14 Αυγούστου 2017

ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 2017: ΤΟ ΛΟΜΠΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗΣ (2ο μέρος)

συνέχεια από το 1ο μέρος 

Του Λεωνίδα Αποσκίτη 

Από την Στρογγυλή Τράπεζα στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ 

Επί 60 και πλέον χρόνια, οι τροχοί της Μπίλντερμπεργκ στριφογυρίζουν γύρω από κάθε παγκόσμιο γεγονός, αλλά το κρυμμένο χέρι πίσω από τον στόχο της παγκόσμιας διακυβέρνησης είναι πολύ πιο παλιό. Στην δεκαετία μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο επικεντρώνονται οι προσπάθειες των σοβαρότερων μυστικών εταιρειών και των ηγετών τους για τον σκοπό αυτόν, σύμφωνα με τον ιστορικό και συγγραφέα Michael Howard, ο οποίος μελετά τις μυστικές εταιρείες και την παραπολιτική επί πολλά χρόνια. (Michael Howard, The Occult Conspiracy, London 1989)

Οι ομάδες μεγάλης επιρροής παρακινούσαν ήδη τα αναπτυγμένα κράτη, ενώ ο πόλεμος ξεκινούσε, να δημιουργήσουν έναν ουδέτερο οργανισμό αφιερωμένο στην διεθνή συνεργασία. 

Μια από τις πολιτικές προσωπικότητες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο κίνημα για την παγκόσμια διακυβέρνηση ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Woodrow Wilson, που λέγεται ότι ήταν μυστικό μέλος ενός Ροδοσταυρικού Τάγματος.

Ο πρόεδρος Wilson είχε ήδη στείλει τον ειδικό σύμβουλό του, συνταγματάρχη E.M. House, να ξεκινήσει συνομιλίες με αρκετές από τις συμμαχικές κυβερνήσεις, με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός διεθνούς οργανισμού για την παγκόσμια ασφάλεια.

Την δεκαετία του '20, η Λίγκα των Εθνών έστησε το αρχηγείο της στη Γενεύη, μια πόλη που οι μυστικές εταιρείες θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα ιερά κέντρα δύναμης στον κόσμο. Όμως, η άρνηση του Κογκρέσσου να επικυρώσει την αμερικανική συμμετοχή αποδυνάμωσε την θέση της Λίγκας. 

Παρά την αποτυχία των Ηνωμένων Πολιτειών να γίνουν πλήρες μέλος της Λίγκας των Εθνών, ο Wilson δεν εγκατέλειψε το σχέδιό του για μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Το 1919, ο συνταγματάρχης House ταξίδεψε ξανά στο Παρίσι, αλλά την φορά αυτή για συνομιλίες με μέλη μιας βρετανικής αποκρυφιστικο-πολιτικής ομάδας με το όνομα “Στρογγυλή Τράπεζα”, η οποία είχε επίσης κλάδους στην Βόρεια Αμερική. 

Σε μια συνάντηση που έγινε στο Majestic Hotel, τον Μάϊο του 1919, προτάθηκε η ιδέα ενός εναλλακτικού διεθνούς οργανισμού απέναντι στην Λίγκα των Εθνών. Αυτή η νέα ομάδα θα δρούσε ως συντονιστικό όργανο για την εγκαθίδρυση μιας μελλοντικής παγκόσμιας διακυβέρνησης, η οποία θα κυριαρχείτο από την Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Την ιδέα της “Στρογγυλής Τραπέζης” είχε συλλάβει ο Cecil Rhodes, ένας μεγιστάνας των διαμαντιών και του χρυσού του 19ου αιώνα, που έδωσε το όνομά του στην Ροδεσία (σημερινή Ζιμπάμπουε). Ο Rhodes ήταν φανατικός υποστηρικτής της ιδέας της παγκόσμιας κυβέρνησης, πίσω από την οποία κρυβόταν η επικράτηση παγκοσμίως του βρετανικού ιμπεριαλισμού.

