5 Δεκεμβρίου 2016

Η ΔΙΑΘΗΚΗ της Τουρκίας κατατέθηκε στο ΑΙΓΑΙΟ.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Επειδή ουδείς γνωρίζει τι του μέλλει  κάνει την  Διαθήκη  του και την καταθέτει.
Σε αυτό το πράγμα οι τούρκοι είναι άπαιχτοι και συνηθίζουν να υπογράφουν διαθήκες. 
«Η ναυμαχία της Έλλης στις 3 Δεκεμβρίου 1912, ήταν η πρώτη από τις δύο κορυφαίες μάχες μεταξύ του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Οθωμανικού Στόλου κατά τον Α' Βαλκανικό Πόλεμο και πραγματοποιήθηκε στην έξοδο των στενών των Δαρδανελλίων (ή Ελλησπόντου). 

Η ναυμαχία έληξε με τη νίκη του Ελληνικού στόλου και τον εγκλεισμό του οθωμανικού εντός των Στενών.

Την παραμονή, το βραδυ της 2 Δεκεμβρίου 1912, σύμφωνα με τη διήγηση του παρόντος Τούρκου Πλωτάρχη Χασάν Σαμί Μπέη, οι Τούρκοι αξιωματικοί έγραψαν τις διαθήκες τους και αποσύρθηκαν νωρίς για ύπνο ώστε να είναι ακμαίοι το πρωί. Τα ξημερώματα, ο Μουεζίνης κάλεσε τα πληρώματα γονατιστά να προσευχηθούν. 

Αμέσως μετά, ο Τουρκικός στόλος απέπλευσε. Το πρωί της 3/16 Δεκεμβρίου στις 8 η ώρα με καλό καιρό και ήσυχη θάλασσα, άρχισε η έξοδος του Τουρκικού στόλου από τα Στενά» www.onalert.gr/03.12.2016 
ΑΡΑΓΕ σήμερα υπέγραψαν την διαθήκη τους πριν βγουν σεργιάνι στο ΑΙΓΑΙΟ; 
«Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπάει κόκκινο κλιμακώνοντας επικίνδυνα την ένταση στην περιοχή. 

Με ένα μπαράζ από NAVTEX, η Τουρκία προαναγγέλλει γυμνάσια με πραγματικά πυρά μόλις 15 μίλια από το Καστελόριζο. 

Στο πλαίσιο αυτό, η τουρκική πλευρά «κυκλώνει» την περιοχή γύρω από το νησί δεσμεύοντας μεγάλες περιοχές για αεροναυτικές ασκήσεις… 

Σήμερα μάλιστα ξεκινά η κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας και Αιγύπτου σε Κάσο, Κάρπαθο και στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης με την ονομασία «Μέδουσα». Το κεντρικό σκέλος των επιχειρήσεων που θα γίνουν στα αεροναυτικά γυμνάσια των ελληνικών και των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα διαρκέσει από την Τρίτη μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.»/www.onalert.gr/03.12.2016 | 15:11 

Αν αυτή την φορά ξέχασαν να γράψουν οι τούρκοι την διαθήκη τους δεν πειράζει διότι είναι ήδη κατατεθειμένη στο υποθηκοφυλακείο  του ΑΙΓΑΙΟΥ και μάλιστα είναι Δημόσια με υπογραφές αδιάψευστων μαρτύρων. 

«Με κοίταξε χαμογελώντας και μου είπε: «Μην ανησυχείς καθόλου. Άκου να σου πω τι συμβαίνει. ” Εξαμίλι ” είναι κάθε σημείο πού απέχει από τις ακτές τής Τουρκίας έξη ναυτικά μίλια. Όταν ο Τουρκικός στόλος ξεκινήσει κατά τής Ελλάδος και φθάσει στα 6 μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Οι Τούρκοι έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους…»  

– Τον ρώτησα, τι θα γινόταν από εκεί και πέρα;
«μου είπε, ότι έφθασε πια ή ώρα, για να πάρουμε την Πόλη… »  
– Πώς θα την πάρουμε την Πόλη; Θα έχουμε πάλι πόλεμο;  
«Την Πόλη θα μάς την δώσουν…»  
– Ποιοι; Οι Τούρκοι; Είναι ποτέ δυνατόν;  

«Όχι. Την Πόλη θα μάς τη δώσουν οι Ρώσοι σε πόλεμό τους με την Τουρκία… Θα μάς τη δώσουν, όχι γιατί μάς αγαπούν αλλά γιατί αυτό θα είναι το συμφέρον τους…»  
Και οι Τούρκοι Γέροντα τι θα γίνουν; 
«Αυτοί θα καταστραφούν! Θα σβήσουν από τον χάρτη, γιατί είναι ένα έθνος πού δεν προέκυψε από την ευλογία τού Θεού

Θα σβήσουν ως έθνος, και ή έκταση ολόκληρης τής Τουρκίας θα καταντήσει αχανής έρημος.

Επτά ώρες θα περπατάς για να συναντήσεις εκεί άνθρωπο…» Μαρτυρία του Στέφανου Παπαβασιλείου – Κουβουκλιώτη από τη Θεσσαλονίκη  http://perivolipanagias.blogspot.gr/

Αποσπάσματα από το βιβλίο «ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ – Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924-1994» του Νικόλαου Ζουρνατζόγλου, Επισμηναγού ε.α.
σελ. 403-404) Μαρτυρία Γιάννου Γεώργιου, αντισμήναρχου, Αθήνα 

«Την άνοιξη του 1987 επισκέφθηκα τον μακαριστό Γέροντα στο κελί του, στην Παναγούδα.

Τον ρώτησα, προβληματισμένος, αν θα γινόταν ο πόλεμος με την Τουρκία.
Ο Γέροντας απάντησε ότι, όταν θα δούμε η Ελλάδα να παίρνει την πρεσβεία της από την Τουρκία και η Τουρκία την πρεσβεία της από την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε: Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ, σώσον ημάς». 
(σελ. 410-411) Μαρτυρία Παπαβασιλείου – Κουβουκλιώτη Στέφανου, Θεσσαλονίκη 

«Γνωρίζω, και μου το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Γέροντας, πως κάποιος αξιωματικός, που βρέθηκε στο Άγιον Όρος, πήρε την ευλογία του, σε ανύποπτο χρόνο, να είναι ο σημαιοφόρος των Ελληνικών στρατευμάτων κατά την είσοδό τους στην Κωνσταντινούπολη.»

ΤΕΡΜΑ τα  παραμύθια πάμε για την ΑΛΗΘΕΙΑ. 
Η ΔΙΑΘΗΚΗ της Τουρκίας κατατέθηκε στο ΑΙΓΑΙΟ

Με πίστη και ελπίδα 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.