15 Νοεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΑΟΡΑΤΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Γράφει το σποράκι 

Σκέφτομαι πως τελικά ήταν καλή ΙΔΕΑ, να βρεθώ κοντά σας με τις καλές προθέσεις μου. Αν κι εσείς εγκρίνετε θετική την παρουσία μου… τότε καλώς σας βρήκα!  Μόνο σας παρακαλώ μη με ξαναρωτήσετε, πως ξεφύτρωσα απρόσκλητο. Σημασία έχει, πως για να βάλουμε τα θεμέλια μιας καλής φιλίας, πρέπει να υπάρχει σεβασμός μεταξύ μας. Όλα τ’ άλλα περισσεύουν… και σαν ένδειξη καλής θέλησης, θα σας εξομολογηθώ, πως τελευταία με κατατρέχει μια ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ανασφάλεια, παρόλες τις καλές συστάσεις γόνιμης καρποφορίας μου σε Κήπους και βεράντες. Νοιώθω σα να άρχισε να τρίζει το γλαστροκάθισμά μου. Ανησυχώ μήπως ξεφυτρώσει ανταγωνιστής με "κρυφά" προσόντα και σας… καλοπιάσει. Φυσικό δεν είναι, αφού στον τόπο σας τίποτα δεν είναι πιο μόνιμο απ' το ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ; 

Δυστυχώς δεν φύτρωσα σε ΔΗΜΟΣΙΟ μπαλκόνι, για να έχω μονιμότητα. Ιδιωτικό είναι κι όποτε θέλουν με ξεριζώνουν και με… απολύουν. Ποιος θα τους εμποδίσει; Ενώ αν ήταν Δημόσιο Πόστο, δεν θα με κούναγε κανείς. Ακόμα κι αν τεμπέλιαζα, θα την περνούσα μπέικα κι ο μισθός θα έτρεχε.  Μη διαθέτοντας όμως "δόντι»… ποιος θα με υπερασπιστεί; Μεγάλη η προσπάθειά μου για να εξασφαλίσω μια μόνιμη γλάστρα στον κυβερνοχώρο. Μα αν τα καταφέρω… μας βλέπω να ξεχειμωνιάζουμε με κατανόηση και… συμπάθεια. Κι ας είμαι ένα φτωχό κι ασήμαντο σποράκι, που μπορεί να μην σας γεμίζω το μάτι… μπορεί όμως να σας γεμίσω την ΜΑΤΙΑ! Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να κερδίσει, από κάποιο "ασήμαντο" ον, που παραμένει συνειδητά στο περιθώριο, ενώ αντίθετα τι μπορεί να χάσει, από μια "σημαντική" μονάδα ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗΣ! 

Μεγάλη κατάκτηση η μονιμότητα, μα σήμερα η ΑΝΕΡΓΙΑ κυριαρχεί. Η "δουλίτσα" είναι δυσεύρετη μέσα στην οικονομική ασφυξία, που σας έριξαν οι  επικυρίαρχοι. Όσα Συλλαλητήρια, κι αν κάνετε, οι διεθνείς τραπεζίτες κατακτητές ελέγχουν τα πάντα και σας καταργούν ακόμα και τα ΟΝΕΙΡΑ! Ενώ εμένα τίποτα δεν μπορούν να μου στερήσουν, ούτε να κλέψουν τα όνειρά μου. Είμαι ανεξάρτητο και μπορώ να κινούμαι ανεξέλεγκτα και να επισημαίνω κι αυτά που δεν φαίνονται με το δικό σας μάτι. Εσείς όμως οι πατριώτες Έλληνες που αγωνιάτε για την χαμένη σας ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, είστε σίγουροι πως τα Συνδικαλιστικά Σωματεία για διαδήλωση κατά των οικονομικών κατακτητών, σας κάλεσαν σε ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ; 

Πρέπει να σας ενημερώσω, πως ξαναπαίζεται στην πλάτη σας το ίδιο ΣΧΕΔΙΟ. Κάθε συνδικαλιστικός φορέας διαδηλώνει ξεχωριστά, με τα δικά του συνθήματα σε τεράστια ΠΑΝΟ και με τις ντουντούκες του. Εκείνο όμως που τους συνδέει όλους πάντα, είναι τα ίδια ΑΙΤΗΜΑΤΑ: Απολύσεις, φορολογία, μισθοί, συντάξεις…δηλαδή ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΗ στα αντιλαϊκά μέτρα, που ψηφίζουν οι επίορκοι βουλευτάδες με την πίεση της προδοτικής "Αριστερής" Κυβέρνησης. Αυτά φαίνεται πως τους ενδιαφέρουν μόνο (μη χάσουν τα κεκτημένα τους) και για αυτά βγήκαν στους δρόμους. Για την κατακτημένη πατρίδα τους… κανένα ενδιαφέρον! Βλέπουν το δάχτυλο αντί για το ΦΕΓΓΑΡΙ! Εκεί που κρύβονται οι απάνθρωποι τοκογλύφοι με τα απεχθή δάνειά τους, που απαιτούν το… αίμα σας για ΠΛΗΡΩΜΗ! 

