23 Δεκεμβρίου 2015

Ξεφτιλίστηκε το σύμπαν στην βουλή με το Σύμφωνο Συμβίωσης των σοδομιστών... Νέα Λίστα προδοσίας (για φύλαγμα) με αυτούς που ψήφισαν την πνευματική και ηθική αλλοτρίωση της πατρίδας μας.

Αναδημοσίευση αποσπάσματος από το Πρώτο Θέμα 

«Έσπασε» στα δύο ο κυβερνητικός συνασπισμός, στα τρία η ΚΟ της ΝΔ και των ΑΝΕΛ - Δείτε πώς «ξέφυγε» η συζήτηση με βαριές εκφράσεις και χυδαιότητες - Με φιλιά στα θεωρεία πανηγύρισαν οι ομοφυλόφιλοι το αποτέλεσμα.

Ισχυρούς κλυδωνισμούς που αποσταθεροποίησαν τους συσχετισμούς δυνάμεων της Βουλής προκάλεσε η ονομαστική ψηφοφορία για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως διατάξεις εκτός μνημονιακού πλαισίου αναδύουν τις έντονες ιδεολογικές αντιθέσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού αλλά και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός έσπασε αρχικά σε δύο κομμάτια με τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίζει το νομοσχέδιο και τους ΑΝΕΛ να καταψηφίζουν. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ του Κώστα Κατσίκη (ΑΝΕΛ) και του Σπύρου Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) όταν ο πρώτος χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ως «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους». Στην πορεία όμως και το κόμμα του κ. Πάνου Καμμένου έσπασε στα δύο. Τελικά, πέντε βουλευτές καταψήφισαν, τρεις υπερψήφισαν ενώ ο αρχηγός τους… απουσίαζε.

Επίσης, πλήρη αμηχανία ως απόρροια της ελλειμματικής ηγετικής καθοδήγησης και της ιδεολογικής περιπλάνησης προκλήθηκε και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Η ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσπασε σε τρία κομμάτια με 29 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Μάκης Βορίδης και Χαράλαμπος Αθανασίου να καταψηφίζουν, 19 μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Πλακιωτάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη να υπερψηφίζουν και 27 βουλευτές να επιλέγουν την αποχή. Μεταξύ αυτών που απουσίαζαν εντοπίζονται οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς επίσης και οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αδωνης Γεωργιάδης.

Πάντως, οι προωθούμενες ρυθμίσεις εγκρίθηκαν με την ευρύτατη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. Συγκεκριμένα, επί της αρχής το νομοσχέδιο έλαβε 194 «Ναι», 56 «Κατά» ενώ 51 βουλευτές απουσίαζαν.

Με την λήξη της διαδικασίας, οι ομοφυλόφιλοι που βρίσκονταν στα θεωρεία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, αγκαλιές και φιλιά. Μερίδα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ (όσοι είχαν απομείνει μέχρι εκείνη την ώρα) τους ανταπέδωσαν το χειροκρότημα. Δείτε φωτογραφίες εδώ

Πάντως χθες μύριζε από νωρίς μπαρούτι. Γι' αυτό φρόντισαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι οποίοι με τις ακραίες τοποθετήσεις τους στις οποίες έκαναν λόγο, μεταξύ άλλων, για κτηνοβασίες, ροζ φουστίτσες κάτω από τα ράσα των ιερέων και ημέρα ντροπής προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις κυρίως από την πτέρυγα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τους διαλόγους εδώ

Η κόντρα ωστόσο που προκάλεσε τη μεγαλύτερη συζήτηση εντός και εκτός κοινοβουλίου ήταν αυτή που προκλήθηκε από την εκτός ορίων επίθεση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Άμυρα στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη. Ειδικότερα, προκειμένου να απαντήσει σε παλαιότερη ακραία τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κώστα Κατσίκη, που χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους», προτίμησε να προσχωρήσει σε ακόμα πιο ακραία λογική, ξεπερνώντας και αυτή της Χρυσής Αυγής. «Οσο για τον Καμμένο και το εξαπτέρυγό του, τον Κατσίκη, έχουν ένα δίκιο! Αν ένας γκέι συνευρεθεί με τον Κατσίκη, ενδεχομένως ο γκέι να κατηγορηθεί για κτηνοβασία…» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Ποταμιού, ενώ συνέχισε, αφιερώνοντας το υπόλοιπο της ομιλίας του στον «μουλά Ομάρ Αμβρόσιο». Η φράση του κ. Αμυρά δεν έγινε αντιληπτή από τον προεδρεύοντα Γιώργο Λαμπρούλη, με αποτέλεσμα να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Κατσίκη, που ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. «Είπε ότι εγώ ως εξαπτέρυγο του Καμμένου αν συνευρεθώ με ομοφυλόφιλο θα κατηγορηθεί ο ομοφυλόφιλος για κτηνοβασία» εξήγησε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, για να συνεχίσει: «Καταγγέλλω ότι υπάρχει βουλευτής - πολιτικός αλήτης και αυτός είναι ο κ. Αμυράς. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε». Ο κ. Λαμπρούλης ζήτησε από τον κ. Κατσίκη να ανακαλέσει, όχι όμως και από τον κ. Αμυρά που, λαμβάνοντας και πάλι το λόγο, είπε: «Για να σε αποκαλεί αλήτη ο ομοφοβικός Κατσίκης κάτι κάνεις καλά».

