22 Ιουλίου 2017

Στη Γαλλία οι αξιωματικοί, όταν οι πολιτικοί θίγουν την εθνική άμυνα, παραιτούνται... Στην Ελλάδα χειροκροτάνε;

Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας  στρατηγός Pierre de Villiers, παραιτείται, μετά από σύγκρουση με τον Macron, λόγω περικοπών του προϋπολογισμού.
 
Των Simon Carraud και Michel Rose 
Μετάφραση: Στέργιος Σεβαστιάν 
 
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Γαλλίας παραιτήθηκε την Τετάρτη μετά από διαμάχη με τον Εμμανουέλ Μακρόν, για περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό, μια πρώιμη δοκιμασία του σθένους του νεοεκλεγέντος προέδρου και του σκληρού προεδρικού στυλ που καλλιεργεί. 
 
Σε δήλωσή του, ο Pierre de Villiers, 60 ετών, δήλωσε ότι προσπάθησε να κρατήσει τις ένοπλες δυνάμεις ικανές, για ένα όλο και πιο δύσκολο έργο, εν μέσω οικονομικών εμποδίων που του επιβλήθηκαν, αλλά δεν ήταν πλέον σε θέση να τα ανεχθεί.
 
"Υπό τις σημερινές συνθήκες, θεωρώ ότι δεν είμαι πλέον σε θέση να εγγυηθώ την εύρωστη αμυντική ισχύ, που πιστεύω ότι είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η προστασία της Γαλλίας και του Γαλλικού λαού, σήμερα και αύριο και να υποστηριχθούν οι στόχοι της χώρας μας". 
 
Ο Macron κινήθηκε γρήγορα προς αντικατάσταση του de Villiers, διορίζοντας τον στρατηγό Francois Lecointre, 55 ετών, στη θέση του, ανέφερε στρατιωτική πηγή.
 
Η αποχώρηση του ανώτερου στρατιωτικού της Γαλλίας, υπογράμμισε τις πιέσεις που δέχεται μια μεγάλη στρατιωτική δύναμη, καθώς καταπολεμά τις ισλαμικές ανταρσίες στην Αφρική, συνεργάζεται με συμμάχους στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και περιπολεί τους δρόμους στο εσωτερικό, ανταποκρινόμενη σε μια σειρά τζιχαντιστικών επιθέσεων στο γαλλικό έδαφος.
 
Προηγήθηκε μια άγρια ​​διαμάχη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ των δύο ανδρών, μόλις δύο μήνες μετά την εκλογή του Macron και ακριβώς όταν η Γαλλία προετοιμαζόταν για τη στρατιωτική παρέλαση της ημέρας της Βαστίλλης της 14ης Ιουλίου, όπου ο αμερικανός ομόλογος του Macron, Donald Trump, ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος.
 
Ο De Villiers, που παρουσιάστηκε σε μία κεκλεισμένων των θυρών ακρόαση στη Βουλή, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για να διαμαρτυρηθεί για την περικοπή ύψους 850 εκατομμυρίων ευρώ (980 εκατομμύρια δολάρια) του προϋπολογισμού που έκανε ο Macron, στο πλαίσιο των προσπαθειών του να περιορίσει τις κρατικές δαπάνες.
 
Ο Macron προέβη σε δημόσια επίπληξη, λέγοντας: "Έχω αναλάβει δεσμεύσεις, είμαι το αφεντικό σας". 
 
«Σχεδόν Ερντογανισμός» 
 
Η απομάκρυνση αυτή ταιριάζει με το σκληρό ύφος που καλλιεργείται από τον 39χρονο νέο αρχηγό του κράτους και αρχιστράτηγο, του οποίου οι αρμοδιότητες, σύμφωνα με το γαλλικό Σύνταγμα, ξεπερνούν τις αρμοδιότητες οποιουδήποτε άλλου δυτικού δημοκρατικού ηγέτη.
 
Έχει περιγράψει τον δικό του ρόλο ως αυτόν που επικρατεί στις καθημερινές αντιπαραθέσεις, ελέγχοντας παράλληλα τις δημόσιες δηλώσεις των υπουργών του και επιμένωντας στην απόλυτη αφοσίωση από αυτούς και άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους. 
 
"Είναι σαφές σήμερα ότι η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να ανεχθεί μια κατάσταση, όπου οι κορυφαίοι δημόσιοι υπάλληλοί της έχουν άποψη διαφορετική από την πολιτική άποψη που έχουν τα Ηλύσια Πεδία", δήλωσε στο Reuters ο στρατηγός Vincent Desportes, πρώην επικεφαλής της κορυφαίας στρατιωτικής σχολής της Γαλλίας.
 
«Δεν είναι Ερντογανισμός, αλλά δεν είναι και μακριά από αυτόν», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες από τους ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι είναι δικτάτορας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του περασμένου έτους.
 
Μια πηγή του Elysee επιβεβαίωσε τη θέση του Macron την Τετάρτη. 
 
"Δεν μπορούμε να έχουμε δημόσια διαφωνία, έτσι πρέπει να λειτουργούν τα θεσμικά μας όργανα", ανέφερε η πηγή. 
"Αυτές οι περικοπές δεν θα θέσουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα της Γαλλίας. Η ασφάλεια της Γαλλίας είναι εξασφαλισμένη".
 
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
Φανταστείτε η Γαλλία μια πυρηνική υπερδύναμη με εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες.
Μια χώρα που ανήκει πλέον στις υπερδυνάμεις του πλανήτη...
Μια χώρα που δεν απειλείται από κανέναν...
Μια χώρα που συνορεύει ΜΟΝΟ με φιλικές χώρες...
Και ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων παραίτείται γιατί ο πρόεδρος αποφάσισε να περικόψει λίγο τις αμυντικές δαπάνες... λέγοντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών!!!!!

Δηλαδή εδώ στην Ελλάδα που ο στρατός βρίσκεται στο τραγικότερο επίπεδο δεκαετιών...
Με υλικό πεπαλαιωμένο, χωρίς πυρομαχικά, με την μαχητική του ικανότητα λόγω της τεχνητής κρίσης των μνημονίων να πέφτει χρόνο με τον χρόνο και με μια Τουρκία που γίνεται μεγαθήριο δίπλα μας... τι έπρεπε να γίνει;
 
Σε τι κατάντημα έχουν πέσει οι ανώτατοι ηγέτες του στρατεύματος;
Τραγικό....



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.