15 Ιανουαρίου 2017

Μία, ενιαία και ελεύθερη Κύπρος

Ένας θρασύτατος προδότης να μπορεί να προξενήσει τόση ζημιά στον ελληνισμό είναι κάτι πρωτοφανές!

Γράφει η Κατερίνα Χατζηθεοδώρου

Τι άλλο να σας πω κύριε Κωνσταντακόπουλε παρά ένα μεγάλο ευχαριστώ ως Ελληνίδα για τα όσα διαυγή και ολοκάθαρα έχετε γράψει για Κύπρο και Ελλάδα, τον ενιαίο Ελληνισμό, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και εδώ και εκεί, που το κυρίαρχο σύστημα θέλει να κρατά σε ληθαργική άγνοια και συνεπώς αδράνεια. 

Όμως θα πρότεινα να γίνετε λιγάκι πιο αναλυτικός στο τι μπορεί να κάνουν οι Ελληνοκύπριοι (λαός, Αρχιεπίσκοπος, κόμματα που αποχώρησαν από τη Γενεύη) για να εμποδίσουν και εν συνεχεία να εκμηδενίσουν αυτήν την τερατώδη συμφωνία και να αρχίσουν από μηδενική βάση, επί της αρχής ενός ενιαίου Κράτους. 

Τι προβλέπει το Σύνταγμα της Κύπρου για κάποιον που καταλύει αυτοβούλως, άρα πραξικοπηματικά την Κυπριακή Δημοκρατία; Εδώ ασφαλώς θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κ. Κασιμάτη και υποβάλω θερμή παράκληση να παρέμβει, ως εκ της επιστημονικής του ειδικότητας. Αμφότεροι εσείς γράψατε πρώτοι ότι περί αυτού πρόκειται! 

Έχουν πλέον τεκμήριο οι ως άνω Ελληνοκύπριοι περί του “πραξικοπήματος Αναστασιάδη” το γεγονός ότι δέχτηκε να είναι παρών στη διάσκεψη ως εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας(!) και όχι ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προκειμένου να εκτελέσει τα σχέδια των πατρόνων του εγκαταλείπει και αυτό το αξίωμα που του προσέφερε, τόσο αυτοκαταστροφικά και επιπόλαια, ο Κυπριακός λαός. 

Αν τώρα ο λαός αυτός δε βγει στους δρόμους, αν δεν απειληθεί ο κύριος αυτός από όλους όσους απαρτίζουν τον υγιώς σκεπτόμενο λαό της Κύπρου ότι θα έχει την ποινή του αρχιπραξικοπηματία (δεν υπάρχει πραξικόπημα μεγαλύτερο από την κατάλυση-κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ελεύθερου Κυπριακού Κράτους) αυτός ο θρασύτατος προδότης δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Είναι αποφασισμένος να κλείσει το θέμα ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ για να μη χαθούν όλες οι προδοτικές και μεθοδευμένες προσπάθειες που κατέβαλε, υπό συνεχή καθοδήγηση βέβαια επειδή δεν είναι και ιδιαίτερα ευφυής, για να νομιμοποιήσει την Τουρκική εισβολή, σε βάρος όλου του Ελληνισμού. Ένας άνθρωπος να μπορεί, σε περίπου δημοκρατικές συνθήκες, να προξενήσει, (σχεδόν χωρίς αντίδραση ως τώρα, ενώ ήταν προφανέστατο πού το πήγαινε) τόση ζημιά στον Ελληνισμό, είναι κάτι το πρωτοφανές! 

Θα πρέπει να υπάρχει στο Κυπριακό Σύνταγμα άρθρο για την αντίδραση σε στρατιωτικό πραξικόπημα, που θα πρέπει να εξισωθεί με το εν εξελίξει πολιτικό πραξικόπημα. Κι αν δεν υπάρχει, ας βρουν (λαός και αντιτιθέμενη αντιπολίτευση) αποτελεσματική αντίδραση διά μέσου άλλης, άμεσης ή πλαγίας οδού.

Είναι αδήριτη ανάγκη για την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και όλου του Ελληνισμού να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος αυτός ως πραξικοπηματίας, ώστε να καθαιρεθεί πάραυτα από Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας (εφ' όσον αυτοβούλως αποδέχτηκε να αυτοκαταργηθεί), ώστε να ακυρωθούν και οι όποιες συμφωνίες στις οποίες έχει ως τώρα προβεί υπέρ Τουρκίας και των υψηλών προστατών της και σε βάρος του συνόλου των Ελλήνων. Η Ελλάδα, αν δεν ανατραπεί η προδοσία, θα γευτεί σύντομα τα οδυνηρότατα αποτελέσματά της. 

Η λύση του Κυπριακού, είναι εξ' ίσου αδήριτη ανάγκη, να τεθεί στη σωστή και στέρεη στο χρόνο βάση του ενιαίου Κράτους, όπως ήταν πάντα η Κύπρος, ίσων και ελεύθερων πολιτών -πλην εποίκων, που πρέπει να επιστραφούν στους τόπους τους. Με δύο χωριστά καντόνια, κατά το πρότυπο της Ελβετίας. Το ελβετικό πρότυπο, βέβαια με τις απαραίτητες προσαρμογές, οι Ελληνοκύπριοι ιθύνοντες πρέπει να το μελετήσουν πάρα πολύ, πριν προχωρήσουν σε νέες διαπραγματεύσεις. 

Κλείνουμε με μια αναφορά που μας κάνει περήφανους μεν ως Έλληνες, αλλά άτυχους που για μας χάθηκε (μας τον “έχασαν”!) πολύ νωρίς αυτός ο μεγάλος Έλληνας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην Ελβετία από το 1813 έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην Ομοσπονδιακή δομή της Ελβετίας και τη διαμόρφωση του Συντάγματός της. Για το λόγο αυτό το 1817 λαμβάνει την Ελβετική υπηκοότητα και έχει χαρακτηριστεί εθνικός ήρωας της Ελβετίας. Ορειχάλκινη προτομή του, από το 2009 σε κοινή εκδήλωση με τη Ρωσία, κοσμεί την πόλη της Λοζάνης.

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.