15 Νοεμβρίου 2017

Σκηνές «αποκάλυψης» από τη θεομηνία στη Δυτική Αττική - Στους 15 οι νεκροί (το χρονικό της καταστροφής)

Σε τραγωδία χωρίς τέλος εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρα Αττικής καθώς οι νεκροί έχουν φθάσει τους 15, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών. 

Δύο από τους τελευταίους νεκρούς είναι ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο, και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. 

Ακόμη ένας άνδρας ηλικίας 30-35 ετών, εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. 

Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το liberal.gr, με το διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), Νίκο Παπαευσταθίου, επιβεβαίωσε επίσημα ότι μέχρι τότε ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους δέκα ενώ υπάρχουν και εννέα τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από τους νεκρούς οι επτά είναι άντρες και οι τρεις γυναίκες. 

Ο κ. Παπαευσταθίου επεσήμανε ότι η Πυροσβεστική συνεχίζει τις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για μικρό αριθμό αγνοούμενων, ερευνάται όμως αν έχουν πέσει θύματα της κακοκαιρίας ή έχουν καταφύγει κάπου.

Ο κ. Παπαευσταθίου πρόσθεσε ότι από τους τραυματίες, σοβαρά είναι μία γυναίκα που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ η κατάσταση της υγείας των υπολοίπων δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Το «Θριάσιο» έχει τεθεί σε ετοιμότητα, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. 

Από τους έως τώρα επιβεβαιωμένους νεκρούς, μία γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά. Από τους τρεις άνδρες ο ένας ανασύρθηκε από οικεία επί της οδού Αγαμέμονος και ο δεύτερος, 60 με 65 ετών, από την οικεία του, στη Λεωνίδα Στάμου και ο τρίτος πνίγηκε σε προαύλιο χώρο επιχείρησης, όλοι στη Μάνδρα Αττικής. 

Δύο ακόμα σοροί ανασύρθηκαν στην περιοχή της Ελευσίνας και στον Ασπρόπυργο, αντίστοιχα. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι. 

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν. Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης πολλοί οδηγοί είχαν παγιδευτεί στα αυτοκίνητά τους στην παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο. Συγκεκριμένα, σε «ποτάμι» μετατράπηκε η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. 

Στο μεταξύ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν ήδη οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής. Με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Ηδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων. 

Από τις 10 το πρωί, συνεργεία διάσωσης με τη χρήση και θαλάσσιων μέσων ενεργούσαν, υπό την εποπτεία του διοικητή Αττικής της Π.Υ Κων. Γιόβα, για την ανεύρεση «αγνοούμενης» σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες γυναίκας από τη Μάνδρα. 

Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson και Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο». 

«Σαν κοίτη ποταμού» την περιέγραψαν διερχόμενοι οδηγοί ενώ ο εκτελεστκός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδηλλίας, Στάθης Ραγκούσης, κάνει λόγο για «βιβλική καταστροφή», καθώς η στάθμη του νερού «παραμένει σταθερή στα 3 μέτρα ύψος, δύο ώρες μετά την καταιγίδα. 

Από την ορμητικότητα των χειμάρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα. Κατάσταση στη οποία συνέβαλε στα μέγιστα η μεγάλη καταστροφή που συντελέστηκε το καλοκαίρι από την πυρκαγιά στη συγκεκριμένη περιοχή των Δερβενοχωρίων.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. 

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται και στη Μάνδρα Αττικής, όπου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για κατάρρευση τοίχου ενώ ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Στην παλιά εθνική, η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξαγόταν μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα. 

Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα.

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική που έχει δεχθεί, έως τώρα, περισσότερες από 340 κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στις περιοχές της Μάνδρας, της Νέας Περάμου και των Μεγάρων, που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, έχει δεχθεί έως τώρα η Πυροσβεστική. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν συνολικά στις συγκεκριμένες περιοχές 125 πυροσβέστες με 40 οχήματα. 

Πριν από λίγο, απεγκλωβίστηκαν επιβάτες λεωφορείου που είχε ακινητοποιηθεί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων, στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Μάνδρας. 

Κλειστή από τις βροχοπτώσεις και η παλαιά εθνική οδός Ελευσίνας- Θήβας 

Την διακοπή κυκλοφορίας και στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θήβας έχει προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διακόπηκε η κυκλοφορία στο 2ο χιλιόμετρο, στην περιοχή Αγία Σωτήρα. 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.