native ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΔΛΔ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΠΑΛΙ, Ο ΕΛΛΗΝ (ΣΤΗΝ ΦΥΛΗ, ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ) ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΑΦΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ (ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ) ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ (nationality) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ native american ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ-ΟΡΟ ΕΘΝΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΟΥΝ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΑΝΗΚΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ..."ΕΘΝΟΥΣ" ΤΟΥΣ.

ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ.

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ "native american", ΟΥΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΚΙΝΕΖΟΣ, ΛΑΠΩΝΑΣ , ΓΕΡΜΑΝΟΣ , ΓΑΛΛΟΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΚΛΠ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ, ΓΑΛΛΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΛΠ.

ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ.

Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ CITIZENSHIP, (Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ) ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΜΟΝΑΡΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ)
Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΩΣ ΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ...ΑΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ ΣΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ (ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΑΛΛΙΚΑ, ΙΣΠΑΝΙΚΑ) ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΛΕΞΗ-ΟΡΟ ΕΝΤΟΠΙΟΤΗΤΑ. ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΡΟ ΤΗΝ ΔΙΔΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΗΝ ΦΕΡΟΥΝ.

ΕΛΠΙΖΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΤΟ ΓΕΛΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ 50-100 ΧΡΟΝΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΚΙΝΕΖΟΥΣ , ΙΝΔΟΥΣ ΚΛΠ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΓΓΕΝΗΘΗΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ή ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΥΤΗΣ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η "citizenship" Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ, Η ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΔΛΔ ΟΠΩΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΙ Η ΛΕΞΙΣ citizenship ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΟΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΟΣ ΜΟΝΟΛΕΚΤΙΚΩΣ ή ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΥΚΗΠΟΟΤΗΤΟΣ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΩΣ ΕΧΕΙ ΔΛΔ citizenship = ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ, ΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΘΕΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ

ΓΡΑΦΕΤΕ..."Το θέμα είναι όπως προείπα τι συμβαίνει με αυτόν που έχει "ελληνικό αίμα" αλλά ξένη ιθαγένεια..."

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙ ΜΑΚΡΟΝ ΟΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΧΟΥΝ ΔΛΔ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΕΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ citizenship = ΙΔΙΟΤΗΣ ΠΟΛΙΤΟΥ, ΥΠΗΚΟΟΤΗΣ, ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΩΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΑΓΙΚΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ-ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΚΛΠ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΔΙΠΛΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ. ΠΧ ΕΛΛΗΝ ΜΕ ΚΙΝΕΖΑ. Ο ΓΟΝΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΔΙΠΛΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ. ΕΚΕΙ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, (ΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 74 ΑΠΕΔΙΔΕΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ (ΔΕΧΟΤΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΛΔ, ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ) ΜΟΝΟΝ ΕΑΝ Ο ΠΑΤΗΡ ΗΤΟ ΕΛΛΗΝΑΣ (ΣΤΟ ΓΕΝΟΣ, ΔΛΔ ΙΘΑΓΕΝΗΣ) ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ...ΙΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΕΠΕΚΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕΙΚΤΩΝ ΓΑΜΩΝ ΠΟΥ Η ΜΗΤΗΡ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΙΘΑΓΕΝΗΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Σε γενικες και παλι γραμμες θα πω οτι δεν διαφωνω με οσα λες και η μόνη μου ένσταση είναι ότι σύμφωνα με όσα λες διαβλέπω μια μικρή σύγχυση των εννοιών εθνικότητα και ιθαγένεια.....

Ειδικα στον παρακατω ορισμό σου πραγματικά βλέπω ότι σχεδόν εικονίζεται ο όρος εθνικότητα....

ΕΛΛΗΝ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ.

Αν αντικαταστησουμε στον ορισμό σου την λεξη ιθαγενεια με τον ορο εθνικότητα δεν θα εχουμε κανενα λάθος!!!!!

ΕΛΛΗΝ ΕΘΝΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΤΩΡΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥΣ.

Οπως διαπιστωνουμε ο όρος εθνος και εθνικοτητα παει γαντι ακομα και σε αυτον τον ορισμό....

Με λιγα λογια στην αναρτηση οι νεοταξιτες συγχέουν εσκεμμένα τον ορο ιθαγενεια με τον ορο υπηκοότητα.... και φυσικά βγάζουν παντελώς λαθος συμπεράσματα καταστροφικά για τον ελληνισμό...

Στο δικο σου σχόλιο συγχέονται όχι εσκεμμένα νομιζω η ιθαγενεια με την εθνικότητα χωρίς ομως να κρύβεται κατι επικίνδυνο για την πατρίδα μας.... και οπως ειπα συμφωνω απόλυτα με το γενικοτερο σκεπτικο του σχολίου πλην αυτού του ακίνδυνου για τον ελληνισμό συγκερασμού ιθαγενειας και εθνικοτητας....

