5 Απριλίου 2017

"Το μεν εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον" (μέρος 3ο)

Ομιλία της νομικού κυρίας Ειρήνης Μαρούπα στην Ημερίδα Γεωπολιτικής που έγινε στις 18/3/2017 στην Ξάνθη και είχε τίτλο "Γεωπολιτικές αναταράξεις και κίνδυνοι στη σύγχρονη Ελλάδα και την Κύπρο" 

συνέχεια από το 2ο μέρος

Το δικό μας μήνυμα (είμαι σίγουρη), όλων όσων είμαστε σήμερα εδώ προς Τουρκία, και όσους παριστάνουν την πολιτική και στρατιωτική μας ηγεσία είναι: 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ.
ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΤΤΗΜΕΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Αν ονομάσουμε ΠΟΛΕΜΟ, αυτές και άλλες επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας, την εισβολή που κάνει καθημερινά με λαθρομετανάστες, την καθημερινή κι αυτονόητη, φυσιολογική λες πια, παραβίαση των συνόρων μας και με πράξεις και με ρηματικές διακοινώσεις, τότε, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ. ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ. Να καταρρίψουμε όποιο πλωτό ή εναέριο μέσο παραβιάζει τα σύνορά μας ή τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αν το ονομάσουμε παραβίαση του διεθνούς δικαίου και τους καλούμε να μην την κάνουν, όπως προσφυώς μας είπε ο κ. Παυλόπουλος, και κατά την προσφιλή του τακτική σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και αντιπολίτευση…, τους επιτρέπουμε να αρμενίζουν και να αλωνίζουν εντός των συνόρων μας.

Το διεθνές δίκαιο, τους διεθνείς οργανισμούς, το λαϊκό αίσθημα της διεθνούς κοινής γνώμης, ουδέποτε τα σέβεται ο ισχυρός όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορούν να τον πλήξουν καίρια και άμεσα. Κάνει ό,τι μπορεί για να επεκτείνει την εδαφική του κυριαρχία ή την γεωστρατηγική του επιρροή.  Παράδειγμα η εισβολή των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, άμεσα και στην Συρία και στην Λιβύη μέσω proxy στρατών, η εισβολή της Ρωσίας στο Αφγανιστάν 10 χρόνια νωρίτερα, η εισβολή του Ισραήλ σε περιοχές παλαιστινιακές πέραν των συνόρων του 1967, η πρόσφατη εισβολή της Κίνας στο Θιβέτ.

Επομένως, είναι ξεκάθαρο ότι η ελευθερία που είχαμε και μας δωρήθηκε από τους πατεράδες μας, πληρώθηκε από εκείνους με αίμα και άφατο ηρωισμό. Εμείς μέσα στα 70 χρόνια αδράνειας που ακολούθησαν εκφυλλιστήκαμε σε τέτοιο βαθμό, που να θεωρούμε αυτό το αγαθό κεκτημένο και δεδομένο και όχι μονίμως απειλούμενο από κάθε νέο-αναπτυσσόμενο νταή στην γειτονιά μας ή και μακρύτερα. Ποτιστήκαμε με θολές ιδέες, διαρκούς ευημερίας, χωρίς άσκηση, εγρήγορση και πολεμική ετοιμότητα, αδιαπραγμάτευτης αγάπης και ανεκτικότητας προς όλους, ακόμα και αυτούς που ευθέως μας απειλούν με αφανισμό, με την ελπίδα ότι αυτό ποτέ δεν θα γίνει. Και παρά τα αναρίθμητα ιστορικά παραδείγματα, χωρίς ούτε ένα αντιπαράδειγμα.

Για να καταλάβετε. Τον Μάρτιο του 1987 το ωκεανογραφικό Πίρι Ρέις, άλλοτε Χώρα, το 1976, είχε ανακοινωθεί ότι θα εισέλθει ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ μάλιστα, για να διενεργήσει σεισμικές έρευνες στον χώρο της υφαλοκρηπίδας μας. Τότε η ανακοίνωση μόνη, είχε σημάνει ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ. Και στο  διάγγελμά του ο τότε πρωθυπουργός είχε πει: 

«η απόφαση του ΚΥΣΕΑ είναι: ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ στο Σισμίκ να προχωρήσει σε ωκεανογραφικές έρευνες στο Αιγαίο. Έχουμε χρέος να προασπίσουμε τα σύνορα μας, να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα… η ετοιμότητα η στρατιωτική είναι ικανή να δώσει πολύ σκληρό μάθημα αν πρόκειται πράγματι να προχωρήσουν στις επιθετικές τους ενέργειες (εννοεί την έξοδο από τα στενά του Βοσπόρου, την είσοδο στα διεθνή ύδατα και τις έρευνες) οι γείτονες και θα ήθελα να τονίσω την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης». 

