27 Οκτωβρίου 2016

ΝΑΖΙΣΜΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. (ΜΕΡΟΣ Β)

Διαβάστε το Α μέρος ΕΔΩ

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος 

Οι αιωνες περνουν αλλά το μισος των Γερμανων παραμενει σταθερο εις βαρος του Ελληνικου εθνους και των Ελλήνων χριστιανων. 

Είναι γνωστη η σταση των Γερμανων κατά την επανασταση του 1821 μ.Χ. , με τους Μετερνιχ και σια. Όταν οι Ελληνες του 1821 πετυχαν να ελευθερωθουν, ένα πραγμα το οποιο ηταν τελειως εκτος πλανων, τοτε αμεσως ετρεξαν και μας εβαλαν Γερμανους βασιλιαδες μετατρεπωντας την Ελλαδα σε ένα αθλιο προτεκτορατο. Το 1941 μ.Χ., εισεβαλλαν για πολλοστη φορα στην Ελλαδα. Ακολουθουν απίστευτα πραγματα, για μια ακομη φορα, εχουμε μαζικες δολοφονιες, πεινα, βασανιστήρια. Αμέτρητοι ήταν οι Ελληνες νεκροι. 

Ολοκληρα χωρια τα εβησαν από τον χαρτη. Οι Ελληνες αντιστεκοταν πολύ δυναμικα στους Γερμανους κατακτητες. Γι' αυτό τα γερμανικά SS και η Βέρμαχτ ξέσπουσαν την εκδικητική τους μανια στους αοπλους κατοικους χωριων και πολεων, σφαγιάζοντας άνδρες γυναίκες, παιδια, ηλικιωμένους, ακομα και βρεφη ημερών. 

Ο χαροκαμένος Ελληνικός πληθυσμος που πάλευε με την πείνα, ο οποιος μαχοταν καθημερινα για την επιβιωσή του ειχε τώρα να αναμετρηθεί με τον σπαραγμο, τα βασανιστηρια, με τις μαζικες εκτελέσεις. Οσο μάλιστα ο δοκιμαζόμενος και υπερήφανος Ελληνικος λαος παρετεινε την αντιστασιακη του δραση, τόσο οι ναζί κλιμακωναν τα αντίποινά τους, κλιμακωναν τις σφαγες αμάχων. 

Η Κατοχή της Ελλάδας που άρχισε τον Απρίλιο του 1941 τελείωσε τον Οκτώβριο του 1944, αν και ναζιστικοί θύλακες παρέμειναν σε ελληνικά νησιά μέχρι και τον Ιούνιο του 1945.   Τα μαζικα εγκληματα των ναζι κατα του αμαχου Ελληνικού πληθυσμου απλωθηκαν σε ολη την επικρατεια της χώρας, από την Κρήτη μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς η φρίκη δεν προσπέρασε δυστυχώς κανέναν.

Οι Μαρτυρικες Πόλεις και τα χωρια αμετρητα, τα οποια γνώρισαν αδικα και απανθρωπα την ναζιστικη κτηνωδία. Αγιος Δημητριος Ιωαννινων, Αγρια Μαγνησιας, Νεα Αγχιαλος Μαγνησιας, Αετος Μαγνησιας, Αίγιο Αχαιας, Αμφίπολις Σερρων. Αμφισσα Φωκίδας, Ανατολικο Σελινου Χανιων, Ανωγεια Ρεθυμνου, Βερμιο Κοζανης, Βιαννος Ηρακλειου, Βουκολια Χανιων, Γαλαξιδι Φωκιδας, Γραβια Φωκίδας. Διστομο Βοιωτίας, Δοξατο Δραμας, Έλειο Προνών Κεφαλλονιάς, Ζαρος Ηρακλείου, Θεραπνα Λακωνιας, Ιεραπετρα Λασιθίου. Καλαβρυτα Αχαιας, Κανδανος Χανίων, Κάρλα Μαγνησίας, Κεντρικο Ζαγορι Ιωαννινων. Κλεισούρα Καστοριας, Κομμενο Άρτας, Κουρητες Ρεθυμνου, Κρουσωνας Ηρακλειου, Λαμπη Ρεθύμνου. Λεβιδιο Αρκαδιας, Λεχοβο Φλωρινας, Λιδωρικιο Φωκιδας, Δήμος Μουσουρων Χανίων. Μήθυμνα Χανίων, Νίκαια Αττικής, Παραμυθια Θεσπρωτιας, Παρνασσός Φωκιδας, Περαμα Ιωαννινων, Περασμα Φλωρινας. Ποταμιά Λάρισας, Σερβια Κοζανης, Συβριτος Ρεθυμνου, Τριταια Αχαιας, Τσαριτσανη Λαρισας, Τυλισος Ηρακλειου, Τυμπακι Ηρακλειου, Τυμφηστος Φθιωτιδας, Υπατη Φθιωτιδας, Χορτιατης Θεσσαλονίκης κ.λ.π. Η πρώτη ομαδική εκτελεση αμαχων στην Ευρώπη, εγινε στο μαρτυρικο Κοντομαρι Κρήτης (2 Ιουνίου 1941).

