28 Ιουνίου 2010

REMEMBER….ομοιόχρωμα και…ομοιόμορφα! Του καθηγητή κ. Γιώργου Πιπερόπουλου.

Εμείς οι παλαιοί θυμόμαστε το ιστορικό περιστατικό με τα ομοιόμορφα αλλά όχι ομοιόχρωμα ψηφοδέλτια κατά την εκλογή του κ Σαρτζετάκη ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας το 1985.

Είχε ειπωθεί τότε ότι εσκεμμένα είχαν επιλεγεί μπλε ψηφοδέλτια για ΝΑΙ στον κ Σαρτζετάκη και λευκά για ΟΧΙ ή για (λευκό).

Είχε επίσης ειπωθεί τότε ότι ο μακαρίτης Ανδρέας Παπανδρέου είχε «ξεγελάσει» τον επίσης μακαρίτη Κωνσταντίνο Καραμανλή στον οποίο είχε υποσχεθεί την θέση της Προεδρίας για δεύτερη πενταετία και τελικά την τελευταία στιγμή επέλεξε τον κ Χρήστο Σαρτζετάκη…

Την πιθανή «παρανομία» επιλογής ΜΗ ομοιόχρωμων ψηφοδελτίων την αμφισβητεί ο κ Σαρτζετάκης στο ιστολόγιό του υποστηρίζοντας ότι μη-ομοιόχρωμα είχαν χρησιμοποιηθεί το 1974 από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο δημοψήφισμα για την Βασιλεία και αμφισβητεί επίσης την πιθανή κηδεμονία, τον έλεγχο στην ψήφο των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζοντας ότι τα ψηφοδέλτια δεν τοποθετήθηκαν σε διάφανους φακέλους οπότε ΔΕΝ ήταν δυνατόν να είναι εμφανής η επιλογή του κάθε βουλευτή.

Και τον ισχυρισμό ότι υπήρξε «κοροϊδία» εις βάρος του Κωνσταντίνου Καραμανλή από τον Αντρέα Παπανδρέου την αμφισβητεί στο ίδιο ιστολόγιο ο κ Σαρτζετάκης δηλώνοντας ότι τέτοια «δέσμευση» του Παπανδρέου προς τον Καραμανλή δεν είναι πουθενά γραμμένη!…

Γιατί τα θυμήθηκα;

Επειδή αυτή την εβδομάδα έρχονται στη Βουλή για συζήτηση ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ και ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ θέματα που ανατρέπουν θεσμούς και δομές, ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ, πολλών δεκαετιών!

Το θεμελιακό, λοιπόν, ερώτημα είναι ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην προκείμενη συζήτηση και τελική ψηφοφορία που θα ανατρέψει τα πάντα στις δομές εργασίας, ασφάλειας, συνταξιοδότησης;

Στον ίδιο άξονα προβληματισμού, τίθεται εύλογα το ερώτημα τι θα κάνουν και οι Βουλευτές ΟΛΩΝ των άλλων Κομμάτων της Βουλής!

Πολλά ακούστηκαν, πολλά λέγονται – αλλά δεν γράφονται – περί των προθέσεων αρκετών βουλευτών του Κυβερνώντος Κόμματος του ΠΑΣΟΚ να ΜΗΝ συναινέσουν στις επιθυμίες του Κυβερνητικού Επιτελείου οπότε υπάρχει και το ενδεχόμενο, εφόσον η συγκεκριμένη ψηφοφορία εκληφθεί ως «ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση», να έχουμε και απίθανες πολιτικές εξελίξεις ίσως και πτώση της Κυβέρνησης…

Λέγονται πολλά….

Η κρισιμότητα της περίπτωσης με οδήγησε να θυμηθώ τους μακαρίτες τον Μένιο Κουτσόγιωργα (δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε) και τον Αλευρά (για τον οποίο είχε τεθεί θέμα εάν και εκείνος δικαιούνταν ως Πρόεδρος να ψηφίσει, όπως ψήφισε υπέρ του κ Σαρτζετάκη).

Μπαίνουμε στον μήνα Ιούλιο (και μου ήρθε έτσι ξαφνικά στο νου ένας άλλος Ιούλιος εποχή που ήμουν βοηθός έδρας στη Μασαχουσέτη) και για το λόγο αυτό το έθεσα με τον αγγλικό όρο:

Remember…Ομοιόμορφα και ομοιόχρωμα!

ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ Ψήφο επί των κρίσιμων αυτών θεμάτων ή χρήση κλειστών ομοιόμορφων φακέλων;

Ή, όπως έλεγαν και οι Αμερικανοί μετά την σφαγή στο περιβόητο φρούριο από τον Στρατηγό Santa Anna του Μεξικανικού Στρατού…

Remember the Alamo!

Απομένει να δούμε ποιοί Βουλευτές, και πώς, θα θυμηθούνε και θα μείνουνε πιστοί στις ΑΡΧΕΣ του Κράτους Πρόνοιας και την Σοσιαλιστική ιδεολογία της Προστασίας του πολίτη από αυθαιρεσίες τύπου Δ. Ν. Τ…

Κάποιοι στην Κυβέρνηση προτρέπουν όσους σεβόμενοι την Ιδεολογία τους προτίθενται να καταψηφίσουν το Νομοσχέδιο για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά να ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ την έδρα τους!!!

Δηλαδή, εάν δεν κάνω λάθος, τους προτρέπουν να ΠΑΡΑΒΟΥΝ το ΣΥΝΤΑΓΜΑ που προβλέπει ότι ο Βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση…

Ώ καιροί, ώ ήθη!...

Οψόμεθα!...




Share

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην ελπίζεις τίποτε κ Πιπερόπουλε! Ποιός θα ήθελε να τρέχει ξανά ως υποψήφιος, να ξοδεύει χρήματα και να κινδυνεύει να μην εκλεγεί την ώρα που ψηφίζοντας ΝΑΙ (και ας πάρει το ΔΝΤ την Πατρίδα)παραμένει Βουλευτής;

Ανώνυμος είπε...

Κύριε καθηγητά θα είναι πράγματι πολύ κρίσιμες οι ερχόμενες ημέρες! Εάν περάσει το εργασιακό-ασφαλιστικό με τις ΄157 του ΠΑΣΟΚ και χωρίς την αρωγή άλλων βουλευτών άλλων Κομμάτων τελικά θα αποκαλυφθεί στο λαό ο ΛΥΚΟΣ που τόσα χρόνια ντύνεται πρόβατο και λειτουργεί ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΡΙΚΑ επιλούμενος ότι η ιδεολογία του είναι...ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ!
Εάν υπάρξει αρωγή και άλλων βουλευτών φοβάμαι πολύ τον Σεπτέμβριο!
Εάν, όμως, αποδυναμωθεί ο κ ΓΑΠ και το Λονδρέζικο επιτελείο του τότε μπορεί να παραδεχτούμε αυτό που ήδη είμαστε, δηλαδή ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΟΙ, αλλά θα αποδείξουμε ότι στην Ελλάδα του 2010 και μπέσα υπάρχει και φιλότιμο και κυμπαριλίκι...

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.