Άσχετα με την συνέχεια του Νταβός με το mea culpa για την συμφωνία μη πολέμου, Παπανδρέου – Οζάλ, τότε στο Διάγγελμα του Μαρτίου 1987, η αποφασιστικότητα και η πολιτική εντολή της κυβέρνησης ήταν πόλεμος με την είσοδο του Πίρι Ρέις στο Αιγαίο και οι Τούρκοι μπροστά στην ξεκάθαρη αυτή εντολή κι ανακοίνωση υποχώρησαν.

Ακούσατε εσείς κανένα διάγγελμα, κανένα σάλπισμα τυμπάνων πολέμου ώστε να αυτοπροστατευθούμε στοιχειωδώς όλον αυτόν τον καιρό που τα σύνορά μας, χερσαία, εναέρια και θαλάσσια έχουν γίνει σουρωτήρι από τους Τούρκους;

Την Κυριακή 11/3/2017 είδαμε τον κύριο Τσίπρα που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, στην εκπομπή «με αρετή και τόλμη» της ΕΡΤ1 να λέει για τις ένοπλες δυνάμεις μας ότι βρίσκονται σε «άριστη αποτρεπτική ισχύ» (τίνος άραγε και ποιόν απέτρεψαν από τι; Αναρωτιέμαι φωναχτά) κι ότι είναι «πολύ σημαντικός ο ρόλος τους στο προσφυγικό και την καθημερινότητα του πολίτη». 

Κι όλα αυτά μας τα είπε με ένα χαμόγελο σαν να βλέπει κλόουν σε παιδικό πάρτι!
Αυτός είναι ο ρόλος που βλέπει ο σημερινός πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής άμυνας στις λέσχες που φοίτησαν στα άϊπακ και στο σίτυ του Λονδίνου. Οι ένοπλες δυνάμεις σε ρόλο φλιππινέζας.

Κανένας νουνεχής, μετρίας αντιλήψεως, μετρίας ιστορικής παιδείας, που τελείωσε απλώς το λύκειο, δεν γίνεται να μην αντιλαμβάνεται, ότι τα εθνικά σύνορα των εθνών κρατών, μεταβάλλονται διαρκώς, κατόπιν αιματηρών συγκρούσεων και αλλαγών στην ισορροπία δυνάμεων. Όταν λέμε δύναμη, δεν εννοούμε μόνο τον στρατό.

Εννοούμε τον πληθυσμό αριθμητικά και την δυναμική του, την εθνική συνοχή, το ηθικό και το σφρίγος ενός έθνους. Τα σύνορα δεν καθορίζονται ποτέ από διεθνείς οργανισμούς και δικαστήρια, από αληθινά δίκαιες αποφάσεις, από επουράνιες επιτροπές. Η επίφαση του διεθνούς δικαίου κεφαλαιοποιεί και συγκεκριμενοποιεί πάντα την ισορροπία δυνάμεων και θελήσεων. 

Βασική διδαχή στις σχολές πολέμου, από την εποχή του Κλαούζεβιτς τουλάχιστον κι επέκεινα, κανόνας αποτροπής είναι να μην τολμήσει ο εχθρός να ΔΙΑΝΟΗΘΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Να μην σκεφτεί διότι απέναντί του υπάρχει ΙΣΧΥΣ που πολλαπλασιάζεται ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ. Κι οι έλληνες τόσες χιλιετίες χάρη σ’ αυτήν την θέληση επιβιώνουμε.

Επειδή γνωρίζουμε ότι η ευημερία η ατομική έρχεται μέσα από την ευημερία του συνόλου, την ευδαιμονία του Αριστοτέλη, του Σωκράτη και του Θουκυδίδη, όχι των κυνικών που θέλουν τον ευδαίμονα άνθρωπο επικεντρωμένο στην προσωπική του ευτυχία, αυτάρκεια με αδιαφορία για τις συμφορές των πολλών, του συνόλου στο οποίο ανήκει.

