5 Νοεμβρίου 2016

Το βρετανικό δικαστήριο επιχειρεί ν ανοίξει δρόμο για ακύρωση του Brexit. (τα λέγαμε ότι οι νεοταξίτες θα το πολεμήσουν....)

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Αγγλίας αποφάσισε ότι η βρετανική κυβέρνηση χρειάζεται την έγκριση του κοινοβουλίου για να ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση... 

Γενικεύεται η κλιμάκωση του θεσμικού αναθεωρητισμού με δικολαβικές προσεγγίσεις και στόχο την ακύρωση στην πράξη της δυναμικής που αποπνέουν τα δημοψηφίσματα. 

Η απόφαση στερεί από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι την εξουσία να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 χωρίς την ψήφο της Βουλής των Κοινοτήτων (κάτω σώμα) και της Βουλής των Λόρδων (άνω σώμα). 

Οι εισηγητές της απόφασης υποστηρίζουν πως η έξοδος από την ΕΕ θα... καταργήσει δικαιώματα, όπως αυτό της ελεύθερης μετακίνησης, κάτι που δεν μπορεί να γίνει χωρίς την απόφαση του Κοινοβουλίου. 

Τί μπορεί να σημαίνει; Είτε ένα «μαλακό» Brexit, όπως είχε δηλώσει ότι προτιμά και η Ανγκελα Μέρκελ, είτε ότι πλέον είναι ανοικτή η πιθανότητα η απόφαση για Brexit να ακυρωθεί στην πράξη. Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης. 

Η απόφαση, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5 - 8 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση, η απόφαση του Δικαστηρίου αμφισβητείται επειδή το ίδιο το κοινοβούλιο ενέκρινε τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το αποτέλεσμα του οποίου, όπως επισημαίνεται από κυβερνητικές πηγές, πρέπει να γίνει σεβαστό. 

Τερέζα Μέι: Έως τα τέλη Μαρτίου η ενεργοποίηση του άρθρου 50 

Πάντως, η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι δήλωσε στον απόηχο της απόφασης πως «η βρετανική κυβέρνηση συνεχίζει να έχει ως στόχο της η επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την ΕΕ να εκκινήσει έως τα τέλη Μαρτίου και δεν πιστεύει ότι η δικαστική απόφαση που απαιτεί την έγκριση του κοινοβουλίου θα διαταράξει αυτό το χρονοδιάγραμμα». Πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι έχει την εξουσία να ενεργοποιήσει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, βάσει του οποίου θα ξεκινήσουν συνομιλίες διάρκειας έως δύο ετών για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ τόνισε ότι «η απόφαση αυτή εγείρει ένα σημαντικό και περίπλοκο νομικό ζήτημα και οφείλουμε να το εξετάσουμε προσεκτικά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε».

«Η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit» 

Στο μεταξύ, με δήλωσή του στο BBC, ο Τζον Κερ, ο άνθρωπος που έκανε την προεργασία για τη δημιουργία του άρθρου 50 είπε πως η Βρετανία μπορεί να αλλάξει γνώμη για το Brexit μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

«Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και όταν θα έχει αρχίσει η διαδικασία», δήλωσε ο Κερ, πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, εάν η χώρα αποφασίσει ότι τελικά δεν θέλουμε να αποχωρήσουμε, μπορεί όλοι να θυμώσουν που σπαταλήθηκε τόσος χρόνος. 

Μπορεί να προσπαθήσουν να αποσπάσουν και κάποιο πολιτικό τίμημα, αλλά από νομικής απόψεως δεν μπορούν να επιμείνουν να αποχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

tvxs
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ
Πάντα με μπροστάρηδες τους ανώτατους δικαστές η Νέα Τάξη επιχειρεί σε όλες τις χώρες να επιβάλλει την θέλησή της κόντρα στα "θέλω" των λαών.... 

Ξεσκιστήκανε ενώσεις καλλιτεχνών, ενώσεις επιστημόνων, οικονομολόγοι, ομοφυλόφιλοι, δημοσιογράφοι και ΜΜΕ και φυσικά οι ξεπουλημένοι πολιτικοί να τρομοκρατήσουν τον βρετανικό λαό πριν το δημοψήφισμα, ότι θα βούλιαζε το νησί αν ψήφιζαν ΝΑΙ στην απόσχιση....
Δεν τα κατάφεραν....
Οι Βρετάνοι επέλεξαν την εθνική τους ανεξαρτησία....
Δυστυχώς για αυτούς την εντολή του λαού ανέλαβε να εκτελέσει μια πρωθυπουργός που ελέγχεται πλήρως από την ΝΤ και η οποία είναι δηλωμένη κατά του Brexit....
Παρόλα αυτά (και καλά) είπε ότι θα σεβαστεί το θέλημα του βρετανικού λαού....

Τώρα όμως η ΝΤ έβαλε (που λένε) τα μέγαλα μέσα ..... για να ακυρώσει το δημοψήφισμα....
Τους ανώτατους δικαστές.....

Και φυσικά η ΝΤ γνωρίζει ότι μπορεί στον λαό να μην κατάφερε να περάσει το θέλημα της, αλλά αυτό είναι πολύ εύκολο στους διεφθαρμένους πολιτικούς....
Συνεπώς αν το Brexit πρόκειται να εγκριθεί από το κοινοβούλιο και την Βουλή των Λόρδων..... απλά ξεχάστε το.

Δυστυχώς μάλλον και η Βρετανία θα πέσει θύμα της παγκόσμιας δικτατορίας...

Φυσικά όλα αυτά που συμβαίνουν έχουν και την χρησιμότητά τους...
Ολο και περισσότεροι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια Παγκόσμια Νέα Τάξη που αδιαφορεί παντελώς για τους λαούς και το μόνο που επιθυμεί είναι η παγκόσμια εξουσία....

Στην Ελλάδα που είναι σαφώς μικρότερη και πολύ πιο ανίσχυρη χώρα από την Βρετανία, το δημοψήφισμα καταργήθηκε οικτρά σε μία βραδιά, από τα ξεπουλημένα ραγιαδικά πολιτικά ανδρείκελα.....
Εκεί φαίνεται να το παλεύουν λίγο, αλλά τελικώς προσωπικά θεωρώ ότι το θέμα BREXIT σύντομα θα τελειώσει οριστικά χωρίς έξοδο φυσικά, από την τρισκατάρατη κατοχική Ευρωπαϊκή Ενωση....

Να δούμε πότε επιτέλους θα αντιληφθούμε όλοι, τον ρόλο της ΝΤ αλλά και της Ε.Ε. 
Να δούμε πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι οι βρωμερές μπλέ σημαίες με τα κίτρινα αστεράκια είναι σημαίες κατοχής και πρέπει οριστικά να κατέβουν από τους ιστούς στην Ελλάδα μας και σε όλη την Ευρώπη....

Το μόνο που αληθινά μπορεί να επιβιώσει στην Ευρώπη είναι μια χαλαρή οικονομική συνεργασία και μια επίσης στρατιωτική συμμαχία ανεξαρτήτων εθνικών κρατών, κι όχι ένα νεοταξικό υπερκράτος δυνάστης των λαών που θα αποτελεί ένα πολυεθνικό, πολυπολιτισμικό, παγκοσμιοποιημένο, χωνευτήρι, εμποτισμένο με εκατοντάδες εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες, στο οποίο ο κάθε λαός θα αποτελεί μια αμελητέα εθνική μειονότητα χωρίς λόγο και εθνική ανεξαρτησία (όπως πάει να γίνει .... ή έχει γίνει ήδη η κατάπτυστη Ευρωπαϊκή Ενωση).



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.