23 Ιουνίου 2015

"Υπερ-υπουργείο" Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίζει για τους εθνικούς προϋπολογισμούς. Ενα βήμα κοντύτερα στην παγκόσμια διακυβέρνηση...

Για να μην υπάρξει νέα περίπτωση... Ελλάδας στις χώρες που χρησιμοποιούν το ευρώ, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης «ονειρεύεται» την εκχώρηση σημαντικών εξουσιών που αφορούν την εθνική κυριαρχία στις κεντρικές δομές της ΕΕ και της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει σήμερα ο γερμανικός Τύπος.

Οι προτάσεις των Τουσκ, Γιούνκερ, Σούλτς, Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι περιλαμβάνονται σε μακροσκελές κείμενο θέσεων που παρουσιάζεται στις Βρυξέλλες και έχει ως στόχο να περιγράψει τους τρόπους με τους οποίους θα θωρακιστεί η Ευρωζώνη από μελλοντικές κρίσης όπως αυτή στην Ελλάδα.

Το κείμενο, που αποτελείται από 27 σελίδες, ονομάζεται κατ΄ευφημισμό και προεδρικό γιατί έχει εκπονηθεί από πέντε προέδρους: τον προεδρεύοντα της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τους επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι καθώς και του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Χρειαζόμαστε «ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ενοποίηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, κατά τη δημοσιοποίηση της κοινής έκθεσης των πέντε ευρωπαϊκών θεσμών, με τίτλο: «Ολοκληρώνοντας την Οικονομική και Νομισματική Ένωση της Ευρώπης». 