Και τι μας προτείνεις τότε; θα αναρωτιέστε τόση ώρα που σας κράτησα. Τι μπορούμε εμείς να κάνουμε αν οι πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες, ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΘΕΝΙΚΑ ΕΚΦΕΡΟΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΡΟΝΟΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ δεν είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν τα σύνορά μας;

Έχουν στ αλήθεια συμφωνήσει οι πολιτικές μας ηγεσίες, από ετών στην διχοτόμηση του Αιγαίου, σχέδιο των μεγάλων δυνάμεων που εξυφάνθηκε ήδη μόλις, αμέσως μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο, το 1950 και μας έγινε γνωστό επίσημα τουλάχιστον από το 1988, ως σχέδιο Φαιδώρα. Μας γνωστοποιήθηκε μέσω της επιστολής του γγ του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς προς τον υπ εξ ΗΠΑ Ουάϊνμπεργκερ, μέσω του έλληνα φλογερού πατριώτη Στηβ Λάλα που εξέτισε ποινή 16 ολόκληρων ετών από την ζωή του για την αποκάλυψη μυστικών σε σύμμαχο χώρα και σήμερα ζει παραγκωνισμένος από ό,τι απέμεινε να λέμε επίσημο κράτος, στην Καβάλα. Ότι οι Τούρκοι θα καταλάβουν το Αιγαίο μας ανατολικά του 25ου μεσημβρινού, και θα υπάρξει συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Γι’ αυτό τα 36 σήριαλ στα τουρκικά, χρηματοδοτούμενα από το υπουργείο εξωτερικών τους, από το 2010 ως σήμερα, γι ‘αυτό τα βραβεία Ιππεχτσί από το 1994, γι’ αυτό οι κουμπαριές Παπανδρέου και Καραμανλή  με τον Ερντογάν, γι’ αυτό οι ζεϊμπεκιές, γι’ αυτό από τις 27 Οκτωβρίου που γιόρτασαν το κεμαλικό κράτος τους στην Τουρκία ξεκίνησαν να βλέπουν σήριαλ με τις σφαγές των ελλήνων εις βάρος τούρκων το 1919 που τελείωσε με την σφαγή των ελλήνων το 22. Πρωταγωνιστής τους, αυτός που εδώ έπαιζε τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή. Τους ετοιμάζουν αυτούς να μας σφάξουν κι εμάς να περιμένουμε τον δήμιό μας ως πρόβατα επί σφαγή… 

Έλληνες, Ελληνίδες.
Εμείς θα τα κάνουμε όλα. Θα κάνουμε την διαφορά.
Εμείς θα σώσουμε την πατρίδα μας.
Εμείς θα αναλάβουμε την ευθύνη και την διεκπεραίωση.

Γιατί αγαπητοί κύριοι διοργανωτές, οι κίνδυνοι για τα σύνορα της Ελλάδας δεν είναι δυνητικοί, ούτε η πολιτική της ασταθούς Τουρκίας είναι πειρατική. Είναι συνεχής ανέκαθεν επεκτατική εις βάρος μας και απολύτως σταθερή, είτε μένει είτε φεύγει ένας πρόεδρος ή πρωθυπουργός ή δικτάτορας. Και, οι κίνδυνοι για τα σύνορά μας είναι πραγματικοί κι έχουν επέλθει.

Όπως το είχε αναγγείλει η φοβερή κα Μπενάκη, πρόεδρος της Βουλής στις 8/2/2005 προσφωνώντας τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (υπ εξ στην κρίση του 1987 και στο Νταβός του mea culpa)

«Αναλαμβάνετε κύριε πρόεδρε για μία 5ετία, όπου θα συμβούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις:…Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης και της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη»…  

Ενώ ο κατάλληλος κ. Παπούλιας που αναρωτιόμασταν πού τον βρήκανε και γιατί, παρακολουθούσε σύννους και κατηφής, χωρίς να αναρωτιέται ή να ρωτάει τι τρελά είναι όσα λέει η κα Μπενάκη, εν έτει 2005, ενώ όλοι εμείς γελούσαμε ανέμελα έμπλεοι εθνικής υπερηφάνειας λόγω ολυμπιακών αγώνων! Ο κ. Παπούλιας γνώριζε για το σχέδιο Φαιδώρα από το 1988, είχε πάρει μέρος εξαρχής. 

