8 Μαρτίου 2017

Ο χριστιανισμός υπό διωγμό; Νέες σταυροφορίες κατά των Χριστιανών; (μέρος 3ο)

συνέχεια από το 2ο μέρος

Στη Γαλλία της ανεκτικότητας και των ελευθεριών, δικαστήριο στη Νάντη διέταξε την απομάκρυνση της Φάτνης κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων από την είσοδο του κτιρίου του δημαρχείου της δυτικής πόλης La Roche-sur-Yon , ύστερα από καταγγελία από μια ομάδα που υπερασπίζεται τις «κοσμικές αρχές», ονόματι ‘Fédération Nationale de la Libre Pensée’. Αντιθέτως κανείς δεν αντέδρασε, όπως αποκάλυψε η γαλλική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Médias-Presse-Info όταν επρόκειτο να εορταστεί η Χανουκά ή το Ραμαζάνι.

Ανεκτική υπήρξε η Γαλλική δικαιοσύνη και προς τις «ακτιβίστριες» και πολυδιαφημισμένες Femen που μπήκαν στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, κρυμμένες αρχικά ανάμεσα στο πλήθος, και στη συνέχεια έβγαλαν τα ρούχα τους και φωνάζοντας «Όχι πια Πάπας», ενώ άρχισαν να χτυπάνε με ξύλα τρεις ιστορικές καμπάνες που ήταν εκτεθειμένες προσωρινά για την 850η επέτειο της Notre-Dame de Paris, στις οποίες δημιούργησαν μικρές φθορές, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας. Ελλείψει αποδείξεων και τα εννέα μέλη των Femen αθωώθηκαν από το ποινικό δικαστήριο του Παρισιού. Ωστόσο, τρεις φύλακες του καθεδρικού ναού καταδικάστηκαν με αναστολή σε πρόστιμα ύψους τριών χιλιάδων ευρώ, πέντε χιλιάδων και χιλίων ευρώ αντίστοιχα, για διάπραξη βίας στις «ακτιβίστριες». Μια ομάδα, όμως, η οποία τοποθέτησε το κεφάλι ενός γουρουνιού έξω από ένα τζαμί στη πόλη Μαγιότ, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση. Αντιθέτως, είδε τα μέλη της να καταδικάζονται για «υποκίνηση σε μίσος, βία και διακρίσεις λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων». 

Κινήσεις θρησκευτικής βίας είχαμε και στη περίπτωση του νεκροταφείου του Saint-Laurent-de-la-Cabrerisse, όπου άγνωστοι έσπασαν και κατέστρεψαν δώδεκα σταυρούς. Τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης όμως βιάστηκαν να τις υποβαθμίσουν λέγοντας πως δεν υπήρξε θρησκευτικό κίνητρο. Το ειδησεογραφικό κανάλι BFMTV ανέφερε την είδηση δημοσιεύοντας και στοιχεία σχετικά με τη βεβήλωση νεκροταφείων για όλη τη διάρκεια του έτους. (Αναφερόμαστε σε στοιχεία για το 2014.) 

Στην πρώτη θέση των βανδαλισμών βρέθηκαν χριστιανικά νεκροταφεία, με συνολικά 206 περιπτώσεις, στη δεύτερη θέση ήταν τα εβραϊκά νεκροταφεία με συνολικά 6 περιπτώσεις και στην τρίτη τα μουσουλμανικά με συνολικά 4 περιπτώσεις. Ενώ τις πρωϊνές ώρες η είδηση παρουσιάστηκε ως έχει από τον τηλεοπτικό σταθμό, στη συνέχεια και στα πλαίσια της πολιτικής ορθότητας για την περίπτωση των χριστιανικών νεκροταφείων η λέξη chretiens (χριστιανικά) αντικαστάθηκε από τη λέξη municipaux που σημαίνει δημοτικά αφαιρώντας τον θρησκευτικό προσδιορισμό.

