28 Νοεμβρίου 2016

ΟΡΓΗ, ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΥΜΟΣ

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης 

«Πολλών χρημάτων κρείττον ο παρά του πλήθος έπαινος» (ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ)

Προ καιρού, έλαβε χώρα μια τελετή, παρασημοφόρησης κάποιων Σκοπιανών αξιωματικών από το ΝΑΤΟ δεν γνωρίζω για ποιον λόγο και μάλιστα ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ ήτο Τούρκος αξιωματικός. Βέβαια, από ότι δύναμαι να γνωρίζω, κατά την γνώμη μου, η όλη τελετή και ο χώρος που επελέγει, παρουσίαζε μια εικόνα σκηνοθετημένη για την εξυπηρέτηση κάποιων διεθνών πολιτικών συμφερόντων, διότι! το ουσιαστικό αίτιο παρασημοφόρησης στην ουσία απουσίαζε από την τελετή, απλώς εκτελείτο εντολή των ειδικών υπηρεσιών του μεγάλου Αδελφού.

Μέχρις εδώ, δεν μας αγγίζει το θέμα, ΝΑΤΟ είναι όποιον θέλει και για όποιον λόγο θέλει μπορεί να παρασημοφορεί. Εκείνο όμως που μας θίγει και προσβάλλει αφάνταστα το Ελληνικό Εθνικό, Ιστορικό και Πατριωτικό φιλότιμο κάθε Έλληνα είναι η συμπεριφορά της Κυβέρνησής μας στην περίπτωση αυτή. Ήτοι:

ΠΡΩΤΟΝ: Ανάγκασαν κατόπιν εντολής αντιπροσωπεία Ελλήνων Αξιωματικών να παραστούν σε μια σκηνοθετημένη τελετή παρασημοφόρησης Σκοπιανών Αξιωματικών, που έφεραν το έμβλημα με την ονομασία Μακεδονία (το επίσημο όνομα για το ΝΑΤΟ είναι ΦΥΡΟΜ) και να τους παρασημοφορεί Τούρκος Στρατηγός. Χωρίς δυστυχώς, καμία Ελληνική ενέργεια ή έστω διαμαρτυρία. Τόσος ραγιαδισμός, τόση αδιαφορία, τόσος ηθικός συμβιβασμός. Έλεος πλέον.

Τι θα γράψουν άραγε οι σύγχρονοι Ιστορικοί και πως θα δικαιολογήσουν την σημερινή συμπεριφορά  της Πατρίδος μας έναντι των χιλιάδων νεκρών Ελλήνων μαχητών, του Μακεδονικού Αγώνα, των Βαλκανικών Πολέμων και των αγώνων του Ελληνικού Στρατού την περίοδο 1946-1949, αφενός για την απελευθέρωση της Ελληνικής από αρχαιοτάτων χρόνων και από πάσης πλευράς Μακεδονίας μας και αφετέρου, για την πάση θυσία διατήρηση αυτής στην αγκάλη της Μητέρας Ελλάδος από την προσπάθεια ανεξαρτητοποίησή της, με υποκίνηση και Ελλήνων Επιόρκων από ξένα για την Ελλάδα συμφέροντα.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Είναι γνωστός παγκοσμίως, ο άθλιος σφετερισμός του ονόματος της Ελληνικής Μακεδονίας, από το συνονθύλευμα, αυτό του Κράτους των Σκοπίων, που προσπαθούν ν’ αποκτήσουν ταυτότητα δια μέσου της Ελληνικής ιστορίας και δυστυχώς με την συμπαράσταση των ΗΠΑ, εις βάρος της ιστορικής Αλήθειας.

Δεν μπορεί ο Ελληνικός λαός ν’ ανεχθεί, σε καμία περίπτωση το συνονθύλευμα αυτό που κατέχει σήμερα το 6% του εδάφους του Αρχαίου Ελληνικού Μακεδονικού Κράτους, γιατί το υπόλοιπο είναι η αρχαία Δαρδανία, ν’ αυτοονομάζεται «Μακεδονία», και να διεκδικεί με διάφορες αθλιότητες (αγάλματα κ.λπ.) την Ιστορία αυτής, έχοντας δε, άκουσον-άκουσον, συνταγματική επιταγή ότι, οι αδελφοί των που κατοικούν στους Νομούς Ιωαννίνων, Κοζάνης, Γρεβενών, Βεροίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, Δράμας και Καβάλας, ευρίσκονται υπό Ελληνικήν Κατοχήν.

Δηλαδή! μία χώρα, μάλλον μια πρώην περιοχή της Σερβίας, η οποία είχε μέχρι το 1944 το από αρχαιοτάτων χρόνων όνομά της «Δαρδανία» ή «Βαρντάσκα» να ονομάσει το κράτος της αυτό με το έτσι θέλω και με την συμπαράσταση των ισχυρών «Μακεδονία». Ε! αυτό για τους Έλληνες δεν θα πρέπει να περάσει ΠΟΤΕ! με ελληνική συγκατάθεση.

Επειδή εμείς δεν μπορούμε διαφορετικά. Δεν είμαστε Τούρκοι, που παρανόμως κατέλαβαν την μισή Κύπρο και παρά την παγκόσμια κατακραυγή και καταδίκη του ΟΗΕ αδιαφορώντας για όλα αυτά να συνεχίζουν να διατηρούν το βόρειο τμήμα της Κύπρου υπό Στρατιωτική Τουρκική Κατοχή.

Για εμάς στην φάση που είμαστε, μια λύση υπάρχει, δεν θα πρέπει ποτέ με ελληνική υπογραφή να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία, ή οποιασδήποτε μορφής σύνθετο όνομα που να περιέχει το όνομα «Μακεδονία», έστω και εάν όλα τα κράτη του κόσμου, αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία. Διότι! οι σημερινοί κάτοικοι της Δαρδανίας (Σκόπια) και η Δαρδανία, δεν έχουν καμία σχέση, ούτε εδαφικά, ούτε ιστορικά, ούτε μυθολογικά, ούτε πολιτιστικά, και ούτε ακόμη με το DNA των Ελλήνων Μακεδόνων. Οι Σκοπιανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι, θα οικειοποιηθούν το όνομα «Μακεδονία»,μόνο όταν θα υπάρξει Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία θα προβεί στο ιστορικό έγκλημα, να βάλλει την υπογραφή της.

Η παρουσία ως γλάστρες των Ελλήνων Αξιωματικών σε μια τέτοια τελετή σκοπιμοτήτων και προκλητικότητας θίγει το γόητρο και το φιλότιμο του Έλληνα και γιατί όχι και την Ελληνική Κυβέρνηση. Δυστυχώς ανεχθήκαμε την πρόκληση αυτή των Σκοπίων, χωρίς καμία αντίδραση της κυβέρνησης και των αξιωματούχων που παρέστησαν στην τελετή αυτή.

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.