26 Αυγούστου 2017

Η Χειμάρρα εκπέμπει S.O.S

http://omonoia-deeem.org/wp-content/uploads/2017/08/20664406_1759840197379384_7616069739807436522_n-448x330.jpg
Γράφει η Θωμαϊδα Παριανού

Στίς 14 Αυγούστου, στις 6μμ στην κεντρική πλατεία της Χειμάρρας, η ΟΜΟΝΟΙΑ –ΚΕΑΔ Χειμάρρας, και η Ένωση Χειμαρριωτών διοργάνωσαν διαμαρτυρία και είπαν ΟΧΙ στην υφαρπαγή των περιουσιών τους, ΟΧΙ στην υποτέλεια, ΟΧΙ στον ξεριζωμό. 

Η εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες και έκλεινε με μία συναυλία. Μεταξύ των διοργανωτών της συναυλίας διαμαρτυρίας ήταν ο επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου, κ Νικολάκης Νεράντζης, που ήταν και ένας από τους ομιλητές (σε αλβανική γλώσσα), μαζί με τον Ανδρεα Γκιωνη, Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος (D.P.) της Χειμάρρας. Οι κυριότερες ομιλίες έχουν ως ακολούθως: 

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ 

Συντονιστής και κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ Χειμάρρας», Φρέντης Μπελέρης, ο οποίος στην ομιλία του, είπε τα εξής (περιληπτικά): 

Όπως κάθε χρόνο, και εφέτος μαζευτήκαμε να σηκώσουμε την φωνή μας σε μια τεράστια αδικία που γίνεται στην περιοχή μας, τόσο από την τοπική κυβέρνηση, όσο και από την κεντρική. 

Όλοι αυτοί που επιτίθενται με λύσσα στην περιοχή μας, μας έχουν υποτιμήσει. Έχουν υποτιμήσει όλους εσάς , έχουν υποτιμήσει την ιστορία των προγόνων μας, έχουν υποτιμήσει την μεγαλοκαρδία μας και θεωρούν ότι μπορούν να ξεμπερδέψουν με εμάς εύκολα. Οι Χειμαρριώτες έχουνε φωνή στο State Department, έχουνε φωνή στην Ελλάδα, έχουνε φωνή στην Κύπρο. Είμαστε το μόνο έθνος που στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε δύο υπογραφές και με αυτές τις υπογραφές θα τσακίσουμε έστω και έναν, που θα αμφισβητήσει τον Ελληνισμό μας και την παρουσία μας χιλιάδες χρόνια σε αυτά τα μέρη. 

Υπάρχει στα σκαριά, πέραν από την υφαρπαγή των περιουσιών από τους κλέφτες, ένα σχέδιο απομάκρυνσής μας από δω, ένα σχέδιο να μας υποτάξουν στις προθέσεις τους. Εμείς είμαστε ένας λαός με μεγάλη δημοκρατική παράδοση. Είμαστε λαός που πιστεύουμε στο δίκιο. Σας καλώ να πρωταγωνιστήσετε να μην εγκατασταθεί δικτατορία στην Αλβανία.. Μην επιτρέψετε σε έναν βάρβαρο (τον Έντι Ράμα), που δυστυχώς έχει την καταγωγή από τη μάνα από την Χειμάρρα, να σας υποτάξει. Μην το βάλετε κάτω, μην φύγετε από την Χειμάρρα. Αν οι Χειμαρριώτες δεν μπορούμε να ζήσουμε στον τόπο μας, δεν μπορούμε να ζήσουμε πουθενά. Μην υπερτιμάτε τις δυνατότητες διάφορων κλεφτών, οι οποίοι κυβερνάνε μία χώρα ολόκληρη, υπό την παρενέργεια ουσιών. 

Ήμασταν και είμαστε οι πιο σωστοί Αλβανοί πολίτες. Είμαστε αυτοί που είναι νομοταγείς. Το 1997, σε μία Αλβανία που καιγόταν, εδώ δεν άνοιξε μύτη. Σε μία Αλβανία που δεν πλήρωνε κανείς φόρους, δεν πλήρωνε ρεύμα, εδώ τα πληρώναμε όλα. Ήμασταν πάντα το καλύτερο κομμάτι αυτής της χώρας. Και έτσι θα συνεχίζουμε να είμαστε. Όλα αυτά τα κτίρια, όλες αυτές οι επενδύσεις που έχουνε γίνει στην παραλία, έγιναν με τον μόχθο και με τον κόπο του καθενός από εμάς. Η κρατική παρέμβαση που έγινε, είναι ένα έκτρωμα, είναι η κατάληψη της άμμου, με δέντρα και μπετά. Δεν είναι παράδοση της Χειμάρρας, κανενός παραλιακού χωριού ή πόλης ή κωμόπολης αυτό το δάσος στην άμμο της παραλίας.. Το δάσος είναι για τα βουνά και για τα ποτάμια. 

