Σελίδες

16 Νοεμβρίου 2017

Φάλαγγα οχημάτων χωρίς οδηγό σε δοκιμές από τον βρετανικό Στρατό!

Βρετανοί στρατιώτες, σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ έλεγξαν όχημα 4×4 και φορτηγά γενικής χρήσης σε αυτοκινητοπομπή χωρίς οδηγούς, με χειριστήρια που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, συνεχίζοντας να επενδύει στην υψηλή τεχνολογία, συνεργάζεται με τις ΗΠΑ επί του σχεδίου αυτονόμου ανεφοδιασμού. 

Σε δοκιμές που διήρκεσαν μια εβδομάδα το βρετανικό Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) και η αμερικανική Army Research, Development and Engineering Command (RDECOM), δοκίμασαν ένα όχημα 4×4 παντοδαπού εδάφους «οδηγώντας» το με ένα χειριστήριο ίδιο με αυτό του Xbox και επίσης οδήγησαν μια αυτοκινητοπομπή χωρίς οδηγούς, αλλά και Hoverbike drone. 

Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια κρίσιμα εφόδια σε στρατεύματα πρώτης γραμμής. Η δοκιμή έγινε εντός του πλαισίου του προγράμματος Autonomous Last Mile και το Dstl και το Defence and Security Accelerator (DASA) αξιοποιούν πρωτότυπες ιδέες και υψηλή τεχνολογία πραγματοποιώντας φουτουριστικές επιδείξεις. 

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας έχει δαπανήσει 36 δισ. στερλίνες στις νέες τεχνολογίες. Η υπουργός Χάριετ Μπάλντουιν δήλωσε πως οι 25 νικητές του Autonomous Last Mile θα προσφέρουν λύσεις για τον ανεφοδιασμό των μονάδων πρώτης γραμμής. Το βρετανικό υπουργείο είναι ανοικτό σε ιδέες και προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.