30 Μαΐου 2016

Τα όμορφα χάρτινα τείχη της ΠΟΛΗΣ όμορφα καίγονται.

Γράφει ο Δρ Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Τελευταία παράσταση και όλα τα εισιτήρια είχαν πωληθεί. 
Ο πρωταγωνιστής στην εξέδρα χαιρετάει το αλλάζον πλήθος, είναι άλλωστε και η τελευταία παράσταση που δίνει. 
Θυμηθείτε την κινηματογραφική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 90. 
Lepa Sela Lepo Gore - Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται

"Την ώρα που ο Ελληνισμός πενθεί σήμερα για την αποφράδα ημέρα της Άλωσης της Πόλης ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχώρησε σε ένα «σόου» με χολιγουντιανές διαστάσεις με αφορμή την συμπλήρωση των 563 χρόνων από το τραγικό για την Ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό γεγονός.  

Στις εκδηλώσεις έγιναν μουσικοθεατρικά δρώμενα με τους συμμετέχοντες να ξεπερνούν τα 1.200 άτομα, ενώ συμμετείχε και ένα ειδικό τμήμα του στρατού που φέρει το όνομα «Τμήμα Κατάκτησης».    Το εν λόγω τμήμα αποτελούνταν από 478 άντρες οι οποίοι ήταν ντυμένοι με οθωμανικές στολές και κυρίως Γενίτσαρων. 

Οι Τούρκοι έχτισαν επίτηδες ψεύτικα τείχη για να εμφανιστεί συμβολικά ο Τούρκος πρόεδρος ως άλλος «Μωάμεθ  εκπορθητής» 
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην εκδήλωση με ελικόπτερο και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του.¨ του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου http://www.pronews.gr/portal/20160529 

Το τριήμερο που μας πέρασε ήταν πλήρες σημειολογικών ερμηνειών.  
Ο Πούτιν στην Ελλάδα και στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. 
Σε μικρή σχετική απόσταση από την χερσόνησο του Ἀθωνα, απέναντι στην Επτάλοφη ΠΟΛΗ μεταξύ του Κερατίου και του Βοσπόρου στήθηκε ξεδιάντροπο πανηγύρι. 

Τα τείχη όμορφα, χάρτινα, λευκά περίμεναν τον τελευταίο σουλτάνο της νεοθωμανικής  δυναστείας να τα ρίξει για να εισέλθει ως νέος πορθητής Μωάμεθ, μα που αλλού στα σπίτια των τούρκων πολιτών του. 

Πρώτη φορά γίνεται τέτοιο υπερθέαμα και η τελευταία διότι τα όμορφα χάρτινα τείχη όμορφα καίγονται. 
Θυμηθείτε την κινηματογραφική υπερπαραγωγή της δεκαετίας του 90. 
Lepa Sela Lepo Gore - Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται 

¨Δεν θα μπορούσε άλλη ταινία να είναι πρώτη στη σειρά παρουσίασης ταινιών με θέμα τα βαλκάνια για λόγους πολλούς και σημαντικούς. Η ταινία αυτή αποτελεί ορόσημο στη θεματολογία του πρόσφατου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, τόσο για την χρονική στιγμή που γυρίστηκε όσο και για την ουσία που πραγματεύεται και δεν είναι άλλη απο το "ξεκαθάρισμα" λογαριασμών μεταξύ χωρών που συνυπήρξαν για περίπου 40 χρόνια ενωμένοι υπό την καθοδήγηση του στρατάρχη Τίτο. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν όταν ο πόλεμος στη Βοσνία έφτανε στο τέλος του(1996) και αυτό το γεγονός κάνει την ταινία άμεση και ζωντανή. ¨http://www.balkanguide.info/ 

ΚΑΙ μια που μιλάμε για φωτιά να θυμηθούμε τι έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για την φωτιά που θα ανάψει στα Βαλκάνια ( και πράγματι την είδαμε να ανάβει)  και  η οποία θα μεταφερθεί στην σημερινή Τουρκία. 