Είχε ιδρυθεί ήδη αμερικανικός κλάδος της ομάδας και, όταν ο συνταγματάρχης House την προσέγγισε με το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, η Στρογγυλή Τράπεζα ήταν παραπάνω από πρόθυμη να συμμετάσχει σ' αυτό το υπερεθνικό εγχείρημα. Ο νέος οργανισμός, που προέκυψε από την συνάντηση του Παρισιού, ήταν μικρότερης κλίμακας από την Λίγκα των Εθνών, αλλά είχε τις ίδιες επιδιώξεις. Στην Βρετανία ο οργανισμός αποκαλείτο Ινστιτούτο Διεθνών Υποθέσεων (IIA), ενώ στην Νέα Υόρκη λειτουργούσε ως Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (CFR). 

Η χρηματοδότηση του οργανισμού προήλθε από πλούσιους διεθνείς τραπεζίτες και γρήγορα στρατολόγησε εξέχουσες πολιτικές προσωπικότητες από την Αμερική και την Βρετανία, που υποστήριξαν τους στόχους του. Αρχικά, το CFR θεωρείτο από τους επικριτές του ως μια ελιτίστικη, ακροδεξιά ομάδα εξουσίας και έφθασαν να το κατηγορήσουν ότι βοήθησε τον Χίτλερ, χρηματοδοτώντας τον, να ανέλθει στην εξουσία.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το CFR έστρεψε την προσοχή του στην υποστήριξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που ιδρύθηκε το 1945 για να αντικαταστήσει την παλιά Λίγκα των Εθνών. 

Οι δραστηριότητες του CFR έχουν συνδεθεί με δύο άλλα πολιτικά “think-tanks”, τα οποία εμφανίστηκαν κατά την μεταπολεμική περίοδο και των οποίων η κρυφή προέλευση και οι ανορθόδοξες πολιτικές απόψεις τα έκαναν να χαρακτηριστούν ως προκάλυμμα μυστικών εταιρειών. Οι οργανώσεις αυτές -τα “think-tanks”- είναι η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ και η Τριμερής Επιτροπή, τις οποίες πολλοί τις ταυτίζουν με κρυφές ομάδες εξουσίας, που εμπλέκονται στην μυστική διαχείριση των διεθνών υποθέσεων.

Επειδή οι ομάδες αυτές φθάνουν στα άκρα προκειμένου να αποφύγουν την δημοσιότητα, κάνουν εν κρυπτώ τις τακτικές τους συναντήσεις και φρουρούν τα σημαντικά μέλη τους λαμβάνοντας υπερβολικά μέτρα ασφαλείας, οι φήμες που κυκλοφορούν για τα πραγματικά κίνητρά τους γίνονται όλο και πιο απίστευτες με τα χρόνια. 

Οι παγκόσμιοι χειραγωγοί 

Η Ομάδα Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε τον Μάϊο του 1954 και η πρώτη συνάντησή της έγινε στο Ξενοδοχείο Bilderberg, στο Osterbeck της Ολλανδίας, απ' όπου και πήρε το όνομά της.

Πρόεδρος στην πρώτη συνάντηση ήταν ο πρίγκηπας Βερνάρδος της Ολλανδίας, που παρέμεινε στην θέση του μέχρι το 1976, όταν υποχρεώθηκε να παραιτηθεί λόγω του οικονομικού σκανδάλου που αφορούσε την Lockheed AircraftCorporation.

Τι υπαγόρευσε την ίδρυση της Ομάδας Μπίλντερμπεργκ; Στο βιβλίο του The Global Manipulators, ο RobertEringer τους συνδέει με την CIA και τον διεθνή Ελευθεροτεκτονισμό.

Σύμφωνα με τον Eringer, η πρώτη διάσκεψη της Μπίλντερμπεργκ οργανώθηκε από ένα μυστήριο άτομο με το όνομα Dr Joseph Retinger. Ήταν ανακατεμένος σε μυστικές δραστηριότητες επί μισό αιώνα περίπου και είχε την φήμη του αρχιπράκτορα του διεθνούς Ελευθεροτεκτονισμού. 

