27 Δεκεμβρίου 2016

Περιμένοντας τον Τράμπ να αναλάβει, ακονίζονται μαχαίρια.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Το νέο έτος απ ότι φαίνεται αισίως ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου και ο παλαιός χρόνος φεύγει μαυρισμένος και γέρος στις 19 Ιανουαρίου. 

Το χρονικό διάστημα μέχρι την ανάληψη των επίσημων καθηκόντων από τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ θα είναι ηλεκτροφορεμένο με γεωπολιτικά βραχυκυκλώματα.
Ο δείκτης της ρευστότητας  των εξελίξεων τις  επόμενες μέρες θα είναι ιστορικός και αυτό γιατί μετά την εκλογή Τράμπ το παρασκήνιο διευρύνθηκε και σκοτείνιασε ο ορίζοντας.

Το άκρως παράξενο είναι ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Ομπάμα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες γεωπολιτικές λες και πρόκειται να μείνει και σε επόμενη θητεία. 
Ο ίδιος μάλιστα πριν λίγες ώρες δήλωσε:
Η Ελπίδα και η Αλλαγή που προανήγγειλα το 2008 θα μπορούσαν να κερδίσουν πάλι στις εκλογές.

"Είμαι βέβαιος σε αυτό το όραμα, γιατί είμαι σίγουρος ότι αν είχα τρέξει ξανά πάνω σε αυτό, θεωρώ ότι θα μπορούσα να έχω κινητοποιήσει την πλειοψηφία του αμερικανικού λαού και  να την συσπειρώσω  πίσω από αυτό», είπε ο Ομπάμα σε πρώην ανώτερο σύμβουλο του, τον  David Axelrod  σε συνέντευξη για το Ινστιτούτο Πολιτικής  του Πανεπιστήμιο του Σικάγο και το CNN. Kevin Liptak, CNN White House Producer Updated 1350 GMT (2150 HKT) December 26, 2016

Τώρα τι θέλει να πει ο ποιητής με αυτό το ποίημα μόνο ίδιος το ξέρει;
Μια φορά όλοι  βιάζονται να συναντήσουν τον Τράμπ για να τους λύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα τους.
Γιατί άραγε αυτή η βιασύνη και τι προμηνύεται άραγε στο ρευστό αυτό μεσοδιάστημα; 
Το ΙΣΡΑΗΛ βρίσκεται σε μεγάλη αναμονή. 
«Σφοδρή επίθεση Μ.Νετανιάχου κατά Μ.Ομπάμα: «Μου έστησες επαίσχυντη ενέδρα -Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον φίλο Ν.Τραμπ» 

Αγρίεψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μ.Νετανιάχου και κατηγόρησε τον Μ.Ομπάμα ότι του έστησε «επαίσχυντη ενέδρα» με αφορμή το το προχθεσινό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατά της εποικιστικής δραστηριότητας της χώρας του στην Παλαιστίνη και είπε ότι ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον φίλο του Ν.Τραμπ από τις 20 Ιανουραίου. 

Ένα ψήφισμα το οποίο χαρακτήρισε ως «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».
Εξοργισμένος από την απόφαση των ΗΠΑ να μην ασκήσουν τελικά βέτο στην ψηφοφορία της Παρασκευής, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι έστησε μια «επαίσχυντη ενέδρα» στον σύμμαχο των ΗΠΑ
Η ΡΩΣΙΑ μετά τις τελευταίες απώλειες με τον Ρώσο Πρέσβη στην Άγκυρα και τις αθώες ψυχές Χριστουγεννιάτικα με το Τουπόλεφ στην Μαύρη Θάλασσα περιμένει πως και πώς να συναντήσει τον νέο αμερικάνο πρόεδρο. 

«Πούτιν για Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε - Χρειαζόμαστε φίλους
«Δεν θέλουμε αντιπαράθεση με κανέναν. Δεν την χρειαζόμαστε. Δεν επιδιώκουμε ούτε ποτέ επιδιώξαμε να κάνουμε εχθρούς. Χρειαζόμαστε φίλους», δήλωσε ο Πούτιν προς την πολιτική ελίτ της Ρωσίας

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υιοθέτησε έναν ασυνήθιστα συμβιβαστικό τόνο στη ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, λέγοντας πως η Μόσχα θέλει να συνεννοηθεί με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση και επιδιώκει να κάνει φίλους και όχι εχθρούς.» 01/12/2016 http://www.protothema.gr/ 

Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΑΖΕΙ αυτές τις επώδυνες ώρες. 

Παραλείπονται τα ονόματα, τα οποία είναι ψευδώνυμα και δεν έχουν ενδιαφέρον  και παρουσιάζονται  ορισμένα ενδεικτικά σχόλια από την ιστοσελίδα «3mv.ru», η οποία έχει έγκυρους αναγνώστες (με στοιχεία τους στην ιστοσελίδα).

«Πολύ περίεργο δυστύχημα. Πάρα πολύ ύποπτο. Το αεροπλάνο πιθανότατα καταστράφηκε με τη βοήθεια νεότερων όπλων που δεν αφήνουν ίχνη. Το συμβάν είναι επωφελές για τους εχθρούς μας. Δεν πιστεύω στην περίπτωση λάθους του πιλότου. Ήταν μια πτήση συμβολική για να δώσουμε μια συναυλία στο Χαλέπι, για την απελευθέρωσή του και αυτό καταστράφηκε. Πρόσφατα σκοτώσανε τον πρέσβη μας στην Τουρκία, άλλη μια τραγωδία».

