Σελίδες

29 Σεπτεμβρίου 2017

“ΤΡΑΓΩΔΙΑ” ΞΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS

“Συλλάβετέ τον”

Ήγγικεν η ώρα: καταθέτει ο Σέκερης

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας” 
egerssi@otenet.gr
www.egerssi.gr 

Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens άρχισε να καταθέτει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας κ. Πάνος Ξυνής! Ο άνθρωπος που αντικατέστησε τον φυγόδικο και κατηγορούμενο στην εν λόγω δίκη, Μιχάλη Χριστοφοράκο!

Ευαγγελίσθηκε ως υπεύθυνος στη Siemens την “κάθαρση” της “βρώμικης” εταιρείας από τις παλαιές αμαρτίες που την βάραιναν! Ήρθε στην γερμανική εταιρεία τον Ιανουάριο του 2009 και μέχρι τότε και για τα προηγούμενα 25 χρόνια εργαζόταν στον πετρελαϊκό κολοσσό SHELL, από την οποία “αποχώρησε” μετά την επιβολή προστίμου ύψους 19,7 εκατ. ευρώ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη συμμετοχή της SHELL σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων! Ωστόσο, η SHELL – αν λέει κάτι – ήταν ο βασικός προμηθευτής καυσίμων στην Ολυμπιάδα των Αθηνών το 2004 επί προεδρίας Ξυνή!

Διαχειρίστηκε με τον άλλο ισχυρό άνδρα της Siemens στη μετά Χριστοφοράκο εποχή, Robert Sikellis, και τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο, στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον κατάπτυστο και επιζήμιο για τα ελληνικά συμφέροντα Εξωδικαστικό Συμβιβασμό!

Τον Μάιο του 2010 “πούλησε” το ιδιόκτητο κτίριο που στεγαζόταν η Siemens στην οδό Αρτέμιδος 8 στον Παράδεισο Αμαρουσίου, και μετέφερε την εταιρεία στο νοίκι, στο κτίριο Blue Land, ιδιοκτησίας της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου (;;;) Προέδρου του “Αθήνα 2004” (με απόφαση Σημίτη)!
Μιλάμε για ένα θανατηφόρο πάζλ! 

Αυθάδης, είρων και εριστικός ο Ξυνής 

Εξεταζόμενος από την Έδρα ο κ. Πάνος Ξυνής δήλωνε πλήρη άγνοια σε όλες τις ερωτήσεις που του υποβάλλονταν. Σε σημείο που η Έδρα του είπε πως, διατελεί τόσα χρόνια, από το 2008,  Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens και επί όλων των θεμάτων απαντά με ένα δεν ξέρω, δεν γνωρίζω;;

Φάνηκε δηλαδή, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να δυσανασχετεί με την αδυναμία ή με την άρνηση του κ. Πάνου Ξυνή να καταθέσει πραγματικά περιστατικά, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να μην γνώριζε!

Αυτός ο εκνευρισμός της Έδρας φάνηκε ιδιαίτερα, όταν του έγινε ερώτηση περί του πορίσματος της Debevoise & Plimpton LLP (διεθνής εταιρεία νομικών και ελεγκτών με έδρα τη Νέα Υόρκη), αλλά και για τις εξελίξεις στα θέματα του ΟΤΕ! Όπου, απάντησε με το στερεότυπο, δεν γνωρίζω!

Αλλά, πώς είναι δυνατόν το πόρισμα της Debevoise & Plimpton LLP για την έρευνα του σκανδάλου της Siemens να το έχει η μητρική εταιρεία της Siemens στη Γερμανία και όχι ο κ. Ξυνής πού εκπροσωπεί τη Siemens στην Ελλάδα;;

Η Εισαγγελέας του δικαστηρίου έφτασε στο σημείο να του υπενθυμίσει ότι έχει ορκιστεί στο Ευαγγέλιο και ότι κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες της “άγνοιας” του! Μάλιστα σε κάποιο σημείο ερωτήθηκε ο κ. Ξυνής αν γνωρίζει τον κ. Ευάγγελο Σέκερη, ο οποίος είναι εν ενέργεια στέλεχος της γερμανικής εταιρίας με παρουσία πάνω από 20 έτη στην εταιρεία καθώς επίσης, αν ο κ. Σέκερης είναι ένας καλός υπάλληλος και πάλι ο κ. Ξυνής ήταν διστακτικός στην απάντησή του! Να σημειωθεί ότι στην όλη διαδικασία παραβρισκόταν στην αίθουσα του Εφετείου ο ποινικολόγος κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, νομικός Σύμβουλος της Siemens! Η παρουσία του σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, αφού στη δίκη δεν εκπροσωπεί κανένα εκ των κατηγορουμένων! 

