29 Αυγούστου 2017

Ένα φορο-αμόκ χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Μπορεί να μη χορεύουμε τις αγορές με τα... νταούλια, παρά την ελεγχόμενη απόπειρα εξόδου μας σε αυτές, πληρώνοντας... μίζα στους διεθνείς γύπες περίπου 2.000.000 ευρώ, αλλά σίγουρα οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι εξακολουθούν να χορεύουν τον χορό του Ζαλόγγου με την Εφορία. 

Οι κυβερνώντες τον τόπο συνεχίζουν να τρελαίνουν μισθωτούς και συνταξιούχους με ένα φοροαμόκ που δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. 

Μέσα σε έξι μήνες θα πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν σχεδόν 7 δισ. ευρώ σε φόρους εισοδήματος και ακινήτων, μια και αναμένεται εντός των ημερών να έρθει και το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, ένα από αυτά που, όπως γνωρίζετε, είχε δεσμευτεί ότι θα καταργήσει ο κ. Τσίπρας. 

Το μένος δε είναι τέτοιο που, όπως πληροφορηθήκαμε εσχάτως, η εντολή που δόθηκε είναι να ψάχνουν και τα social media για να βρουν τους πολίτες που διάγουν πολυτελή βίο την ώρα που χρωστούν στην Εφορία. Μιλάμε για τέτοιο θράσος.

Δεν πάνε καλύτερα να δουν τους πολίτες που είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας, μια και τους έχουν στεγνώσει με τα απανωτά χαράτσια και ύστερα να εμφανίζονται να κάνουν ελέγχους. 

Σαν δεν ντρέπονται που θα ψάχνουν τη ζωή μας στο διαδίκτυο για να μας φακελώνουν και να ζητούν και τα ρέστα. Δεν πάνε καλύτερα να πιάσουν όλους αυτούς που έκαναν τα πάρτι, βρέθηκαν στις διάφορες λίστες και εξαιτίας της ανικανότητας των διωκτικών μηχανισμών να τους ελέγξουν γλίτωσαν και κοροϊδεύουν την κοινωνία που δεν μπορεί να κρύψει ούτε ευρώ. Για τι μας έχουν περάσει; 

Δεν μιλάμε για τις... εφόδους στα νησιά, ώστε να τσακίσουν τους επιχειρηματίες που έχουν καταστραφεί και προσπαθούν να σώσουν ό,τι σώζεται σε ένα καλοκαίρι, τώρα ονειρεύονται και τον Μεγάλο Αδελφό στο διαδίκτυο, την ώρα που αφήνουν όλους τους καρχαρίες να φοροδιαφεύγουν. Λες και δεν μπορούν να διαπιστώσουν την αναντιστοιχία της ζωής τους με τις δηλώσεις τους. 

Ας αφήσουν τον κόσμο να ηρεμήσει λίγο και ας μην ερμηνεύουν τη σιωπή ως ανοχή. Εφτά δισ. που ζητούν να εισπράξουν είναι ασύλληπτο νούμερο και φαίνεται ότι δεν συνειδητοποιούν πού έχουν οδηγήσει τον κόσμο. Καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να έρθει σε μια κοινωνία που δεν έχει περίσσευμα ούτε ένα ευρώ. 

Και πείτε μας, βρε φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών, μια και σας αρέσει και το διαδίκτυο, γιατί δεν στέλνετε στους πολίτες μαζί με το σοκαριστικό εκκαθαριστικό ακόμη ένα που να αναφέρει πού πάνε οι φόροι που πληρώνουν;
Έτσι, για να έχουμε εικόνα της ανταποδοτικότητας.
Πάνε στην Υγεία, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό, στους δρόμους;
Πού στο καλό πάνε τα λεφτά που σας δίνουμε; 

Όχι τίποτε άλλο, αλλά για να έχουμε και καθαρούς λογαριασμούς. Ισοσκελισμένους, όπως σας ζητούν και τα μεγάλα αφεντικά των θεσμών. Διότι δεν μπορείς να δίνεις μισθούς πείνας, να φορολογείς τους πολίτες σαν να είναι εκατομμυριούχοι και να διαγράφεις εν μια νυκτί τα χρέη άλλων, όπως πρώην βαρόνων του Τύπου. 

Νισάφι πια... 

Νίκος Ελευθερόγλου
"Δημοκρατία"



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.