25 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ (Β ΜΕΡΟΣ)

συνέχεια από το 1ο μέρος

Γράφει ο Μανουήλ Αγγελος Γιαννόπουλος

Τωρα το πιο σημαντικο είναι να περασουμε, να δουμε ποιοι αποτελουσαν εκεινους τους αιωνες, την Ελληνικη στρατιωτικη Αριστοκρατια της Μικρας Ασιας. Επισης θα αναφερω γιατι επαναστατησαν οι Βαρδας Σκληρος και Βαρδας Φωκας. Οι επαναστατες αυτοί αδικηθηκαν παρα πολύ, ειδικα ο πρωτος, απο τους διοικούντες την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια, καθως τους αφαιρεσαν τα στρατιωτικα τους αξιωματα αναιτια. Χωρις ουσιαστικό λογο τους αφαιρεσαν το αξιωμα του αρχιστρατηγου (δομεστικος των σχολων) για αυτό κι επαναστατησαν. 

Πισω από τις ενεργειες αυτές ηταν ο ευνούχος, παρακοιμώμενος, Βασιλειος Λεκαπηνος, ο οποιος επιθυμουσε να κρατησει την πραγματικη βασιλικη εξουσια, για τον εαυτο του, και να κυβερνα εκεινος, στο ονομα του Βασιλειου του β. 

Ηξερε παρα πολύ καλα ο Βασιλειος Λεκαπηνος ότι μια τοσο πολύ αδικη αποφαση, θα προκαλουσε την επανασταση από την πλευρα του Ελληνοαρμενιου Βαρδα Σκληρου. 

Προς αντιμετωπιση του δικαιως επαναστατημενου Βαρδα Σκληρου το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος εφερε τον αρχιστράτηγο Βαρδα Φωκα. Όταν αυτός εφερε εις περας την αποστολή του, του αφαιρεσε ο παρακοιμώμενος επίσης το αξιωμα του αρχιστρατηγου. Με αποτέλεσμα με την σειρα του να επαναστατήσει και ο Βαρδας Φωκας κατά του αυτοκράτορα Βασιλειου του β. 

Το πιο σημαντικο ολων, είναι ότι όταν μιλας για την αριστοκρατια της Μικρας Ασιας, επι Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας, ειναι απολυτα βεβαιο ότι δεν εχεις ιδεα για ποιους μιλας. Οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας αποτελουσαν τον κορμο του Ελληνικου (ρωμαικου) στρατου. Εδωσαν τους πιο γενναιους Ελληνες στρατιώτες σε κάθε εποχη για την αυτοκρατορια. 

Οι οικογενειες αυτές κατειχαν μονιμως τα ανωτατα στρατιωτικα αξιωματα της αυτοκρατοριας. Φυσικα μέλη των οικογενειών αυτών κατείχαν και όλα τα υπολοιπα ανωτερα και των μεσαιων βαθμιδων, αξιωματα της στρατιωτικης ιεραρχιας. 

Καποιοι από τους Ελληνες στρατιωτικούς της Μικρας Ασιας, εγιναν ακομη και βασιλεις (Φωκάδες, Κομνηνοι, Ρωμανος δ, Ρωμανος γ Αργυρος). Οι Ελληνικες οικογενειες ηταν αυτές που διοικουσαν στρατιωτικα και πολιτικα το κρατος σε όλη την διαρκεια ζωης του. Οι εκάστοτε στρατηγοι του κάθε θεματος, ηταν ταυτόχρονα και πολιτικοι διοικητες. 

Οι Ελληνικες οικογενειες αυτές ηταν οι Φωκάδες, οι Σκληροι, οι Αργυροι, οι Μελισσηνοι, οι Δαλασσηνοι, οι Κομνηνοι, οι Παλαιολογοι, και πολλοι αλλοι. Ολες αυτές οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας και της Ελλάδας στο περασμα των αιωνων εχασαν εκατοντάδες η και χιλιαδες συγγενείς στα πεδια των μαχων. Εκατοντάδες χιλιαδες μελη των οικογενειων αυτων πεθαναν αιχμάλωτοι στα χερια των Μωαβιτων (νεα ονομασια των Αγαρηνών. Αυτό γινοταν διοτι, οταν ηταν αιχμάλωτοι, στα χερια των αγαρηνων, δεν δεχτηκαν ποτε να αλλαξουν πιστη, να αλλαξουν εθνικοτητα. Οι Ελληνες στρατιωτικοι ποτέ δεν δέχθηκαν από Ελληνοχριστιανοι, να γινουν Αραβοσαρακηνοι, για αυτό πεθαιναν στα χερια των εχθρων μας κατω από φρικτα βασανιστήρια. 

