13 Ιουλίου 2016

Ο τουρκομογγόλος Ιμάμης για την Αγιά Σοφιά: «Είναι για μας το κειμήλιο των προγόνων μας». Τι λες ρε;

Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις του ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Φατίχ Κοτζά, o οποίος ξεκίνησε την πρωινή προσευχή στην Αγιά Σοφιά για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια.

Σε συνέντευξή του στην  τουρκική εφημερίδα ‘Yeni Safak’ υποστήριξε, όπως είπε και η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ότι η Αγία Σοφία αποτελεί κειμήλιο των προγόνων τους!

«Ανεγνώσθη ζωντανά μια προσευχή στην Αγία Σοφία μετά από 80 χρόνια και μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο και οι Μουσουλμάνοι μπόρεσαν και την άκουσαν κατά τη νύχτα 'Kadir' (πριν από την έναρξη του Μπαϊραμιού), που έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Μουσουλμάνους. Την πιο σημαντική νύχτα του Ραμαζανίου πραγματοποιήθηκε ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα 'sahur' (πρωινή προσευχή πριν την έναρξη της νηστείας). Διότι η Αγία Σοφία είναι για μας κειμήλιο των προγόνων μας. Διότι ο ισλαμικός κόσμος είχε νοσταλγήσει πολύ αυτή τη θέα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιμάμης.
Σχετικά με το πώς ένιωσε ο ίδιος, εξήγησε ότι δεν μπορούσε να κρατήσει τον ενθουσιασμό του μέχρι την ανάγνωση της προσευχής και το θεώρησε ώς ιστορικό καθήκον. «Όταν απηύθυνα το κάλεσμα του μουεζίνη για να διαβάσω την προσευχή πρώτη φορά ένιωθα τα πόδια μου να τρέμουν» πρόσθεσε. 

πηγή 

ΣΧΟΛΙΟ
Εμείς εξασφαλίσαμε κι άλλες δηλώσεις του Ιμάμη και σας τις παραθέτουμε...
Ο Ιμάμης λοιπόν πρόσθεσε ότι "την Αγιά Σοφιά την έχτισαν δύο μικρασιάτες Τούρκοι μηχανικοί.... Ο Ανθέμιος μουσταφάς από τις Τράλλεις (Αϊδίνιο) και ο Ισίδωρος μωχάμετ από την Μίλητο....
Ο ναός χτίστηκε τον 6ο αιώνα επί του σουλτάνου Ιουστινιανού και έχει ρυθμό βασιλικής με τρούλο όπως όλα τα τζαμιά....
Οι εργάτες που τον έχτισαν ήταν Τούρκοι κάτοικοι της Ιστανμπούλ...
Λειτουργούσε ανέκαθεν σαν τζαμί μέχρι το 1934 που δυστυχώς έγινε μουσείο...."

Οπως αντιλαμβάνεστε ο άνθρωπος έχει απόλυτο δίκιο να θεωρεί ότι είναι κειμήλιο των προγόνων του η Αγιά Σοφιά....
Και ο Ιμάμης συνέχισε:

"Τώρα όσον αφορά το όνομα του ναού αυτό "Αγία Σοφία" είναι προφανώς ένα μυστήριο διότι ως γνωστόν τα μουσουλμανικά τζαμιά δεν έχουν ονόματα διότι στο Ισλάμ δεν υπάρχουν άγιοι, μάρτυρες κλπ..... Οι μουσουλμάνοι γενικώς δημιουργούν στους άλλους και κυρίως στους Ορθοδόξους Χριστιανούς αγίους και μάρτυρες με τα βασανιστήρια και τους διωγμούς.... (μέχρι και σήμερα) γιατί αρνούνται ρε παιδί μου να δεχθούν τον προφήτη μας...

Επίσης μυστήριο είναι και το γεγονός ότι κάθε τόσο πέφτουν οι σοβάδες στο εσωτερικό του ναού και εμφανίζονται Αγγελοι, Σταυροί, και αγιογραφίες της Παναγίας του Χριστού κλπ...
Μάλλον κάποιοι από τους εργάτες θα ήταν κρυπτοχριστιανοί και δεν τους πήραμε χαμπάρι....

Τι να πει κανείς;
Το βέβαιο είναι ότι οι εφευρετικοί πρόγονοί μας Τούρκοι του 6ου αιώνα, κατάφεραν και έχτισαν ένα τζαμί για τον "προφήτη" Μωάμεθ πριν εμφανιστεί ο ίδιος ο "προφήτης" και φυσικά το Ισλάμ!!!!!!!

Εξάλλου είναι γενικώς γνωστό στους ιστορικούς κύκλους ότι οι αρχαίοι Τούρκοι που κατοικούσαν στην Μικρά Ασία είχαν αναπτύξει πολύ μεγάλο και θαυμαστό πολιτισμό....
Μην ξεχνάμε ότι η Ιστανμπούλ χτίστηκε στην θέση που υπήρχε μια αρχαία τουρκική πόλη στον Βόσπορο το Βυζάντιο, από τον τούρκο αυτοκράτορα Μέγα Ιστανμπουλίνο... Γι αυτό και την ονόμασαν οι τούρκοι μετά Ιστανμπούλ.... 
Το περίεργο είναι ότι αυτοί οι απίθανοι οι Ελληνες που ήρθαν από την Μογγολία πριν από 1000 χρόνια έχουν την εντύπωση ότι το τζαμί είναι δικό τους....

Σα δεν ντρέπονται.....

ΘΑΝΟΣ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.