5 Αυγούστου 2016

Ο ακήρυχτος πόλεμος των Hot Spot και η εμπλοκή Ε.Σ & ΕΛ.ΑΣ

Όσοι νομίζουν πως η κατάσταση στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών είναι ήρεμη και ήσυχη πλανώνται πλάνην οικτράν. Καθημερινά, υφίσταται ένας ακύρυχτος πόλεμος. 

Οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν εξαιρετικά βίαιες και επικίνδυνες καταστάσεις και είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε τα πρώτα θύματα από τη πλευρά της αστυνομίας. Μνημόνιο επιχειρησιακής δράσης δεν υπάρχει ενώ οι αστυνομικοί είναι υπόλογοι σε κάθε ενέργεια τους αφού σε περίπτωση που ενεργήσουν η προοπτική της απόταξης είναι προ των πυλών. 

Οι λαθρομετανάστες είναι πλήρως δασκαλέμενοι από τις διάφορες ύποπτες ΜΚΟ και τους λεγόμενους «αλληλέγγυους» που καθημερινά οργώνουν τα κέντρα κράτησης ανά την χώρα. Οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιούν ως ανθρώπινη ασπίδα βρέφη, παιδιά και γυναίκες με τους αστυνομικούς να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν. Σε όλα τα κέντρα κράτησης ανά την χώρα αναλώνονται αστυνομικές δυνάμεις από τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις των νομών οι οποίες ως επι το πλείστον διαθέτουν επίλεκτες δυνάμεις όπως είναι οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας ή οι ομάδες «ΔΙΑΣ» που αποσπάστηκαν από την καθημερινή αστυνόμευση ευπαθών περιοχών και γειτονιών και διατέθηκαν για τη φύλαξη των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Στα Hot Spot των νησιών έχουν διατεθεί επιπλέον διμοιρίες της Υ.Α.Τ καθότι η κατάσταση είναι εκρηκτική και τα επεισόδια τόσο μεταξύ αστυνομικών και λαθρομεταναστών όσο και μεταξύ τους λόγω θρησκευτικών διαφορών είναι σε καθημερινή βάση. Φυσικά, οι λαθρομετανάστες είναι πλήρως εκπαιδευμένοι από τις ΜΚΟ και χρησιμοποιούν τα κινητά τους ώστε να καταγράψουν τυχόν ενέργειες των αστυνομικών οι οποίες θα θεωρηθούν μεμπτές από την πολιτική ηγεσία που θεωρεί τους αστυνομικούς ως αναλώσιμους καθώς η ζωή του λαθρομετανάστη έχει μεγαλύτερη αξία.

Με άλλα λόγια, για την ηγεσία του Υπουργέιου μην διανοηθεί κανένας αστυνομικός να κάνει χρήση χημικών γιατί κατ’ αυτούς στρέφεται κατά γυναικόπαιδων. Βεβαίως, άλλο κάποιος αξιωματικός ή πολιτικός να κρίνει εκ του ασφαλούς από ένα γραφείο με ηρεμία και ησυχία και άλλο επί του πεδίου. Είναι εύκολο να λέμε μεγάλες κουβέντες όμως πάντα εκ του ασφαλούς.

Πριν από μερικές μέρες στο κέντρο κράτησης της Νέας Καβάλας του Κιλκίς λαθρομετανάστης στα πλαίσια επεισοδίων επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό που άνηκε στις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ημαθίας έχοντας ως στόχο να τον μαχαιρώσει στον λαιμό. Από θαύμα ο αστυνομικός γλύτωσε τον θανάσιμο τραυματισμό και έκανε συνολικά 15 ράμματα προκειμένου να επουλωθεί το τραύμα. 

Σε άλλο περιστατικό πριν μια εβδομάδα, συγκεκριμένα στη νήσο Λέρο διμοιρία της Υ.Α.Τ από την Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής αντιμετώπισε φονικές επιθέσεις από εξαγριωμένους αλλοδαπούς που κρατούσαν τσεκούρια και επιτίθονταν μετά μανίας κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Τα παραπάνω περιστατικά συνθέτουν ένα βίαιο περιβάλλον στο οποίο οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κληθεί να διαχειριστούν συμβάντα δίχως σαφείς εντολές και πολιτική κάλυψη. Για όσους νομίζουν πως είναι εύκολο να ενεργήσουν τότε οφείλουν να γνωρίζουν πως οι αστυνομικοί κινδυνεύουν από μια απλή ΕΔΕ που θα καταλήξει σε κάποια μετάθεση έως και απόταξη από την ΕΛ.ΑΣ. 

Συν τις άλλοις, την διαπόμπευση που θα υποστούν δημοσίως ως αστυνομικοί δολοφόνοι και φονιάδες αθώων μεταναστών. Αναλογιστείτε τώρα πως στη φύλαξη των λαθρομεταναστών συμμετέχουν και στρατιωτικές δυνάμεις τόσο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όσο και στην ηπειρωτική χώρα. Και φυσικά η συμμετοχή τους αντιμετωπίζεται με απόλυτη ανοργανωσιά και προχειρότητα αφού δεν υπάρχουν κανόνες εμπλοκής σε περίπτωση εξέγερσης ή ταραχών. Τι θα κάνει ένα εποχούμενο περίπολο ή ένας σκοπός όταν δεχθει μια φονική επίθεση; Είτε θα πρέπει να ανοίξει πυρ είτε να το βάλει στα πόδια τρέχοντας. Διότι, οι στρατιωτικές δυνάμεις δεν διαθέτουν υλικά διαχείρισης ή καταστολής πλήθους παρά μόνο όπλο, κράνος και εξάρτηση με πυρομαχικά.

