12 Δεκεμβρίου 2013

Και όμως νοιώθουν την αναπνοή του ΘΕΟΥ... στην πλάτη τους.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αντί για Τζαμί στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ το 2014 μπορεί να μείνουν με τα τζάμια στο χέρι... 

Υπάρχει μεγάλη νοηματική διαφορά ανάμεσα στην έκφραση ¨θα γίνει Τζαμί¨ και στην καθημερινή φράση ¨θα κοπεί σαν τζάμι¨.

Ποιος μπορεί να προσβάλει αδιάντροπα το Παγκόσμιο Ιστορικό, Πολιτιστικό και Πολιτισμικό Υπόβαθρο της  σύγχρονης Ανθρωπότητας; 

Καλά η απάντηση είναι τόσο εύκολη σε όλους μας γιατί γνωρίζουμε ποιος είναι..

ΤΟ 2014  ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΤΖΑΜΙ 

Σε μεγάλη πρόκληση φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι Τούρκοι στο γνωστό  αρχιτεκτονικό μνημείο της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που έρχονται από την γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρετε τον επόμενο χρόνο 2014 και μάλιστα πριν από τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, (οι οποίες θα γίνουν τέλη Αυγούστου του 2014 και για πρώτη φορά με απ’ ευθείας λαϊκή ψηφοφορία), η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, πρόκειται να ξαναλειτουργήσει σαν μουσουλμανικό τέμενος όπως αναφέρει αποκαλυπτικό σχετικό δημοσίευμα της τουρκικής ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Şafak, στο φύλο της 2/12/2013. Με την κίνηση αυτή ο Ερντογάν ευελπιστεί να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές καθώς φιλοδοξεί να διαδεχτεί τον Αμπντουλαχ Γκιούλ στην προεδρία της Τουρκίας. 

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και με τον καθηγητή ιστορίας, Mehmet Çelik, έκδοτη του γνωστού τουρκικού ιστορικού περιοδικού, «Tarih dergisi», η Αγία Σοφία, το μεγαλύτερο σύμβολο της ανατολικής ελληνορθόδοξης αυτοκρατορίας και μετά από την απαίτηση χιλιάδων Τούρκων μουσουλμάνων πρόκειται να ξαναδοθεί για χρήση σαν μουσουλμανικό τέμενος και τούτο παρά τις όποιες αντιδράσεις μπορεί να προκαλέσει η απόφαση αυτή σε διεθνές επίπεδο. 
olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2013 
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ 
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος. 

Μετά την διπλωματική πρωτοβουλία της Ρωσικής διπλωματίας η Συρία φαίνεται να έχει κλείσει δίχως ¨κέρδη¨ για την Τουρκία. 

Έτσι ο διπλανός γεωπολιτικός παίκτης μας αποφάσισε να ποντάρει στην παγκόσμια ¨πολιτισμική¨ ρουλέτα και ¨να τα πάρει όλα¨. 

Ζήλεψε την ¨δόξα¨ των Σκοπιανών και αποφασιστικά φόρεσε το σαρίκι του γνήσιου μουσουλμάνου Οθωμανού και προκαλεί... πλέον ανοικτά και αυτός την Ιστορία. 

Η επιδίωξη είναι να ανάγουν το θέμα σε πανισλαμικό ζήτημα και να αποκτήσει πανισλαμικές διαστάσεις   διεθνοποιώντας  με αυτόν τον τρόπο την κίνηση για την μουσουλμανοποίηση της Αγίας Σοφίας.  Μάλιστα προχωρούν ακόμα περισσότερο και συγκρίνουν την Αγία Σοφία, σαν ισλαμικό σύμβολο, με το γνωστό τέμενος του Mescid i Aksa, στα Ιεροσόλυμα, που θεωρείται ένα από τα πιο ιερά τεμένη του Ισλάμ.  
olympiada στο Δεκεμβρίου 11, 2013 

Ο κ. Ερτνογάν όταν πριν λίγους χρόνους ξεναγούσε τον κ. Ομπάμα στο Παγκοσμίου  Πολιτισμικής φήμης αυτό Αρχιτεκτόνημα ξέχασε να τον ενημερώσει ότι θα το μετατρέψει σε Τζαμί και πλέον οι τουρίστες στην Πόλη θα το επισκέπτονται σαν τέμενος και θα αποστερούνται έτσι την πλήρη γνώση της Ιστορικής Διαδρομής του. 

Τι θα κάνει άραγε ο κ Ερντογάν με τα μοναδικά στην Παγκόσμια Τέχνη ψηφιδωτά της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΤΥΤΕΡΑΣ, τους Αγγέλους Εξαπτέρυγα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, τους ΣΤΑΥΡΟΥΣ που σχηματίζονται στην Αγία Σοφία από το πουθενά και τα άλλα κειμήλια και σπαράγματα που σφραγίζουν αδιάψευστα την Ιστορική Αλήθεια; 

Θα τα μουτζουρώσει όπως έκαναν ¨οι πολιτισμένοι¨ πρόγονοι του; 

Γιατί αν δεν τα μουτζουρώσει πως θα μπαίνουν μέσα στο ιερό τέμενος δίχως  φόβο και τρόμο οι πιστοί ψηφοφόροι του; 

Έτσι η UNESCO μπορεί να τον ¨τιμήσει¨ και σαν τον μεγαλύτερο ¨μουτζουριάρη¨ της Τέχνης. Που ξέρετε όλα γίνονται σήμερα; και όλα είναι ρευστά  και παρέρχονται. 

Μην τον ¨παρεξηγείται¨ όμως τον prime minister  γιατί πιθανόν οι παγκόσμιες εξουσίες να τον διαβεβαίωσαν για κάποια πράγματα που έρχονται και για αυτό τρέχει να προλάβει να πάρει θέσεις. 

Και για τις επιδιώξεις του καλά κάνει γιατί τα παίζει όλα για όλα για να βγεί ¨προεδράρα¨. 

Έτσι μπορεί να τον διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα που ήξερε ¨τελείωσε¨.... 
Που ξέρεις καμιά φορά όμως τι γίνεται; 

Τα ίδια ακριβώς δεν λέγανε και  στην δεκαετία του 90 για τα πνέοντα τα λοίσθια Σοβιετική Ένωση και μάλιστα την είχαν για τελειωμό και τους προέκυψε Υπερδύναμη σε λίγα χρόνια.

Και όχι μόνο αυτό αλλά σήμερα οι Τούρκοι ¨φίλοι¨ νοιώθουν  την καυτή αναπνοή της στις πλάτες της Ανατολίας. 

Λοιπόν θέλετε να κάνετε την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Τζαμί, να ακυρώσετε την Ιστορία, να σβήσετε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ όπως κάνουν οι ισλαμοφασίστες στην αιματοποτισμένη Συρία. Και όλα αυτά θέλετε να τα κάνετε μέσα στο 2014.. 

Το Ξανθό το αφεντικό και  τους συμμάχους τους ρωτήσατε; 
Θέλουν να έχουν ένα δεύτερο τέμενος Mescid i Aksa στα πόδια της Ευρώπης; 

Η Κωνσταντινούπολη  ήταν πάντα γεωπολιτικά ¨σεισμογενής¨ περιοχή. 

Όταν γίνει ο μεγάλος ¨σεισμός¨ μπορεί να σπάσουν τα τζάμια της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ και τότε θα εκπλαγείτε... και αντί για Τζαμί να μείνετε με τα τζάμια στο χέρι. 

ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.