Σελίδες

4 Νοεμβρίου 2017

Θα μας λιώσουν για να επιβιώσουν μόνο οι κατσαρίδες

Του Βασίλη Γεώργα 

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση. Είναι η φάρμα των ζώων και των ζωυφίων. Η καμήλα του Tσίπρα και η ανάπηρη σαρανταποδαρούσα του Τσακαλώτου περιφέρονται στην ίδια έρημο. Είμαστε εμείς όπως μας κατάντησαν με τις διπλές ασφαλιστικές εισφορές, τις προκαταβολές, την υπερφορολόγηση και την ποινικοποίηση της εργασίας μας. 

Όσοι μπορούν ακόμη, συσσωρεύουν νερό στις καμπούρες τους. Οι περισσότεροι κυκλοφορούμε σαν φυματικές σαρανταποδαρούσες με μηνίσκο στα 25 από τα σαράντα πόδια κρατώντας σακούλες από ψώνια των Lidl. 

Αυτό ήθελαν εξ αρχής. Μας το είπαν και δεν το καταλάβαμε. Τους αφήσαμε να υλοποιήσουν ανενόχλητοι το σχέδιο φτωχοποίησής μας, όχι γιατί τους ψηφίσαμε μία ή δύο φορές, αλλά γιατί συνεχίσαμε να τους ανεχόμαστε. 

Πόσες από τις καμπούρες και πόσα από τα καλά σου πόδια να κόψεις ακόμη βλέποντας τον Τσακαλώτο, τον Χουλιαράκη να συμπεριφέρονται σαν θρασίμια που πασχίζουν να μας πείσουν ότι είναι προτιμότερη η καταστροφή από τη δημιουργία. Ότι η ύφεση γεννά μεγαλύτερα πλεονάσματα από την ανάπτυξη. 

Ας λουστούμε τώρα την επιτυχία τους. Τρία χρόνια μετά την ισοπεδωτική τους επέλαση στις ζωές μας, βαυκαλίζονται ότι το σχέδιό πέτυχε. Είναι η κυβέρνηση που προκάλεσε το σκληρότερο μνημόνιο από όλα για να έχει να λέει πως μας έβγαλε από τα μνημόνια. Σε λιγότερο από δύο χρόνια ψήφισαν 15 δισ. ευρώ μέτρα και έβαλαν 30 νέους φόρους για να μοιράσουν ελεημοσύνη 1,5 δισ. ευρώ.

Είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για την φτωχοποίηση του πιο παραγωγικού τμήματος της κοινωνίας για να ισχυρίζεται πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση με έκτακτα επιδόματα τα οποία πληρώνει η δεξιά τσέπη μας στην αριστερή, και για να την ευχαριστούμε που την κρίσιμη ώρα δεν μας έβγαλε από το ευρώ. Είναι η κυβέρνηση που κρατά ομήρους 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά για να λέει ότι αύξησε τα διαθέσιμα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση τα οποία όμως δεν αξιοποιεί.  Και εκείνη που ξεδιάντροπα παραδέχεται ότι αφανίζει τη μεσαία τάξη γιατί δεν μπορεί να ασκήσει οποιαδήποτε άλλη πολιτική. 

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων που πανηγυρίζουν με τις ωμές παραδοχές των περί συνειδητής εξόντωσης των συνεπών και εργατικών φορολογούμενων. Οι ακραιφνείς συριζανελίτες (και όχι Αριστεροί) που χαίρονται επειδή σιτίζονται από το κόμμα ή από το δημόσιο, και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που ως απέθαντες κατσαρίδες συναλλάσσονται με την κυβέρνηση Τσίπρα κάνοντας μπίζνες δισεκατομμυρίων, ενόσω το Μέγαρο Μαξίμου διανέμει non papers για τον πόλεμο κατά της διαπλοκής. 

Έχουμε δει πολλά στα επτά χρόνια των μνημονίων, αλλά τέτοιο θράσος, ωμή εξαπάτηση και συλλογική υποτίμηση δεν έχουμε ξαναζήσει στη σύγχρονη ιστορία μας. 


ΣΧΟΛΙΟ

Το άρθρο προέρχεται από το μνημονιακό και νεοφιλελεύθερο liberal γι αυτό και καταδικάζεται η πολιτική του Συριζα και το 3ο μνημόνιο ενώ αποφεύγεται η καταδίκη και όλων των υπολοίπων (μνημονίων)...
Ετσι λέγεται μόνο η μισή αλήθεια....

Φυσικά η εξιστόρηση για τα 2,5 τελευταία χρόνια είναι σωστή, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισαν ΟΧΙ στα μνημόνια και στην λιτότητα.... εν μέσω κλειστών τραπεζών που διέταξαν οι επικυρίαρχοι δανειστές και εφάρμοσαν οι ντόπιοι προδότες για να πανικοβάλουν τους Ελληνες και να ψηφίσουν ΝΑΙ...

Φυσικά τότε το liberal ήταν φανατικά υπέρ του ΝΑΙ και μάλιστα συντηρούσε όλη την ρητορική εκφοβισμού των προδοτών και των ξένων αφεντικών τους, ότι το ΟΧΙ θα σήμαινε έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε.....

Το ανωτέρω άρθρο το δημοσιεύσαμε μόνο και μόνο λοιπόν για να δούμε από την μια την ζοφερή σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας, όπως εύγλωττα περιγράφεται, αλλά ταυτόχρονα να θυμόμαστε ότι οι εν λόγω αρθρογράφοι ευθύνονται για την στήριξη των προσύριζα μνημονιακών κυβερνήσεων, που κατεστρεψαν επίσης τον τόπο....

Να δούμε πότε και πως θα ξεμπλέξουμε από όλο αυτόν τον βρωμερό συρφετό που μας έχει καθίσει εδώ και 7 χρόνια στον σβέρκο...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.