Η εμπλοκή του Ε.Σ σε καθήκοντα φύλαξης λαθρομεταναστών έγινε κακήν κακώς χωρίς σχέδιο, οργάνωση και κυρίως νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας. Από την άλλη μεριά, οι αστυνομικές δυνάμεις και αυτές βρίσκονται αντιμέτωπες σε ένα εχθρικό περιβάλλον στο οποίο οι αστυνομικοί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να διαχεριστούν την κατάσταση βασιζόμενοι στο φιλότιμο και τον επαγγελματισμό των συναδέλφων τους. Από την πολιτική ηγεσία οι κατευθύνσεις που δίνονται στο αστυνομικό προσωπικό δεν είναι σαφείς με αποτέλεσμα τη δημιουργία σοβαρών επιχειρησιακών κενών θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τις ζωές των αστυνομικών όσο και των αλλοδαπών που ορισμένοι εξ αυτών είναι φιλήσυχοι και σε πολλές περιπτώσεις απέχουν από τα επεισόδια.

Επίσης, επιτέλους ας ασχοληθεί η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση με τις υπηρεσιακές αναφορές που συντάσουν τα κλιμάκια της Ε.Υ.Π και η Κρατική Ασφάλεια που αναφέρονται ξεκάθαρα σε ύποπτες ΜΚΟ που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα και σκοπιμότητες. Διότι με όχημα τους τον ανθρωπισμό διεισδύουν σε εθνικά ευαίσθητα περιοχές και υποσκάπτουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επειδή, οι καιροί είναι πονηροί επιβάλλεται προσοχή δεδομένου πως ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιας προβοκάτσιας με ασύληπτες εθνικά και κοινωνικά συνέπειες. 

Επιπλέον, ας συνταχθεί ένα σοβαρό νομοσχέδιο που να επιτρέπει την εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας από τη στιγμή που έχουν αποφασίσει να διαχειριστεί έστω και ορισμένα HOT SPOT ή τη στιγμή που HOT SPOT συνορεύουν με στρατόπεδα. 

Τέλος, ελπίζουμε επιτέλους κάποια στιγμή τουλάχιστον η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να αναγνωρίσει και να τιμήσει με ηθικές αμοιβές τον ρόλο που επιτελούν οι διμοιρίες στα νησιά των οποίων οι αστυνομικοί καθημερινά δίνουν το καλύτερο τους εαυτό.

Εξυπακούεται, ότι πρέπει να ενισχυθούν με προσωπικό. Η δε πολιτική ηγεσία εφόσον απαλλαγεί από τα ακροαριστερά σύνδρομα και τις ιδεοληψίες, ας παραδεχθεί ότι τα νησιά τα κρατάνε οι διμοιρίες της ΥΑΤ που τόσο έχουν αποδυνάμωσει αφού η κοινωνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει να τις διαλύσουν εντελώς. 

πηγή
το είδαμε ΕΔΩ



Share

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

BIR ALLAH! ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΚΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΤΗΝ… ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!
16/08/2016


Η ξοφλημένη και πολλάκις ξεφτιλισμένη αριστερά σήμερα, υπάρχει σε διάφορες εκδοχές – οι οποίες, τις περισσότερες φορές, συναντιούνται και γίνονται… μία. Την σταλινική, την… νατοϊκή, την… ροζ και άλλες. Τώρα έχουμε και την… μουσουλμανική αριστερά!

Το ρόλο του κύριου εκφραστή της διεκδικεί επαξίως ο συνιστωσάκιας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Κούρκουλας (της συνιστώσας «Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό – αν σας βρωμάει Σόρος καλώς σας… βρωμάει), με άρθρο του υπό τον τίτλο «Γιατί λέμε ναι στο τζαμί στο Βοτανικό;».

Στο οποίο, αφού εξετάζει το όλον θέμα από,… μαρξιστική-λενινιστική άποψη, συμπεραίνει ότι ο χριστιανισμός είναι… φονταμενταλιστική θρησκεία και πως… καταπιέζει τις γυναίκες (γιατί «μέχρι το 19ο αιώνα στις αναπτυγμένες χώρες της Δύσης οι προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις ήταν απαγορευμένες, οι γυναίκες έπρεπε να είναι καλυμμένες μέχρι τον αστράγαλο, η κληρονομιά δινόταν μόνο στο μεγαλύτερο αγόρι»…)!!! Στο τέλος δε, καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

«Η παραχώρηση θρησκευτικών ελευθεριών στους μουσουλμάνους θα αποφορτίσει τις «θρησκευτικές διαφορές» και θα διευκολύνει την κοινή πάλη ανάμεσα σε ντόπιους και μετανάστες/πρόσφυγες εργαζόμενους, για όσα από κοινού μας απασχολούν και χρειάζεται να παλέψουμε μαζί γι’ αυτά: τα μέτρα βαρβαρότητας, τη φτώχεια και την ανεργία, τις πολιτικές των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Αποτελεί τεράστιο λάθος η αδιαφορία για τα θρησκευτικά δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων, επειδή είναι αντιδραστικές εν γένει οι θρησκείες. Ακόμα μεγαλύτερο λάθος είναι η υποστήριξη θρησκευτικών απαγορεύσεων των κυβερνήσεων από τμήματα της Αριστεράς, στο όνομα της «προόδου».

Εκτεθείτε συντρόφια, εκτεθείτε!

(ΥΓ): Α ρε μεγάλε Τζορτζ Σόρος, τι τους κάνεις! Μέχρι και… σαρίκι θα φορέσουνε τα συντρόφια, για να σε ικανοποιήσουνε!

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.