¨Η φωτιά που άναψε στα Βαλκάνια θα επεκταθεί. Η σημερινή ρωσική ηγεσία( εννοεί τον Γέλτσιν) θα ανατραπεί και οι Ορθόδοξοι λαοί των Βαλκανίων θα συγκρουστούν με τους Νατοϊκούς στο έδαφος της Τουρκίας, η οποία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Μέσα όμως από την Γενική Σύρραξη θα ξαναγεννηθεί το «Βυζάντιο». 

Σήμερα ο νέος Ισραήλ είμεθα εμείς. Η δική μας παιδεία όμως είναι εβδομηκοντάκις επτά και όχι επτάκις, διότι εμείς είχαμε τη γνώση. Το εβδομηκοντάκις επτά, που είναι η αιχμαλωσία μας (1453 Άλωση Κων/πόλεως ) από το Ισλάμ, τώρα ακριβώς τελειώνει. Αυτός ήταν ο κανόνας του Θεού για τις αμαρτίες μας.
ΕΔΩ αναφέρει  μάλιστα ένα περιστατικό μαρτυρίας που είχε από Ρώσο ασκητή  στα χρόνια της κατάλυσης του Τσαρικού καθεστώτος… με εγκλωβισμένους ορθόδοξους Ρώσους από φωτιά σε Ιερό Ναό. 

Σε ένα μεγάλο ναό, των Αγίων Αποστόλων, μπήκαν πέντε περίπου χιλιάδες Χριστιανοί. 

Οι μπολσεβίκοι όταν τους βρήκαν έβαλαν φωτιά στο ναό. Ένας από τους χριστιανούς δεν πέθανε. Είχε κατορθώσει να ανέβει ψηλά στους τρούλους και έμενε δίπλα από ένα παράθυρο και ανέπνεε. Αυτός λοιπόν μου είπε, ότι όταν ήρθε η ώρα που άρχισε ο κόσμος να πεθαίνει, κλαίγανε και φωνάζανε, παρουσιάστηκαν οι Δώδεκα Απόστολοι και τους είπαν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν, διότι δεν το επιτρέπει ο Θεός. Είναι κανόνας για τις αμαρτίες μας που θα κρατήσει 70 χρόνια».

Αυτά μας είπε ο Ρώσος μοναχός 50 χρόνια πριν. Το διάστημα που διέρρευσε από τότε, είχα σχεδόν ξεχάσει τα λόγια του. Όταν όμως έπεσε ο χάρτινος πύργος του «ανατολικού ευδαιμονισμού», τότε το θυμήθηκα.  

Κάθισα και μέτρησα και είδα ότι ήταν ακριβώς εβδομήντα χρόνια. Τώρα και ο δικός μας κανόνας των εβδομηκοντάκις επτά τελειώνει και θα επανέλθουν. Τώρα ο πνευματικός νόμος θα εφαρμοσθεί πολυτρόπως.

 Οι Ρώσοι θέλουν τώρα να βγουν στη Μεσόγειο. Αυτό θα είναι το ελατήριο.  
Όμως δεν θα είναι αυτή η πραγματική αλήθεια. 
Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός τους προσκαλεί ως όργανα Του.  
Κατεβαίνοντας αυτοί θα σβήσουν και θα αφανίσουν την τούρκικη λαίλαπα μέσα σε μια εβδομάδα.¨ 

ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΑ  από το 10ο κεφάλαιο από το (2001) εκδοθέν βιβλίο για τον  Γέροντα Παΐσιο : "Λόγοι χάριτος και Σοφίας" από τον Αγιορείτη π. Μακάριο Αγιαννανίτη. http://hggiken.pblogs.gr/ 

ΝΑ ΓΙΑΤΊ ο Ερντογάν φέτος έκανε όμορφα  Χάρτινα Τείχη στην ΠΟΛΗ γιατί αυτά όμορφα καίγονται. 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση  

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.