31 Οκτωβρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνετρίβη ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος με 224 επιβάτες στο Σινά...

Με την σειρά που μεταδόθηκε η είδηση από το pronews.gr
(από πάνω προς τα κάτω οι νεότερες εξελίξεις)


Συνετρίβη αεροσκάφος των ρωσικών αερογραμμών στο οποίο επέβαιναν 224 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις αιγυπτιακές Αρχές, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν χάσει κάθε επαφή με τους κυβερνήτες ενώ αυτό πετούσε πάνω από το Σινά τη στιγμή πάντως που ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έκανε λόγο για συντριβή. 

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και όπως δήλωσε ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, το αεροπλάνο συνετρίβη. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί τι ακριβώς συμβαίνει με το αεροπλάνο το οποίο πετούσε από την Αίγυπτο προς την Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος ένα Airbus A-321 της ρωσικής Kogalymavia απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέιχ και μετέφερε 212(224 κατά τους Ρώσους) επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ρώσους. 

Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι υπηρεσίας ασφαλείας της Χερσονήσου του Σινά.
Οι έρευνες και η αναζήτηση του αεροσκάφους είναι σε εξέλιξη.

Στα δύο έχει κοπεί το αεροπλάνο, σύμφωνα με τα μέλη των σωστικών συνεργείων που επιχειρούν στην περιοχή της συντριβής. Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, οι διασώστες περιγράφουν ανατριχιαστικές εικόνες, με επιβάτες που βρέθηκαν νεκροί, δεμένοι στις θέσεις τους ανάμεσα στα συντρίμμια και 5 παιδιά μεταξύ τους. Εντόπισαν και το "μαύρο" κουτί.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία για τον εντοπισμό επιζώντων και η συντριβή του μοιραίου Airbus στο Σινά, καταγράφεται στις μαύρες σελίδες του μακάβριου καταλόγου με τις μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες. Το ρωσικό αεροσκάφος μετέφερε 224 επιβάτες, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 7 άτομα προσωπικό και συνετρίβη στην περιοχή Χασάνα, νότια του Αρίς, στο Σινά της Αιγύπτου. 

Αιγυπτιακές αρχές αναφέρουν ότι βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου ρωσικού αεροπλάνου που συνετρίβη στο Σινά. Στο μαύρο κουτί έχουν καταγραφεί τα δεδομένα πτήσης του Airbus που αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της συντριβής, όμως δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση εντοπίστηκε.

Τραγική είδηση το γεγονός ότι ανασύρθηκαν νεκρά και τα 17 παιδιά που επέβαιναν στο αεροπλάνο της Kolavia, σύμφωνα με ενημέρωση των αιγυπτιακών διασωστικών συνεργείων.

Το αεροπλάνο μετέφερε κυρίως Ρώσους τουρίστες. Οι αιγυπτιακές αρχές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το Airbus A321 της Kolavia Flight 7K9268 ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το Σαρμ αλ Σέιχ της Αιγύπτου, στην Ερυθρά Θάλασσα, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Πρόκειται για ένα αεροπλάνο Airbus A-321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, μίας μικρής αεροπορικής εταιρεία της Δυτικής Σιβηρίας. 

100 νεκροί έχουν ανασυρθεί από το μοιραίο Airbus. 

Σχεδόν 100 νεκρούς έχουν ανασύρει τα σωστικά συνεργεία της Αιγύπτου από το μοιραίο Airbus που συνετρίβη στο Σινά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Είναι πολύ νωρίς να προσδιορίσουμε τα αίτια της τραγωδίας», ανέφεραν οι αιγυπτιακές αρχές στο Reuters. 

Ανατριχιαστικές είναι οι πρώτες πληροφορίες που έφτασαν από τον τόπο του αεροπορικού δυστυχήματος στο Σινά της Αιγύπτου. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής, και μεταδίδει το Russia Today, ανάμεσα στα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους ακούγονταν οι φωνές των επιβατών. 

Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου. 