Στη γειτονική μας Ιταλία μαθητής αφρικανικής καταγωγής επιτέθηκε σε ένα 12χρονο κορίτσι σε ένα σχολείο στην κεντρική Ιταλία επειδή φορούσε ένα σταυρουδάκι στο λαιμό.Όπως δήλωσαν εκπαιδευτικοί και μάρτυρες από το σχολείο, το αγόρι τρομοκρατούσε το κορίτσι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ημερών, το πρόσβαλε και ασκούσε ψυχολογική βία, μόνο και μόνο επειδή φορούσε τον Εσταυρωμένο.

Στο μικρό καθολικό εκκλησάκι του Αποστόλου Βαρνάβα στην Περούτζια της Ιταλίας μετανάστες κατέστρεψαν το άγαλμα της Παναγίας αφού χτύπησαν άνδρα που εκείνη την ώρα προσευχόταν και στη συνέχεια ούρησαν επάνω του. Η Καθολική εκκλησία προσπάθησε να μειώσει το γεγονός και ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους Καθολικούς και τους Δυτικούς σε γενικές γραμμές, να απέχουν από το να προσβάλλουν τις θρησκείες των άλλων και συγκεκριμένα το Ισλάμ (είχαν προηγηθεί τα τραγικά γεγονότα στο Charlie Hebdo).

Τα περιστατικά δε σταματούν εδώ με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Γερμανού πολιτικού Mark Holleman, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από το διορισμό του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου και την θέση του στο γραφείο για το περιβάλλον και την υγεία, λόγω της συμμετοχής του στην Διεθνή Χριστιανική Αλληλεγγύη (Christian Solidarity International - CSI, μία ομάδα που υπερασπίζεται τους διωκόμενους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο). Ο λόγος που αναγκάστηκε να παραιτηθεί είναι γιατί η Διεθνής Χριστιανική Αλληλεγγύη χαρακτηρίστηκε ως «υπερβολικά ριζοσπαστική» για να γίνει αποδεκτή.

Ως ράπισμα στη πολιτική ορθότητα της Ευρώπης έρχεται η κατάσταση στα Βαλκάνια. Σκόπια και Κόσοβο βιώνουν ημέρες πολιτικής έντασης με τις ειδήσεις για μαχητές των εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων αλ-Νούσρα και Ισλαμικό Κράτος να βρίσκονται ανάμεσα στους μουσουλμανικούς πληθυσμούς που εγκατέλειψαν τις δυο χώρες ή ετοιμάζονται να τις εγκαταλείψουν για να μεταβούν στη Συρία. Ταυτόχρονα, νέο βίντεο των τζιχαντιστών που δείχνει την εκτέλεση ενός νεαρού με τη χρήση αντιαρματικής ρουκέτας, σε τοποθεσία που δεν έχει εξακριβωθεί, σοκάρει. Ο γενειοφόρος τζιχαντιστής που εμφανίζεται να εκτελεί τον άτυχο αιχμάλωτο, δεν είναι άλλος από τον Κοσοβάρο αλβανικής καταγωγής Lavderim Muhaxheri που και στο παρελθόν είχε «πρωταγωνιστήσει» σε φρικτές δολοφονίες αιχμαλώτων.

Παράλληλα μια νέα σταυροφορία μοιάζει να βρίσκεται ante portas καθώς ο πρέσβης του Βατικανού στη Γενεύη δεν είχε διστάσει να δηλώσει το 2015  ότι η χρήση στρατιωτικής βίας ενάντια στο Ισλαμικό Χαλιφάτο είναι αναγκαία ώστε να προστατευθούν οι μειονότητες στο Ιράκ και τη Συρία και ότι πολιτική λύση είναι αδύνατο να επιτευχθεί.