Ο Retinger ήξερε όλους όσους είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη με την πολιτική στην Ευρώπη.
Την δεκαετία του '20, παρά τις σχέσεις του με την Μασονία, ενεπλάκη σε ειδικές αποστολές για το Βατικανό και το 1924 ίδρυσε μια μυστική οργάνωση με στόχο την ευρωπαϊκή ένωση,

Το 1946, σε μια διάλεξη που δόθηκε στο ΙΙΑ (τον βρετανικό κλάδο του CFR) στο Λονδίνο, ο Retingerεπικεντρώθηκε στην προοπτική μιας ενωμένης Ευρώπης ως προμαχώνα κατά του κομμουνισμού. Αυτό τον οδήγησε να ενταχθεί στην Αμερικανική Επιτροπή για μια Ενωμένη Ευρώπη (ACUE), η οποία προωθούσε κονδύλια σε αντι-κομμουνιστικές ομάδες στην Ευρώπη και περιελάμβανε τον μελλοντικό Πάπα Παύλο ΣΤ' ως αρχιπράκτορά της στο Βατικανό. 

Στην δράση του ως μέλος της ACUE, ο Retingerπροσέγγισε τον Πρίγκηπα Βερνάρδο της Ολλανδίας και του πρότεινε να χρησιμοποιήσει την βασιλική του επιρροή για να βοηθήσει στην συγκρότηση μιας ομάδας σημαντικών Ευρωπαίων, οι οποίοι συμμερίζονταν τις αντι-κομμουνιστικές απόψεις των δύο ανδρών και την πίστη τους σε μια ενωμένη Ευρώπη.

Αυτή η νέα ομάδα θα δρούσε ως εκλεκτό “think-tank” και θα συντόνιζε τις πολιτικές που είχαν σχεδιαστεί για να πολεμήσουν την θεωρούμενη κομμουνιστική απειλή για την δυτική κοινωνία. Το 1952, ο Retinger ήρθε σε επαφή με την CIA και της ζήτησε να προσφέρει οικονομική και ηθική υποστήριξη για το εγχείρημα.

Δύο χρόνια αργότερα, έγινε η πρώτη συνάντηση της ομάδας στην Ολλανδία, με συμμετέχοντες εκπροσώπους από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και επικεφαλής την τότε Βασίλισσα Τζουλιάνα της Ολλανδίας, που συνήθιζε να συμμετέχει σε αποκρυφιστικές πρακτικές! 

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος 

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ιδρύθηκε αρχικά ως αντικομμουνιστική ομάδα, με μέλη κυρίως δεξιάς πολιτικής τοποθέτησης, για να αντιμετωπίσει την ισχύ και την αίγλη ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης τής τότε Σοβιετικής Ένωσης. 

Όμως, το 1976, δεκαπέντε εκπρόσωποι από την Σοβιετική Ένωση κλήθηκαν και παρακολούθησαν μία από τις διασκέψεις της στην έρημο της Αριζόνα. Η κίνηση αυτή ερμηνεύθηκε από τους παρατηρητές ως αλλαγή της επικέντρωσης της Ομάδας από τον στόχο μιας Ενωμένης Ευρώπης, αντιτιθέμενης στο Ανατολικό μπλοκ, στην μαξιμαλιστική σύλληψη μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης, που προωθείται από τους διεθνιστές στο εσωτερικό των μυστικών εταιρειών.

Η αλλαγή αυτή συνέπεσε με τη νέα πολιτική της προσέγγισης που ακολούθησε το μέλος του CFR, Τζίμμυ Κάρτερ, όταν έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Ίσως η πραγματικότητα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και η αληθινή ισχύς της να είναι λιγότερο εξωτική απ' ό,τι φανταζόμαστε. 

Η απίστευτη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων για την ασφάλεια κατά την διάρκεια των Συνόδων της μπορεί να μην είναι τόσο για την προστασία των καλεσμένων, όσο για τον εντυπωσιασμό τους, για να καταδείξει ότι η πραγματική δύναμη στην Δύση είναι το ΝΑΤΟ.

Παρ' όλο που η Λέσχη ανέπτυξε μια αντικομμουνιστική ρητορική όταν ιδρύθηκε, δεν στρεφόταν κατά της Ρωσσίας μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Το ΝΑΤΟ είχε ελπίσει να ενσωματώσει την Ρωσσία του Γιέλτσιν, υπό την προϋπόθεση ότι η Μόσχα δεν θα επέμενε στην εθνική της κυριαρχία και στο μοίρασμα του κόσμου, όπως απέρρεε από τις Συμφωνίες του Πότσδαμ και της Γιάλτας.

