14 Ιουνίου 2010

Grand Prix F 1 Καναδά. Νίκησε πάλι ο Lewis Hamilton.

Οι 38 βαθμοί Κελσίου του οδοστρώματος της πίστας του Καναδά ανάγκασε τις ομάδες να παίξουν με τα όρια των ελαστικών και τις στρατηγικές τους και εν τέλει ο Lewis Hamilton αναδείχθηκε νικητής του grand prix (δεύτερη σερί νίκη, δεύτερο σερί 1-2). Ο πιλότος της McLaren έχασε ουσιαστικά μόνο για λίγους γύρους την πρωτοπορία στον αγώνα, από τον Fernando Alonso, με τον Jenson Button να κάνει στο τέλος την αντεπίθεσή του και να παίρνει τη δεύτερη θέση από τον Ισπανό. Στις θέσεις 4-5 οι δύο Red Bull, "πλήρωσαν" τις κακές επιλογές στην επιλογή σκληρής γόμας ελαστικών και κυρίως στα χρονικά σημεία των pit stop.

Η εκκίνηση είχε ως μεγάλο χαμένο τον Vitantonio Liuzzi που είχε... τριπλή επαφή με τον Felipe Massa και αμφότεροι αναγκάστηκαν να μπουν στα pits από τον 1ο γύρο και να αλλάξουν αεροτομές. Παρά την ατυχία του Massa, η Ferrari έδειχνε έτοιμη να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα, όντας σε καλή κατάσταση μετά από δύο αποτυχημένους αγώνες και λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του ανανεωμένου μονοθεσίου (με το πίσω μέρος να μοιάζει με αυτό της Red Bull), πριν τον αγώνα στη Βαλένθια. Ο Hamilton αντιμετώπισε πρόβλημα με τη μαλακή γόμα εξ αρχής, όπως και ο Button, με τις Red Bull με τη σκληρή γόμα να υπερτερεί και να πιέζει. Εντυπωσιακή εκκίνηση για τον Michael Schumacher, που από 13ος πέρασε 8ος.

Στον 5ο γύρο η τακτική της Red Bull ευοδώθηκε, αφού ο Mark Webber που εκκίνησε από την 7η θέση λόγω αλλαγής κιβωτίου ταχυτήτων πριν την έναρξη του grand prix, προσπέρασε τον Button στην όγδοη στροφή και πήρε την τέταρτη θέση. Στον 8ο γύρο τόσο ο Hamilton, όσο και ο Alonso μπήκαν στα pits και βγήκαν κυριολεκτικά μαζί, με τον Ισπανό να περνά τον Αγγλο, αλλά λίγο αργότερα (στον 15ο γύρο) ο πιλότος της McLaren να ανακτά τη θέση του. Ο Vettel που προπορευόταν στο μεσοδιάστημα άλλαξε σε μαλακή γόμα στον 14ο γύρο. Στον 26ο γύρο ο Alonso επιχείρησε να προσπεράσει τον Hamilton, αλλά ο Αγγλος μπήκε στα pits βάζοντας τη σκληρή γόμα και λίγο αργότερα ακολούθησαν οι Button, Vettel και ο Ισπανός, δίνοντας έτσι την πρωτοπορία στον Webber.

Οι μηχανικοί της McLaren... παρακαλούσαν τον Hamilton να φροντίσει τα ελαστικά του ώστε να μην αλλάξει εκ νέου, ενώ ο Vettel ολοκλήρωσε εκεί τα pit stop του. Για τους υπόλοιπους πρωτοπόρους υπήρχε ερωτηματικό για το εάν θα μπορούσαν να αντέξουν μέχρι τέλους. Button και Alonso αντάλλασσαν ταχύτερους γύρους, με τον Vettel να αντιμετωπίζει προβλήματα και να... αποσύρεται από τη μάχη με τον Button. Ο Hamilton έφτασε τον Webber που "χρωστούσε" ένα pit stop. Ο Alonso έχανε ταχύτητα και όταν "κόλλησε" πίσω από την Hispania του Karun Chandhok, ο Button βρήκε την ευκαιρία να τον προσπεράσει και να αρχίσει να μειώνει την “ψαλίδα” και από τον ομόσταυλό του, που δεν εισάκουσε τις οδηγίες της ομάδας του και είχε καταστρέψει τα ελαστικά του.