Μια δήλωσε που ξύπνησε μνήμες  από την εποχή των σταυροφοριών και την Άλωση της Πόλης το 1204 από τους Φράγκους, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την Άλωση του 1453 και την πτώση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Καλό θα είναι να γνωρίζουμε από την ιστορία ότι μελετητές και ιστορικοί αντιμετώπισαν τις Σταυροφορίες ως τμήμα μιας μακροχρόνιας σύγκρουσης στα σύνορα της Ευρώπης και άλλοι ως επιθετικές απόπειρες, υπό την ηγεσία του Πάπα, με μοναδικό σκοπό την επέκταση της Δυτικής Χριστιανοσύνης. Σε γενικές γραμμές πίσω από τον ενθουσιασμό και τα ιδανικά που υπερασπίζονταν οι σταυροφόροι υπήρχαν βαθύτεροι και λιγότερο ευγενείς σκοποί. Οι σταυροφορίες ξεκίνησαν υποκινούμενες, κυρίως, από την Καθολική εκκλησία, με σκοπό να επεκτείνει την εξουσία της στην Ανατολή, και να καταφέρει να υποτάξει την εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. Ας μη λησμονούμε πως από την εποχή του Καρλομάγνου ο διακαής πόθος ήταν η κατάκτηση και υποταγή της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα πολλοί ηγεμόνες των Φράγκων ονειρεύονταν πλούτη, δόξα και περιπέτειες. Ακόμη και οι απλοί άνθρωποι και στρατιώτες που ακολούθησαν είχαν τα δικά τους όνειρα για πλούτη, αναγνώριση και μια καλύτερη ζωή. Οι βυζαντινοί αυτοκράτορες, από την πλευρά τους, είχαν τα δικά τους σχέδια και προσπάθησαν να στρέψουν τους Σταυροφόρους στη Μικρά Ασία χωρίς μεγάλη επιτυχία. Όλοι όσοι πήραν μέρος άμεσα ή έμμεσα ήθελαν να κερδίσουν κάτι αλλά τα αποτελέσματα των σταυροφοριών άλλαξαν εντελώς διαφορετικά την Ευρώπη από αυτό που περίμεναν.

Το ερώτημα είναι αν σήμερα θα αλλάξουν την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο χρησιμοποιώντας τον τρόμο του ισλαμικού φανατισμού ως το τέλειο άλλοθι καθυπόταξης και ενσωμάτωσης όλων των υπολοίπων θρησκείων. Μια ενσωμάτωση που θα βρει σύμφωνους και τους κουρασμένους/κατατρεγμένους από τις διώξεις Χριστιανών που τελικώς θα υποκύψουν.  

Πηγές:

