30 Οκτωβρίου 2017

Ο ΣΕΚΕΡΗΣ “ΕΘΑΨΕ” ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΣΑΜΑΡΑ – ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Συνέταιροι στη διαπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Έκπληξη από την Εισαγγελέα της Έδρας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Θα αναμενόταν να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων η κατάθεση του στελέχους της γερμανικής εταιρείας Siemens στην Ελλάδα Βαγγέλη Σέκερη, πρώην μπατζανάκη του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 ολοκλήρωσε την κατάθεση του μετά από 18 συνολικά ώρες στο Α΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων!

Ωστόσο, σε αυτήν την πολύκροτη δίκη, ο μάρτυρας έμπλεξε όλο το πολιτικό Σύστημα και κυρίως τα κόμματα Εξουσίας εκείνης της εποχής! Δηλαδή, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ! 

Η δίκη γίνεται μεταξύ συγγενών και φίλων 

Όμως σε μια τέτοια δίκη, όπου έχουν αποκαλυφθεί “τέρατα και σημεία”, αυτή εξελίσσεται δυστυχώς μακριά από τα ΜΜΕ και τις τηλεοπτικές κάμερες! Απουσιάζει παντελώς και η κρατική τηλεόραση, που στο κάτω – κάτω της γραφής θα ευνοούσε πολιτικά αυτή η δίκη την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι, τα ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί – εφημερίδες) απουσιάζουν από την αίθουσα του Εφετείου γιατί υπάρχει σχετική εντολή από τους ιδιοκτήτες τους προς εξυπηρέτηση των πολιτικών – οικονομικών συμφερόντων τους!
Και όσα Μέσα κάνουν την ελάχιστη αναφορά, κόβουν τα σημεία εκείνα τα οποία ενοχλούν την ιδιοκτησία του Μέσου! Όπως επί παραδείγματι, εβδομαδιαία εφημερίδα αποκρύπτει από την αναφορά της στη δίκη πως, ο Ευάγγελος Σέκερης, η Έδρα του Δικαστηρίου, αλλά και συνήγοροι κατηγορουμένων αναφέρθηκαν επανειλημμένως στην παντελή απουσία από τη δίκη του ισχυρού εταίρου της Siemens στο μοίρασμα της τηλεπικοινωνιακής “πίτας”, του Σωκράτη Κόκκαλη και της Intracom! Από τη στιγμή που στην παρούσα δίκη δικάζεται μόνο η Siemens και όχι η Intracom! Αν είναι δυνατόν!

Πού είναι ο Κόκκαλης βρε παιδιά; 

Ο συνήγορος κ. Γιάννης Ηρειώτης του κατηγορούμενου πρώην Γενικού Διευθυντού Τηλεπικοινωνιών της Siemens Πρόδρομου Μαυρίδη, ο οποίος αντικατέστησε σε αυτό το Τμήμα τον επίσης κατηγορούμενο Ηλία Γεωργίου, απευθύνοντας ερωτήσεις στον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη, είπε: «Η Intracom είχε την μερίδα του λέοντος στις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ», επιβεβαιώνοντας έτσι, τον κ. Σέκερη που στις τρεις Συνεδρίες της κατάθεσής του απέδειξε τον ισχυρισμό του κ. Ηρειώτη! 

Η Siemens γνώριζε την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη 

Έτσι, καταθέτοντας την Παρασκευή ο Ευάγγελος Σέκερης, άφησε πολλές αιχμές και πολλούς υπαινιγμούς για τον Ιανουάριο του ΄93, όταν ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Siemens και κατηγορούμενος Ηλίας Γεωργίου εμφανιζόταν να γνωρίζει μήνες πριν ότι, θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα και ότι, σύντομα θα έπεφτε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κάτι που πράγματι συνέβη τον Σεπτέμβριο του ’93 (αυτή την επιστολή την είχαμε παρουσιάσει κατ΄ αποκλειστικότητα από την Ελεύθερη Ώρα)! 

Μια επιστολή του Ηλία Γεωργίου προς το γραφείο του καθηγητή Καρακώστα ο οποίος υπήρξε όπως είπε ο ίδιος, έμμισθος νομικός σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, με την οποία του ζητούσε (ο Γεωργίου) να επισπευστεί μια συγκεκριμένη μελέτη περί των τηλεπικοινωνιακών, δεδομένου ότι από την Άνοιξη θα έμπαινε η χώρα σε προεκλογική περίοδο! Δηλαδή, ουσιαστικά οκτώ - εννέα μήνες πριν από τη δημιουργία της Πολιτικής Άνοιξης (το κόμμα που έφτιαξε ο Αντώνης Σαμαράς) εμφανιζόταν ο Ηλίας Γεωργίου να γνωρίζει τις επόμενες πολιτικές εξελίξεις! Μάλιστα, ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης, αναφέρθηκε πως, το καλοκαίρι του ΄93, όταν ευρίσκετο στο γραφείο του Χρήστου Καραβέλα, μπήκε μέσα ο Ηλίας Γεωργίου θριαμβολογώντας: «Ο Συλιβρίδης έριξε την κυβέρνηση»! Και ο κ. Σέκερης είπε πως τον διόρθωσε και του είπε: «Συμπιλίδης κ. Γεωργίου, όχι Συλιβρίδης»!