Στην πυρά ο Ξυνής από την μητρική Siemens 

Αξιοσημείωτο επίσης, της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ήταν πως ο κ. Ξυνής εκνεύρισε και συνηγόρους των κατηγορουμένων! Ανάγκασε μάλιστα τον ποινικολόγο κ. Γιαννίδη, συνήγορο του Γερμανού κατηγορούμενου κ. Von Pierer, άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens AG της Γερμανίας, να εκραγεί!

Όταν κόντευε να ολοκληρωθεί η κατάθεση παρωδία του πλέον αναξιόπιστου μάρτυρα της δίκης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες πολλών παρευρισκομένων, ο καθηγητής Γιαννίδης, ζήτησε τον λόγο και επικαλούμενος σχετικό άρθρο, αξίωσε την απομάκρυνση από την αίθουσα του κ. Ξυνή!

Έτσι, με την αποχώρηση από την αίθουσα του κ. Πάνου Ξυνή, ο κ. Γιαννίδης αναφέρθηκε ότι του προκάλεσαν θλίψη τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Ξυνή! Τον χαρακτήρισε δε, ως ανεπαρκή και ανίκανο CIO της Siemens, που ως επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής εταιρείας δημιουργεί πρόβλημα, όχι μόνο στην ακροαματική διαδικασία, αλλά και στην ίδια την εταιρεία του και αυτό θα πρέπει να βάλλει σε ιδιαίτερες σκέψεις την κεντρική διοίκηση της Siemens στο Μόναχο!

Αυτή η ανεπάρκεια του μάρτυρα Ξυνή δυσκολεύει και το υπερασπιστικό έργο του ίδιου στην υπεράσπιση του Γερμανού πελάτη του, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Siemens AG, κ. Von Pierer!

Αξιοσημείωτο επίσης, το γεγονός πως ο Πρόεδρος της Έδρας έδειξε να συμφωνεί με τον κ. Γιαννίδη!

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, οπότε με την ολοκλήρωση της εξέτασης του μάρτυρα Ξυνή, αναμένεται να αρχίσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας κ. Ευάγγελος Σέκερης! 

Γνωρίζει πολλά ο Ξυνής, όπως και ο Χριστοφοράκος 

Αυτήν την ώρα που θα διαβάζετε την Ελεύθερη Ώρα, θα ξεκινάει εκ νέου η δίκη της Siemens και αναμένεται να ολοκληρώσει την κατάθεσή του ο μάρτυρας Πάνος Ξυνής!

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι, η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα εξαντλήσει την αυστηρότητά της στην εξέταση του μάρτυρα που γνωρίζει πάρα πολλά για τα “μαύρα ταμεία” της Siemens που λάδωναν πολιτικά κυβερνητικά πρόσωπα προκειμένου η Siemens να παίρνει με αδιαφάνεια και κάτω από το τραπέζι Δημόσια Έργα! Όπως, γνώριζε και ο πριν από αυτόν, CIO της Siemens Μιχάλης Χριστοφοράκος, που το πολιτικό Σύστημα της Πατρίδος μας τον έστειλε στη Γερμανία, προκειμένου να τύχει της προστασίας της Καγκελαρίου Μέρκελ για να μην αποκαλύψει τα όσα γνώριζε!

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι, ο Χριστοφοράκος υπήρξε διαχειριστής των έργων που συνήψε με το Δημόσιο (ΟΤΕ κλπ), η πριν από αυτόν Διοίκηση του Bernhard Dombek (δεν είναι καν μάρτυρας) και των υφισταμένων του Ηλία Γεωργίου (κατηγορούμενος) και Χρήστου Καραβέλα (κατηγορούμενος – φυγόδικος)! Εν τούτοις γνωρίζει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, όπως είναι σίγουρο γνωρίζει και ο κ. Πάνος Ξυνής τη διαδρομή του “μαύρου” χρήματος, που ήδη έχει το πρώτο θύμα του, τον πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη!

