18 Σεπτεμβρίου 2017

Η συνταγή της μικροβιότητας

Επειδή είμεθα αντιδραστικοί: Διαβάζουμε τι χρειάζεται για να ζήσουμε λίγο και κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα - αρκεί να μπορούμε... 

Από τον Παναγιώτη Λιάκο 

Ο Μανώλης Γλέζος, αποκάλυψε τα μυστικά της μακροβιότητάς του σε διεθνές συνέδριο με θέμα «Μακροζωία, ένας ρεαλιστικός στόχος». Ο 95χρονος πολιτικός είπε ότι προσέχει τη διατροφή του, καταπίνει μια σκελίδα σκόρδο (αμάσητη) το πρωί, πίνει λεμονάδα, τρώει μέλι, έχει φρούτα στο πρόγευμά του, το γεύμα του είναι κανονικό και το δείπνο ένα γιαούρτι. Η στήλη προτείνει μια διαφορετική ανάγνωση της πραγματικότητας, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του αντιδραστικού μοντερνισμού και η οποία ιχνογραφεί την οδό που οδηγεί ταχέως στην τελευταία κατοικία (η οποία, περιέργως, ακόμα δεν επιβαρύνεται από ΕΝΦΙΑ). 

Πρώτα απ' όλα χολοσκάμε, σε βαθμό παράνοιας, με τα οικονομικά. Παρακολουθούμε διαρκώς το φέσι που βάζουμε εμείς στους άλλους να μεγαλώνει και νιώθουμε τύψεις γι' αυτό και ταυτόχρονα καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα για το φέσι που μας φοράνε οι άλλοι. Ανά πάσα στιγμή αναλογιζόμαστε πόσο γκράντε είναι το ρεζιλίκι που μαθεύτηκε σ' όλη τη γειτονιά ότι χρωστάμε σ' όσους μιλούν ελληνικά και επαναφέρουμε στον νου μας, κατά προτίμηση ανά δίλεπτο, τη σκέψη πως εκείνοι που μας χρωστούν και δεν σηκώνουν το τηλέφωνο είτε κρύβονται και δεν σκοπεύουν να πληρώσουν γρόσι είτε έχουν αποδημήσει σε ξένη χώρα ή χρησιμοποίησαν το τελευταίο κέρμα τους για να πληρώσουν τον πορθμέα του Αδη (Χάρων το καλλιτεχνικό του). 

Απαραίτητο συστατικό της συνταγής είναι να μην αφήνουμε ώρα να περάσει που να μην υπολογίσουμε πόσες ημέρες έχουν περάσει από την εκπνοή εμπρόθεσμης καταβολής της δόσης για τον φόρο εισοδήματος, τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ κ.λπ. Πολλές ώρες από τη ζωή μας μπορούν να κόψουν και οι σχετικές με την οικονομία ειδήσεις σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες, διαδίκτυο, περιοδικά και λοιπά ΜΜΕ. Οσοι από εσάς το έχετε βάλει αμέτι μουχαμέτι να πλατσουρίσετε στα ύδατα του Αχέροντα μπορείτε να σύρετε τη βόλτα σας μέχρι την πλησιέστερη ΔΟΥ, να στηθείτε στην πρώτη ουρά που θα βρείτε και να περιμένετε να εξυπηρετηθείτε, διαπληκτιζόμενοι με τα υπόλοιπα θύματα του κράτους. 

Το κατ' όνομα ελληνικό κράτος τα έχει φτιάξει όλα στην εντέλεια για να μην απορούμε επί μακρόν για τη μεταθανάτια ζωή  

Από το 2009 κι έπειτα, την ημέρα που ανέλαβε ο ΓΑΠ κι έγινε, μόνο για Ελληνες, η τελετή προακρόασης των σαλπίγγων της Αποκαλύψεως, όλα βαίνουν καλώς μόνο στο μεταφυσικό πεδίο, το οποίο ούτως ή άλλως πάντα πάει καλά. Στα καθ' ημάς, τα τετριμμένα, τα πεζά, τα υλικά, όλα δείχνουν να πηγαίνουν ολοταχώς στον γκρεμό. Η θνησιμότητα ανεβαίνει, οι γεννήσεις μειώνονται, οι Ελληνες (όσοι μπορούν) την κοπανάνε στο εξωτερικό κι όλης της γης οι μουσουλμάνοι έρχονται εδώ. Το τοπίο αλλάζει και οι μόνοι που τη βγάζουν τζάμπα στην Ελλάδα και απολαμβάνουν προνόμια άνευ υποχρεώσεων είναι οι οικογένειες όσων εθνοσωτήρων «θυσιάζονται» για την πατρίδα και οι επήλυδες που αποφάσισαν να εποικήσουν το Γιουνανιστάν. 

Πολλοί από τους γηγενείς που έχουν απομείνει και βιάζονται να φτάσουν εκεί όπου δεν υπάρχει λύπη και δεν ακούγονται στεναγμοί έχουν μεθόδους που τους βοηθούν να βαδίσουν τον δρόμο προς το Επέκεινα. Η συντομοτέρα οδός προς το Απειρο είναι η πτώση από τα σύννεφα, όταν διαπιστώνεις πόσες ψεύτικες εξαγγελίες πίστεψες και πόσο δυσβάσταχτο είναι το κόστος της βλακείας. Είναι μυριάδες μυριάδων οι Ελληνες που πόνταραν τα ψυχολογικά και υλικά ρέστα τους σε «παραδείσους» που έταξαν οι συνήθεις ύποπτοι αρχηγοί και αρχηγίσκοι. Στην πορεία των πραγμάτων διαπίστωσαν βέβαια ότι ο παράδεισος ήταν μακέτα και τρισδιάστατο ολόγραμμα, και η κόλαση μια ολόφρεσκη, διαρκής και πανάκριβη πραγματικότητα. Συνελόντι ειπείν: Οποιος θέλει να διαμορφώσει ένα εχθρικό τοπίο για τον ίδιο, τα παιδιά του και τους λοιπούς οικείους του δίνει βάση σε όσα τάζουν στις τηλεοράσεις, ψηφίζει όλες τις μηδέποτε εργασθείσες ομιλούσες κεφαλές και πείθει και άλλους να πράξουν το ίδιο. 

Μόλις διαπιστωθεί ότι οι επιτήδειοι πολιτευτές είπαν περισσότερα ψέματα κι από τους πλασιέ φαρμάκων διά πάσαν νόσον, δέον είναι να επαναληφθεί το ίδιο λάθος με άλλα πρόσωπα. Για το τελευταίο, την ύπαρξη προσώπων που ψευδολογούν ασυστόλως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Εχουμε τεράστιο πρωτογενές πλεόνασμα. 

Δημοκρατία



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.