Μα εκεί θα κολλήσουν, όταν ο σκοπός είναι να ξεσηκωθεί μεγάλη μάζα λαού, για να ακουστεί  στην Ευρώπη, πως οι Έλληνες βγήκαν στους δρόμους; Νομίζουν πως η επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ, εξαρτάται απ' τον αριθμό των διαδηλωτών. Πάντως χιλιάδες εργαζόμενοι τίμησαν την Απεργία και κατέβηκαν στους δρόμους, προετοιμασμένοι και για δυσάρεστες εκπλήξεις, που ποτέ δεν λείπουν απ' αυτές τις συγκεντρώσεις. Όμως πάλι -δυστυχώς - αυτοί που συμμετείχαν, ήταν οι υποψιασμένοι που κατεβαίνουν πάντα. Οι άλλοι… οι "ξύπνιοι" συνέχισαν την δουλειά τους κανονικά, άνοιξαν τα μαγαζιά τους κανονικά, περίμεναν να μπει πελάτης… μα μπήκαν τα καπνογόνα… κι αυτοί θέλουν να λέγονται Έλληνες και να περιμένουν απ' τα "κορόιδα" να τους απελευθερώσουν! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! 

Αυτή η ΑΠΕΡΓΙΑ όμως είχε και την πρωτοτυπία της. Υποστηρίχτηκε κι απ' την ίδια την Κυβέρνηση, που ψήφισε τα αντιλαϊκά μέτρα. Μάλιστα παρότρυνε τα μέλη του Κόμματός της να συμμετέχουν ενεργά. Τι εξήγηση μπορεί να δοθεί σ' αυτό τον παραλογισμό; Ίσως η Αριστερή Κυβέρνηση ήθελε να δείξει στους τοκογλύφους δανειστές σας, πως ο ΛΑΟΣ αντιδρά στις απαιτήσεις των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. Ίσως να ήταν καμιά "φαεινή" των φοβερών στελεχών της, για να δείξουν πως συμπονούν για την οικονομική αφαίμαξη του λαού, μα κρίμα που δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Δηλαδή η κωμική παράσταση, απέκτησε και την τραγελαφική προβολή της. Αυτή που θα προβάλλουν τα συστημικά Κανάλια της διαπλοκής αλλά με… ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ! 

Κι ενώ περνούσε η ειρηνική ΠΟΡΕΙΑ, ξαφνικά εμφανίστηκαν απ' το πουθενά λίγοι μαυροφορεμένοι νεαροί και με άγριες διαθέσεις άρχισαν να κινούνται προς τα μαγαζιά. Άθελα μου έγινα αυτόπτης μάρτυς μιας βαρβαρότητας, που για τα χρονικά της φυλής μου είναι ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ. Εντελώς αδικαιολόγητα τα εξαγριωμένα υπάνθρωπα κτήνη, κραδαίνοντας σαν το δρεπάνι του Χάρου μαύρους λοστούς -που δεν έχω ξαναδεί- αστραπιαία έπεσαν σαν κοράκια πάνω στις βιτρίνες των μαγαζιών κι ανενόχλητα, άρχισαν να χτυπάνε με απύθμενο μίσος τα τζάμια τους… τα συνθήματα των διαδηλωτών σκέπασε ο πάταγος που προκλήθηκε από το σπάσιμο των τζαμιών. Κάποιοι περαστικοί τρομοκρατήθηκαν κι άρχισαν να τρέχουν προς τα στενά, ενώ  αστυνομική δύναμη δεν κινήθηκε να τους ΣΥΛΛΑΒΕΙ! 

