27 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία” 
egerssi@otenet.gr 
www.apostoloupanos.gr 

Άστραψε και βρόντηξε στη Βουλή των Ελλήνων η Πρόεδρός της Ζωή Κωνσταντοπούλου, την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 κατά τη διάρκεια της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, που ήταν προαπαιτούμενο της ολοκλήρωσης της συμφωνίας μεταξύ των Θεσμών και της ελληνικής κυβερνήσεως. Στην εν λόγω συζήτηση η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν καταπέλτης και επί της ουσίας τράβηξε την περόνη της “χειροβομβίδας” που ακούει στο όνομα “ακροτελεύτιο 120 άρθρο του Συντάγματος”. 

• Δεν παραμένει πλέον, καμιά εγγύηση για την τήρηση του Συντάγματος με την ψήφιση αυτού του πολυνομοσχεδίου και επιχειρείται η ολοκλήρωση της εκτροπής. 
• Οι συνθήκες υπό τις οποίες εισάγεται προς συζήτηση το νομοσχέδιο δεν εγγυώνται την τήρηση του Συντάγματος, τη θωράκιση της δημοκρατικής λειτουργίας, την άσκηση της νομοθετικής εξουσίας του Κοινοβουλίου ούτε την κατά συνείδηση ψήφο του βουλευτή. 
• Υπό καθεστώς εξόφθαλμου εκβιασμού ο οποίος απευθύνεται από ξένες κυβερνήσεις-μέλη της ΕΕ εισάγεται και, μάλιστα με έλλειψη δυνατότητας οποιασδήποτε τροποποίησης ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται μείζων παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και στην άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών, κατά τρόπο που καταλύει τόσο την λειτουργία της Ελληνικής Δημοκρατίας ως κοινωνικού κράτους δικαίου, στο οποίο λειτουργεί η διάκριση των εξουσιών, σύμφωνα με τα Συνταγματικώς οριζόμενα, όσο και την διαφύλαξη της αρχής της δίκαιης δίκης. 
• Επιδεικνύεται περιφρόνηση από τις ανωτέρω ξένες Κυβερνήσεις στις αρχές της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, της λαϊκής κυριαρχίας και τέλος, της δημοκρατίας. 

Τα παραπάνω – μεταξύ άλλων – ανέφερε και σε επιστολές που έστειλε η Πρόεδρος της Βουλής την ίδια ημέρα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αλλά και προς τον Πρωθυπουργό και τους ζητά να κοινοποιηθεί το περιεχόμενο των επιστολών της, προς τους ομόλογους τους. Από την άλλη μεριά δεσμεύθηκε πως θα ενημερώσει η ίδια τους ομολόγους της σε όλη την Ευρώπη για την “θεσμική εκτροπή” που επιχειρείται στην Πατρίδα μας!! 

Ωστόσο, τα πολιτικά απολιθώματα του παρελθόντος, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εκείνοι οι παρακμασμένοι του σαθρού και αηδιαστικού παλαιοκομματικού συστήματος της διαφθοράς και της ρεμούλας, που είναι οι απόλυτοι υπεύθυνοι για το δυσθεώρητο δημόσιο χρέος μας, που μας έφερε τα καταστροφικά Μνημόνια, επιχειρούν την ανατροπή της μέσω πρότασης μομφής, την οποία σκέπτονται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες. Μαζί τους, το “νέο” και το “φρέσκο” στην πολιτική ζωή του τόπου μας – όπως οι ίδιοι διακηρύσσουν - οι “Ποταμίσιοι”. Δηλαδή, οι απόλυτοι Μερκελιστές που ζητούσαν την όποια συμφωνία με τους τοκογλύφους – δανειστές. Οι οποίοι, είναι σίγουρο πως αν η Μέρκελ τους ζητούσε, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, να εκτελούνται χίλιοι Έλληνες στο Σύνταγμα, είναι σίγουρο πως θα το αποδέχονταν. 