Θέλουνε να μας αλλάξουνε το DNA, θέλουνε να αλλάξουνε την Ιστορία μας, μην τους το επιτρέψετε. Είμαστε εδώ, έχουμε ισχυρούς συμμάχους, έχουμε και την βοήθεια της Παναγίας. 

Στην συνέχεια, είχαμε την παρέμβαση από την Αμερική, μέσω γιγαντο-οθόνης, του πατρός Κοσμά Καραβέλα, Πρόεδρου της ¨ Himarrioton Society of America¨, ο οποίος είπε (περιληπτικά) τα εξής: 

Αγαπητοί μας συμπατριώτες, γεια σας. Εκ μέρους του Οργανισμού Χειμαρριωτών Αμερικής, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι θα συνεχίσουμε να σας υποστηρίζουμε και να είμαστε στο πλευρό σας, στα θέματα που όλοι μας γνωρίζουμε, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, δικαιώματα κτηματικής περιουσίας και ελευθερίας της χώρας. 

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι πρέπει να σταθείτε ενωμένοι με ένα σκοπό και να μην επιτρέψετε την κυβέρνηση να σας χωρίσει. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σατανάς εργάζεται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, για να δημιουργήσει τον χωρισμό στις κοινότητες , στις οικογένειες και στα έθνη. Προσεύχομαι να έχετε μία ευλογημένη μέρα και η Παναγία να σας δίνει υγεία και δύναμη να είστε ενωμένοι για το καλό της Χειμάρρας και για το μέλλον της. 

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμώς τους επικεφαλής που προετοίμασαν αυτήν την θαυμάσια βραδιά σήμερα. Χρόνια Πολλά, φιλιά και αγκαλιές σε όλους εκεί, στους συμπατριώτες μας. Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους, με την αγάπη του Θεού. 

Μετά, ανέβηκε στο βήμα ο, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου Σάββας Αναστασιάδης, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, της Νέας Δημοκρατίας. Ο οποίος είπε (περιληπτικά) τα εξής:

Σας μεταφέρω το μήνυμα του Προέδρου μας του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Ελληνικού Λαού και του Ευρωπαϊκού Λαού. Έχουμε πάντα το βλέμμα και την προσοχή μας στραμμένη σε σας και τα προβλήματά σας και δεν θα σας ξεχάσουμε και δεν θα σας εγκαταλείψουμε ποτέ. 

Οι σχέσεις της Αλβανίας με την Ελλάδα και οι σχέσεις της Αλβανίας με την ΕΕ σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται από την στάση που θα δείξει το αλβανικό κράτος απέναντι στην ΕΕΜ. Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, προϋπόθεση όμως για αυτό είναι η Αλβανία να σεβαστεί τα νόμιμα δικαιώματα της ΕΕΜ. Θέλουμε και επιδιώκουμε σχέσεις καλής γειτονίας και φιλίας με την Αλβανία, όμως οι πρακτικές που εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα το αλβανικό κράτος στην περιοχή σας δεν βοηθούν σε αυτήν την διαδικασία. Εμείς, ως Ελληνικός Κράτος, σεβόμαστε τα δικαιώματα των αλβανών πολιτών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, το ίδιο απαιτούμε και πρέπει να κάνει και το αλβανικό κράτος για την ΕΕΜ, αν θέλει να ενταχθεί στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια. 

Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την βούληση και την αποφασιστικότητά μας να δώσουμε μαζί, με όλες τις δυνάμεις μας, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, την μάχη, μέχρι την τελική δικαίωση. Σας εύχομαι (και εύχομαι και στον εαυτό μου) «Καλή Δύναμη, Χρόνια Πολλά και η Παναγία μαζί μας». 

