25 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016 από την Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2016 

Γενικές Οδηγίες & Εξοπλισμός για όλους τους συμμετέχοντες. 

Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού, οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή Gore Tex σε DPM, Woodland ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όμως στρατιωτικού τύπου, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με εξαρτήσεις οποιουδήποτε τύπου, κάλυμμα κεφαλής ανάλογο της στολής, κράνος με κάλυμμα ελληνικής παραλλαγής (εαν υπάρχει θα βαθμολογηθεί ανάλογα).

Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί και μια στολή για την απονομή συνοδευόμενη από επίσημο κάλυμμα κεφαλής (καπέλο συλλόγου ή μπερέ) 

Εξοπλισμός για τις ομάδες πεζικού 

Όλα τα προηγούμενα και επιπλέον:

Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν θα υπάρχει εφοδιασμός σε τροφή καθ όλη την διάρκεια της άσκησης.

Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη, αλλά και συνολικά της ομάδας (Πυρομαχικά κλπ) σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. (πίνακας οργάνωσης υλικών).

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού, υποχρεωτικά κάθε άνδρας θα φέρει κατά την κατάταξη σακίδιο τύπου Bergen σε χρώμα λαδί ή παραλλαγής 60 λίτρων και άνω με υποχρεωτικό φόρτο 15 κιλών χωρίς το νερό,το οποίο θα μεταφέρει αν του ζητηθεί καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ή σε μεμονομένες αποστολές.

Θεωρείστε βέβαιο ότι θα βραχείτε οπότε πρέπει να κουβαλάτε επιπλέον αλλαξιά.
Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε δυνατότητα παρασκευής ροφήματος 16 ατόμων και εναυστήρα μαγνησίου κατά ομάδα. 

Παρακαλούμε οι ομάδες ή τα άτομα να  να φέρουν τον δικό τους "οπλισμό" airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές φάσεις της άσκησης. Για όσους δεν έχουν θα δοθούν Dummy M4 (τα οποία με τον καιρό και την κακομεταχείριση από τους προηγούμενους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ έχουν λιγοστέψει). Το να φέρετε δική σας προσομοίωση οπλισμού βοηθάει πολύ την διοργάνωση, υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν φθορές στον εξοπλισμό σας.

Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον μπαταρίες (με την ανάλογη άδεια ραδιοερασιτέχνη). 

Σάκος Α΄ βοηθειών ομάδας 

Η κάθε ασκούμενη ομάδα θα πρέπει να φέρει έναν σάκο Ά βοηθειών με  αναλώσιμα υλικά πρώτων βοηθειών μάχης όσες ομάδες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα (π.χ. ομάδες που θα συστηθούν επιτόπου) θα χρησιμοποιήσουν υλικά από την διοργάνωση, με την  ανάλογη βαθμολόγηση.. 

Ειδικά υλικά 

1) Επειδή θα χρειαστεί να διασχίσετε πεζοί δρόμους επαρχιακού δικτύου, υποχρεούστε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν δύο φωσφορίζοντα γιλέκα για την ημέρα και δύο μικροί φακοί τύπου μπρέλοκ (πωλούνται σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών σε ευτελή τιμή), για τον πρώτο άνδρα χρώματος λευκού (θα φέρετε στο στήθος) και για τον τελευταίο ερυθρού (θα φέρετε στην πλάτη του σακιδίου).

Τα παραπάνω αποτελούν μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.

2) Οπωσδήποτε  κάθε άνδρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δύο ράβδους χημικού φωτός (cyalume).

3) Εκτυπώσεις, αρκετές, από  σχέδια και βοηθήματα που θα βρείτε στην σελίδα μας (και αδιαβροχοποιημένες).

Σε γενικές γραμμές πάρετε μαζί σας ότι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας.
Χρόνος Διεξαγωγής 

Η κατάταξη θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης 21/4/2016
Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 22/04/2016 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 06:00 του Σαββάτου 23/4/2016.

Η Άσκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής 26/4/2016, θα ακολουθήσει απονομή.
Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς. 

Γενικές οδηγίες-παραινέσεις 

Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών "κόκκινου" χρώματος είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα, μόνο σε περίπτωση εμπλοκής επιτρέπεται η χρήση φακού "λευκού" χρώματος.

Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής 22/4/2016 μέχρι τις 06:00 του Σαββάτου 23/4/2016.

Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 08:00 της Κυριακής 24/4/2016 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.

Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης  είναι δεσμευτικές.

Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης, όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.

Συνάδελφοι Έφεδροι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες, η άσκηση αυτή γίνεται για την εκπαίδευση και συντήρηση όλων μας αλλά και ως αξιολόγηση του κατά πόσο είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους αλλά και από τον ΕΣ του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι μας και αν ποτέ χρειαστεί θα πρέπει να σπεύσουμε και να πυκνώσουμε τις τάξεις.

Το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους τους υπεύθυνους Έλληνες.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!!! 

Υλικό μελέτης μακεδονομάχου 

6-Line_Call_For_Fire_Report-LEFED.jpg 
9-Line_UXO-IED_Report-LEFED.jpg     
κάρτα_τραυματία1.jpg
κάρτα_τραυματία2.jpg
κάρτα_πεδίου.jpg
Αναφορά_Επαφής.docx
Αναφορά_Περιπόλου__Αναγνωρίσεως.docx
Φωνητικό_Αλφάβητο.xlsx
ΑΕΜ.docx
ΜΕΠ.docx
Κεφάλαιο_7.pdf.docx 

Αίτηση συμμετοχής
ΑΙΤΗΣΗ_ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ_2016.doc

πηγή



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.