31 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ (ΜΕΡΟΣ «Α΄»)

Γράφει ο Ιωάννης Ασλανίδης

Πληροφορούμεθα ότι τελευταία υπάρχει μια αιφνίδια κινητικότης, με το θέμα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων. 

Επειδή και στο παρελθόν, παρουσιάστηκε παρόμοια κινητικότητα και η τότε Κυβέρνηση εφάνη, δυστυχώς διαλλακτική εις ότι αφορά την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων, δηλαδή ήταν διατιθεμένη να συναινέσει σε μία ονομασία λ.χ. «Βόρεια Μακεδονία» ή «Άνω Μακεδονία». Ευτυχώς δεν συνέβη το κακό. 

Υπ’ όψιν λοιπόν και της σημερινής μας Κυβέρνησης, να μην ενδώσει σε οποιεσδήποτε πιέσεις, για αποδοχή σύνθετης ονομασίας του Κράτους των Σκοπίων διότι! θα διαπράξει Εθνικό Ιστορικό Έγκλημα κατά της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού της, το οποίο δεν εξαλείφεται στο μέλλον με καμία δύναμη. 

Παρ’ όλο που εκτιμάται τα μέγιστα η σθεναρή στάση του Πρωθυπουργού της χώρας μας, στη νέα πρόκληση των Σκοπίων στη Σύνοδο Κορυφής του Ο.Η.Ε., θ’ αναφερθούμε στην παρούσα για άλλη μια φορά σε μυθολογικά, ιστορικά και λοιπά ακόμη στοιχεία, που τεκμηριώνουν με αδιάψευστα, αφ’ ενός την ελληνικότητα της Μακεδονίας και αφ’ ετέρου η περιοχή του Κράτους των Σκοπίων δεν έχει καμία σχέση με την ιστορική Μακεδονία. 

ΠΡΩΤΟΝ: Ο ιδρυτής της Μακεδονικής δυναστείας, λέει ο παγκοσμίως γνωστός ιστορικός ΗΡΟΔΟΤΟΣ, ήταν ο ΠΕΡΔΙΚΑΣ Α΄, ένα από τα τρία παιδιά του βασιλέως του Άργους ΤΗΜΕΝΟΥ (ΓΑΥΑΝΗΣ, ΑΕΡΟΠΟΣ και ΠΕΡΔΙΚΑΣ), απόγονοι του Ήρωα Ηρακλή. Για τον λόγο αυτό και η δυναστεία των Μακεδόνων Βασιλέων ελέγοντο ΤΗΜΕΝΙΔΕΣ ή ΑΡΓΕΙΑΔΕΣ. Όταν ο Αλέξανδρος Α΄ βασιλεύς των Μακεδόνων, κατέβηκε στην Ολυμπία (496 π.Χ.), για να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες, οι Κριτές των Αγώνων του επέτρεψαν να λάβει μέρος διότι ήτο Έλλην απόγονος, του ήρωος Ηρακλή. 

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Πρέπει κάποτε να γίνει κατανοητό από όλους ότι μία είναι η αλήθεια, το 90% του Αρχαίου Βασιλείου της Μακεδονίας βρίσκεται στην Ελλάδα και μόνο το 7% βρίσκεται στα Σκόπια και το 3% στην Βουλγαρία. Η Μακεδονία πήρε την οριστική εδαφική της μορφή από τον πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου, τον Φίλιππο Β΄, ο οποίος το 344 π.Χ. επολέμησε τους Δαρδάνους (περιοχή Σκοπίων) και στην συνέχεια έκτισε την πόλη ΗΡΑΚΛΕΙΑ (πόλη φρούριο), για να ασφαλίσει τα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας. Τα ερείπια της πόλεως-φρούριο αυτής, βρίσκονται κοντά στο σημερινό Μοναστήρι (ΗΡΑΚΛΕΙΕΣ ΠΥΛΕΣ). 

ΤΡΙΤΟΝ: Η σημερινή περιοχή του Κράτους των Σκοπίων ελέγετο από παλαιά Δαρδανία (υπάρχουν και σχετικά γραμματόσημα). Ιδρύθηκε από τον Δαρδάνο Βασιλέα της Δαρδανίας, περιοχή που ευρίσκετο στην Τρωάδα και συγκεκριμένα στην έξοδο του Ελλησπόντου. Η Δαρδανία ευρίσκετο μεταξύ Μοισίας, Δαλματίας και Μακεδονίας (εγκυκλ. ΠΑΠ. ΛΑΡΟΥΣ). Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προτού ξεκινήσει την εκστρατεία του προς Ανατολάς, αρχικά οδήγησε τον Στρατό του προς Βορρά για να εξασφαλίσει τα σύνορα της Μακεδονίας από Βορρά. Το 335 π.Χ. ο Μ. Αλέξανδρος ενίκησε τους Δαρδάνους, οι οποίοι αναγκάστηκαν τότε, ν’ αναγνωρίσουν την επικυριαρχία της Μακεδονίας. 