Παίρνοντας τον λόγο ο Πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Αθηνών, Σπύρος Κούτουλας, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και είπε ότι, ως Έλληνες, έχουμε την χαρά και την τιμή να ανήκουμε σε έναν λαό, ο οποίος, από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε ετούτο το (αλβανικό)κράτος έδειξε ότι είναι διαφορετικός. Το δυστύχημα είναι ότι αντί (οι Αλβανοί) να μας δουν για αυτό που είμαστε, ως αυτούς που φέραμε αξία στο αλβανικό κράτος, μας βλέπουν σαν εχθρούς και θέλουν να μας διώξουν από τον τόπο μας. Ήλθα σήμερα από την Αθήνα για να σας πω ότι δεν πρέπει να είμαστε διαιρημένοι μεταξύ μας, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, όχι γιατί είμαστε τρελοί, αλλά επειδή έχουμε την δύναμη, τους ανθρώπους, τους πόρους και τις προσβάσεις για να κερδίσουμε. 

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου, Ευάγγελος Ντούλες, ο οποίος είπε τα εξής: Χειμαρραίες και Χειμαρραίοι, και εννοώ του Χειμαραίους όλης της γεωγραφικής Χειμάρρας, από το Ακροκεραύνεια μέχρι τους Αγίους Σαράντα. Εγώ προσωπικά νοιώθω υπερήφανος που βρίσκομαι σήμερα σε αυτή την συνάντηση διαμαρτυρίας. 

Κάποιοι διερώτονταν πριν αρχίσουμε «Είμαστε περισσότεροι από πέρσι? Είμαστε λιγότεροι από όσους απαιτείται να είμαστε σε μία τέτοια διαμαρτυρία? Αλλά όλοι ξεχνάμε πως ποτέ εδώ στην Χειμάρρα, σε αυτήν την γεωγραφική γωνιά του κόσμου, δεν κερδίσαμε με σύμμαχο τους αριθμούς. Κερδίσαμε έχοντας το ακαταμάχητο Ελληνικό Πνεύμα, που στον Χειμαρραίο με περισσή χάρη δώρισε ο Θεός. 

Εδώ στην Αλβανία, τα τελευταία 27 χρόνια , όλοι οι πολιτικοί και όλοι οι πολίτες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως ουδεμία σχέση έχουν με το κομμουνιστικό καθεστώς και τον δικτάτορα Εμβέρ Χότζα. Όμως, εδώ στην Χειμάρρα πέφτει το προσωπείο, αποκαλύπτεται η υποκρισία. Εδὠ, που ο Ε.Χ. και η δικτατορία του αφαίρεσαν την Ελληνική Εθνικότητα από τους Χιμαραίους στα ληξιαρχεία, ως εκδίκηση για την αρνητική τους ψήφο στην εγκαθίδρυση του κομμουνιστικού καθεστώτος, ξανά και σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, (οι σημερινοί κυβερνώντες) αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν την ταυτότητα αυτή σε αυτόν τον κόσμο που περίτρανα την ομολογεί παντού όπου βρεθεί, εδώ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική. 

Εδώ, που το 1945 ο Ε.Χ., ως εκδίκηση για την αντίσταση των Χιμαραίων έκλεισε το Ελληνικό Σχολείο. Μετά 27 χρόνια από την υποτιθέμενη εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, αρνούνται συστηματικά να μας δώσουν το δικαίωμα να έχουμε την διδασκαλία της μητρικής μας γλώσσας στην δημόσια παιδεία. Εδώ, 27 χρόνια μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος, τολμήσανε να βάλουν χέρι και στους ιερούς χώρους, πρωτοφανές φαινόμενο σε όλον τον πρώην Ανατολικό Μπλοκ. Γκρεμίσανε πριν από 3 χρόνια τον Ιερό Ναό του Αγ. Αθανασίου. Εδώ, στερούν από τον Χειμαρραίο το δικαίωμα του εκλέγειν. Δεν έχουν δικαίωμα οι Χειμαρραίοι να εκλέξουν αυτόν που θέλουν για Δήμαρχο και πρέπει να έχουν ως Δήμαρχο τις μαριονέτες που διορίζει ο Εντι Ράμα ή ο εκάστοτε Εντι Ράμα. 

Εδώ στην Χειμάρρα, δεν έχουν το δικαίωμα, μετά από 27 χρόνια να αυτοδιοικούνται. Πρέπει οπωσδήποτε να προστίθενται σε περιοχές που ουδεμία σχέση έχουν για έναν λειτουργικό δήμο, ούτως ώστε οι γηγενείς κάτοικοι να μην έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις δικές τους επιλογές για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους. Και ας μην ξεχάσουμε, είμαστε στις ημέρες που πριν από 7 χρόνια, αδίστακτα χέρια, τα οποία οπλίζονται από τον φανατισμό, την μισαλλοδοξία και τον ανθελληνισμό που συστηματικά καλλιεργείται, δολοφονήσανε ένα ηρωικό μέλος της κοινότητάς μας, τον Αριστοτέλη Γκούμα. 

