27 Νοεμβρίου 2017

Η απάνθρωπη υποκρισία μιας ξεφτιλισμένης κυβέρνησης. Πουλάει όπλα στους δολοφόνους παιδιών Σαουδάραβες!!!!

Για 66 εκατομμύρια θα αφήνατε αυτό το παιδί στην Υεμένη να πεθάνει;

Του Χρήστου Μελίδη 

”Θεωρώ τον εαυτό μου και φιλοδοξώ, από τη θέση του Πρωθυπουργού, να είμαι υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πατρίδα μου”, είχε πει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Ιούλιο σε μια συνέντευξή του στο περιοδικό Antivirus Magazine. 

Παρέλειψε να πει ”δεν δίνω δεκάρα αν έμμεσα θα γίνω η αιτία δολοφονίας άλλων ανθρώπων στις δικές τους πατρίδες”. 

Το ”σκάνδαλο” με την πώληση 300.000 βλημάτων των 105mm συνολικού ύψους 66 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα στην Σαουδική Αραβία, κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο των τίτλων στα δελτία ειδήσεων. Βάζω την λέξη ”σκάνδαλο” σε εισαγωγικά, λόγω της αιτιολογίας του. 

Είναι σκάνδαλο το ότι θέλουμε να πουλήσουμε πυρομαχικά σε μια χώρα που βομβαρδίζει ανηλεώς την Υεμένη έχοντας σκοτώσει χιλιάδες αθώους πολίτες και παιδιά; Όχι φυσικά. Ο ηθικός παράγοντας έχει εξαλειφθεί πλήρως από την ελληνική πολιτεία. Δεν υπάρχει καν. Σ’ αυτή την υποκρισία συμφωνούν σιωπηλά και οι δυο πλευρές, αριστεράς και δεξιάς. Η πώληση αυτή θεωρείται ”σκάνδαλο” για κάποιους  έλληνες πολιτικούς μόνο επειδή η διαδικασία δεν ήταν σωστή και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα 66 εκατομμύρια.

Τα βλήματα 105 εκατοστών χρησιμοποιούνται από τον Ελληνικό Στρατό για τα αμερικανικής κατασκευής τανκ M48 A5Molf (αρχικά M48 Patton και αργότερα αναβαθμισμένα). Οι αρχικές εκδόσεις ήταν οπλισμένες με όπλο για 90 εκατοστά που αργότερα αναβαθμίστηκε για 105 εκατοστά. Ο στρατός της Σαουδικής Αραβίας έχει 460 τανκ M60 Patton που χρησιμοποιούν το ίδιο όπλο και πολλά από τα οποία χρησιμοποιούνται στην εισβολή της Υεμένης.

Για τους αθώους Υεμένιους που δολοφονούνται καθημερινά, ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό σκάνδαλο.


”Περισσότερα από 50.000 παιδιά της Υεμένης είναι πιθανό να πεθάνουν μέχρι το τέλος του έτους ως αποτέλεσμα ασθένειας και πείνας που προκαλείται από τον αδιέξοδο πόλεμο στη χώρα, προειδοποίησε ο οργανισμός Save the Children.

Οι ανθρωπιστικές ομάδες εκτιμούν ότι περίπου 130 παιδιά πεθαίνουν καθημερινά στην φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου καθώς αντιμετωπίζουν τον πόλεμο και τη μεγαλύτερη επιδημία χολέρας στη σύγχρονη ιστορία.

Περίπου 40.000 παιδιά εκτιμάται ότι έχουν πεθάνει ήδη φέτος, ως αποτέλεσμα του σοβαρού υποσιτισμού και το Save the Children υπολογίζει ότι θα φθάσουν τα 50.000 μέχρι το τέλος της Χριστουγεννιάτικης περιόδου.” 

Η Σαουδική Αραβία όλο αυτόν τον καιρό βομβάρδισε αδιακρίτως αμάχουςσχολεία, νοσοκομεία, κέντρα για τυφλούς, ακόμα και γαμήλιες δεξιώσεις ή κηδείες.