Αρχικά, οι πρώτες πληροφορίες για την τύχη, αλλά και τον αριθμό των επιβαινόντων ήταν συγκεχυμένες, ενώ έκαναν λόγο και για «εξαφάνισή» του πάνω από τον εναέριο χώρο της Κύπρου. 

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass αναφέρει ότι οι αρχές στην Αγία Πετρούπολη έχουν στήσει ένα κέντρο πληροφοριών για τους συγγενείς των επιβατών στο αεροδρόμιο του Πούλκοβο. 

Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus, έρευνα διέταξε η εισαγγελία για τα αίτια της τραγωδίας.

Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ Μοχάμεντ κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στη χερσόνησο τουΣινά, μετέδωσε το αραβικό, ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia. 

"Ο πρωθυπουργός κατευθύνεται στο σημείο της συντριβής του ρωσικού Airbus", ανέφερε μέσω του Twitter το κανάλι. 

Την ίδια ώρα, οι αιγυπτιακές εισαγγελικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους. Ο γενικός εισαγγελέας Ναμπίλ Σάντεκ ζήτησε από μια ομάδα εισαγγελέων να μεταβούν επιτόπου και να ερευνήσουν τα συντρίμμια. 

Η πορεία του ρωσικού αεροσκάφους πριν τη συντριβή 

Το αεροπλάνο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή στο κεντρικό Σινά και οι κακές καιρικές συνθήκες είχαν καταστήσει δύσκολη την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στον τόπο του δυστυχήματος. 

«Τα αεροσκάφη του στρατού βρήκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους σε μια ορεινή περιοχή, 45 ασθενοφόρα εστάλησαν στη ζώνη για να απομακρύνουν τους νεκρούς και τους τραυματίες», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. 

Οι επιζώντες και οι σοροί των νεκρών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στο Κάιρο, πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αιγυπτιακής ασφάλειας.

Πηγές της αιγυπτιακής ασφάλειας σημείωσαν παράλληλα ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ισλαμιστές μαχητές δραστηριοποιούνται σε κάποιες περιοχές του Σινά. 

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της κατάρριψης οι Ρώσοι 

Αν και μέχρι στιγμής είναι πολύ νωρίς να προσδιοριστούν τα αίτια της συντριβής του ρωσικού Airbus στο Σινά, η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος. 

Η Ρωσία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό του τρομοκρατικού χτυπήματος, εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών τους οποίους διεξάγει στη Συρία. 

Οι πρώτες αναφορές των ρωσικών Μέσων έκαναν λόγο για κατάρριψη του αεροπλάνου από τζιχαντιστές που φέρονται να βρίσκονται στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου το διέψευσε άμεσα. 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι πιλότοι του συγκριμένου αεροσκάφους είχαν εντοπίσει προβλήματα στον έναν κινητήρα και είχαν ενημερώσει την Airbus. 

Ο ισραηλινός στρατός προσφέρθηκε να βοηθήσει την Αίγυπτο και τη Ρωσία στις έρευνες για τη συντριβή του Airbus 

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την Αίγυπτο και τη Ρωσία μετά τη συντριβή ενός ρωσικού Airbus με 224 επιβάτες και πλήρωμα στη χερσόνησο του Σινά. 

"Από το πρωί σήμερα οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) βοήθησαν μέσω εναέριων επιτηρήσεων στις προσπάθειες για τον εντοπισμό του ρωσικού αεροσκάφους με το οποίο χάθηκε η επαφή πάνω από τη χερσόνησο του Σινά. Οι IDF προσέφεραν να συνεχίσουν την παροχή βοήθειας τόσο στη Ρωσία όσο και στην Αίγυπτο αν χρειάζεται" ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού. 

Το Airbus A-321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia, με αριθμό καταχώρισης KGL-9268, εκτελούσε την πτήση από το θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας στην Αγία Πετρούπολη όταν κατέπεσε, σε μια απομονωμένη, ορεινή περιοχή. 