Τι κάνουμε, όμως, εμείς οι Χειμαρραίοι που, ενώ τους προηγούμενους αιώνες, άλλες περιοχές του Ελληνισμού, με περισσότερες δυνατότητες , δεν ήταν τόσο γνωστές όσο η Χειμάρρα, για τις σχέσεις, για την επικοινωνία, για την διπλωματία? Εμείς σήμερα, οι απόγονοί τους γιατί δεν καταφέρνουμε να έχουμε τα ίδια επιτεύγματα? (εξήγηση:) Συμβαίνει μόνον ένα κομμάτι (της κοινότητας) να δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή. Εύγε τους και τιμή τους και τιμή μας . Έχουμε, όμως, μία σημαντική μερίδα (ανθρώπων), οι οποίοι αδιαφορούν, είτε φοβούνται, αγνοώντας ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος, που θα χτυπήσουν την πόρτα τα μεσάνυχτα. Στόχος δεν είναι οι μερικοί, στόχος είναι το όλον, στόχος είναι το σύνολο. Για αυτό λοιπόν επανειλημμένα το έχω επαναλάβει, και ξανά σήμερα θα το επαναλάβω: «ἙΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ», στον κοινό αγώνα, στην κοινή προσπάθεια. 

Υπάρχει όμως και μια άλλη μερίδα (ατόμων), οι οποίοι δεν διστάζουν να συνεργάζονται και να εξυπηρετούν τα δόλια σχέδια εις βάρος των Χειμαρραίων, υπογράφοντας αποφάσεις κατεδαφίσεων, αποφάσεις υφαρπαγής περιουσιών, γιατί? Είναι η στιγμή της μετάνοιας , είναι η στιγμή της επιστροφής. Κανείς δεν πρέπει να διστάσει, έστω και την ύστατη στιγμή, να επιστρέψει εκεί που έχει την θέση του, στην ηρωική κοινότητα της Χειμάρρας, στους αγώνες τους, οι οποίοι απαιτούν δικαίωση. 

Φίλες και φίλοι, μην απογοητεύεστε, μην εγκαταλείπετε: το δίκαιο είναι με το μέρος μας, η αλήθεια είναι με το μέρος μας, η Ιστορία μιλάει για εσας, για την Χειμάρρα και τους Χειμαρραίους. Μιλάει, επίσης, για την αποτυχία όλων εκείνων που ιστορικά θέλησαν το κακό και την υποταγή της. Δεν θα αλλάξει τώρα η μοίρα της Ιστορίας, αντιθέτως περίτρανα θα δικαιωθεί. Η Χειμάρρα είναι των Χειμαραίων, τα παιδιά της μιλούν για αυτό. Ας μην ξεχάσουμε, το είπαμε και πέρσι, το είπαμε επανειλημμένως, το πως ο λόρδος Βύρωνας εξύμνησε τους γιους της Χειμάρρας, περνώντας και γνωρίζοντας αυτά εδώ τα εδάφη. 

Εγώ θέλω να σας εγγυηθώ πως, από πλευράς μας, θα έχετε όλη την συμπαράσταση και την στήριξη όπου έχουμε την δυνατότητα βήματος και λόγου, ακόμη περισσότερο, με μεγαλύτερη ένταση, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Και εάν, όπως σήμερα, είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι, όπως σε μεγάλο βαθμό έχουν αποτύχει οι προσπάθειες των εχθρών μας, το τονίζω σε μεγάλο βαθμό (γιατί σε κάποιες περιπτώσεις ευοδώθηκαν οι δόλιες προσπάθειες τους), θα αποτύχουν. 

Γι αυτό, λοιπόν, ας είμαστε ενωμένοι , αποφασισμένοι, εμπνεόμενοι συνεχώς από το ωραίο Ελληνικό Χειμαρριώτικο Πνεύμα. Σας ευχαριστώ και Καλή Παναγία αύριο. Χρόνια Πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν, και πάνω από όλα, Χρόνια Πολλά στην Χειμάρρα. 

ΘΩΜΑΪΣ ΠΑΡΙΑΝΟΥ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.