Το περιεχόμενο της έκθεσης 

«Η έκθεση περιγράφει πώς μπορούμε να προχωρήσουμε από το σημερινό σύστημα συντονισμού με βάση κανόνες στην κοινή λήψη αποφάσεων εντός των κοινών θεσμών» δήλωσε ο Ντράγκι, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο άλμα προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις ευπάθειες των οικονομιών μας. Να διασφαλίσουμε ότι η απόκλιση θα γίνει και πάλι σύγκλιση και να διασφαλίσουμε το αμετάκλητο της Νομισματικής Ένωσης. Η έκθεσή μας παρέχει τον οδικό χάρτη γι' αυτό».
Η έκθεση περιγράφει τρόπους για την ενίσχυση των θεμελίων της ευρωζώνης σε δύο φάσεις. Στους ερχόμενους μήνες, προτείνει μια διαδικασία «ολοκλήρωσης με δράση», για να καταστούν πιο ανθεκτικές οι οικονομίες της ευρωζώνης και να ενισχυθεί η ευρωζώνη συνολικά, ιδιαίτερα με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.
Οι πρόεδροι των θεσμών υποστηρίζουν μία γρήγορη συμφωνία για ένα κοινό, μόνιμο δίχτυ ασφαλείας του Ενιαίου Ταμείου Εξυγίανσης των τραπεζών (Single Resolution Fund). Ζητούν επίσης να γίνουν κατά προτεραιότητα βήματα στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Πλαισίου Ασφάλισης Καταθέσεων.
Η έκθεση καλεί επίσης για την έναρξη μίας νέας διαδικασίας σύγκλισης όλων των χωρών-μελών της ευρωζώνης, για να επιτευχθούν υψηλότερα επίπεδα αντοχής τους σε «σοκ». Οι πέντε πρόεδροι σημειώνουν ότι αυτή η διαδικασία σύγκλισης πρέπει να περιλαμβάνει περαιτέρω εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε βασικές πολιτικές. Αυτό θα σήμαινε τη μετακίνηση στην κοινή λήψη αποφάσεων στους τομείς αυτούς στο πλαίσιο των κοινών θεσμών.
Στο τέλος της διαδικασίας σύγκλισης, οι πρόεδροι προτείνουν να καθιερωθεί μία λειτουργία δημοσιονομικής σταθεροποίησης για την ευρωζώνη, ώστε να υπάρχει πιο αποτελεσματική αμοιβαία ασφάλιση έναντι των «σοκ», ενώ θα αποφεύγονται οι μόνιμες μεταβιβάσεις (πόρων) μεταξύ των χωρών-μελών.
Υποστηρίζουν επίσης τη δημιουργία ενός υπουργείου Οικονομικών της ευρωζώνης, προκειμένου να λαμβάνονται από κοινού αποφάσεις σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία των κρατικών προϋπολογισμών. 
Την άνοιξη του 2017, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα γίνει μεγαλύτερη συγκέντρωση εθνικών αρμοδιοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις συστάσεις των πέντε συγγραφέων διακηρυγμένος στόχος είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση εξουσιών στις Βρυξέλλες ή η εμβάθυνση της ομοσπονδιοποίησης με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη σε έναν χρονικό ορίζοντα δεκαετίας, με άλλα λόγια να γίνει το 2025 η ευρωζώνη εστία σταθερότητας και ευμάρειας για τους πολίτες της.
Η υλοποίηση του στόχου προβλέπεται να γίνει σε τρεις φάσεις. Στην πρώτη περιλαμβάνεται η εμβάθυνση της τραπεζικής ένωσης παραδείγματος χάριν, με την εξασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων αποταμιευτών, την απαγόρευση μονομερούς υιοθέτησης συντελεστών ΦΠΑ, γιατί αυτό θα επιδρούσε και στην υπόλοιπη ευρωζώνη ή την εκπροσώπηση της ευρωζώνης στο ΔΝΤ με μία έδρα.
Στη δεύτερη φάση περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνη, με ένα υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που να ζητά μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να εξουδετερώνει «οικονομικά σοκ».
Όλα αυτά οδηγούν στην τελευταία φάση και στο κύριο ερώτημα, που το ίδιο το κείμενο αποφεύγει να θέσει ανοιχτά: εάν είναι απαραίτητη και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, έτσι ώστε από την νομισματική ένωση να προκύψει και μια πολιτική ένωση. Ο λόγος έχει να κάνει με τις διαφωνίες των πέντε συγγραφέων του.
Εκχώρηση εθνικών αρμοδιοτήτων;