Οι αφιονισμένοι αναρχικοί συνέχισαν τους βανδαλισμούς και στα επόμενα μαγαζιά, βάζοντας μάλιστα φωτιά και σ' ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, έτσι για να τελειώσουν με επιτυχία την "βάρδια" τους στο μεροκάματο του ΤΡΟΜΟΥ. Οι διαδηλωτές συνηθισμένοι απ' το ακραίο φαινόμενο, δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και συνέχισαν την πορεία για να δικαιολογήσουν κι αυτοί την ΑΙΤΙΑ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ! Αλλά για να μην τους αδικώ για τόσο κόπο που έκαναν… πρέπει να πω πως ενοχλήθηκαν πολύ, όταν οι αστυνομικοί για εκφοβισμό έριξαν μερικά δακρυγόνα κι έγινε αποπνικτική η ατμόσφαιρα. Τότε αναγκαστικά άρχισαν να διαλύονται. Η παρουσία των αντιεξουσιαστών είχε πετύχει τον στόχο της. Δηλαδή να αμαυρώσει την ειρηνική διαδήλωση και να την ΔΙΑΛΥΣΕΙ! 

Αυτά τα ολίγα απ' το… ΜΕΤΩΠΟ που άνοιξε για τα… μάτια των ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ, αφού συμμετείχε και η υποτακτική τους κυβέρνηση. Για το τι αποκόμισε απ' αυτή την φαρσοκωμωδία, δεν έχω ΙΔΕΑ και ρωτήστε την ίδια. Θα σκάσω όμως αν δεν σας ενημερώσω και για τα απόκρυφα συμβάντα, που φυσικά δεν θα προβάλλουν οι τηλεοπτικοί (απόντες) ανταποκριτές. Αυτά δηλαδή που συνέβησαν και πέρασαν απαρατήρητα απ' τους συνηθισμένους ύποπτους κι ανύποπτους συμμετέχοντες. Η επιτυχία της επιχείρησης διάλυσης της διαδήλωσης σφηνώθηκε στο μυαλό μου και με απειλεί με ηρωική έξοδο. Αν ενδιαφέρεστε, ακούστε με την δέουσα ΠΡΟΣΟΧΗ. 

Η σκηνοθετημένη πράξη του δράματος είχε περιεχόμενο  αντικυβερνητικό, για τα εργασιακά δικαιώματα και κατά της ΑΝΕΡΓΙΑΣ. Όπως συνέβαινε πάντα με όλες τις Κυβερνήσεις. Οι οργανωτές έθεσαν τους ίδιους στόχους και η μόνη διαφορά φάνηκε στα πρόσωπα. Οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν ήταν οι ίδιοι που διαδηλώνουν πάντα, όταν κινδυνεύουν με απολύσεις κλπ. Τα συνθήματα που ακούγονταν ήταν σχεδόν τα ίδια, με διαφορά μόνο στο όνομα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ… ενώ αν πονούσαν για την πατρίδα τους, θα έπρεπε να είναι πάνω απ' τον συνδικαλισμό και να διαδήλωναν ενωμένοι όλοι σε ΕΝΑ! 

Οι έμπειροι ηθοποιοί που έπαιζαν τους ρόλους της περιφρούρησης, πιάστηκαν στον ύπνο, αφού εισχώρησαν στην μάζα των διαδηλωτών και τα στρατευμένα στρατιωτάκια απ' το παρακράτος. Αυτά που δημιουργούν επεισόδια και αφορμές για να επιτεθούν τα ΜΑΤ, με όλα τα μέσα που τους παρέχει το ΣΥΣΤΗΜΑ. Έτσι αναγκάζουν τον κόσμο να τρέχει για να σωθεί κι έτσι να αποτυγχάνει ο σκοπός της διαδήλωσης. Αυτά βέβαια σας είναι γνωστά, γιατί το ίδιο έργο το παίζουν απ' την Μεταπολίτευση όλοι οι περιοδεύοντες εντός και εκτός ΒΟΥΛΗΣ θίασοι. Εκείνο όμως που σας διαφεύγει χωρίς να σας ανησυχεί, είναι που βρίσκουν αυτά τα δύστυχα ανθρωπάρια και τα χρησιμοποιούν για τα βρωμερά σχέδιά τους. Και πώς γίνεται να "εξαφανίζονται" μόλις τελειώσουν την αρνητική αποστολή τους. Από πού φεύγουν και πού πηγαίνουν; Ποιος τα συντηρεί μέχρι την επόμενη ΑΠΟΣΤΟΛΗ; Και οι μανάδες τους… δεν γνωρίζουν την κατάντια τους; Δεν τα βλέπουν στην τηλεόραση; Κι ο καλός ΡΕΠΟΡΤΕΡ σας χαιρετά με τιμή και ΣΕΒΑΣΜΟ.

το σποράκι

(της Μαίρης Καρά)



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.