«Το όπλο που αναφέρεις ονομάζεται διαφθορά και μίζες, καθώς και η κοινότυπη λέξη απροσεξία. Οι αποτυχίες δημιουργούνται από  τις περικοπές. Είναι εύκολος ο τρόπος να κατηγορούμε πάντοτε τους εχθρούς»

Και συνεχίζει:
«Έχουμε εμπλακεί σε πολέμους. Ένα σημείο σύγκρουσης είναι στην Ουκρανία και το άλλο στη Συρία. Στην αρχή υπήρχε μια αισιοδοξία, τότε που οι ειδικές δυνάμεις μας, οι εκπαιδευτές, τα αεροσκάφη αντιπυραυλικής άμυνας και αεράμυνας έδρασαν, μετά οι σκαπανείς μας, τώρα οι ειδικές αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις. Αυτά γίνονται στους πολέμους.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είναι μόνο σε εμάς, είναι σε όλον τον κόσμο. Όσον αφορά τη συμμετοχή μας στους πολέμους, εμείς ως «μεγάλη δύναμη» έπρεπε να ανταποκριθούμε σε πολλούς πολέμους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες κερδίζουν και δεν φοβούνται  να αναρριχηθούν σε όλον τον κόσμο (πουλώντας) με τη δημοκρατία τους. Σίγουρα δεν μπορούσαμε να μείνουμε στο περιθώριο, γιατί ο πόλεμος θα μπορούσε να φθάσει μέσα στη χώρα μας. Οι εξτρεμιστές και οι ριζοσπάστες τρομοκράτες θα συνεχίζουν να αυξάνονται». ΠΗΓΗ The Hellenic Information Team http://www.echedoros-a.gr/ Δεκέμβριος 25, 2016. 19:58

Η ΡΩΣΙΑ ΒΡΑΖΕΙ και ο νεοθωμανός  σουλτάνος πρώην  υπερήφανος χορηγός των τζιχαντιστών στα χρόνια του Ομπάμα  βράζει στο ζουμί του θέλοντας και αυτός  γρήγορα συνάντηση με τον Τράμπ. 

«Ερντογάν: Θα συζητήσω με τον Τραμπ την εγκαθίδρυση «ζώνης ασφαλείας» στη βόρεια Συρία
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ» 

Την πρόθεσή του να συζητήσει με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την εγκαθίδρυση μιας "ασφαλούς ζώνης" στη βόρεια Συρία, μόλις ο μεγιστάνας αναλάβει επίσημα καθήκοντα, γνωστοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.» ΕΘΝΟΣ On Line 22:37, 24/12 

Επενδύοντας όλοι οι παραπάνω στον Τράμπ είναι σίγουρο ότι αυτός  θα διευκολύνει μόνο συγκεκριμένους καθότι δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα από το μίγμα της νέας γεωστρατηγικής των ΗΠΑ. 

Το ενδιάμεσο αυτό διάστημα με την σειρά των ραντεβού σε αναμονή αυξάνει σε απίθανο βαθμό τα ρίσκα και ειδικότερα στην περιοχή της Μεσογειακής Λεκάνης που ο σουλτάνος μπορεί να εκμεταλλευθεί κενά στην χάραξη της νέας στρατηγικής των ΗΠΑ και να θελήσει με την ακούσια ανοχή των προσωρινών φίλων του Ρώσων να χαράξει νέα σύνορα στο ΑΙΓΑΙΟ.
Τελικά μαζί με τα ραντεβού με τον Τράμπ βγαίνουν και ακονίζονται μαχαίρια. 
Το ερώτημα  είναι αν και η φτωχή μικρή Ελλάδα μπορέσει μέσα σε αυτό τον κυκεώνα των εξελίξεων να κλείσει ραντεβού με τον Τράμπ; Χλωμό φαίνεται.. 

Τα γεγονότα τρέχουν σε μη διαχειρίσιμο πεδίο παγκοσμίως. 
Παλιά την Ελλάδα της έκλεισαν «ραντεβού με την Ιστορία» και την έφεραν σε αυτά τα χάλια. 
Σήμερα η απληστία των μεγάλων και των γειτόνων της τούρκων της κλείνει ραντεβού με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ και το ιστορικό πεπρωμένο της. 

«Ναὶ ὁ Ἕλλην ἐγεννήθη κατὰ θείαν πρόνοιαν διδάσκαλος τῆς ἀνθρωπότητος· 
τοῦτο τὸ ἔργον ἐκληρώθη αὐτῷ·
αὕτη ἦν ἡ ἀποστολὴ αὐτοῦ· 
αὕτη ἡ κλῆσις αὐτοῦ ἐν τοῖς ἔθνεσιν· 
μαρτύριον ἡ ἐθνικὴ αὐτοῦ ἱστορία· 
μαρτύριον ἡ φιλοσοφία αὐτοῦ· 
μαρτύριον ἡ κλίσις αὐτοῦ· 
μαρτύριον αἱ εὐγενεῖς αὐτοῦ διαθέσεις· 
μαρτύριον ἡ παγκόσμιος ἱστορία·»

(Από κείμενο τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου γιὰ τὸν κοσμοϊστορικὸ ῥόλο τῶν Ἑλλήνων, ἰδίως ἐν σχέσει μὲ τὴν διάδοσιν τοῦ Εὐαγγελίου) 
ΧΡΟΝΙΑ σας ΠΟΛΛΑ και καλά-αγαθά χρόνια για την ταλαιπωρημένη πατρίδα 

Με πίστη και ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.