«Κλειδί», όπως επισημαίνει η Deutsche Welle, είναι η πρόβλεψη ενός υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, με ένα υπουργείο Οικονομικών με δικό του προϋπολογισμό, που να ζητά μεταρρυθμίσεις και να μπορεί να εξουδετερώνει «οικονομικά σοκ».
Όλα αυτά οδηγούν στην τελευταία φάση και στο κύριο ερώτημα, που το ίδιο το κείμενο αποφεύγει να θέσει ανοιχτά: εάν είναι απαραίτητη και η τροποποίηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, έτσι ώστε από τη νομισματική ένωση να προκύψει και μια πολιτική ένωση. Ο λόγος έχει να κάνει με τις διαφωνίες των πέντε συγγραφέων του.
Ενώ οι Γιούνκερ, Σουλτς και Ντράγκι αντιμετωπίζουν θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι Τουσκ και Ντάισελμπλουμ στέκονται με σκεπτικισμό.
Ο Πολωνός Τουσκ φοβάται ότι με την ενίσχυση των κεντρομόλων διαδικασιών θα είχαν πολλές δυσκολίες χώρες που δεν είναι στο ευρώ να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να μπουν. Από την άλλη πλευρά, ο Ντάισελμπλουμ προειδοποιεί για τους κινδύνους που επιφυλάσσουν τα δημοψηφίσματα, λόγω της μειωμένης εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων πολιτών προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα... Και οι δύο γνωρίζουν ότι εκπροσωπούν τα περισσότερα κράτη – μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και τη Γερμανίας.
Πριν δύο χρόνια η Μέρκελ έπαιξε με την ιδέα της τροποποίησης των συνθηκών αλλά την εγκατέλειψε σεβόμενη τις ευαισθησίες του γάλλου προέδρου Ολάντ. Ωστόσο οι δύο συμφώνησαν πριν λίγο καιρό να ξεκινήσουν ένα σοβαρό διάλογο για την εμβάθυνση της ευρωζώνης μετά το 2017, μετά δηλαδή από τις επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, όπου η οποιαδήποτε νύξη περί εκχώρησης κρατικής κυριαρχίας στις Βρυξέλλες θα ήταν θεόσταλτο δώρο για τη Μαρίν λε Πεν.
ΣΧΟΛΙΟ
Οι τύποι όπως είναι πλέον γνωστό, ενεργούν με βάση τις εντολές που έχουν από τις μυστικές λέσχες και στοές....
Προσπαθούν με νύχια και με δόντια ακόμα και την ύστατη στιγμή παρότι η ευρωζώνη πάει για διάλυση να δημιουργήσουν την ενοποιημένη Ευρωπή... τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης....
Ενα υπερκράτος που θα κάνει κουμάντο στις ζωές μας και στο οποίο τα 10 εκατομμύρια Ελληνες θα είναι μια ισχνή τιποτένια μειοψηφία....
Το πάνε σαν την αράχνη που πλέκει τον ιστό...
Βήμα-βήμα...
Φτιάξανε την ΕΟΚ...
Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα...
Προσανατολισμένη μόνο στην οικονομική συνεργασία των κρατών μελών... (πράγμα όχι και τόσο άσχημο ειδικά σε ένα δύσκολο παγκόσμιο περιβάλλον)...
Κατόπιν μόλις οι χώρες μέλη άρχισαν να αυξάνονται το γύρισαν σε Ευρωπαϊκή Ενωση....
Με ευρύτερες αρμοδιότητες πέραν των οικονομικών συνεργασιών...
Τα ψήγματα όμως για την μετεξέλιξη σύμφωνα με τις επιταγές της Νέας Τάξης υπήρχαν από παλιά...
Θυμάμαι όταν κάναμε Ευρωπαϊκό Δίκαιο μας έλεγαν οι καθηγητές ότι το Ευρωπαϊκό Δίκαιο υπερέχει του Εθνικού και μάλιστα υπερέχει ακόμα κι έναντι του Συντάγματος!!!!!!
Τότε τους κοιτούσαμε σαν UFO, αλλά σήμερα καταλαβαίνουμε τι σήμαινε αυτό...
Κατόπιν άρχισαν οι περίεργες συνθήκες...
Μάαστριχτ, Σέγκεν, Λισσαβώνα, Δουβλίνο.....
Αρχισαν οι προσπάθειες για πολιτική ενοποίηση...
Πάνω εκεί εμφανίστηκε και το νομισματικό υπερ-όπλο το Ευρώ....
Στην αρχή λεγόταν ECU και ήταν μια απλή λογιστική νομισματική μονάδα...
Μετά εξελίχθηκε στο ενιαίο νόμισμα σε φυσική μορφή...
Μέσα σε λίγα χρόνια εξελίχθηκε στο δυνατότερο όπλο των κυρίαρχων Γερμανών οι οποιοί άρχισαν με το Δ Ράιχ να στερούν την εθνική ανεξαρτησία από τους ευρωπαϊκούς λαούς...
Τα αποτελέσματα τα ζούμε σήμερα...
Στα τελευταία "επιτεύγματα" συγκαταλέγεται η εκλογή Προέδρου της Ε.Ε. και ενός υπερ-υπουργού Εξωτερικών....
Τώρα, όπως διαβάσαμε στο άρθρο, πάνε για υπερ-υπουργό οικονομικών...