Όταν οι γερμανοί αλεξιπτωτιστες επεσαν στην Κρητη το πρωινο της 20ής Μαιου 1941, είχαν να αντιμετωπίσουν περα απο τον οργανωμενο στρατο και τους περιοικους, παντώς φύλου και ηλικίας, επιτιθέμενους εναντίον τους δια πρωτογόνων μέσων. Κάτι που είχε ως αποτελεσμα να αποδεκατιστει σχεδόν η δύναμη εισβολής

Οι δραματικές ώρες που έζησαν εκεινη την ημερα οι ναζί κατακτητες σφραγισε την μοιρα του χωριου Κοντοµαρι Χανιων. Με την οριστικη καταληψη της Kρήτης, ενα αποσπασμα των εισβολέων που διψουσε για εκδικηση πηγε στο μαρτυρικο χωριο, στις 2 Ιουνιου, συγκεντρωσε και εκτέλεσε σε γειτονικό λιόφυτο 25 άντρες, ηλικίας 18-50 ετών. Το εγκλημα πολεμου στο Κοντομαρι κατεγραψε μάλιστα με χαρα στον φωτογραφικό φακό του, ενας Γερμανός υπολοχαγός και ανταποκριτης της ναζιστικης προπαγανδας. 

Ακομη εχουμε την ανειπωτη σφαγη της Κανδάνου Χανίων (3 Ιουνίου 1941). Η Κρήτη γνώρισε δυστυχως πολλες μαζικες σφαγες αμαχων από την εκδικητική μανια των Γερμανων και η Κάνδανος, ενα χωριουδακι στον νομό Χανίων, έμελλε να γίνει ένα από τα πιο μαρτυρικα μνημεία της ναζιστικης θηριωδιας κατα τον β Παγκοσμιο πολεμο. Η ηρωική αντίσταση των κατοίκων του χωριου της Κανδάνου ξεπληρώθηκε από τους ναζι με τρόπο που ηξεραν καλα. Το 1941 βομβάρδισαν ανελέητα το χωριο και την επομενη ημερα τα στρατεύματα εισεβαλαν στην κοινότητα, καιγοντας και ισοπεδωνοντας ολα τα σπιτια. Ακολουθεί κάθαρση. Οι ναζι συγκεντρωσαν τους 180 περιπου κατοικους έξω απο το δημοτικό σχολειο και επιδοθηκαν στην ομαδικη εκτέλεση τους. 

Προσεξτε Ελληνες απο το γερμανικό μένος δεν γλιτωσαν ουτε σπιτια, ουτε ζωα, ενώ τέτοιο ήταν το μίσος που οι Γερμανοι άφησαν και γραπτά μνημεία θηριωδίας, όχι μόνο αναγνωρίζαν τα έγκληματα τους, αλλά τα προπαγανδίζαν. Τις επόμενες ημέρες, οι ναζι τοποθέτησαν δυο πινακιδες-επιγραφες στις δύο εισόδους της Κανδάνου, γραμμένες στα γερμανικα και τα ελληνικά, σχετικα με τα επίτευγμα τους.

Η σφαγή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκέμβρη 1943. 