Ο λόγος που δεν είμαστε ακόμη ”εξοργισμένοι” για τα παιδιά της Υεμένης όπως με αυτά της Συρίας; Επειδή οι τηλεοράσεις, οι πολιτικοί, και οι διασκεδαστές μας, δεν μας είπαν ακόμα να είμαστε εξοργισμένοι. Και γιατί δεν μας είπαν; Γιατί ο πόλεμος στην Υεμένη είναι αυστηρά ”NO NO” για τα δυτικά μάτια, αφού δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εμπλοκή σ’ αυτόν δυτικών χωρών. Και γιατί θα κερδίσουν εκατομμύρια πάνω στα πτώματα των παιδιών της Υεμένης. 

66 εκατομμύρια ευρώ. Τόσα θα κερδίσουμε εμείς οι Έλληνες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να πούμε ”τι μας νοιάζει τι γίνεται εκεί κάτω”, και να στρέψουμε τα μάτια αλλού. 

Η Νέα Δημοκρατία μάλιστα πάνω στην αγωνιώδη της προσπάθεια να κάνει αντιπολίτευση, αποκάλυψε άθελά της και την επικείμενη πώληση περισσότερων όπλων στη Σαουδική Αραβία, και συγκεκριμένα αμερικανικών βομβών ΜΚ 82, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αριθμό και ποσό. Επιτυχία! 

Λίγο παλιότερα, ο αρχηγός του Σύριζα και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άλλες δηλώσεις του για τη συμφωνία με την Τουρκία και το προσφυγικό, είχε πει”θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε αυτήν τη συμφωνία, προστατεύοντας βεβαίως τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά κυρίως αποτρέποντας την κυριαρχία των διακινητών, και σταματώντας αυτήν την μακάβρια ιστορία θανάτων αθώων ανθρώπων στα νερά του Αιγαίου”. 

Βέβαια ο θάνατος αθώων ανθρώπων μάλλον δεν περιλαμβάνει για τον Αλέξη Τσίπρα αυτά τα παιδιά από την Υεμένη στις παρακάτω φωτογραφίες:

Στην πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, και όλοι αυτοί που σήμερα κυβερνούν, έχουν πολύ καλό λόγο να νοιάζονται για τους αθώους ανθρώπους στα νερά του Αιγαίου. Και ο λόγος είναι ότι η Ελλάδα είναι ο σημαντικότερος αποδέκτης χρηματοδοτήσεων από τα ταμεία των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, έχοντας λάβει 1,1 δις ευρώ χρηματοδοτικής στήριξης σε διάστημα δύο ετών για το προσφυγικό.

Αντιστρόφως ανάλογα, με την πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία, έχουν πολύ καλό λόγο να μη δίνουν δεκάρα για τους αθώους ανθρώπους της Υεμένης. It’s only business after all.

Στην Βρετανία, η οποία κατηγορείται ότι συμμετέχει πολύ πιο ενεργά βοηθώντας το αιματηρό έργο των Σαουδαράβων, ο Angus Robertson, ηγέτης του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, είχε ρωτήσει εξοργισμένος στο Κοινοβούλιο: ”Δεν είναι καιρός για τον Πρωθυπουργό να παραδεχτεί ότι η Βρετανία λαμβάνει αποτελεσματικά μέρος σε έναν πόλεμο στην Υεμένη που κοστίζει χιλιάδες ζωές αμάχων και δεν επεδίωξε κοινοβουλευτική έγκριση για να γίνει αυτό;” 

Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί μας και τα μέσα ενημέρωσης δεν είναι πρόθυμοι να ενημερώσουν καν τον ελληνικό λαό ότι συμβαίνει ένας πόλεμος στην Υεμένη, πόσο περισσότερο ότι κάθε έμμεση συμμετοχή είναι συνέργεια σε πιθανά εγκλήματα πολέμου.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε αυτές τις πωλήσεις όπλων, θα έχει καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ υποκρισίας κέρδους των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Να δέχεται εγκάρδια πρόσφυγες από την Υεμένη και να πουλάει όπλα στην χώρα η οποία βομβαρδίζει την Υεμένη.

Πηγή: Offtherecord
το είδαμε ΕΔΩ




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.