21 Απριλίου 2017

Η Συμφωνία της Μάλτας θα φέρει κοινωνικό Αρμαγεδδώνα στην Ελλάδα!

Του Νότη Μαριά* 

Η κυβέρνηση με τη Συμφωνία του Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα δρομολογεί τη λήψη και νέων σκληρών μνημονιακών μέτρων πετσοκόβοντας ακόμα περισσότερο τις συντάξεις μιας και καταργεί την περίφημη προσωπική διαφορά. Ταυτόχρονα συνεχίζει τη φορολεηλασία μειώνοντας δραστικά το αφορολόγητο και διαλύοντας τις Ελληνικές οικογένειες. Έτσι διαμορφώνεται μια οικτρή οικονομική κατάσταση για τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους αλλά και τους αγρότες. 

Μάλιστα η κυβέρνηση δεν τόλμησε να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου, υπόλοιπο  ύψους 19,5 δις ευρώ που περίσσεψε από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μιας και από τα 25 δις ευρώ που είχαν προβλεφθεί να χρησιμοποιηθούν εκεί τελικά απαιτήθηκαν μόνο 5,5 δις ευρώ. 

Ούτε βέβαια τόλμησε η κυβέρνηση να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25% μιας και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου. 

Αντίθετα αυτό που βλέπουμε είναι η κυβέρνηση και να αποδέχεται αυξημένα μνημονιακά μέτρα και να μην παίρνει ολόκληρο το κεφάλαιο του τρίτου δανείου το οποίο ως γνωστόν ανέρχεται σε 86 δις ευρώ. 

Πρόκειται για μια απίθανη κατάσταση. Συμφωνία με αυξημένα μνημονιακά μέτρα χωρίς καταβολή του υπολοίπου 25% του δανείου!!! 

Μάλιστα 14 δις ευρώ από τα παραπάνω χρήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων και επενδυόμενα σε ασφαλή δεκαετή ομόλογα, πχ του Αμερικανικού Δημοσίου, μπορούν να αποδίδουν 500.000 ευρώ ετησίως στηρίζοντας έτσι τους συνταξιούχους και αποζημιώνοντας ταυτόχρονα τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την τεράστια ζημιά που υπέστησαν από το περίφημο PSI. 

Επιπλέον 4,5 δις ευρώ θα μπορούσαν να διατεθούν για την δημιουργία ενός Δημοσίου Ταμείου για Κόκκινα Δάνεια προκειμένου οι δανειολήπτες να μπορούν να σώσουν τα σπίτια τους από τα κοράκια. 

Επίσης η κυβέρνηση δεν τόλμησε καν να διεκδικήσει ενόψει του κλεισίματος της Β¨ Αξιολόγησης και τα 3,5 δις ευρώ που ενθυλάκωσε ο ESM από την επιστροφή των κερδών της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα έτους 2014. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση ενός Σχεδίου δημιουργίας 300.000 θέσεων εργασίας, μειώνοντας έτσι τις στρατιές των ανέργων και σταματώντας την αναγκαστική μετανάστευση των νέων μας στην ξενιτιά. 

Τα νέα μνημονιακά μέτρα ύψους 3,6 δις ευρώ που θα πετσοκόψουν συντάξεις και αφορολόγητο δεν πρόκειται να αντισταθμιστούν από τα περίφημα αντίμετρα τόσο γιατί το ύψος των αντιμέτρων είναι υποπολλαπλάσιο των μνημονιακών μέτρων, όσο και γιατί δεν υπάρχει κάποιος μηχανισμός που να διασφαλίζει ότι τα αντίμετρα θα διαχυθούν υπέρ των κοινωνικών ομάδων που θα συνθλιβούν από τα νέα μέτρα. 

Τα δήθεν αντίμετρα προκειμένου να εφαρμοστούν θα πρέπει η Πατρίδα μας να έχει επιτύχει τα τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα των 7 δις ευρώ γεγονός που σημαίνει ότι ο χειμαζόμενος Ελληνικός λαός θα έχει ήδη λιμοκτονήσει και τα συσσίτια πτωχοκομείου που του υπόσχεται η κυβέρνηση με τα αντίμετρα δεν θα μπορούν να επουλώσουν τις πληγές του. 

Τα νέα μέτρα δεν βγαίνουν και η Συμφωνία της Μάλτας θα οδηγήσει σε ένα νέο κοινωνικό Αρμαγεδδώνα. Γι΄ αυτό πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

Η Ελλάδα πρέπει να πάρει ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ και μάλιστα αυτή η δυνατότητα υπάρχει. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συσπείρωση του λαού μας. Ενότητα και αγώνας προκειμένου να μπορέσουμε να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό των μνημονίων και να πετάξουμε την τρόικα και τους τοκογλύφους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας. 

Σ΄ αυτή την κατεύθυνση το Κίνημά μας ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ θα παλέψει με αποφασιστικότητα.

*Ο Νότης Μαριάς, είναι Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.