Γιατί, τις παραχωρήσεις προς την Τουρκία η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία μας τα τελευταία 20 χρόνια κι εφεξής και την ενδοτική πολιτική που ακολουθεί, τις θεωρεί ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ εξευρωπαϊσμού της. Η υπεράσπιση, πραγματική κι όχι στα λόγια, της πατρίδας, των συνόρων, θεωρούνται ξεπερασμένοι εθνικιστικοί ατταβισμοί. 

Έφτασα στο εμείς λοιπόν.
Εμείς, οι σώφρονες Έλληνες πολίτες που γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει και γνωρίζουμε ποιο  το σωστό να πράξουμε από τους ένδοξους προγόνους μας. Και το τολμάμε.

Γιατί πολύ δυνατοί στην ψυχή δίκαια θα θεωρηθούν εκείνοι που ξέρουν πολύ καλά και τους κινδύνους του πολέμου και τις απολαύσεις της ειρήνης και παρ’ όλα αυτά δεν προσπαθούν να αποφύγουν τους κινδύνους. 

κρτιστοι δ' ν τν ψυχν δικαως κριθεεν ο τ τε δειν καδα σαφστατα γιγνσκοντες καδι τατα μ αποτρεπμενοι κ τν κινδνων». (παρ. 40 επιτάφιου Θουκυδίδη) 

Αντίθετα και παρά την πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν για να πετύχουν επάνω μας το Θουκυδίδειο «αμάθεια μεν θράσος, λογισμός δε όκνον φέρει», (που τότε συνέβαινε στους ξένους, στους άλλους, δυστυχώς σε μας πια η αμάθεια φέρνει τόλμη απερίσκεπτη κι η γνώση δισταγμό).

Εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ πράττουμε όπως ο Περικλής μας προέτρεψε: «ος νν μες ζηλώσαντες κα τ εδαιμον τ λεύθερον, τ δ' λεύθερον τ εψυχον κρίναντες μ περιορσθε τος πολεμικος κινδύνους. 

(Μεταφρ. Αυτοί λοιπόν εδώ, αφού σας γίνουν παράδειγμα σκεφθείτε πως ευτυχία σημαίνει ελευθερία και ελευθερία σημαίνει ανδρεία και μην δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους του πολέμου)».

Είμαστε μικρή χώρα, με λίγους κατοίκους. Κι όμως έχουμε κατορθώσει τα απίστευτα ανά τους αιώνες. Γιατί δεν δειλιάζουμε παρότι γνωρίζουμε την δυσκολία. Γιατί γνωρίζουμε πως ευτυχία είναι η ελευθερία και για την ελευθερία μας οφείλουμε να είμαστε ανδρείοι, ΓΕΝΝΑΙΟΙ.

Είναι ώρα, είναι τα γεγονότα, που μας αναγκάζουν (ανάγκη για να ζήσουμε δηλαδή όπως το λέει κι η λέξη) να κάνουμε το πεπρωμένο μας πράξη. Γιατί, κατά τον Τζων Λοκ, «ο πόλεμος ξεκινάει όταν η ανάγκη το προστάζει, και σταματάει όταν η ανάγκη πάψει».

Η μόνη μας ελπίδα είναι να αποκτήσουμε ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ. Δύναμη πολλαπλασιαζόμενη από την θέλησή μας. Κι αυτήν την θέλησή μας ήρθε η ώρα να την αποδείξουμε. Στην γειτονιά μας, στην οικογένειά μας, οφείλουμε να βρούμε και να πείσουμε όσους μπορέσουμε από την ηλικία των 14 έως την ηλικία των 70 ετών να μάθουν, να μάθουμε να χειριζόμαστε όπλα προσφεύγοντες σε σωματεία σκοποβολής και να αποκτήσουμε νόμιμα όπλα, κυνηγετικά και άλλα. Ώστε όταν χρειαστεί, να μην γίνουμε η αθώα Συρία του Άσαντ, πρόβατο επί σφαγή. Να μπορεί η γιαγιά να σκοτώσει τον Κόναν τον βάρβαρο χάρη στην τεχνολογία και την σκοποβολή που είχε την πρόνοια να μάθει.