Την ώρα που ο Sebastien Buemi προσπερνούσε τον Schumacher για την όγδοη θέση και ο Robert Kubica έκανε ταχύητερο γύρο, οι δύο McLaren άνοιγαν τη διαφορά από τον Alonso που τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας πέταξε "λευκή πετσέτα". Το ίδιο και οι δύο Red Bull, με τους ιθύνοντες να μην επιτρέπουν στον Vettel να πιέσει, την ώρα που ο Webber με τη μαλακή γόμα μάζευε τη διαφορά όντας πέμπτος, χωρίς να καταφέρει κάτι παραπάνω.

(δείτε ενδιαφέροντα video από τον αγώνα πατώντας το λινκ του contra.gr παρακάτω)

πηγή contra.gr

Η κατάταξη του καναδικού GP

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΓύροιΧρόνοςΒαθμοί
1 Lewis HamiltonMcLaren701:33.53.45625
2 Jenson ButtonMcLaren70+2.218
3 Fernando AlonsoFerrari70+9.215
4 Sebastian VettelRed Bull70+37.812
5 Mark WebberRed Bull70+39.210
6 Nico RosbergMercedes70+56.08
7 Robert KubicaRenault70+57.36
8 Sebastien BuemiToro Rosso70+1 γύρο4
9 Vitantonio LiuzziForce India70+1 γύρο2
10 Adrian SutilForce India70+1 γύρο1
11 Michael SchumacherMercedes70+1 γύρο-
12 Jaime AlguersuariToro Rosso70+1 γύρο-
13 Nico HulkenbergWilliams70+1 γύρο-
14 Rubens BarrichelloWilliams70+1 γύρο-
15 Felipe MassaFerrari70+1 γύρο-
16 Heikki KovalainenLotus70+2 γύρους-
17 Vitaly PetrovRenault70+2 γύρους-
18 Karun ChandhokHTR70+4 γύρους-
19 Lucas di GrassiVirgin70+5 γύρους-
20 Timo GlockVirgin50Εγκατέλειψε -
21 Jarno TrulliLotus42Εγκατέλειψε -
22 Pedro de la RosaBMW Sauber30Εγκατέλειψε -
23 Bruno SennaHTR13Εγκατέλειψε -
24 Kamui KobayashiBMW Sauber1Εγκατέλειψε -

Η κατάταξη των οδηγών

ΘέσηΟδηγόςΟμάδαΒαθμοί
1 Lewis HamiltonMcLaren109
2 Jenson ButtonMcLaren106
3 Mark WebberRed Bull103
4 Fernando AlonsoFerrari94
5 Sebastian VettelRed Bull90
6 Nico RosbergMercedes74
7 Robert KubicaRenault73
8 Felipe MassaFerrari67
9 Michael SchumacherMercedes34
10 Adrian SutilForce India23
11 Vitantonio LiuzziForce India 12
12 Rubens BarrichelloWilliams7
13 Vitaly PetrovRenault6
14 Sebastien BuemiToro Rosso5
15 Jaime AlguersuariToro Rosso3
16 Nico HulkenbergWilliams 1
17 Kamui KobayashiBMW Sauber 1
18 Pedro de la RosaBMW Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus 0
20 Karun Chandhok HRT 0
21 Lucas di Grassi Virgin 0
22 Jarno Trulli Lotus 0
23 Bruno Senna HRT 0
24 Timo Glock Virgin 0

Η κατάταξη των κατασκευαστών

ΘέσηΟμάδαΒαθμοί
1 McLaren215
2 Red Bull193
3 Ferrari161
4 Mercedes108
5 Renault79
6 Force India35
7 Toro Rosso8
8 Williams8
9 BMW Sauber1
10 Lotus0
11 HRT0
12 Virgin0



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.