29 Ιουνίου 2015

ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΤΟΥ ΜΠΡΑΝΚΑΛΕΟΝΕ.

Γράφει ο Χρίστος Γούδης 

Το γέλιο όπως και το βρισίδι αποτελούν εκτονωτικές έκρηξεις, ένα είδος βαλβίδας ασφάλειας, σε συσσωρευμένες πιέσεις που βρίσκουν αιφνιδίως μια απρόσμενη οδό διαφυγής. Από αυτήν την άποψη, κατά την παρούσα δραματική περίοδο, τα όσα παρακολουθούμε στη βουλή με επίκεντρο την πρόεδρό της, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δρουν ως νευρικά αμορτισέρ απορρόφησης της πολιτικής έντασης και επιτρέπουν την διάχυση της ψυχολογικής φόρτισης μέσα από την εσκεμμένη μετάθεση της προσοχής των μονομάχων του κοινοβουλίου σε ασήμαντα επί της ουσίας θέματα, τα οποία βγάζει αστήρευτα από το μανίκι της ως πρωτοκλασάτη οπερετική πριμαντόνα τσίρκου, ως Νυχτερίδα του Στράους, ως Υπνοβάτις του Μπελλίνι (La Sonnambula) ή Τραβιάτα του Βέρντι, Πριγκίπισσα της Τσάρντας (των ρομά ντε), Τρελή του Σαγιό ή ακόμη και ως σαγηνευτική Εσμεράλδα της παρ’ ημίν «αυλής των θαυμάτων» στην «γιορτή των τρελών» των Παρισίων, η εν λόγω πολυπρόσωπη φιγούρα της τράπουλας (Ντάμα Πίκα).

Ο ρόλος της είναι όντως καταλυτικός ως συλλέκτριας πάσης οργής και θυμηδίας, ένα είδος ανθρώπινου ναρκαλιευτικού που δρα ως σωτήριο κοινοβουλευτικό αλεξικέραυνο. Ωραία Ζωή, ή άλλιώς Vida Formosa, όπως θα έλεγε και ο Βίλλα Λόμπος της μαγευτικής Βραζιλίας.

Για κακή μας τύχη, το σκηνικό των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, δεν μας επέτρεψε μια παρόμοια ψυχοστατική εξέλιξη των εντάσεων, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες αποστολής στα εκάστοτε άντρα των θ(χ)εσμών, ικανότατων τσιρκολάνων υπό μορφή υπουργών με ή άνευ χαρτοφυλακίων, καθότι  οι ξενέρωτοι δανειστές μας δεν διαθέτουν ανάλογη αίσθηση του χιούμορ με τους ημέτερους χαχαμπούχες. Το αποτέλεσμα ήταν να αφθονούν μόνον οι ύβρεις, η χολή και η δυσκοιλιότητα, ένθεν κακείθεν, και να βαρύνει τελικά η ατμόσφαιρα με μαύρα σύννεφα που ξέσπασαν στην καταιγίδα που όλοι ζούμε. Το θέμα είναι ότι δεν τη ζούμε το ίδιο όλοι μας. Για παράδειγμα, και πριν ακόμη κλείσουν οι τράπεζες, με τον φόβο και μόνο του επικείμενου συμβάντος, και με προεξάρχοντες τους συριζαίους κοινοβουλάρχοντες, έσπευσαν όλοι οι παροικούντες στα Παλαιά Ανάκτορα (νυν Βουλή των Ελλήνων) να αδειάσουν το ΑΤΜ του παλατιού τους στην ίδια ατμόσφαιρα πανικού με τους κοινούς θνητούς που την ίδια στιγμή άδειαζαν τα ΑΤΜ της γειτονιάς τους. Με μία μικρή διαφορά, την οποία είδαμε τηλεοπτικά. Μόλις το κυνοβουλευτολόϊ στέγνωσε το μηχάνημα, εισήλθε συρίζον στον χώρο της βουλής ευμέγεθες φορτηγό χρηματαποστολής το οποίο και στάφωσε πάραυτα το διψασμένο μηχάνημα με ευρωχρήμα, προς τέρψιν και ικανοποίησιν των εναπομεινάντων κυνοβουλευτικών και παρατρεχάμενων που επέπεσαν στο μπαγιόκο, καθώς έξω εις τας οδούς επί ματαίω ξεροστάλιαζαν οι ιθαγενείς υπήκοοι του βασιλείου των. Η ελπίδα είχε όντως έρθει, όπως διακήρυττε προεκλογικά ο «σύριζας», αλλά μόνο για τους γενναίους (τους καλοπροαίρετους αλλά άχρηστους και ρακένδυτους της κομματικής στρατιάς του Μπρανκαλεόνε), τους ωραίους (τρωκτικούς αρουραίους), και τους δυνατούς (στα άρματα, στα γρόσια και στα γράμματα)...   

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, με τις τράπεζες  κλειστές, με τα «τιμημένα» γηρατειά να «συνωστίζονται» όχι ξανά στην παραλία της Σμύρνης, αλλά μπροτά στους οίκους του χρήματος μέσα στο λιοπύρι, μπας και πάρουν κανένα ψίχουλο από τη σύνταξή τους, εμείς δεν ανησυχούμε, γιατί έτσι κι αλλιώς «είμαστε υπέρ του λιτού βίου», αφού μας το είπε ο βα-ρουφάκης, αλλά και πέραν αυτού έχουμε στο πλευρό μας όχι μόνο το συριζαίϊκο λεφούσι αλλά και το υπηρετικό του προσωπικό των υγιών εθνικών δυνάμεων. «Μπράβο ανέλο, που μας έκανες εχθρό μας τον φρατέλο» και «αίμα, ντροπή, χρυσή αυγή» που κοκκίνισες ανερυθρίαστα εναγκαλιζόμενη τον αριστερισμό και μεταδίδοντας του τη «χρυσή» όπως λένε στο χωριό σου τον ίκτερο. Ακόμα κι έτσι πάντως δεκτή εγένετο από τους «συρίζοντες» η «κεφαλή επ’ αριστερά» μια κι «ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα». Όσο για τους απανταχού εν Ελλάδι σφουγγαράδες των ανομιών της αριστεράς «δεν πάνε πια στην Κάλυμνο, Κάλυμνο, Κάλυμνο, τους πήραν τους παράδες οι παλιοκερατάδες». Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα. «Το ποντίκι που βρυχάται» πιάστηκε ήδη στη φάκα... 

Χρίστος Γούδης
Δημοτικός Σύμβουλος
με την «Ελληνική Αυγή»
στο Δήμο Αθηναίων



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.