Ποιος μπορει να ξεχασει για παράδειγμα τον μικροτερο αδερφο του Ελληνα αυτοκρατορα Νικηφορου Φωκα, τον Κωνσταντινο ο οποιος ηταν στρατηγος του θεματος της Μεσοποταμιας; Σε μια μαχη κοντα στο Μαρας (Γερμανικεια), ο Κωνσταντινος , επεσε αιχμάλωτος στα χερια των ισμαηλιτων. Όταν όμως αρνηθηκε, να αλλαξει πιστη και εθνικοτητα, ξεψυχησε κατω από φρικτα βασανιστήρια. 

Το ιδιο πραγμα όπως προανεφερα, ολους εκεινους τους αιωνες εκαναν χιλιαδες αλλοι Ελληνες από τις στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας και όχι μονον.

Ακομη όλα τα μελη των Ελληνικων στρατιωτικών οικογενειων της Μικρας Ασιας πολεμουσαν στην πρωτη γραμμη της κάθε μαχης, του κάθε πολεμου, ολους εκεινους τους αιωνες. Οσα μελη των οικογενειων αυτων ηταν αρχιστρατηγοι (δομεστικοι των σχολων), και στρατηγοι επιτιθονταν ολομόναχοι εναντιον των αντιπαλων, για να παρουν θαρρος οι υπολοιποι Ελληνες στρατιώτες για να κερδιθουν οι μαχες, οι πολεμοι υπερ της Ελληνικης (ρωμαικης) αυτοκρατοριας. 

Οι Ελληνικες στρατιωτικες αριστοκρατικες οικογενειες της Μικρας Ασιας "ιστορικε προφεσορα" Paul Stephenson, ειχαν την απολυτη εκτιμηση ολου του Ελληνικου λαου εκεινες της εποχές. Για την γενναιοτητα τους, για την προσφορα τους και τις θυσιες τους για την πατριδα, δεν υπηρχε κανενας απολυτος λογος να φτιαξουν κανενος είδους μυθο. Δεν ειχαν αναγκη οι οικογενειες αυτές να καλυψουν τιποτα και από κανεναν, καθως σε καθημερινη βαση επι αιωνες επαιζαν της ζωες τους κορωνα γραμματα στα πεδια των μαχων. 

Ακομη και όταν καποια μελη των Ελληνικων Αριστοκρατικων στρατιωτικών οικογενειων της Μικρας Ασιας φέρονταν άδικα, με αποτέλεσμα να καταπατουν τα κτηματα των φτωχων ανωνυμων στρατιωτών, ακομη και τοτε ειχαν τον απολυτο σεβασμο του Ελληνικου λαου της εποχης εκεινης. Διοτι ηξεραν οι Ελληνες εκεινης της εποχης ότι ναι μεν όλα αυτά ηταν μεγαλες αδικιες, να παιρνουν με το ετσι θελω τα κτηματα των φτωχων Ελλήνων στρατιωτών, όμως επειδή πολεμουσαν επι αιωνες οι οικογενειες αυτές, τοσο γενναια στα πεδια των μαχων σε κάθε εποχη, και εχασαν εκατοντάδες μελη ειτε και χιλιαδες στο περασμα των αιωνων, ο Ελληνικος λαος από σεβασμο για τους προστατες του σιωπουσε. 

Για αυτους τους λογους οι Ελληνες στρατιωτικοι αριστοκρατες της Μικρας Ασιας, δεν χρειαζοταν κανεναν απολυτως μυθο, σε καμια εποχη της Ελληνικης (ρωμαικης) Ιστοριας.