Ο νομικός Σύμβουλος της Siemens καθηγητής Καρακώστας, νομικός Σύμβουλος στο Μαξίμου 

Ο Ευάγγελος Σέκερης συνεχίζοντας την κατάθεση του, αναφέρθηκε σε ερώτηση συνηγόρου κατηγορουμένου ότι, με την ανάληψη των καθηκόντων του Μιχάλη Χριστοφοράκου ο στενός συνεργάτης του Ηλία Γεωργίου καθηγητής Καρακώστας απολύθηκε και είπε ότι τον καθηγητή Καρακώστα τον συναντούμε ξανά το 2012 όταν αναλαμβάνει Πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς και του αναθέτει την διεύθυνση του νομικού γραφείου στο Μαξίμου!

Έτσι, για να καταλάβω, εσείς αγαπητοί αναγνώστες τι ακριβώς δεν καταλάβατε; 

Ευχαριστήρια επιστολή Καραμανλή σε Χριστοφοράκο 

Στη συνέχεια ο κ. Σέκερης αναφέρθηκε και σε επιστολή του Κώστα Καραμανλή το 2004, αμέσως μετά τις εκλογές και την εκλογική νίκη της ΝΔ, όπου ευχαριστούσε το Μιχάλη Χριστοφοράκο για την υποστήριξη της γερμανικής εταιρείας Siemens!
Άραγε, σε τι είδους υποστήριξη αναφερόταν ο Κώστας Καραμανλής; 

Να ξεβρομίσει η εταιρεία 

Τόνισε επίσης ιδιαίτερα ο κ. Σέκερης, το γεγονός πως, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όταν ανέλαβε τα υψηλά του καθήκοντα στη Siemens από τα πρώτα του μελήματα ήταν να απομακρύνει τον Ηλία Γεωργίου, τον Χρήστο Καραβέλα και τον καθηγητή Καρακώστα (;;;) λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να φύγουν για να ξεβρομίσει η εταιρεία!

Τι εννοούσε άραγε ο Χριστοφοράκος; Σίγουρα θα γνώριζε πολλά για τις “βρωμιές” τους με το πολιτικό Σύστημα!

Συνέταιροι στη διαπλοκή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ 

Ο Ευάγγελος Σέκερης επικεντρώθηκε επίσης, στην μεγάλη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από τον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό του 1992 που διενεργήθηκε από τη ΝΔ και κατοχυρώθηκε στις εταιρείες Siemens  και Intracom το 1994 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Χαρακτήρισε ως μονόδρομο την προγραμματική συμφωνία του 1997 σε Siemens  και Intracom! Και επανέλαβε για μια ακόμη φορά πως, όλα τα αίτια του κακού βρίσκονται στο διάστημα 1988-1997!

Όσον αφορά για τα δωράκια σε πολιτικούς (πλυντήρια, ψυγεία, μικροσυσκευές, τηλέφωνα, τηλεφωνικά κέντρα, PC και άλλα) ανέφερε πως κανείς από την εταιρεία Siemens δεν χτύπαγε την πόρτα σε πολιτικό πρόσωπο για να το ρωτήσει αν θέλει δώρο για τις καθημερινές ανάγκες του!

Όπερ σημαίνει πως το πολιτικό πρόσωπο γινόταν βραχνάς στη Siemens για να λάβει το δωράκι του! 

Έκπληξη από την Εισαγγελέα της Έδρας 

Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε πως, μετά την ολοκλήρωση της καταθέσεως του κ. Σέκερη, ο δικηγόρος του Γερμανού κατηγορουμένου Jung Volker, υπέβαλε γραπτό αίτημα προς το Δικαστήριο για την κλήτευση τριών μαρτύρων από τη Γερμανία, εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να διαφωτίσουν τη υπόθεση!

Ωστόσο, προκάλεσε έκπληξη η παρέμβαση της Εισαγγελέως της Έδρας που θεώρησε πως δεν πρέπει να κλητευθούν γιατί δεν νομίζει πως μπορούν να προσφέρουν κάτι!

Ο Πρόεδρος επιφυλάχτηκε να απαντήσει, γιατί θα πρέπει να συσκεφθούν και να απαντήσουν!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.