Μια από τις τραγικοτερες θηριωδιες στην Ελλαδα, κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου, έλαβε χώρα στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και εκτελεστηκε από την 117η Μεραρχια Καταδρομών, με την ονομασια Επιχείρηση Καλάβρυτα. Τοτε 848 κάτοικοι των Καλαβρύτων και 200 ανθρωποι απο τα γυρω χωρια εκτελεστηκαν χωρις οικτο, την ίδια στιγμη που η ιστορικη πόλη πυρπολήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερως, σφραγιζοντας με αυτον τον τροπο μια απο τις χειροτερες θηριωδιες των ναζί, εναντίον άοπλου πληθυσμού σε παγκοσμιο επίπεδο. 

Η σφαγή των Καλαβρυτων ειναι ισως η βαρυτερη περιπτωση εγκλήματος πολέμου στην Ελλαδα. Η διαταγή της μαζικής δολοφονίας των κατοικων της πολης, ήταν ενταγμενη στο εωσφορικο σχέδιο της Βερμαχτ που έκαιγε χωριά και δολοφονουσε εν ψυχρω αμαχους Ελληνες, κατά την  πελοποννησιακή προέλασή της. Η επιχειρηση Καλάβρυτα ήταν αρχικα ενα πλάνο για την περικύκλωση των ανταρτων του ΕΛΑΣ, που ειχαν αναπτυξει ισχυρη αντιστασιακη δράση στην ευρυτερη περιοχή των Καλαβρύτων. Η καλά οργανωμενες και εκκαθαριστικες επιχειρησεις ειχαν ως αποτέλεσμα πανω από 1.000 σπίτια να καταστραφουν απο τους εμπρησμούς σε περισσότερα από 50 χωριά.

143 αντρες εκτελεστηκαν στον δρομο για τα Καλάβρυτα. Τρεις ανεξαρτητες γερμανικες δυναμεις ξεκινησαν από Τριπολη, Αιγιο και Πατρα, αντίστοιχα, με τελική κατευθυνση τα Καλαβρυτα, καιγωντας, λεηλατώντας καταστρεφωντας ολοκληρωτικά ολα τα γειτονικα χωρια που συναντουσαν στο περασμα τους. Τα χωρια αυτά ηταν Ρογοι, Κερπινη, Ζαχλωρου, Σουβαρδο, Βραχνι, Καλανο, Βλασια, Μανεσι Σαραδι, Μαζι κ.α.. 

Η σφαγή του Διστόμου στις 10 Ιουνίου 1944, ειναι αλλη μια επιχειρηση των ναζιστών κατα των Ελλήνων αντιστασιακων, η οποια εμελλε να εξελιχθει σε πραξη αντιποινων. Οι γερμανικές δυναμεις κινήθηκαν από τη Λειβαδια προς το Δίστομο. Οι ναζι μπηκαν στο Διστομο και άρχισαν να σφαγιαζουν αδιακριτως ως αντίποινα, τους Ελληνες που εξακολουθουσαν να αντιστέκονται. Η εκδικητική τους μανια ηταν τοσο παροιμιώδης, που απο την σφαγη δεν γλιτωσε κανεις, ουτε τα γυναικοπαιδα ούτε οι ηλικιωμένοι, ουτε τα βρέφη. Τον παπά του χωριου τον αποκεφαλισαν. Τι να περιμενει κανεις όταν
τα βρέφη εκτελέστηκαν ενω οι γυναικες κλασικα βιαστηκαν πριν θανατωθουν. Φυσικα πριν να φυγουν εκαψαν ολοσχερώς το χωριό. 


Επειδή όμως δεν εμειναν ικανοποιημενοι για αυτο, δολοφονησαν εν ψυχρώ όποιον άμαχο έβρισκαν στον δρομο της επιστροφης στην βαση τους. Οι νεκροί του Διστόμου εφτασαν τους 228 (117 γυναικες και 111 αντρες), αναμεσά τους και 53 παιδια κατω των 16 ετων, σε μια απο τις μεγαλυτερες σφαγες αμάχων. Οι Ναζιστες για να δικαιολογηθουν έσπευσαν βέβαια να επιρρίψουν την ευθύνη αποκλειστικά στους κατοίκους του Διστόμου, καθώς, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωση τους, οι Ελληνες του Διστομου δεν "συμμορφώθηκαν" με τις εντολές τους . Στο Επίγραμμα για το Δίστομο,  ο Γιάννης Ρίτσος αναφερει: Εδώ ναι το πικρό το χώμα του Διστομου,  ω εσυ διαβατη, οπου πατησεις να προσεχεις. Εδώ πονά η σιωπη, ποναει η πετρα καθε δρομου  απο την θυσια και απο την σκληρότητα του "ανθρωπου". Εδώ μια στήλη απλη μαρμαρινη, όλη κι όλη, με ονοματα σεμνα, και την δόξα τα ανεβαινει, λυγμο λυγμο, σκαλι σκαλι, μεγίστη σκάλα. 