Θρήνος στη Ρωσία 

Θρήνος και απόγνωση στα πρόσωπα των συγγενών και των οικείων των 222 επιβατών του Airbus της Kogalymavia, που καταφθάνουν στο αεροδρόμιο της Αγίας Πετρούπολης. 

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κανείς δεν αισιοδοξεί ότι θα βρεθούν επιζώντες, ενώ ήδη ο Πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των επιβατών και του πληρώματος. 

Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν, 63 άνδρες, 138 γυναίκες και 17 παιδιά. 

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, που επικαλούνται το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή στα υπουργεία Υγείας και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών να παράσχουν άμεση βοήθεια στους συγγενείς των θυμάτων. 

Ο πρόεδρος "έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών Βλαντίμιρ Πουτσόφ να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο" για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Μια απο τις πρώτες εικόνες του σημείου της συντριβής
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους. 

Εξάλλου, η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την "παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων". 

Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή, ωστόσο ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι "πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια" της τραγωδίας. 

Τελευταία ενημέρωση

Οι Τζιχαντιστές ανέλαβαν την ευθύνη της κατάρριψης με προκήρυξή τους και με βίντεο που διέγραψε το youtube..... 

του Βασίλη Καπούλα 

Πρίν από λίγη ώρα το Ισλαμικό Κράτος με προκήρυξη που ανέβασε στα μέσα κοινωΝικής δικτύωσης και συγκεκριμένα στο Twitter υποστηρίζει ότι κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Airbus A321 που κατέπεσε σήμερα στη χερσόνησο του Σινά, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και το βίντεο της κατάρριψης του.

Με το ενδεχόμενο της κατάρριψης συνηγορούν και δύο άλλα δεδομένα που κατέγραψαν οι διασώστες στην περιοχή. Πώς τα πτώματα ήταν διασκορπισμένα σε απόσταση έως και 5 χιλιομέτρων και έφεραν εγκαύματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς το μοιραίο αεροσκάφος εξερράγη στον αέρα, προφανώς από αντιαεροπορικό πύραυλο των τζιχαντιστών μάλλον MANPAD, δηλαδή φορητό σύστημα. 

“Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους οι οποίοι σκοτώθηκαν όλοι" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που ισχυρίζεται ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα” για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.

Την ανάληψη της ευθύνης εκ μέρους του παρακλαδιού του ΙΚ στην Αίγυπτο μετέδωσε και ο ιστόποτος Aamaq ο οποίος χρησιμοποιείται ως ημιεπίσημο «πρακτορείο» των τζιχαντιστών. 

To pronews.gr ήταν το πρώτο site που έγραψε πώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε το αεροσκάφος από τους τζιχαμτιστές οι οποίοι έχουν έντονη παρουσία στη Χερσόνησο του Σινά και είναι εξοπλισμένοι με manpads.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξη ειδικούς να επιβιβαστούν σε αεροσκάφος κυβερνητικό και να αναχωρήσουν για την Αίγυπτο. Ο πρόεδρος «έδωσε εντολή στον υπουργό Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών (...) να στείλει αμέσως, κατόπιν συμφωνίας με τις αιγυπτιακές αρχές, το αεροσκάφος του υπουργείου στην Αίγυπτο» για να συμμετάσχει στις έρευνες στο σημείο της συντριβής, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. 

Παράλληλα, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών να μεταβεί στο Κάιρο για να οργανώσει την επιχείρηση παροχής βοήθειας στα θύματα και τους οικείους τους. 

Η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση σε βάρος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia, στην οποία ανήκει το Airbus, με βάση ένα άρθρο που αφορά την «παραβίαση κανόνων πτήσης και προετοιμασίας των πτήσεων». Δεν διευκρινίστηκε αν η Μόσχα θεωρεί υπαίτια την εταιρεία για τη συντριβή. 

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ, τόνισε ότι ακόμη είναι «πάρα πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια» της τραγωδίας. 

Η προκήρυξη των ισλαμιστών του ISIS




Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.