Αν εμείς, ο ελληνικός λαός είμαστε αποφασισμένοι να επιβιώσουμε και να συνεχίσουμε την πορεία μας στον χρόνο, στις χιλιετίες και να μην εξαφανισθούμε ως είδος, όπως όλα τα αδύναμα είδη της φύσης που δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν στις συνθήκες και πέθαναν, εξαφανίστηκαν, οφείλουμε να γίνουμε ετοιμοπόλεμοι.

Υπόδειγμά μας το κράτος του Ισραήλ, το οποίο με ανυπόκριτη ειλικρίνεια θαυμάζω για τα επιτεύγματά του αναφορικά με την συνοχή, την συγκρότηση και την ομοιογένεια του έθνους του, του λαού του. Σκοπός μας, να γίνουμε 6.000.000 ετοιμοπόλεμοι στρατιώτες, άνδρες και γυναίκες από την ηλικία των 14 ετών, με αυτοοργάνωση, να φτιάξουμε ομάδες, να απευθυνθούμε σε συλλόγους σκοποβολής, να μάθουμε να χειριζόμαστε, να σκοπεύουμε να χρησιμοποιούμε τα νόμιμα όπλα που ευθύς πρέπει να αποκτήσουμε. 

Να συμπαραταχθούμε, 6.000.000 όχι απλοί πλέον πολίτες, αλλά πολιτοφύλακες, όλος ο λαός με τις άξιες ένοπλες δυνάμεις μας και με το υψηλότατο   φρόνημά μας, αποφασισμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την πολεμική απειλή της Τουρκίας που έχει ήδη επέλθει, ώστε να εδραιώσουμε την ειρήνη, ή αν αυτό δεν καταστεί εφικτό να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας, να μην παραδώσουμε αυτήν την πατρίδα, που με κόπους, βάσανα και με το αίμα τους οι πρόγονοί μας διατήρησαν ή ανέκτησαν για να μας την παραδώσουν. 

Αλλιώς  θα έχετε, θα έχουμε την τύχη των αγνοουμένων της Κύπρου. Θυμάστε που αναρωτιόμασταν όλοι κι ελπίζαμε ότι οι αγνοούμενοι ήταν κάπου ζωντανοί; Σφαγμένοι ήταν σε ομαδικούς τάφους, μάθαμε πρόπερσι. Έτσι λοιπόν. Ο γενναίος γλιτώνει. Ο φοβισμένος πεθαίνει ατιμωτικά. Μην ξεγελιέται όποιος νομίζει ότι απλώς κατοχή θα κάνουν οι Τούρκοι στην χώρα μας και η ζωή θα συνεχίσει να κυλάει. Εθνοκάθαρση θα κάνουν σε έναν μαλθακό λαό που ενώ καταλάβαινε δεν τόλμησε να πάρει μέτρα αυτοπροστασίας.

Γι’ αυτό σας λέω. Ξεκινήστε. Σκοποβολή. Νόμιμα όπλα. Άντρες γυναίκες έφηβοι. 14-70. Κι αυτό σας το απευθύνω ως εντολή και παράκληση. Ως προειδοποίηση και πρόνοια.

Τα σύνορα αδέλφια μου Έλληνες δεν τα έβαλε ο αρχάγγελος Γαβριήλ εκεί που βρίσκονται. Στάθηκαν εκεί που κάποιοι  έχυσαν το αίμα τους.

Τούτο μόνον χρειαζόμαστε: Την δική μας νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα να είμαστε (ΧΘΕΣ), αμεσότατα ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΙ, συμπαρατασσόμενοι με τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όχι με τις ξενόδουλες, εθελόδουλες ηγεσίες μας.
Γιατί καλά έχει γραφεί στο γονίδιό μας 

Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η πατρίς και σεμνώτερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ' ανθρώποις τοις νουν έχουσιν". 

Κι όλοι εμείς έχουμε μυαλό. Γι’αυτό μαζευτήκαμε σήμερα εδώ μέσα. 
Γιατί το πιστεύουμε, το έχουμε στην ψυχή μας ότι η ευτυχία σημαίνει ελευθερία και η ελευθερία σημαίνει ευψυχία! 

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.