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Ο ιστορικός ΑΡΙΑΝΟΣ γράφει: ο Μ. Αλέξανδρος μετά την Μάχη του Γρανικού Ποταμού, αφιέρωσε ως ευχαριστήριο στην Παλλάδα Αθηνά 300 περσικές πανοπλίες με την πολύ εύγλωττη επιγραφή: «Αλέξανδρος ο Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων…». Και! ότι ο Μ. Αλέξανδρος μετά την μάχη της Ισσού το έτος 333 π.Χ. σε επιστολή του προς τον Δαρείο έλεγε: «Οι υμέτεροι πρόγονοι ελθόντες εις Ελλάδα κακώς εποίησαν ημάς. Εγώ δε των Ελλήνων ηγεμών κατασταθείς τιμωρίσασθαι βουλόμενος Πέρσας εις την Ασίαν υπαρξάντων υμών». 

ΠΕΜΠΤΟΝ: Κατά τα επακολουθήσαντα χρόνια, η Μακεδονία αντιμετώπισε πολλά προβλήματα από τις επιδρομές των Δαρδάνων. Το δε 229 π.Χ. η Μακεδονία ήτο σε εμπόλεμο κατάσταση με την Δαρδανία και μάλιστα σε μια από τις Μάχες σκοτώθηκε και ο Βασιλεύς της τότε Μακεδονίας Δημήτριος Β΄ πολεμώντας εναντίον των., Κατά τα μέσα του 1ου π.Χ. αιώνα οι Δαρδάνοι υποτάχθησαν στους Ρωμαίους. Τα Σκόπια (SCUPI) εξελίχθησαν σε πρωτεύουσα της Δαρδανίας και έκτοτε αυτή αποτέλεσε τμήμα της Ρωμαϊκής επαρχίας της Μοισίας και από την εποχή του Διοκλητιανού η Δαρδανία ήταν πλέον ξεχωριστή Επαρχία. Τέλος, την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας η Δαρδανία ήταν επαρχία που ανήκε στο «Θέμα της Δυρραχίου» (εγκυκλ. ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ) και όχι στην Θεσσαλονίκη. 

ΕΚΤΟΝ: Ο προ ολίγων ετών αποβιώσας γνωστός Άγγλος Ιστορικός ΝΙΚΟΛΑΣ ΧΑΜΟΝΤ, καθηγητής αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Καίμπριτζ, συγγραφέας του τρίτομου έργου «Η Ιστορία της Μακεδονίας» γράφει μεταξύ άλλων στο βιβλίο του: «Οι Αρχαίοι Μακεδόνες δεν είχαν καμία σχέση με τους Σκοπιανούς, οι οποίοι με την κατάληψη της χώρας των από τον Μ. Αλέξανδρο ήσαν υπήκοοι των Μακεδόνων, είχαν δική των γλώσσα, ήσαν δε ως επί των πλείστων Σλάβοι και Αλβανοί. Άλλωστε ο προσδιορισμός Μακεδών ήταν τοπικός και όχι εθνολογικός, αφού και οι Αθηναίοι και οι Σπαρτιάτες που πολέμησαν μεταξύ των (Πελοποννησιακός Πόλεμος), ονόμαζαν τους εαυτούς των, σύμφωνα με το όνομα της Πόλεώς των, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ήταν Έλληνες. 

ΕΒΔΟΜΟΝ: Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ ΣΤΕΦΕΝ ΜΙΛΛΕΡ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaelogy Magazine», ξεσκεπάζει τους Σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός των να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ». Στην επιστολή του τεκμηριώνει ότι η περιοχή των Σκοπίων είναι η αρχαία Παιονία και δεν έχουν το δικαίωμα οι σημερινοί Σκοπιανοί κάτοικοί της, ν’ αποκαλούν το Κράτος των «Μακεδονία» και τους εαυτούς των «Μακεδόνες», όπως δεν μπορούν να ονομάζονται οι Αιγύπτιοι «Μακεδόνες», επειδή κατεκτήθη κάποτε η Αίγυπτος από τον Μ. Αλέξανδρο. 

Στην επιστολή αναφέρεται λεπτομερώς στα κείμενα του Στράβωνα (7 τμ. 4), του Διόδωρου Σικελού (16.4.2), του Δημοσθένη (Ολυνθιακός 1.230), του Θουκυδίδη (2.99), του Ηρόδοτου (5.17 – 7.128). Επίσης ο καθηγητής σε μία εργασία συμφωνεί απόλυτα με αυτήν του Μακεδονικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (δημοσ. International Herald Tribune, 10-1-2008) που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη, κατά την οποία ένας Μακεδόνας παρουσιάσθηκε στον Απόστολο Παύλο, παρακαλώντας τον «Έλα στη Μακεδονία να μας βοηθήσεις». Σε ποιες περιοχές της Μακεδονίας πήγε ο Απόστολος Παύλος; Στην Νεάπολη (Καβάλα), στους Φιλίππους, στην Αμφίπολη, στην Απολλωνία, στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια (Πράξεις, 16:11-17:10). Όλες αυτές οι περιοχές αποτελούν την Ιστορική Μακεδονία και καμία δεν βρίσκεται στο Κράτος των Σκοπίων (Παιονία). 