Ολοι αυτοι οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας περπατουσαν παντοτε με το κεφαλι ψηλα οπου και αν πηγαιναν, για αυτό ότι γραφεις Paul Stephenson είναι αισχρο, ψευδες, ανθελληνικο, δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. 

Επισης σε περιπτωση που η Ελληνικη στρατιωτικη εξουσια εκανε κατι εναντιον του Βασιλειου του β, και ειχαν επαναστατησει θα ειχαν αμεσως απομακρυνθεί από τον Ελληνικο (ρωμαικο) στρατο. Ομως και στην εποχη του ιερου Βασιλειου του β,την ανωτατη στρατιωτικη εξουσια ασκουν οι Ελληνικες στρατιωτικες οικογενειες της Μικρας Ασιας (Μελλισηνοι, Δαλασσηνοι, Αργυροι, Φωκάδες κλπ). 

Ολες αυτές οι οικογενειες συνεβαλαν τα μεγιστα στις στρατιωτικες επιτυχιες του Βασιλειου του β, εναντιoν των Βουλγαρων και των Ισμαηλιτών. Πολεμησαν παρα πολύ γενναια στα πεδια των μαχων, διπλα στον ιερο Βασιλειο τον β. Είναι απολυτα βεβαιο ότι σε περιπτωση που εκαναν οτιδήποτε εις βαρος του Βασιλειου θα αντιμετωπιζαν όχι μονον αφαιρεση αξιωματων, απομακρυνση από τον Ελληνικο (ρωμαικο) στρατο, και δημευση περιουσιας, αλλα θα αντιμετωπιζαν πολύ βαρυτερες τιμωριες.

Για αυτό δεν υπηρχε κανενας απολυτος λογος οι Κομνηνοι αρκετα ετεροχρονισμένα και ανευ λογου και αιτιας να καλυψουν την στρατιωτικη Ελληνικη Αριστοκρατια, κατα την εποχη του Βασιλειου. Επαναλαμβάνω ότι ηταν τοσες πολλες εκατοντάδες χιλιαδες τα μελη των Ελληνικων στρατιωτικών οικονενειων της Μικρας Ασιας και της Ελλάδας που πεθαναν, ματωσαν, θυσιαστηκαν για την Αυτοκρατορία που κυριολεκτικα εχει χαθει το μετρημα. Δεν είναι διολου απιθανο, να εχουν ξεπερασει οι νεκροι Ελληνες στρατιωτικοι, της Μικρας Ασιας, τα τέσσερα εκατομμύρια, κατα το περασμα ολων εκεινων, των αιωνων, καθως το Ελληνικο (ρωμαικο) κρατος, σε ολη την διαρκεια ζωης του, βρισκοταν μονιμως, σε εμπολεμη κατασταση. 

Αμετρητοι ηταν επισης οι Ελληνες αξιωματικοι που αφησαν τα παιδια τους ορφανα μεσα στους πεντε δρομους, για να προστατεψουν την Ελλαδα. Οι Ελληνες στρατιωτικοι της Μικρας Ασιας, παράλληλα με τους εξωτερικούς εχθρούς, ολους εκεινους τους αιωνες, αντιμετωπιζαν και τους εσωτερικούς εχθρούς. Αυτοι ηταν οι Αλλοδαποι αξιωματούχοι, της πολιτικης "αριστοκρατιας" της Κωνσταντινουπόλεως, οι οποιοι χωρις να πολεμουν, ηθελαν να ασκουν των ανωτατη εξουσια, για να διαλυσουν την Ελληνικη (ρωμαικη) αυτοκρατορια. Ηθελαν οι αλλοδαποι, ευνούχοι πολιτικοι. να δινουν διαταγες από τα παλατια, την ωρα που οι Ελληνες ματωναν, εχαναν τις ζωες τους, εμεναν αναπηροι ή επεφταν αιχμάλωτοι στα πεδια των μαχων για την Αυτοκρατορία. 

Οι πολιτικοι αυτοί αλλοδαποι αξιωματούχοι της Βασιλευουσας, είναι οι προγονοι  αρκετων σημερινων "πολιτικων ". 




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.