Μάλιστα, η Ατλαντική Συμμαχία είχε συναντηθεί με τον τότε Ρώσσο πρόεδρο Ντμίτρυ Μεντβέντεβ στην Σύνοδο της Λισσαβώνας και είχε προτείνει να ενταχθεί η Ρωσσία στον συνασπισμό, αναγνωρίζοντας την υπάρχουσα Νέα Τάξη, όπου ολόκληρη η Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη σιγά-σιγά έμπαινε στην τροχιά της Δύσης.

Εάν η Μόσχα αναγνώριζε την ήττα της, τότε η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ θα άρχιζε να καλεί προσωπικότητες από την Ρωσσία στις ετήσιες συναντήσεις της. Οι παγκοσμιοποιητές ήθελαν να επηρεάσουν υπέρ τους την κοινή γνώμη στην Ρωσσία προκειμένου να επιταχύνουν τον εξαμερικανισμό της και να πείσουν τους Ρώσσους πολίτες να πάψουν να ονειρεύονται την δόξα του παρελθόντος.

Όμως, η ιστορία δεν τους χάρισε την συντριπτική νίκη που φαινόταν να τους υπόσχεται την δεκαετία του '90, πριν την εμφάνιση του ισχυρότερου ηγέτη της εποχής μας, του Βλαδίμηρου Πούτιν, ο οποίος ξανάδωσε στους Ρώσσους την χαμένη τους αξιοπρέπεια. 

Σήμερα, απέναντι στο Κρεμλίνο, η Ατλαντική Συμμαχία ίσως να μην ανακτήσει ποτέ την ενότητα και την σημασία που απέκτησε κατά τον Ψυχρό Πόλεμο. Δευτερευόντως, δεν θα είναι εφικτό ούτε επιθυμητό να εμποδίσει το εμπόριο με την Ρωσσία. Το νέο μπλοκ δύναμης Ρωσσίας-Κίνας και των ανερχομένων χωρών της Ασίας είναι αυτό που έχει πάρει την σκυτάλη από την Μπίλντερμπεργκ και κινεί τα νήματα σήμερα. 

Οι τροχοί της Μπίλντερμπεργκ, ή άλλων μυστικών think-tanks, και των μηχανισμών της αγοράς, που κινούσαν τον κόσμο, έχουν κολλήσει τώρα μέσα στην λάσπη. Η απορρύθμιση του κόσμου έχει πάρει τέτοια έκταση, που για πρώτη φορά οι υπεύθυνοι των εθνικών οικονομιών αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις ακροβασίες των τζογαδόρων της οικονομίας-καζίνο.

Για πρώτη φορά οι χρηματοπιστωτικοί φορείς, που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια και καταστρέφουν ολόκληρες χώρες, δεν έχουν ιδέα από πολιτική οικονομία και αδιαφορούν εντελώς για τον αντίκτυπο των σχεδιασμών τους στην κοινωνία.

Από τις εντονότερες εικόνες αυτής της απορρύθμισης είναι η κατάθεση του Άλαν Γκρίνσπαν, πρώην προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FED) των ΗΠΑ, ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσσου, τον Οκτώβριο του 2008: “βρίσκομαι σε κατάσταση σύγχυσης κι έντονου προβληματισμού... όλο αυτό το διανοητικό οικοδόμημα που στηριζόμαστε κατέρρευσε...”. Τα λόγια αυτά του συντηρητικού Γκρίνσπαν σηματοδοτούν το τέλος μιας εποχής. 

Όλα αυτά βέβαια δεν γίνονται πρωτοσέλιδα, εφόσον στην λίστα της Μπίλντερμπεργκ συμμετέχουν σταθερά οι πρόεδροι των διεθνών καναλιών, όπως το CNN και το Bloomberg, και οι εκδότες των μεγάλων συγκροτημάτων τύπου, όπως της London Evening Standard, της La Stampa και του Economist, που ήταν και φέτος στην λίστα. 

*Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.250 – Ιούλιος 2017 
ΠΗΓΗ 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.