ΟΓΔΟΟΝ: Σε συνέντευξή του σε Σκοπιανό site Press24, ο Βούλγαρος πρώην Υπουργός, Ιστορικός, συγγραφέας και σήμερα Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Βουλγαρίας ΜΠΟΖΙΝΤΑΡ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ στις 20-8-2013 μεταξύ πολλών άλλων είπε: «… Ο Μέγας Αλέξανδρος και ο πατέρας του Φίλιππος ο Μακεδόνας, εμφανίζονταν δημόσια ως Έλληνες! Πολιτική τους Ιδέα ήταν η δημιουργία ενός τεράστιου Ελληνικού Κράτους. Κανείς Σκοπιανός, 2.400 μετά τον θάνατό τους, δεν μπορεί να τους αποδίδει μια άλλη ταυτότητα. Καταλογισμός διαφορετικής εθνικότητας των νεκρών, είναι ένα από τα χειρότερα εγκλήματα του Μακεδονισμού, καθώς είναι νεκροί και δεν μπορούν να υπερασπισθούν τους εαυτούς των. Στον πολιτισμένο κόσμο η πρακτική αυτή ονομάζεται λεηλασία. Στους Στρατούς όλου του κόσμου οι λεηλασίες στην πραγματικότητα τιμωρούνται με θάνατο. 

ΕΝΑΤΟΝ: Η γνωστή σ’ όλο τον κόσμο Αμερικανίδα Αρχαιολόγος ΝΤΟΡΟΘΙ ΚΙΝΓΚ, είχε δηλώσει πρόσφατα ότι: «…πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν το όνομα Μακεδονία. Μάλιστα, είχε διευκρινίσει τότε ότι: «Την περιοχή των Σκοπίων είχε κατακτήσει ο Μέγας Αλέξανδρος, όπως όμως είχε κατακτήσει και τις περιοχές του Ιράν και του Αφγανιστάν, αλλά καμία από αυτές τις χώρες δεν ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Μακεδονία.» Βέβαια για τις δηλώσεις τις αυτές, εδέχθη χυδαία και προκλητική επίθεση. Την αποκάλεσαν μερίδα Σκοπιανών ως «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια για τα Σκόπια». Η Αμερικανίδα Αρχαιολόγος απάντησε στο twitter «Προτιμάει να θεωρείται Ελληνίδα πόρνη, παρά Σκοπιανή». 

ΔΕΚΑΤΟΝ: Το όνομα της Μακεδονίας προέκυψε όταν το 1944 ο Στρατάρχης Τίτο εξήγγειλε την αναδιοργάνωση του Γιουγκοσλαβικού Κράτους, πάνω σε ομοσπονδιακή βάση. Σ’ αυτήν θα υπήρχαν έξι Ομοσπονδίες και η μία εξ αυτών, του νότιου τμήματος της Γιουγκοσλαβίας που συνορεύει με την Μακεδονία ονομάστηκε «Σοσιαλιστική Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας», με απώτερο σκοπό την διεύρυνση αυτού προς νότον και προς ανατολάς. Αυτή λοιπόν η περιοχή της Δαρδανίας που ήταν Ομοσπονδιακό Κράτος της Γιουγκοσλαβίας μετά την διάλυση αυτής απεσπάσθη και έγινε ανεξάρτητο κράτος με το αυθαίρετο όνομα Μακεδονία. Βέβαια η τότε Κυβέρνηση των Η.Π.Α. αντέδρασε πολύ σκληρά δια του υπουργού εξωτερικών κ. Στρετίνιους. Ενημέρωσε τους πρέσβεις και πρόξενους όλων των κρατών ότι, οι Η.Π.Α. ουδέποτε θα δεχθούν την δημιουργία στα σύνορα της Ελλάδος, αυτό το Κράτος με το όνομα Μακεδονία. Βέβαια αυτή η θέση δεν εμπόδισε αργότερα τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Μπους, μετά την δεύτερη εκλογή του ν’ αναγνωρίσει, δυστυχώς τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία. 

Σήμερα πολλά από τα Κράτη της Ευρώπης και όχι μόνον, έχουν τις επιφυλάξεις των, καίτοι αναγνώρισαν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα η Ρωσία πρόσφατα ακύρωσε την αναγνώρισή της ως Μακεδονία, μέχρις ότου συμφωνηθεί όνομα για το Κράτος των Σκοπίων, με την σύμφωνο γνώμη και της Ελλάδος. 

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης 
Αντγος ε.α. 
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε. 

Δείτε το Β μέρος ΕΔΩ



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.