12 Δεκεμβρίου 2013

CIA, MIT ΚΑΙ ΤΑΤΑΡΟΙ Aυτοί κρύβονται πίσω από τα γεγονότα στην Ουκρανία.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Η αμερικανική μυστική υπηρεσία CIA, η τουρκική μυστική υπηρεσία ΜΙΤ και το ταταρικό στοιχείο που βρίσκεται στην Τουρκία, στην Κριμαία και στην περιοχή του Καζάν ανατολικά της Ουκρανίας, φέρονται σαν οι βασικοί υποκινητές των διαδηλώσεων στην Ουκρανία. Οι ταραχές αυτές χαρακτηρίστηκαν από την Μόσχα σαν ανοιχτή ξενοκίνητη απόπειρα ανατροπής της νόμιμης ουκρανικής κυβέρνησης μετά την άρνηση της να υπογράψει την συμφωνία σύνδεσης της Ουκρανίας με την «οικονομική δικτατορία» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Τις αποκαλύψεις αυτές τις κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα Aydınlık, η οποία επικαλείται πληροφορίες και μαρτυρίες της έγκυρης γαλλικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδα, Egalite et Reconciliation, της ρωσικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας, Svobodnaya Pressa, καθώς και του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας, Kırım Haber Ajansı. Δηλαδή οι πληροφορίες αυτές είναι διασταυρωμένες από τέσσερεις διαφορετικές πηγές πληροφοριών και ειδήσεων γεγονός που τις καθιστά αυτομάτως μη αμφισβητούμενες.

Σύμφωνα με τις πραγματικά εντυπωσιακές αυτές αποκαλύψεις αλλά  και την ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας στην Τουρκία, Liana Menumerova, από τις 26 Νοεμβρίου είχε σημάνει «συναγερμός» και είχε αρχίσει μελή κινητοποίηση των Τατάρων και των ταταρικών οργανώσεων που βρίσκονται  στην Τουρκία και ιδιαίτερα κυρίως στην Κωνσταντινούπολη. 

Από τότε είχε αρχίσει μέσω του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης η αποστολή Τατάρων στην Ουκρανία για να προετοιμάσουν το έδαφος για σκληρές διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο. Μάλιστα για την εγκυρότητα  αυτής της αποκάλυψης  η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων της Κριμαίας επικαλείται και την ομολογία του Τατάρου βουλευτή της Κριμαίας, Alim Velliulah ο οποίος έχει γράψει εκείνες τις μέρες από την Σεβαστούπολη στο face book ότι προετοιμάζονται μαζικές διαδηλώσεις  και ταραχές σαν αντίδραση στην επικείμενη άρνηση της ουκρανικής κυβέρνησης ουσιαστικά να παραδώσει την χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Η ουκρανική κυβέρνηση αρνήθηκε να υπογράψει το πρωτόκολλο σύνδεσης Ουκρανίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης αναλογιζόμενη τις βαριές συνέπειες και το μεγάλο κόστος που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη όπως το  προανήγγειλε και η Μόσχα, (ενεργειακό εμπάργκο και διακοπή των εισαγωγών από την Ρωσία των ουκρανικών προϊόντων) και οι οποίες  θα έπλητταν καίρια την ουκρανική οικονομία βυθίζοντας την χώρα στο χάος εξαθλιώνοντας μεγάλες μάζες του ουκρανικού πληθυσμού κυρίως στην ανατολική Ουκρανία που έχει στενές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία. Το όλο θέμα όμως εκτός από την οικονομική του διάσταση έχει και βαθιές γεωστρατηγικές προεκτάσεις. 

Είναι γνωστό πως οι Τάταροι  που υποκινούνται από την Άγκυρα και με την βοήθεια των Αμερικανών και των δυτικοευρωπαίων εδώ και καιρό επιδιώκουν να προκαλέσουν μεγάλες ταραχές για να βρουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σε απόσχιση από την Ουκρανία και να κηρύξουν την αυτονομία τους σε μια περιοχή μεγάλης γεωστρατηγικης σημασίας που στη συνέχεια θα γίνονταν δορυφόρος  της Δύσης. Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο γιατί  δεν υπολόγισαν την έντονη ρωσική αντίδραση που θα έβαζε φραγμό σε όλα αυτά τα σχέδια. 

Εντυπωσιακό είναι επίσης το στοιχείο που αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα ότι οι ίδιες οι εξτρεμιστικές ισλαμικές οργανώσεις που στηρίζει η Τουρκία για να πολεμούν το καθεστώς Άσανντ στην Συρία, οι ίδιες πρωτοστατούν και στην πρόκληση, μέσω του μουσουλμανικού ταταρικού στοιχείου των ταραχών και της επιχείρησης αποσταθεροποίησης της Ουκρανίας. Μάλιστα το σύνθημα τους σύμφωνα με την Aydınlık, είναι, «Dün Şam bugün Kiev’e», δηλαδή, «Χτες Δαμασκός σήμερα στο Κίεβο». 

Όλα αυτά αποδεικνύουν πως για άλλη μια φορά  η κατεχόμενη από μια γερμανόφωνη οικονομική δικτατορία, Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να επεκτείνει μέσω εξτρεμιστικών ισλαμιστικών παράνομων ομάδων υποκινούμενες από την πρόθυμη Τουρκία του Ερντογάν και με την βοήθεια ακόμα και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, την στυγνή κατοχική επικυριαρχία της σε βάρος και άλλων λαών. 

Άλλωστε την πικρή εμπειρία αυτής της κατοχής την έχουμε ήδη γευτεί με τον χειρότερο τρόπο εδώ στην Ελλάδα. Μόνο που όπως φαίνεται η Ουκρανία δεν είναι Ελλάδα και εκεί οι Ρώσοι δείχνουν να μην αστειεύονται προειδοποιώντας με αυστηρό τρόπο τους Ευρωπαίους και τους «άλλους» να μην ανακατεύονται στα δικά τους χωράφια. Εμείς άραγε πότε θα ξυπνήσουμε να διώξουμε αυτή την στυγνή κατοχή της χώρας μας;

Νίκος Χειλαδάκης, 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.