24 Φεβρουαρίου 2018

"Και έθνος χωρίς νεολαίαν είναι άνοιξις χωρίς άνθη"

Η απουσία 500.000 νέων -νεότερες πληροφορίες τους αναβιβάζουν σε 700.000- συντελεί στην εξασθένηση του έθνους και του λαού 

Δεν είναι δική μου η ρήση. Ανήκει στον Περικλή Γιαννόπουλο, και πλήρης είναι «Εσκοτώσατε την Εθνικήν νεότητα. Και Έθνος χωρίς νεολαίαν είναι Άνοιξις χωρίς άνθη». 

Ίσως, εμπνεύσθηκε από τον Επιτάφιο του Περικλή, όταν ο ηγέτης των Αθηναίων αναφερόταν στους νεκρούς στρατιώτες: «Όταν πεθαίνει ένας νέος, είναι σα να αφαιρείται η εποχή της άνοιξης από το έτος». 

Τι σχέση έχουν τα δύο ανωτέρω και γίνεται αναφορά σ’ αυτά. Έχουν μια αρνητική και μια θετική παράμετρο. Η πρώτη σχετίζεται με το γεγονός ότι η απουσία 500.000 νέων -νεότερες πληροφορίες τους αναβιβάζουν σε 700.000- συντελεί στην εξασθένηση του έθνους και του λαού. Όχι μόνον για κοινωνικούς λόγους, ούτε μόνον για οικονομικούς -πόσα δισεκατομμύρια έχουν δαπανηθεί για τις σπουδές των νέων, οι οποίοι θα ωφελήσουν τώρα τις οικονομίες άλλων χωρών;- αλλά και λόγω της αποδυνάμωσης της εθνικής άμυνας. 

Μετανάστευσε, το μεγαλύτερο τμήμα της εφεδρείας του ελληνικού στρατεύματος. Ποιοι θα συμπληρώσουν τις μονάδες σε περίπτωση σύρραξης, όταν εκατοντάδες χιλιάδες νέοι βρίσκονται στο εξωτερικό; Και μάλιστα πτυχιούχοι, τόσο χρήσιμοι σήμερα στη λειτουργία ηλεκτρονικών οπλομηχανημάτων. Αυτούς τους νέους έδιωξε η Πολιτεία, και είναι άγνωστο πόσοι και αν θα επιστρέψουν. 

Μάλιστα δε, Έκθεση του ΟΗΕ προέβλεπε -το 2010- ότι από το 2050 οι γηγενείς Έλληνες θα αρχίσουν να αποτελούν μειοψηφία, λόγω της υπογεννητικότητάς τους, αλλά και υπεργενητικότητας των μεταναστών [στο δε τέλος του αιώνος, οι Έλληνες θα είναι 2,5 εκατομμύρια, κατά την Έκθεση]. Δεν είχε λάβει υπόψη η Έκθεση την φυγή των 500.000 νέων Ελλήνων, όπερ σημαίνει πώς το έτος 2050 θα έρθει πολλά χρόνια ενωρίτερα. 

Υπάρχει όμως και η θετική παράμετρος. Και αυτή κατεφάνη κατά το διοργανωθέν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Παρ’ όλη την προχειρότητα της διοργάνωσης, υπό αγνώστων στο ευρύ κοινό οργανωτών, οι πατριωτικοί φορείς εσάλπισαν πάνδημο προσκλητήριο, με τον λαό να ανταποκρίνεται για να πραγματοποιηθεί μεγαλειώδης συγκέντρωση, που όμοιά της είχε επί δεκαετίες να εμφανιστεί. 

Υπήρξε εντυπωσιασμός και της κοινής γνώμης της αλλοδαπής, για τον όγκο, το πάθος, τα πατριωτικά συνθήματα, το ακομμάτιστο της εκδηλώσεως. Περισσότερο όμως, η προσοχή των ενδιαφερομένων ημεδαπών και αλλοδαπών ερευνητών εστιάστηκε στην ηλικιακή σύνθεση του ογκώδους συλλαλητηρίου. 

Έχει την εξήγησή της η ιδιαίτερη προσοχή που δίνουν οι ειδικοί στο νεαρό της ηλικίας των παρευρισκομένων. Και τούτο διότι, αν οι συγκεντρωθέντες ήσαν μεγάλης ηλικίας, θα εξήγετο το συμπέρασμα ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα εξέλειπαν βιολογικώς και δεν θα υπήρχαν διαμαρτυρόμενοι κατά της αναμενόμενης επαχθούς συμφωνίας με τα Σκόπια. 

Όμως, η πλειονότητα των συγκεντρωμένων ήσαν νέοι κάτω των 40 ετών. Που σημαίνει ότι θα διατηρούν το ίδιο πάθος και το ίδιο αίτημα για αξιοπρεπή αντιμετώπιση του σκοπιανού ζητήματος, επί πολλές δεκαετίες. Οι εναπομείναντες νέοι στην Ελλάδα, με την ενεργό συμμετοχή τους, απέδειξαν ότι δεν θα συγχωρήσουν ποτέ όσους υπογράψουν ατιμωτική για την Ελλάδα συμφωνία. 

Και όχι μόνον αυτό. Για πρώτη ίσως φορά είδαμε σε συλλαλητήριο να παρευρίσκονται γονείς με μικρά παιδιά, κι ακόμη σπουδαιότερο, παιδιά βρέφη μέσα σε παιδικά καροτσάκια. Οι πατριώτες νέοι που προσήλθαν με τα παιδιά τους, θα τα γαλουχήσουν ελληνικά, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης δια του υπουργείου Παιδείας κυρίως, να παιδεύσει ανθελληνικά την νεολαία. 

Αυτούς τους νέους, θα τους βρουν μπροστά τους, όσοι νομίζουν ότι μπορούν ατιμωρητί να ανταλλάσουν την εθνική αξιοπρέπεια με οποιοδήποτε αξίωμα ή κομματικό-προσωπικό όφελος. 

Voria
το είδαμε ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.