Στα τρία η ΝΔ

Ειδικότερα, από την ΝΔ, επί της αρχής και επί των άρθρων 1 εως 14 που ρυθμίζει το σύμφωνο συμβίωσης ψήφισαν «ΝΑΙ» οι: Γιάννης Πλακιωτάκης, Θεόδωρος Φορτσάκης, Νίκη Κεραμέως, Βασίλης Οικονόμου, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης (καταψήφισε το 7ο άρθρο για την λύση του συμφώνου), Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χρήστος Δήμας Γιώργος Κουμουτσάκος, Κατερίνα Παπακώστα, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Τασούλας και Νίκος Παναγιωτόπουλος (καταψήφισαν τα άρθρα 9, 10, 11). Οι Μάκης Γιακουμάτος και Γιάννης Βρούτσης ψήφισαν «ναι» επί της αρχής και καταψήφισαν τα άρθρα!

Από την άλλη πλευρά καταψήφισαν επί της αρχής και των άρθρων οι: Αννα Καραμανλή, Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος, Ανδρέας Κατσανιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μανώλης Κόνσολας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Βασίλης Γιόγακας, Σάββας Αναστασιάδης, Θανάσης Μπούρας, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Αντωνίου, Θανάσης Δαβάκης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Θανάσης Καββαδάς, Χρήστος Μπουκώρος, Γιώργος Καρασμάνης, Κώστας Κουκοδήμος, Στέργιος Γιαννάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βαγιωνάς, Νότης Μηταράκης.

Απόντες ήταν οι: Δημήτρης Σταμάτης, Βασίλης Κικίλιας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Σοφία Βούλτεψη, Αδωνης Γεωργιάδης, Μάριος Σαλμάς, Κώστας Καραγκούνης, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Στύλιος, Γεωργία Μαρτίνου, Βαγγέλης Μπασιάκος, Γιώργος Κοντογιώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελένη Ράπτη, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Τσιάρας, Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Καραμανλής (Σερρών) , Κώστας Σκρέκας, Χρήστος Σταϊκούρας, Γιάννης Αντωνιάδης.

Από τους ΑΝΕΛ, υπέρ των διατάξεων του συμφώνου συμβίωσης τοποθετήθηκαν οι: Έλενα Κουντουρά, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις. Καταψήφισαν οι: Κώστας Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης, Βασίλης Κόκκαλης, Δημήτρης Καμμένος και Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Νωρίτερα, κατά την συζήτηση κυριάρχησε η κονκάρδα που λάνσαρε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τα χρώματα της κοινότητας των ομοφυλόφιλων για να μιλήσει για την σχέση της Αριστεράς με τον πολιτικό φιλελευθερισμό, οι συγκρούσεις μεταξύ διαφωνούντων βουλευτών καθώς και οι ακραίες τοποθετήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής όπως του Δημήτρη Κουκούτση που θυμήθηκε την ομοφυλόφιλη οικογένεια του Στέλιου του... μπετατζή που ζούσε δίπλα του στο Άμστερνταμ!

Η ομιλία που... κέρδισε τις εντυπώσεις ήταν αυτή της Αλέκας Παπαρήγα, η οποία σε ακόμη μια κοινοβουλευτική διαδικασία ξεχώρισε με την καθαρότητα της σκέψης της και την σαφήνεια των επιχειρημάτων της.

Ο Γιώργος Αμυράς του Ποταμιού ζήτησε να δοθεί στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα της υιοθεσίας και εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη, ο οποίος έχει εκφράσει επανειλημμένως την ομοφοβική του διάθεση. Αν κάποιος ομοφυλόφιλος συνευρεθεί με τον κ. Κατσίκη θα κατηγορηθεί για κτηνοβασία είπε ο κ. Αμυράς. «Είναι πολιτικός αλήτης. Θα προβώ σε μήνυση εναντίον του» απάντησε ο βουλευτής του Πάνου Καμμένου.

ΣΧΟΛΙΟ
Την ίδια ώρα που αυτά συνέβαιναν εντός της βουλής απέξω γινόταν της....... ανωμαλίας...




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.