-http://www.tovima.gr/society (13-5-15)
-http://union.atheia.gr/
-http://www.skai.gr/news/politics (18-5-15)
-http://www.star.gr/Pages/Ellada.aspx (4-11-14)
-http://www.antenna.gr/news/society (10-5-15)
-http://www.protothema.gr/politics/ (10-4-15)
-http://edition.cnn.com/2015/04/03/living/last-easter-iraq/
-http://www.europeanbusiness.gr/page.asp?pid=843
-http://www.kathimerini.gr/777876/article/epikairothta/kosmos/islamikh-8alassa-h-mesh-anatolh
-http://www.washingtonsblog.com/2015/05/dia-docs-west-wants-a-salafist-principality-in-eastern-syria.html
-http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/
-http://www.nbcnews.com/storyline/isis-terror/u-s-condemns-heinous-beheading-21-egyptian-christians-isis-n306721
-http://www.dailymail.co.uk/news/article-2997577/Replacing-Christian-crosses-black-flag-ISIS-Chilling-photographs-reveal-Islamic-State-thugs-ravaged-religious-sites-Nineveh.html
-http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/isis-video-shows-beheadings-and-execution-at-gunpoint-of-30-ethiopian-christians-and-destruction-of-churches-in-libya-10187749.html
-http://www.civitas.org.uk/press/prChristianophobia.htm
-http://www.raymondibrahim.com/muslim-persecution-of-christians/muslim-persecution-of-christians-a-centuries-old-phenomenon/
-http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9762745/Christianity-close-to-extinction-in-Middle-East.html
-http://www.christianitytoday.com/gleanings/2015/april/terrorists-target-christians-kenya-college-shabaab-garissa.html
-http://www.topontiki.gr/article/124482/i-stayrosi-ton-hristianon
-http://www.thetoc.gr/diethni/article/o-diwgmos-twn-xristianwn-kurio-thema-stin-omilia-tou-papa
-http://www.atlantico.fr/decryptage/syrie-face-solution-russe-ou-retour-case-depart-alexandre-del-valle-731987.html
-https://www.opendoorsusa.org/christian-persecution/world-watch-list/
-https://mospat.ru/en/2011/06/22/news43602/
-http://www.acnuk.org/
-http://www.theblaze.com/contributions/obama-demonizes-christians-to-exonerate-islamic-state-atrocities/
-http://www.marca.com/2012/03/30/futbol/equipos/real_madrid/1333103798.html?a=PRC03e843ac172249acba88c349dd9276b5&t=1333228136
-http://mobile.wnd.com/2015/03/store-bans-jesus-but-ok-with-allah/#pMiARZlRJLwvepUz.99
-http://www.telegraph.co.uk/news/religion/11173102/Christian-school-downgraded-for-failing-to-invite-an-imam-to-lead-assembly.html
-http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1568053/Scrap-Christmas-says-New-Labour-think-tank.html
-http://www.telegraph.co.uk/news/religion/9136191/Christians-have-no-right-to-wear-cross-at-work-says-Government.html
-http://en.wikipedia.org/wiki/La%C3%AFcit%C3%A9
-http://www.intoleranceagainstchristians.eu/case/vandalism-against-christians-sites-concealingly-called-municipal-sites.html
-http://www.theguardian.com/world/2014/dec/07/nativity-scene-ban-france-court-la-roche-sur-yon
-http://www.medias-presse.info/la-laicite-republicaine-et-la-libre-pensee-combattent-la-creche-de-noel-pas-hanouccah-ou-le-ramadan/20323
-http://www.intoleranceagainstchristians.eu/case/vandalism-against-christians-sites-concealingly-called-municipal-sites.html
-http://rt.com/news/196096-femen-church-mosque-islamophobia/
-http://www.ansa.it/english/news/2015/05/15/girl-12-beaten-by-classmate-for-wearing-crucifix-update_600d65d8-3046-4cf7-afcd-8e77686b13e6.html
-http://www.raymondibrahim.com/muslim-persecution-of-christians/italy-muslims-destroy-and-urinate-on-virgin-mary-statue/
-http://www.intoleranceagainstchristians.eu/case/politician-forced-to-resign-due-to-christian-engagement.html
-https://www.netzplanet.net/blutige-attacke-in-koeln-mann-ruft-froehliche-weihnachten-und-wird-niedergestochen/18372/
-https://www.youtube.com/watch?v=5jAOTHA83fo
-Πανθρησκεία: Η εναρμόνιση των Θρησκειών του π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2003 )
-Το Διάταγμα της Ανεξιθρησκείας και η Πανθρησκεία της Νέας Τάξης του Του Ηλία Γ. Σχορετσανίτη (https://schoretsanitis.wordpress.com/)
-http://www.telegraph.co.uk/sport/olympics/london-2012/9248071/Religious-symbols-banned-from-London-Olympics-faith-badge.html
-http://www.huffingtonpost.com/2014/06/14/house-of-one-berlin-interfaith_n_5489444.html?ncid=fcbklnkushpmg00000051
-http://house-of-one.org/en
-http://www.kathimerini.gr/294864/article/epikairothta/kosmos/synedrio-gia-thn-arktikh-ypo-thn-aigida-k-var8olomaioy
-http://www.deceptioninthechurch.com/tedturner.html
-http://www.aparchive.com/metadata/USA-UN-MILLENNIUM-WORLD-PEACE-SUMMIT-RELIGION 


Geopolitics 



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.