Θα ηθελα για να διευκρινιστεί ακόμα καλυτερα το θεμα, να μου πεις ποια είναι κατα την γνωμη σου η διαφορά της εθνικότητας από την ιθαγενεια....
(Κι οταν λεω εθνικοτητα να μην την συγχεουμε με την χρήση που κανουν οι αμερικανοί με τον ορο nationality και μιλανε για το αμερικανικό έθνος (που ουσιαστικά δεν υπάρχει)....
Ο όρος Εθνος είναι διαχρονικός και σημαίνει όπως έλεγαν οι αρχαιοι μας προγονοι το ομογλωσσον, το ομαιμον και το ομοθρησκον.... κι εγω θα πρόσθετα και την ίδια εθνική παράδοση και ηθη και εθιμα....)

Σε ευχαριστω για τον γονιμο και ευπρεπη διαλογο.

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΕΘΝΩΣ (ΠΑΡΑΛΟΓΩΣ) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟ... ΕΘΝΟΤΗΤΑ = ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ = ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΝ ΟΡΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ. ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΔΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ. https://en.wikipedia.org/wiki/Indigenous_peoples.

ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΕΣ. ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ" ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΩΣ ΕΘΝΟΣ (NATION) ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ (NATIONALITY) H ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟYΠΟΘΕΣΕΩΝ (ΗΛΙΚΙΑ ΚΛΠ) ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΟΥ-ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ (CITIZENSHIP). ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΘΝΟΣ) ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ (ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ), ΑΛΛΑ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΛΥΣΑΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ, (NATIVE, indigenous).

ΕΘΝΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΑΛΛΟΣ ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΤΡΕΒΛΗ ΕΝΝΟΙΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΑΥΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤ' ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΒΟΛΕΑ ΕΙΝΑΙ NATIONALITY ΣΤΟΥΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ KAI ME ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ ΤΟΥΣ CITIZENSHIP.

Υ.Γ: ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΕΒΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ, ΣΕΡΒΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΕΛΛΗΝΕΣ, ΓΥΦΤΟΙ). ΚΑΤ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΣΤΡΕΒΛΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΑ (ΤΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ-ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΤΟΥ) ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΕΣΤΩ ΚΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ (Indigenous ΙΘΑΓΕΝΗΣ) ΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΟ ΕΥΤΡΑΠΕΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΝΝΟΟΥΝ. ΔΛΔ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ !!!! ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΛΟΓΙΚΗ Ο ΙΝΔΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΙ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ "ΙΝΔΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΕΟΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΙΝΔΟΣ !!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΙΝΔΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝ ΝΟΕΙΤΑΙ-ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ ΟΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ.

ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ. ΘΑ ΣΥΓΧΡΟΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΙΝΔΙΑΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΙΤΑΛΟΙ, ΓΑΛΛΟΙ, ΙΡΛΑΝΔΟΙ, ΚΙΝΕΖΟΙ ΚΛΠ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ (πλην των ιθαγενών-Ινδιάνων που αυτοδίκαια νοούνται τέτοιοι). Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΑΠΩΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. Ο ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝ. ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΣΣΑΕΙ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΑΙΥΠΤΙΟΣ.

ΘΑΝΟΣ ΚΟΥΚ είπε...

Νομιζω οτι αυτες ειναι ακομα καλυτερες διευκρινησεις και βλέπω ότι χρησιμοποιείς λίγο και την δική μου λογικη με την εντοπιότητα.
Δηλαδη φερνεις ενα παραδειγμα Ελληνα γεννημενου στην Ελλάδα με ελληνικη ιθαγενεια ο οποιος μεταναστευει....

Αυτο εννοώ κι εγω, οτι ο Ελληνας από Ελληνες γονείς που γεννιέται στην Ελλάδα φερει εξ αίματος και εκ γεννησεως την ελληνική ιθαγενεια για παντα.... οπου κι αν παει.
Προσωπικα πιστευω οτι την κουβαλάει για παντα εκτός κι αν την απαρνηθει ο ιδιος....
Συμφωνα ομως με τις ξενες διαδικασιες ο Ελληνας από Ελληνες γονείς που γεννιέται στην Αυστραλία κατεχει κατα τις εκει διαταξεις (και με την ξένη νοοτροπία) την αυστραλιανή ιθαγένεια....

Ετσι θα πρεπει να αιτηθει την αποκτηση της ελληνικης ιθαγενειας και σιγουρα αυτό θα σημαίνει την απώλεια της αυστραλιανής.... Διότι διπλή υπηκοότητα ή και εθνικότητα (αν εχεις 2 διαφορετικούς εθνικά γονείς) μπορείς να έχεις.... Διπλή ομως ιθαγενεια το θεωρώ αδυνατον....

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.