23 Ιουλίου 2017

Η λεοντή έχει και λεόντειες απαιτήσεις!

Των Στέλιου Φενέκου και Κωνσταντίνου Λουκόπουλου 

Τη Δευτέρα το απόγευμα, την 29 Ιανουαρίου 1996, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, με στομφώδες ύφος στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι «σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά»! 

Μετά από λίγες ημέρες και όσα τραγελαφικά δυστυχώς συνέβησαν στον χειρισμό της κρίσεως των Ιμίων από τον ίδιο και τους αρμόδιους Υπουργούς του, καταλήγει όχι μόνο να μην αντιδρά …δυναμικά, αλλά να συμφωνεί να υποσταλεί η Ελληνική Σημαία από τα Ίμια  (όπως θα θυμάστε, ο πιο …τολμηρός κ. Πάγκαλος ήλπιζε να την πάρει ο αέρας).

Ολοκληρώνει μάλιστα την πλήρη στροφή του μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την γνωστή ιστορική φράση: «Θέλω να ευχαριστήσω την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρωτοβουλία και την βοήθειά τους». 

Σήμερα ο λαλίστατος Υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος προσπαθεί να μας πείσει (επαναλαμβάνοντάς το σε κάθε ευκαιρία), ότι όσο αυτός είναι υπουργός άμυνας και πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, δεν θα ξαναδούμε νέα… Ίμια!  Διατείνεται μάλιστα ότι εάν τουρκικό πλοίο παραβιάσει τα θαλάσσια σύνορά μας  (ελπίζουμε να έμαθε και ο κ. Τσίπρας ότι τελικά υπάρχουν), τότε το πλοίο θα παρακολουθείται (sic)!  Και εάν πατήσουν σε νησί μας θα αντιδράσει δυναμικά! Από την άλλη μεριά ο κ. Tσίπρας αναφερόμενος στις Τουρκικές προκλήσεις δηλώνει μάλλον χωρίς να καταλαβαίνει ποια είναι η θέση του και τι λέει ότι: «Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει. …».  Η δήλωση αυτή πέραν του ανεπίτρεπτου ύφους για ένα Πρωθυπουργό, είναι συγκεχυμένη και χαρακτηρίζεται από αντιφατικότητα! Δηλαδή από την μία μεριά  τόσο καιρό κωφεύει στους παιδιάστικους λεονταρισμούς ή μάλλον στις υλακές Καμμένου και από την άλλη  ακολουθεί μία παθητική πολιτική κατευνασμού σε όλα τα επίπεδα. 

Τις δηλώσεις της υποτιθέμενης… Δημόσιας Διπλωματίας έρχεται να συμπληρώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Ασυγκράτητος κι αυτός βασανίζει το Διεθνές Δίκαιο, αναφέροντας το σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε αποστροφή του λόγου του, ως την πλέον ανώδυνη και ασφαλή για αυτόν πολιτική θέση. Δεν του είπε όμως  κάποιος από του συμβούλους του ( διαθέτει και ανώτατο Διπλωμάτη αλλά και Στρατιωτικό) ότι η συνεχής επίκληση του Διεθνούς Δικαίου, χωρίς να εξασφαλίζεται η με όλα τα διαθέσιμα εθνικά και διεθνή μέσα εφαρμογής του, εγγίζει τα όρια της αστειότητας! 

Ο κ. Παυλόπουλος όμως δυστυχώς δεν περιορίζεται μόνο στα παραπάνω. Φαντασιώνεται φωναχτά περί της υπόστασης του… «Έλληνα - Ευρωπαίου Στρατιώτη» που θα δώσει και την ζωή του για να προστατεύσει όχι μόνο τα Ελληνικά αλλά τα Ευρωπαϊκά σύνορα, ως θεματοφύλακας των συνόρων, ως θεματοφύλακας της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας, που είναι σύνορα, έδαφος και κυριαρχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Και φυσικά καταλήγει σε μια μεγαλόστομη και ιδιαιτέρως τηλεοπτική επωδό πρόσκληση/ πρόκληση προς τον αντίπαλο: «Μολών λαβέ»! Εμείς ειλικρινά θα προτιμούσαμε να έλεγε λιγότερα και να έκανε περισσότερα όπως κυρίως και η υπεύθυνη εκλεγμένη Κυβέρνηση έχοντας ως κύριο στόχο τις χαλεπές αυτές εποχές με την ποιοτική αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας την δημιουργία αξιόπιστης αποτροπής με ότι αυτό σημαίνει για τις υποχρεώσεις όλων, ηγεσίας και λαού. 

Τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα δεν εξασφαλίζονται με μεγαλοστομίες, παληκαρισμούς, μικροπολιτικές, εξυπνακισμούς, και επικοινωνιακά τρυκ. Ούτε το ηθικό σφυρηλατείται με απλοϊκές ατάκες και ευκαιριακούς ιστορικούς αναχρονισμούς. Μία συνεπής υψηλή στρατηγική χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία, τόλμη, λιτότητα και σταθερότητα έκφρασης, μεθοδική και διαρκή προετοιμασία, σμιλεμένο χαλύβδινο ηθικό και σύμπνοια Κυβέρνησης, Λαού και Ενόπλων Δυνάμεων. 

Για να επιτευχθούν  όλα αυτά θα πρότεινα στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία  να λένε λιγότερα και να πράττουν χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά διακριτικά και με σύνεση τα δέοντα για να καλύψουν  τις απαιτήσεις της λεοντής που ενδύονται! Αλλιώς φοβάμαι ότι όπως και στο παρελθόν βιώσαμε τόσο οδυνηρά, θα καταλήξουν  να παρακαλούν  κάποιον άλλον για να μας «σώσει», πράγμα που απευχόμαστε!

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.