Επειδή όμως δεν τους εφταναν όλα αυτά, για αυτό μεταξυ αλλων θα εξαναγκασουν την Ελλαδα σε κατοχικο δανειο. Ένα δανειο το οποιο δεν μας εξοφλησαν μεχρι σημερα. 

Επισης ειμαστε η μοναδικη χωρα, η οποια δεν μας αποζημιωσαν για τα εγκληματα πολεμου. Τωρα το ετος 2010 μ.Χ., ηρθαν να μας "δανεισουν", με τα χρηματα που μας χρωστανε. Ολοι οι επωνυμοι, οι πιο εγκριτοι οικονομολογοι του κοσμου, εδώ και εξι χρονια μας λενε ότι πληρωνουμε αδικα και παρανομα, τα χρεη της Αμερικης, της Αγγλιας και της Γερμανιας. 

Τωρα αυτην εδώ την εποχη που ζουμε εμεις (2010-2016), εισεβαλαν και κατεκτησαν για μια ακομη φορα το προτεκτορατο τους. Μολις επεβαλαν ξανα την ολοκληρωτικη τους εξουσια, αρχισε για πολλοστη φορα το αγαπημενο τους από τα αρχαια χρονια σπορ. Αυτό δεν είναι άλλο από την γενοκτονια των Ελλήνων. 

Ελληνες μην ξεχνατε ότι οι Γερμανοι παρουσιαζουν μια ιστορικη συνεπεια 1700 ετων σε γενοκτονίες, πολεμους εις βαρος του Ελληνικου εθνους. Τωρα που μας παγιδευσαν με τετοιο τροπο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μας αφησουν. Μονον με πολεμο θα φυγουν.

Οι γερμανοι ηταν ο μοναδικος λαος στον κοσμο, που κατά τους μεσαιωνικους αιωνες δεν διεκδικουσε μονον όλα τα εδάφη της Ελληνικης-ρωμαικης αυτοκρατοριας αλλα διεκδικουσε και τους παγκοσμιους τιτλους εξουσιας των Ελλήνων του μεσαιωνα.  

Οι Ελληνες του Μεσαιωνα, με το που ανέλαβαν την διοικηση του Ρωμαικου κρατους είχαν πληρη συνειδηση της πολιτισμικης και θρησκευτικης ανωτερότητας τους. Γνωριζαν παρα πολυ καλα οι Ελληνες, ότι εξαιτιας του Χριστου, των αρχαιων φιλοσοφων και των χρηστων ηθων απελευθερωθηκαν χωρις να πολεμησουν. Δεν εφτανε όμως αυτό, εγιναν διοικητες στο κρατος στο οποιο προηγουμένως ηταν σκλαβοι. Tα σχεδια των εωσφοριστων, για μια ακομη φορα, καταστραφηκαν ολοσχερως.

Οι προγονοι μας οι Ελληνες του μεσαιωνα ηταν Ρωμαιοι αυτοκρατορες, ρωμαιοι υπηκοοι και διοικουσαν  την παγκοσμια Ρωμαικη αυτοκρατορια. Οι τιτλοι λοιπον Ρωμαιος, Ρωμαιοι αυτοκρατορες, Ρωμαιοι υπηκοοι, σημαιναν ταυτοχρονως τους τιτλους εξουσιας, ελευθεριας, και πολιτιστικης ανωτεροτητα των Ελλήνων. Οι μοναδικοι διεκδικητες των τιτλων εξουσιας των Ελλήνων, όπως και των Ελληνικων-αυτοκρατορικων εδαφων, ηταν μονον οι Γερμανοι. Ολοι οι υπολοιποι λαοι, διεκδικουσαν μονον τα Ελληνικα εδάφη.




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.