Βλέπετε φίλοι μου ότι αυτό που έλεγε ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Χαράλαμπος Βασιλόπουλος, ο οποίος είχε μελετήσει πολύ καλά την Μασωνία και την Νέα Τάξη Πραγμάτων ως προδρόμους του αντιχρίστου, ότι θα επιδιώξουν να ενοποιήσουν τα κράτη  αρχικά σε μεγάλους συνασπισμούς κρατών (υπερκράτη) κι αργότερα στο ένα παγκόσμιο κράτος και στην μία παγκόσμια κυβέρνηση ώστε ελέγχοντάς την να ελέγχουν ολοκληρο τον κόσμο, συμβαίνει στις μέρες μας...

Μπορεί ο δρόμος να είναι ακόμα μακρύς όμως τα ευρωπαϊκά σκουλήκια των Βρυξελλών προχωράνε με γρήγορα βήματα...

Διέλυσαν με την βοήθεια των ανδρείκελων προδοτών πολιτικών την αγροτική μας αυτάρκεια με στοχευμένες επιδοτήσεις γεωργικών προϊόντων.
Διέλυσαν την υποτυπώδη ελληνική βιομηχανία που άρχιζε να γεννιέται λίγο πριν την επταετία...
Διέλυσαν την ακμάζουσα ελληνική βιοτεχνία.....
Κατέστρεψαν τις υποδομές του ελληνικού κράτους...
Με δάνεια δημιούργησαν μια υπερκαταναλωτική κοινωνία που υποθήκευσε το μέλλον της... και το μέλλον των παιδιών της...
Και τέλος έφεραν το τρισκατάρατο υπερ-όπλο.... το Ευρώ.
Ο αρχιπροδότης Σημίτης το 2002 υπονόμευσε την εθνική μας ανεξαρτησία παραδίδοντας ουσιαστικά την ελληνική οικονομία στα ευρωτέρατα....
Τα υπόλοιπα νομίζω ότι τα γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά.....
Το τελευταίο δράμα παίχτηκε από το "βδέλυγμα της ερημώσεως" του Γένους μας κι άρχισε στο Καστελλόριζο το 2010....
Εκτοτε ακόμα και για να "πάμε στην τουαλέτα" ρωτάμε τους ευρωπαίους εταίρους.....
Κι όμως μετά από όλα αυτά υπάρχουν ακόμα Ελληνες που διαδηλώνουν υπερ του ευρώ κρατώντας αυτό το κατάπτυστο μπλέ λάβαρο με τα κίτρινα αστεράκια που θέλει να αντικαταστήσει την ένδοξη ελληνική σημαία μας... 

Αλλά δεν θα τους περάσει....
Οσο και να χτυπιούνται εδώ είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα και δεν θα τους κάνουμε το χατήρι να την παραδόσουμε σε κανένα ευρωπαϊκό ρεμάλι και στα ντόπια προδοτικά όργανά του.



Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Λίγες οδηγίες πριν επισκεφθείτε το ιστολόγιό μας (Για νέους επισκέπτες)

1. Στην στήλη αριστερά βλέπετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου μας τις οποίες μπορείτε ελεύθερα να σχολιάσετε επωνύμως, ανωνύμως ή με ψευδώνυμο, πατώντας απλά την λέξη κάτω από την ανάρτηση που γραφει "σχόλια" ή "δημοσίευση σχολίου" (σας προτείνω να διαβάσετε με προσοχή τις οδηγίες που θα βρείτε πάνω από την φόρμα που θα ανοίξει ώστε να γραψετε το σχόλιό σας). Επίσης μπορείτε να στείλετε σε φίλους σας την συγκεκριμένη ανάρτηση που θέλετε απλά πατώντας τον φάκελλο που βλέπετε στο κάτω μέρος της ανάρτησης. Θα ανοίξει μια φόρμα στην οποία μπορείτε να γράψετε το email του φίλου σας, ενώ αν έχετε προφίλ στο Facebook ή στο Twitter μπορείτε με τα εικονίδια που θα βρείτε στο τέλος της ανάρτησης να την μοιραστείτε με τους φίλους σας.

2. Στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας μπορείτε να βρείτε το πλαίσιο στο οποίο βάζοντας το email σας και πατώντας την λέξη Submit θα ενημερώνεστε αυτόματα για τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου μας.

3. Αν έχετε λογαριασμό στο Twitter σας δινεται η δυνατότητα να μας κάνετε follow και να παρακολουθείτε το ιστολόγιό μας από εκεί. Θα βρείτε το σχετικό εικονίδιο του Twitter κάτω από τα πλαίσια του Google Friend Connect, στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας.