Και πως μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν όλοι γνωρίζουμε ποιων τα συμφέροντα εξυπηρετούν αυτοί οι νεογενίτσαροι, που κατά δήλωσή τους δεν έχουν ούτε πολιτική ούτε ιδεολογία!! Άλλωστε, τόση είναι η δημοκρατικότητα και η επιθυμία του κ. Θεοδωράκη, ώστε να λάμψει η αλήθεια για τα μεγάλα σκάνδαλα που συντάραξαν την Πατρίδα μας, που μόλις προχθές δήλωσε πως το “Ποτάμι” θα αποχωρεί από κάθε Επιτροπή στην οποία θα προεδρεύει η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Αλλά το κουφό και το παράλογο είναι πως τη σύνταξη της μομφής κατά της Προέδρου της Βουλής την ανάθεσαν στον Κώστα Τασούλα, τον επί σειρά δεκαετιών Βουλευτή Ιωαννίνων. Του μόνου που διασώθηκε στα Γιάννενα κατά τις τελευταίες εκλογές του Ιανουαρίου από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ – 4 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, 1 η ΝΔ - επειδή στηρίζεται από τα μεγάλα τζάκια του Νομού!! 

Όμως, στον υπογράφοντα το παρόν κείμενο, δεν προξενεί καμιά εντύπωση αυτή η ενορχηστρωμένη επίθεση από πλευράς εκείνων των κομμάτων – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – που ενέχονται στα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα της μεταπολίτευσης και τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Γιατί, γνωρίζουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δεν “μασάει” και είναι αποφασισμένη να οδηγήσει μέχρι το τέλος τις εργασίες των Επιτροπών της Βουλής στις οποίες προεδρεύει, αποδίδοντας τις ευθύνες σε όσους και όσες ενέχονται στα σκάνδαλα που διερευνούν αυτές οι Επιτροπές, όσο ψηλά και αν βρίσκονται στο πολιτικό ελληνικό στερέωμα!! 

• Το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής των Ελλήνων, ακολουθεί ο Λογιστικός Έλεγχος του χρέους. Ένας λογιστικός έλεγχος που σύμφωνα με τον Κανονισμό του ESM, θα πρέπει να αναζητήσει τις πιθανές αιτίες δημιουργίας του δημοσίου χρέους μας, αλλά και ανωμαλίες, παρατυπίες και παρανομίες που συνέτειναν στη δημιουργία του. Και στου οποίου τη δημιουργία έχουν τεράστια ευθύνη πρώην Πρωθυπουργοί μας. 

• Βρίσκονται σε εξέλιξη οι διεργασίες της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, η οποία φέρνει εκ νέου στην επιφάνεια μεταξύ των άλλων και την “μαύρη” για την ελληνική Κοινωνία, υπόθεση των “κατάμαυρων” ταμείων της γερμανικής εταιρείας Siemens που δηλητηρίασαν μεγάλο μέρος του πολιτικού μας συστήματος. Όταν εκλεγμένοι Βουλευτές, τους οποίους ο ελληνικός λαός τους έθεσε διαχειριστές της τύχης τους καθώς και της Πατρίδος μας και εκείνοι οι επίορκοι έβαλαν το χέρι όσο περισσότερο γινόταν στο βάζο με το μέλι. Όπως επίσης, αυτή η Επιτροπή θα εξετάσει τους ενεχόμενους στη λίστα Λαγκάρντ και που φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να “αθωώσουν”. 

Βεβαίως, είναι δεδομένο πως, στο κυβερνών κόμμα “έχει ραγίσει το γυαλί” με την Πρόεδρο της Βουλής. Ωστόσο, θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της Κωνσταντοπούλου και του Πρωθυπουργού, κάτι που διαφάνηκε μετά τη συνάντηση που είχαν οι δυο τους, μετά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική προς το συμφέρον της Πατρίδος μας. Πρέπει η Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεχίσει να είναι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Σε διαφορετική περίπτωση η φθορά του Αλέξη Τσίπρα θα είναι καθοριστική, γιατί θα υποδηλώσει πως επιζητά το κλείσιμο των υποθέσεων των σκανδάλων και τα οποία χειρίζεται η Ζωή!!



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.