Θα τολμήσει η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων;;

Έτσι, ναι, ελπίζουμε ότι η Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δεν θα επιτρέψει να αποχωρήσει ο κ. Πάνος Ξυνής, χωρίς πρώτα να υποβληθεί σε βασανιστική Ιερά Εξέταση! Πρώτα να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει και γνωρίζει υποβοηθώντας την ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που τοποθετήθηκε σ΄ αυτήν την θέση του επικεφαλής της Siemens στην μετά Χριστοφοράκο εποχή, με σύνθημα τον καθαρισμό της Siemens από το βρώμικο παρελθόν της!

Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει το Δικαστήριο στον Πάνο Ξυνή να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του!

Στην αντίθετη περίπτωση, θα καταγγείλουμε την Έδρα, τουλάχιστον για ατολμία, που όμως αυτή η ατολμία θα υποβοηθήσει στη συγκάλυψη του μεγαλύτερου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της νεώτερης Ελλάδος!

Δεν θα αποκαλυφθεί μια ιστορία που επί δεκαετίες δηλητηρίασε τον πολιτικό, τον δημόσιο και επιχειρηματικό κόσμο της Πατρίδος μας! 

Αλήθεια, πού είναι ο Κόκκαλης;; 

Θα περιμένουμε επίσης από την Έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναρωτηθεί, γιατί δικάζεται η Siemens και όχι η Intracom του κ. Σωκράτη Κόκκαλη;

Όταν όλα τα έργα του ΟΤΕ τα έπαιρνε η Siemens εξ ημισείας με την εταιρεία του κ. Σωκράτη Κόκκαλη; Την ίδια ακριβώς ώρα, την ίδια ακριβώς ημέρα, τον ίδιο μήνα, το ίδιο έτος! Όταν εμείς, πολλάκις έχουμε δημοσιεύσει φωτογραφίες από τα γραφεία του ΟΤΕ, όπου φωτογραφιζόταν η Διοίκηση του ΟΤΕ, η Διοίκηση της Siemens και ο Σωκράτης Κόκκαλης, μετά από υπογραφές τέτοιων Συμφωνιών!

Έρχεται ο Σέκερης! 

Μετά τον μάρτυρα Ξυνή, έρχεται ο μάρτυρας Ευάγγελος Σέκερης!
Ο οποίος έχει χαρακτηρισθεί από τα ΜΜΕ ως ο μάρτυρας ωρολογιακή βόμβα!
Το εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemens που κατά το παρελθόν έχει δηλώσει πως: “γνωρίζω πολλά για τις βρωμιές τους και κρατώ το στόμα μου κλειστό”!

Ο μπατζανάκης του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά! Ο άνθρωπος που ζούσε επί σειρά ετών στο ίδιο (ελεύθερο) οικόπεδο, όπου βρίσκονταν οι κατοικίες του ίδιου (Ευαγγέλου Σέκερη), του Μιχάλη Χριστοφοράκου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, Προέδρου της “Νέας Δημοκρατίας” (γνωστές οι άρρηκτες σχέσεις της Οικογένειας Μητσοτάκη με τη Siemens)!

Ο άνθρωπος που εξεταζόμενος από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε το σκάνδαλο της Siemens (2010-2012), χαρακτηρίστηκε από μέλος της Επιτροπής, τον Βουλευτή του ΚΚΕ Αθανάσιο Παφίλη, ως ο πλέον αξιόπιστος μάρτυρας!

Ο οποίος είχε κληθεί (εγγράφως) από την Ανακρίτρια κ. Νικολακέα στις 3 Μαίου 2010 (αρ. πρωτ. ΕΠ 142) για να καταθέσει και αναιτίως ανακλήθηκε τηλεφωνικώς η κλήτευση μετά από τρεις ημέρες! Τι πραγματικά συνέβη τότε;;

Εν αναμονή λοιπόν, της καταθέσεως του κ. Σέκερη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.