4. Μπορείτε να ενημερωθείτε από την δεξιά στήλη του ιστολογίου μας με τα διάφορα gadgets για τον καιρό, να δείτε ανακοινώσεις, στατιστικά, ειδήσεις και λόγια ή κείμενα που δείχνουν τις αρχές και τα πιστεύω του ιστολογίου μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε αναζήτηση βάζοντας μια λέξη στο πλαίσιο της Αναζήτησης (κάτω από τους αναγνώστες μας). Πατώντας την λέξη Αναζήτηση θα εμφανιστούν σχετικές αναρτήσεις μας πάνω από τον χώρο των αναρτήσεων. Παράλληλα μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις του τρέχοντος μήνα αλλά και να επιλέξετε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία αναρτήσεων από την σχετική στήλη δεξιά.

5. Μπορείτε ακόμα να αφήσετε το μήνυμά σας στο μικρό τσατάκι του blog μας στην δεξιά στήλη γράφοντας απλά το όνομά σας ή κάποιο ψευδώνυμο στην θέση "όνομα" (name) και το μήνυμά σας στην θέση "Μήνυμα" (Message).

6. Επίσης μπορείτε να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνσή μας koukthanos@gmail.com με όποιο περιεχόμενο επιθυμείτε. Αν είναι σε προσωπικό επίπεδο θα λάβετε πολύ σύντομα απάντησή μας.

7. Τέλος μπορείτε να βρείτε στην δεξιά στήλη του ιστολογίου μας τα φιλικά μας ιστολόγια, τα ιστολόγια που παρακολουθούμε αλλά και πολλούς ενδιαφέροντες συνδέσμους.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι παρακάτω μπορείτε να βρείτε χρήσιμες οδηγίες για την κατασκευή των αναρτήσεών μας αλλά και στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας ότι έχει σχέση με δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα.

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Χρήσιμες οδηγίες για τις αναρτήσεις μας.

1. Στις αναρτήσεις μας μπαίνει ΠΑΝΤΑ η πηγή σε οποιαδήποτε ανάρτηση ή μερος αναρτησης που προέρχεται απο άλλο ιστολόγιο. Αν δεν προέρχεται από κάποιο άλλο ιστολόγιο και προέρχεται από φίλο αναγνώστη ή επώνυμο ή άνωνυμο συγγραφέα, υπάρχει ΠΑΝΤΑ σε εμφανες σημείο το ονομά του ή αναφέρεται ότι προέρχεται από ανώνυμο αναγνώστη μας.

2. Για όλες τις υπόλοιπες αναρτήσεις που δεν έχουν υπογραφή ΙΣΧΥΕΙ η αυτόματη υπογραφή της ανάρτησης. Ετσι όταν δεν βλέπετε καμιά πηγή ή αναφορά σε ανωνυμο ή επώνυμο συντάκτη να θεωρείτε ΩΣ ΑΥΣΤΗΡΟ ΚΑΝΟΝΑ ότι ισχύει η αυτόματη υπογραφή του αναρτήσαντα.

3. Οταν βλέπετε ανάρτηση με πηγή ή και επώνυμο ή ανώνυμο συντάκτη αλλά στη συνέχεια υπάρχει και ΣΧΟΛΙΟ, τότε αυτό είναι ΚΑΙ ΠΑΛΙ του αναρτήσαντα δηλαδή είναι σχόλιο που προέρχεται από το ιστολόγιό μας.

Σημείωση: Να σημειώσουμε ότι εκτός των αναρτήσεων που υπογράφει ο διαχειριστής μας, όλες οι άλλες απόψεις που αναφέρονται σε αυτές ανήκουν αποκλειστικά στους συντάκτες των άρθρων. Τέλος άλλες πληροφορίες για δημοσιεύσεις και πνευματικά δικαιώματα μπορείτε να βρείτε στην κάτω μπάρα του ιστολογίου μας.